Rajagobal salahkan Khairul Fahmi

Malaysia 0-3 vs Singapura Piala AFF 25 November 2012

Saya cuma jangkakan kita kalah 1-0 atau seri dengan Singapura – Rajagobal

PENJAGA gol, Khairul Fahmi Che Mat menjadi sasaran kemarahan Datuk K Rajagobal selepas skuad kendaliannya tumbang kepada Singapura 3-0 pada aksi pertama Kumpulan B Piala Suzuki AFF di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.

Pengendali Harimau Malaya itu menegaskan kesilapan Apek yang gagal menumbuk keluar bola dengan kemas hingga menyebabkan kapten Singapura Shahril Ishak menjadikan kedudukan 2-0 pada babak pertama, menyebabkan moral pasukan merudum tetapi memuji kebangkitan yang ditunjukkan pada separuh masa kedua.

“Dia (Khairul Fahmi) membuat kesilapan dan memberi kesan kepada moral pemain… sejujurnya saya tidak sangka kita akan tewas dengan keputusan malam ini (malam tadi).

“Saya cuma jangkakan kita kalah 1-0 atau seri dengan Singapura,” katanya kepada pemberita selepas perlawanan tersebut.

Jadual Penuh Piala AFF Suzuki 2012 (Waktu Malaysia):

KLIK DI SINI

Keputusan Penuh Piala AFF Suzuki 2012:

KLIK DI SINI

Carta Kumpulan Piala AFF Suzuki 2012 (Waktu Malaysia):

KLIK DI SINI

Penjaring Gol Terbanyak Piala AFF Suzuki 2012:

KLIK DI SINI

Related Posts

188 Responses to Rajagobal salahkan Khairul Fahmi

  1. Rajagobal boleh cakap apa dia suka sebab dah tabiat dia tak mahu mengaku yg dia punca kecelaruan HM. Lihat Laos. Coach dari Jepun, permainan pasukan cantik dan boleh score 2 dgn Indonesia. Pasukan yg dilatih Rajagobal yg dah bankrup idea, dgn Bangla pun terkial2.

    • apa abg cakap saya Bangla terkial? kial itu apa? saya pam buleh, jahit baju buleh, iron baju buleh, adik manis kg pun byk suka…sekarang saya suada pandai main bola jugak…tara apa..nanti lwn Laos sya dtg sukung juga..

    • Salahkan apek.. ye.. salahkan hang punya defender pendek2 belaka dulu..macamana bola boleh sampai kat Apek..semuanya kerana hang punya player ada dpn gol tapi tak pandai jaga player lion dan pendek saja.. so khairul pulak nak melonjak atas galah…bukan spider boleh tangkap dgn hujung jari.. Rajagobal berhentilah.. katapandai sangat latih orang… takkanlah defender pun tak reti nak ajar.. Pasal gopal pandai sgt kita ambik dia jadi keeper.. mesti lompat keling punya…ayo…ayoo2

    • Orang yang tahu main bola dah agak dah. Khairul Fahmi ni cepat melatah. Tgk je mainan dia dulu. Last 15 minit mesti buat silap.

      Dah kata, Fahmi tak layak main untuk Malaysia. Silap banyak. Itulah takat bakat dia. Dah terserlah, mesti buat silap.

      Yang ko rajagopal masih pilih dia buat apa?

      Bukan salah dia. Semua orang dah tahu tahap kemampuan dia.

      Pilih team dah tinggal dua hari. Lawak betul. Dia nak cuba kaum dia jugak. Gary Robat, Subramaniam, Kunalan. Dah kalah baru nak pilih team tinggal dua hari.

      Ngok..ngok Gopal.

      • Asyik asyik asyik blame Fahmi. It’s a team game la. Pendekkan cerita semua tak berfungsi. Syafiq, Safie, defender, winger….Dari awal dah silap percaturan, pemain bagus lain diketepikan pastu asyik experiment hingga tak sempat nak polish up game. Itu aje.

        • walau apapun ceritanye…saya tak setuju apex disalahkan dlm hal ini… kita patut sedar juga..bahawa pemain tengah dan defend banyak memberi faktor kecemerlangan seorang gol keeper… kita nasib baik player cepat dpt menyesuaikan diri sesama sendiri…saya percaya kpd keserasian gandingan… bagaimana hebatnya seorang pemain itu…jika tidak ada sokongan rakan & keserasian gandingan…pastinya kehebatan sukar untuk dipamer…

      • mslhnyo klu org lain duk rs kno 5-0 doh..

      • buat FAM BADUT, namapun dah badut meme org tak reti bola.bukan salah apek tp slah RG tu tk pandai pilih pemain bek.kalu RG cerdik, ini formasi kawe. Bek – daudsu, aidil,fadli shah & nik Mohd azim. Tengah- Sapik,syakir , Piya & Farhan.
        Penyerang – shahrul & badrul baktiar. safi sali x leh bui main sbb bila x leh sumbat gol kata padang x molek. dia ni ore dah lupa negara dia. buat safe bakpo ore lain bole sumbat gol padahal main padang sama. Tlg jawab

    • kalah 1-0 ke,3-0 ke..sama jugak tu bongok!!!
      Kalah jgk tu namanya.. X de kutipan mata.
      Jumlah jaringan yg dikesahkan oleh si bebal ni..
      Memang x de maruah la ko si putar alam…

  2. nape bek dpn apek xde pun yg lompat tanduk bola tu..?
    alkisahnya sume pemain dari bawah ke atas..sume lemah..

    • SPRM tak periksa ke?

      Mcm suspicious juge ye. Tak de defender langsung jaga dua pemain Singapore masa gol ketiga.

      Takde yang lompat satu, takde sorang pun kat matsalleh tu!

      Masa gol pertama pun, tak ada sorang pun jaga forward Singapore padahal bola slow je.

      Lepas tu goli Malaysia boleh salah tumbuk tak ada pressure langsung.

      Suspicious betul!

      Mana pergi central defender? Sengaja hilangkan diri?

      Selalunya bookie kalau nak gol, dia orang rasuah goli dan defender.

  3. Harimau Malaya nie boleh di selamatkan….dengan syarat buang dan pecat serta merta Rajagopal dan Azizzudin kerana kedua-dua nie yang membawa sial yang tak habih-habih kat HM.

  4. Dei bodoh. Bukan penjaga gol saja yang teruk, semua pemain dgn engko2 sekalipun teruk. Buta ke FAM?

  5. “Saya cuma jangkakan kita kalah 1-0 atau seri dengan Singapura”? Ini ka quality coach yg FAM hire utk latih pemain kebangsaan kita? Belum apa2 lg dh jangka team kita kalah.

    • Kalau apek tak main pun ingat buleh menang ka. Takdak class punya coach. Ni la akibat too complacent dgn kejayaan dulu. Team lain maju 10 tapak, dia punya team undur 10 tapak. Silap haribulan kena belasah dengan Laos yg main lagi bertenega. Cuma 1 yg betul si Gopal ni….dia tak letak apa sasaran. Sekurangnya penyokong tak frust sangat sebab memang dari awal dah tau takdak harapan.

  6. “saya cuma jangkakan kita kalah 1-0 atau seri dengan Singapura” memperlihatkan tiada keyakinan pada jurulatih untuk memenangi perlawanan tersebut. Justeru jangan disalahkan pemain.

    Hakikatnya permainan Malaysia teruk ditambah kegagalan pemain tengah untuk menutup dan mencipta ruang. Pemain Malaysia semalam tidak kreatif.

    Untuk salahkan sesiapa mudah..

  7. Sebenarnya Rajagopal yang silap percaturan. Kalau tak masakan kita kalah sejak dari perlawanan persahabatan lagi. Pengambilan pemain yang silap. Sepatutnya kena ada perbagai variasi pemain…mesti ada yang laju, yang tinggi macam Afiq Azmi. Semalam, pemain kerap hilang bola dan hantaran Langsung TAK kemas. Sepatutnya kita kena turunkan pemain yang dah berjaya kat Jakarta, yang ada persefahaman tinggi seperti skuad Harimau Muda A.

  8. Jangan salahkan apek. Apek jadi tertekan kerana pertahanan lemah dan longgar. Cuma aidil boleh main sikit. Lihat saja Buyamin dan azmi muslim terlalu lemah tidak banyak kawal bola dan overlap. Saya puji singa dia cmpur pemain lama dan sedikit pemain baru. Ramai lagi player layak untuk team Msia. Pemilihan tak betul dan pilih kasih. Contoh asaari trg tak ambil. zairo, farhan, piya, anuar jusuh, rosdi talib, sukur adam, Indera, nurularoya dan ramai lagi super star dari liga super. Mata lihat tak fikir. Kalu macam ini apa guna ada liga supuer. Apa gunaranging liga super. Apa guna pasukan juara. Saya fikir atm dan Kelantan lawan singapore boleh menang. Pasukan singapore ambil pemain lion 12 dalam skuad 12 ore. Tapi kita lihat rekod player yang diambil. Kita lihat peringkat antarabangsa setiap negara kebanyakan muka2 lama yang hebat dan diambil dlam liga2 yang elit aje barru main ada gian.

  9. apsal xcakap awal2 nak kalah 1-0,,xde la aku susah payah buang masa datang stadium..puihh!!

    • stuju..like100x…pgorbanan peminat ,..masa,duit,kelurga…tiba2 kalah @ seri je taget j.latih, pas ni kalu stadium kosong..jge mare pminat la…gopal,jdin,midin,sultan bola

  10. 11 brilliant s’pore vs. 12 stupid m’sian

  11. 2nd gol je yg betul apek buat silap..1st gol n 3rd gol sbb xde pn center back nk sekat bola tinggi dr midfield singapore..pastu safiq rahim x dpt control tgh pn..asal dpt bola die duk pusing2 n pass blakang..xpn ilang bola..xde pn die feed bola kt striker..

  12. Bangla pun Bangla lah

    Team Singapore yg main malam tadi tak jauh bezanya dengan Team Lion 12..Taktikal hampir sama sahaja krn player yg main hampir 80% player Lion 12..Kalau betul2 buat analysis dari Game Liga Super yg lalu dah boleh tahu taktikal mana yang paling berkesan utk lawan Spore..Game TRW,Tganu,Johor FC dan ATM vs Lion..game lain kebanyakan Lion control sbb byk coach buat taktikal mcm Malaysia semalam..Apa2 pun gud luck lah for da next game MALAYSIA Boleyy….

  13. Saya fikir patut Rgopal dengan rela hati letak jawatan dalam team Msia. Banyak kepala pening dan mata sakit dan kalu lagu malaysia tak akan maju dalam arena bolasepak dirantau asia apalagi diperingkat dunia. Dulu malasysia gah di mata dunia tapi kini dah merudum. Pasukan Jepun tak mahu di Malaysia tak standard dan hebat. Postmotem perlu dilakukan dengan adil dan jujur. Semasa Msia pegang juara suzuki dulu, player yang sudah dilatih sebelum raja gopal, cuma main aje. Malaysia patut ambil jurulatih import yang lebih bagus dan hebat. Saya dan semua orang sayang team msia tapi bukan nak kondem raja gopal tapi itulah hakikat dan realiti harus diterima. Pemilihan pemain perlu adil dan jujur.Apa guna ada projek bola sepak sampai keperingat kebangsaan kita merudum, duit banyak habis tapi tak berbaloi. Kenapa? kerana pemihan tak betul respect dan taada keesahan. Baik pula pasukan negerrri pilih pemain yang betul fit untuk team. Ada pemain yang tidak gah dlam liga dan asyik kalah aje, tapi terpilih untuk skuad kebangsaan. Pemain2 lama seperti Hairudin rosdi talib, farhan, shukur adam. zairo, khairulnisan, zamani nisbah, piya, indera dan ramai lagi patut diberi tempat. Wujud tean Msia macam dulu iaitu Msia A dan Msia B dikendalikan jurulatih yang berwibawa dan bertanggungjawab barulah msia maju. Ambil contoh sejarah lampau.Skuad Msia la ni lemah bahagian tengah dan sayap kerna orang yang betul-betul boleh main tak terpilih/ Apa yang dilontar harap-harap fam kenalah respon, jangan harapkan kepada sokongan peminat saja.

    • Bak kata Berita Harian…harimau lembik. Orang lain buleh belah pertahanan harimau ikut sedap dia orang aje. Harimau asyik tak jumpa lobang. Untuk lwn Laos ni, Harimau jgn buat benda lain selain practice cari lobang. Pastu kalau tewas juga senanglah…..humbang aje Rajagobal dgn FAM sekali dalam lobang2 tu.

  14. Bau badan pemain Singapura yang mana yang mengganggu konsentrasi pemain kita kali ini?

    • Saya baru belajar kenal bola sepak dan menjadi peminat tegar negari dan Malaysia. Macam mana msia nak jadi juara suzuki kali ini. Raja gopal kita tak target nak jadi juara, apa guna latih pasukan sampai habis ribu2 ringgit macam taada vision. Kalu macam baik tarik diri aje, Main tempat sendri sampai kalah 3-o dengan singapore tak boleh diterima. Main tak tentu arah macam budakampung, malas dan tak kreatif. Adalah atutu alek pemain ganti dijadikan midfiel macam tak orang, mana pergi badrol, shakir dan robert. Susah nak trgur raja gopal macam2 alasan yang diberi dan salahkan pemain aje kalau dah kalah tetapi taktikal begitu teruk. Kalau menang adat permainan tetapi tidak ada permainan yang menarik dan memukau. Kalu lagu ni nampak hancurlah msia dan peminat buat bazir aje beli tiket mahal-mahal tetapi tidak berbaloi.

  15. Bangla pun Bangla lah

    Lepas habis AFF ni rasanya dah boleh bagi coach OKS untuk pegang senior team pulak..Taktikal beliau lebih baik…walau siapapun player yang diberi kepada beliau, dapat beliau convect kepada keputusan yang baik..Tengok la HM dalam liga S…tak pernah kena 3-0 dengan mana2 team pun..dan banyak game kalau kalah sekalipun dengan jaringan yg tipis serta dgn ketiadaan player utama beliau..

  16. harap pnykong &pmnt bola sepak m’sia.dpt trma keangkuhan & kesombongan jurulatih rajogupal.ramai lg player hok pndai hok duk lua.tp x sir amik..ini bkn cobaan..ni dh betul betul…permainan yg tdk bersefahaman & berterabur

  17. DRG kena salahkan diri sendiri apek x salah siapa yg tolong apek. drg pilin pemain x reti lagi buta mata dan hati

  18. bodo pye captain..nk tgu free kick baru nak amek..cam2 duk luar..time free kick panggil masuk padang..control ball lgsg xde..stiker kene turun smpi tgh padang carik bola..mana pegi midfield??amar dgn khairil y da turun divisyen tu jd midfield??ape cte??da sah2 xbley main..lg pggl main m’sia..player klantan mana??atm mana??byk hebat2 lg..puih pye rajagopal..poyoo..

    • oitttttttttttttt…. pasai pa dok kutuk kedah plakk..?? tghasa nih.. klu khyril x boh gol tme lwn bngla tuh..?? sapa nk bohh…??? jgn slh player bodohhhhhhhh… hg p maen tngok.. depa ikot arhn jrulatih… hg apa taw… bodo ja lbih.. jgn la slh playerr… ada awai2 jngka klah or seri.. bodo pnya gopal.. bek bg gopal boboiboy jd coach.. hahahahaha

      • lebai kedah…bukan kutuk negeri hang..cuma aku rasa performance player hang agak menurun kalau tak kan jatuh divisyen thn ni..thn depan tak tau lagi mungkin naikk…pasai lawan bangla..sapa score itu jgn kira itu duk depan goal at right time…aku yg umo 42 thn mr duric pun boleh score

  19. Kalu tak layak ke Semi Final, MSN & KBS yg ada kuasa harus bertindak keatas FAM. Pecat seluruh top gun termasuk presiden sekali yg menjahanam bolasepak Malaysia. Raja Gopal & Subahan boleh la balik buat roti canai rasanya lebih untung dr jadi coach….

  20. Aku cakap dah hari tu, Kinggopal mesti salahkan pemain kalau kalah…Kalau menang, mesti cakap akulah jurulatih terhebat di Malaysia…entah apa pulak yang orang2 FAM pikirkan sekarang? Atau terus selesa di kerusi empuk anda sambil tertidur …zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    • apa punya coach lah cam ni..ada ke taget bila mainnak kalah ngan seri..
      bantez yang amik chelsea pun taget nak amik piala 5 tuk tahun ni..
      cittttttt podah punya tambi..
      buang masa je tengok malasui main kalau cam ni lah punya taget coach..

  21. Peter Cech: coach saya bolos 3 bijik.
    RDM: ini salah kau la.
    Peter Ceck: tapi coach x power.
    RDM: aku dah menang Sukan Sea ngan AFF. org lain ade…
    Peter Ceck:???

  22. Rajagopal masih di awangan slps jadi juara edisi 2010. ego beliau sangat tinggi dan beliau berperasaan “best” terhadap diri sendiri. memang sesuatu yg ajaib sekiranya HM berjaya layak ke semi. bkn tak sokong, tapi kecewa bila tengok momentum kemenangan 2010 disia-siakan oleh org yg EGO dlm FAM dan sekutunya.

  23. Dulu kita champion sebab K.Fahmi main bagus..dia bnyk terbang save bola…tahun ni..dia dh xleh terbang mcm dulu..badan dh berisi sikit…Ha2 RG, arapkan keeper main bagus, pas tu safee dn mt yo or safik ..ternasib baik dpt skor gol..pas skor defend dpt bola clear sepak keluar….jauh2…dpt keluar stadium lagi bagus…tu je taktik RG kalau dah leading gol (MENANG)….kalau kena gol (KALAH)..taktik RG..main kasar, semua nak dirembatnya…bukan sepak bola…sepak kaki…bukan cari gol cari player lawan…mahu kasi patah kaki pihak lawan… Game MLYSIA dari dulu hingga hari nie sama je tarafnya..xada perubahan…….penat aku gi sokong…pas nie malas lh gi stadium…buang masa dan tenaga je…ati panassss…bebbb…

    • yang untung duit tiket..FAM. bahagi share sikit2 sorang..azzudin sikit,hamidin sikit. gobal dpt la duit kopi skit. kite buang duit beli tikit,sakit tekak je gi bersorak.. elok harimau malaya tarik diri la dr kejohanan AFF.

  24. blspk msia dah kalah@merudum sejak tim presdn tsri anuar digantung..thats a fact …dia tegur@kritik utk bawa kebaikan n kemajuan not vice versa

  25. Engko kena denda sebab tak buat kerja rumah ke…haha? Aku kira 5 X 8 bodoh tu. Mcm mana nak lawan Laos kalau coach dah bodoh.

  26. bodoh la raja keling

    kalau keling keling jugak porahhhhhhhhhhhhhh

  27. Boikot.Tak payah pergi stadium lagi. Buang masa saje. HM x ada kemampuan utk tewaskan Laos & Indonesia – ini realiti. Bagi mesej yg clear kpd FAM dan King Gobal yg berlagak dan perasan pandai, peminat dah hilang kepercayaan

  28. what the heck!!!! harimau malaya just lack of depth, poor game plan, only have headless chicken running from flank.
    apex – made poor judgement lead to 2nd goal
    bunyamin – shy to make overlapping and no proper link with winger, Kyril and Zack
    aidil – made good defensive job on lion centre forward but no marking on shahril and duric lead 1st and 3rd goal
    fadhil – had made several good job
    azmi – flop of the match. poor defending and attacking. exposed lion thread on Malaysia left side
    kyril – just being passanger on the first half. no impact on right side.
    amar – 2nd flop of the match. minimal impact on centre of field. keep running for nothing
    safiq – should give the armband to others. couldn’t provide box to box running to offer threat to lion
    kunalan – keep doing headless chicken running from left. must practice shooting instead keep passing to center forward
    matyo – minimun impact on field. baihaki did good marking on him
    safee – didnt get any good chance from midfield.

    sub
    zack – made impact on right
    mahali – provided good overlapping and well link with zack
    azamudin – had played out of position

  29. Thailand tuan rmh mnang prlwnan pertama tp Malaysia tuan rmh????..hampeh!!!

  30. aku harap HM kalah semua. Lpas tu FAM bwat tindakan tradisi diorang, bubar skuad. pecat manager. Sultan stay lg 20tahun.

  31. i’m from sgapura..i amat2 berpuas hati dgn keputusan semalam… malaysia kalah.. sume fans sgapura pun b’puas hati.. tidak ada gentar pun pasukan singa kepada harimau.. tp yg pernah aku gentar bila singapura fight dengan juara piala malaysia.. KELANTAN.. jika singapura jumpe kelantan aku terus gusar dan bimbang.. pendapat aku kelantan the best team in malaysia.. sbb sgapura tak penah menang dgn kelantan.. aku yakin.. singapura akan menang juga suatu hari nanti dgn kelantan.. tunggu ye kelantan.. singapura terbaik…

    • Thks Sgpore fan..insyaalah kita akan jumpe lagi, ade chance u all dtgla ke kota bharu, kita akan sambut u dgn harmoni, dan kita tgok game yang bermutu..

    • aku dr awl lg skng s’pore.sbb dh thu msia kn kalah..tp klau lwn kelantan,aku sokng kelantan..aku ank klate..

  32. Kesian.. RG menyalahkan apek..tapi secara overall nya..komen2 kat sini sedikit pon tak mnyalahkan apek malahan sangat ramai menghentam RG…kenapa kita yang sebilangan kecil ini sgt lantang menghentam coach yang dikatakan antara top 10 terbaek di dunia..kenapa??beliau mempunyai visi dan misi yang cukup terancang..kebolehan beliau meramalkan pasukan kita akan kalah seblum perlawanan bermula membuktikan kehebatan beliau sebagai tukang tilik yg terbaek…pelik dan jelik bila mana beliau menyalahkan penjaga gol, khairul fahmi@apek sebagai punca kekalahan Malaysia..mana boleh..saya bkn gay yg meminati KFCM..tp apa yang saya nmpak..sume nya perlu di persalahkan..terutamanya abg rajagobal..ini mungkin hasil daripada eksperimen RG, dlu2 KFCM masih hebat, masih power..sehinggalah ketika ini pon sebenarnya pada saya beliau masih berkualiti jika dibandingkan dengan keeper yang laen..tetapi mungkin kerana selalu disisihkan ketika perlawanan persahabatan..moral KFCM ini boleh down kan..maen bgos2 pon tp Malaysia bkn nak pandang aku, asek nak test player je..baek aku focus pada pasukan kelab je..dapat jugak rumah sebijik…

    Bukan sahaja KFCM shaja..kebanyakan player laen pon maybe merasakan menda yang sama..dlu kita ada amirul hadi, ashaari samsudin, ketika mereka masih bagos..sepatotnya teroskan sahaja memberi peluang kepada mereka..tak perlu nk test2 player yang jelas tak layak.

    Lihat sahaja player singapore, dari dlu smpai sekarang..itu la dia playernya..kekal..keserasian pon ada..Konklusinya, kami penyokong2 padu dan setia HM bukanlah menagih kemenangan dan piala semata2..apa lah makna piala AFF suzuki jika hanya hebat di level Asia Tenggara..apa yang kami mahukan adalah semangat melawan yang jitu..game play yg tersusun..if lawan jepun pon lepas ni..takde lah mereka control games 100 %..Nak bg sokongan kat stadium perlukan kos, kos tiket, pengangkutan..jadi hargailah kami sebagai pnyokong setia anda..pasti ada yang mengata, kalau dah tahu maen mcam gampang, kenapa pergi jgk stadium..mmg sukar untuk menjawabnya..tetapi jaoh di sudut hati kami..kami rindukan zaman bola sepak kita yang dahulu..KEMBALIKAN LAH IA..

    • HARIMAU MALAYA SELAMANYA

      Sangat setuju…bila pemain selalu bertukar…moral pemain yang perfom akan jatuh…biarpon aski perlawanan persahabatan…boleh memasukkan pemain baru…tp jgn digugurkan kesebelasan utama skuad…kena campurkan senior dan junior…baru wujud satu keserasian…ni player yg x pernah main bersama…tu yg jadi pilihan…da la xde pengalaman….xde persefahaman…mcm mana si RG ni pilih player….MAT YO & SAFEE SALI kombinasi yg agak baik…tp mlm td x berfungsi…bahagian tengah sngt lemah….kami kecewa dengan pasukan harapan kami HARIMAU MALAYA

      • yang penting pilih pemain berdasarkan prestasi semasa bukan yang sebelum ni dah amin so kena ambik… kat kelab n negeri pun duk bangku simpanan, pun terpilih,,,pelik2…

      • Pada saya, if seseorang pemain tu perform dalam liga kita, tak salah untuk membuat eksperimen, dengan harapan supaya mendapat gandingan yg lebih mantap berbanding sebelumnya…

        Tapi kalau setiap aksi perlawanan HM ni ibarat mcm membawa 3 team..punyalah ramai player nk di test .apa jadahnya..abeh sume player nak dicuba..takde point..kengkadang..rasa mcm rajagobal ni buat lawak plak..masok jela raja lawak..

        agak sayang, kita ada budget untuk sukan bola sepak…kita ada penyokong setia..sygnya ada yg tak kena di pelbagai pihak..

        • Pemain2 spt Mahali, Gary dan Wan Zack adalah pemain2 yg dah byk exposure di Liga S menentang kelab2 bolasepak antarabangsa. Hairan kenapa mereka tak diturunkan pd 1st.half. First half penting utk jaring gol. Tapi midfield hancur dan flank pun hancur. Ketiadaan pemain2 yg ada ketinggian spt Muslim Ahmad dan Amirul Hadi sgt dirasai. Safiq Rahim mmg off form..tapi Rajabola masih kekalkan Safiq utk 90minit. Coach Rajabola ni nyanyuk ke apa ke?

  33. Hm..mmg dh sah player tgh mmg lemah..knp still lg perlu Safiq tu..die pemalas kejar bola..ramai lg y bagus..70 player y di uji..last2 player tu jugak..mne pegi player2 y sblom ni..langsung tak di panggil slpas menang dua taun lepas..

  34. KAMI SOKONG 100% PEMAIN KELANTAN YG SEPATUTNYA DIPILIH UTK PIALA AFF NI.MEREKA LEBIH KOMITED N LAYAK,BUKAN PEMAIN PILIH KASIH FAM YG MMG SENTIASA KALAH SEJAK PERLAWANAN PERSAHABATAN TEMPOHARI.KAMI MMG SENTIASA MENYOKONG MALAYSIA,TETAPI HARGAILAH SOKONGAN KAMI NI DGN SENTIASA BERMAIN UTK NEGARA,BUKAN UTK WANG RINGGIT N POLITIK SEMATA2 !! KAMI SYGKAN MALAYSIA..!

    • Saya bukan lah orang kelantan..tetapi saya sangat menyokong if pasukan HM kita ni mengambil player2 kelantan..kenapa??

      1.Dah terbukti, pasukan kelantan mmg pasukan juara..mereka mendapat 3 piala musim ini..

      2.Penyokong yang setia, mereka sgt syg pasukan mereka,,if pasukan kita kebanyakannya player kelantan.. pasti ramai yang akan dtg ke stadium menyokong..

      Maksud saya disini, bukanla 100% peratus ditukar ke player kelantan, di sesetengah posisi, mungkin player laen lebih layak..apa salah nya kita tiru seperti spain, kebanyakan player hnya dari barca dan madrid..italy( juventus).. bukan nk sgt meniru omputih ni..tapi dalam bab mcm ni..mereka sgt berjaya..kita boleh cuba..

      • Nasi dah jadi bubuq. Kesilapan memilih beberapa pemain dan Tactical ketinggalan zaman. Morale pemain pun at the lowest lepas rajagobal blame semua except dia dan penyokong serbu bas – tak pernah terjadi dlm sejarah bola malaysia. Rajagopal perlu direhatkan lawan Laos & Indonesia. Panggil OKS bagi arahan pakai walkie talkie kat pembantu coach.

    • Sokong , mereka adalah yang terbaik dan mantap . Kelantan menang 2 kali dalam liga super menentang singapura , 2 -1 dan 3 – 0 . 80% pemain singapura adalah dari Lion12

  35. jgn salahkan keeper je…salahkan diri sendiri gopal…keeper tu buat salah on the 2nd goal..strategi tak de…mana pigi…main pon xde semangat…sume macam berpenyakit…apela…silap2 bangla kje pam mnyak kat malaysia pon team malaysia tak boleh nak kalahkan…SHAME OF YOU…!!!!

  36. cisss pakai bju putih n seluar itam,,, bawa tuah konon…pilih pemain mcm sial..letak la keeper bagus sekali pun…kalau pemain lain main mcm br lepas berjubo…haktuihhhh keling paria

    • pastu jersi 1st yang mana satu… kuning ke biru. nak tuah punya pasal main home pakai jersi biru… konon2 pakai biru boleh tuah,,,khurafat kalo percaya,,,mintak jauh.. pakai kuning la kalo home,,, away pakai biru,,,penyokong kuning… team disokong biru,,pehal.

  37. ayoooooyoooooooooooooo…. cehhhhhh porahhhhhhhh

  38. yinnadehhhhh…1 untuk rajakapoor 1 untuk Presiden 1 untuk T/Presiden…..ayooooooooo ammmmaaaaaaaaaaa..aaaaaaaapppppppppaaaa

  39. mari kita try farizal marlias atau sarbini alui pilak

  40. tarak apa itu gopal..FAM syg kamu!!

  41. chittpodahhhh…engkau yg salah

  42. lawan laos rabu ni mesti gopal tukar keeper…
    lau kalah gak kite tgk la sape lak yg sang gopal nak salahkn..gopal gopal..kite tuggu dan lihat la….

  43. singapura tu memang terer.. malaya plak hancur.

    senang citer tu yg malaysia kalah.

  44. Boboboi: “Terbaekkk” Gopal kan cuma tahu tukar benda jadi makanan bila takut je, jadi pilihlah PAPA ZOLA…

    • “Kebenaran”

      “Akulah Papa Zola,musuh kejahatan,kekasih kebenaran.Aku akan menghukum kau dengan keramat tangan aku.Bersedialah!”

  45. kalau dah jangkakan kalah 1-0 atau seri baik xpayah main. usaha yang sia2 selama 2 tahun…

    • gobal nak mkn gaji je tu..bkn nak suruh team menang pun. sbb tu dia cakap besar.Dasar org india mmg mcm tu. depan geng2 dia, satu kampung bising. lawan 1 sama 1 senyap ayam berak kapur. Malu la ada coach mcm ni,silap je cari org lain utk dipersalahkan..x de tanggungjawab langsung.

  46. Ini kah statement seorang jurulatih negara yang dah menjangka kita akan kalah atau seri??? Statement dari seorang yg hanya tahu nak berdalih & hidup penuh beralasan. FAM nih buta ker atau memang saja buat tak nampak dgn apa yg telah berlaku pada bolasepak MALAYSIA SKG NIH??? Pundek!!!

  47. yang sabar ya! malaysia

    besok lawan laos pasti menang,terus lawan indonesia pasti kalah…

  48. Change coach and some no use (useless) player.
    Let Ong Kim Swee in charge as a coach, if
    want HM reach semi…….dun waste anymore
    time, HM no time oledi…. dissapointed

  49. supo batokkk doh mung rajo gopallll….

  50. penjaga gol yg paling laknat…

  51. aku cadangkan,satu malaysia buat demonstrasi utk suruh semua org dlm FAM tu ngn coach sangupal tu letak jawatan sukarela..klau kt negara mexico,semua2 ni dh kene tembak dh dgn mafia.bgus mafia2 pegi bunuh je org2 FAM tu dgn sultan kaki judi tu skali.dh nyanyuk nk jadi presiden FAM.ntah2 dia dh judi kan FAM tu.anak beranak sama je.hoki aritu pn kalah..sape presiden?phm2 sndiri la..jgn nak sanjung sgt la sultan2 yg bodoh ni..nama je ketua agama,tp agama ntah ke mana..suruh dorg jd imam utk rakyat..boleh?hanya sultan kelantan je yang mampu..walaupun aku bukan org kelantan,tp aku respect pd sultan kelantan..tu la baru btol ketua rakyat dan agama..ni setakat main judi abiskn duit kerajaan,bli kete mahal2,main pompuan..silap2 nti malaysia kene tsunami..patut satu malaysia buat demonstrasi suruh semua majlis tertinggi FAM letak jawatan.bru betul..ni sibuk politik kn sukan kt malaysia ni…tggu ajal je baru dia nk letak jawatan..org politik jgn usik sukan dlm malaysia ni.baru la sukan boleh maju..klau nk politikkn sukan utk kepentingan sendiri,hancur la sukan dlm malaysia ni.smpai bila2 x kn maju…

    • sultan kelantan mcm si dungu muehehehehe apasala ah… bleh jd sultan wakakakak

      • CELAKA kau man laksa….bila kau nak mampus hah!!!!

      • bodoh punye m lksa

      • Man laksa yg x halal.

        biarkan la man laksa dgn labunya..
        Insyaallah..1 hari nanti man akan mendapat kenan sawan gila dgn doa berjuta-juta rakyat kelantan. Bknnya aku suka jika benda ni betul2 terjadi kat ko man. Tp dgn tingkahlaku ko,ko sepatutnya x layak menjadi org melayu apatah lg utk mnjadi manusia yg mempunyai otak. Biadap..
        Man..pastikan ko tidak berpijak di bumi kelantan..inysaallah klau aku kenal ko,akan mngalir darah ko di bumi kelantan.
        Itu janji cicit tok janggut.
        Daulat Tuanku..
        Semoga Kelantan dirahmati dibawah pemerintahan Tuanku..

      • Salam man laksa
        Alhamdulillah kami rakyat kelantan berbanga Dengan anugerah
        Allah SWT kurniakan kami seorang sultan yang zuhud
        Kami juga mendoakan kesahjeteraan ke atas Anda

        • senang2 cakap sultan ko tu zuhud, jangan2 sama macam perangai ko juga, ,,,, munafik, kutuk sultan org lain boleh, bila org lain kutuk sultan negeri dia, dia mulalah dia crita pasal agama… la…ingat allah la…, kena sawan la…. macam dekat asarawak hari tu, penyokong kelantan provokasi penyokong sarawak, penyokong sarawak dah hilang sabar, sorang penyokong kelantan kena tangkap dgn penyokong sarawak dan dipaksa suruh buka baju kelantan dia tu baru semua ketakutan, dan mulalah terpekek terlolong bertakbir Allah hu akbar sambil ketakutan,sb polis pun kena blasah, masa kutuk penyokong negeri lain tak ingat plak kat Allah, ni la satu kaum yg munafik….

          • semua mau pegang ke jawatan…bila nak mampus dah lah makan duit haram…perangai rakyat pahang mmg mcm org asli kufur hasil makan duit judi ..

          • kuala lipis boy, ko ni tau tak pasal Sultan Kelantan?

          • man laksa kita buat report polis hina sultan kelantan

          • Boy lipis kuala bangang!!!

            Boy..Ko la melayu musyrikin…ko ni budak sekolah lg ke? Apsal bodo semacam je pmikiran ko?

          • Assalamualikum budak lelaki kuala lipis
            Alhamdulillah di atas kata kata Anda
            Semuga Anda di rahmati dunia Dan akhirat
            Saya anak negeri Johor amat menghormati keperibadian Al sultan kelantan …insyallah sama sama kita doakan agar baginda tetap Dengan keperibadian Nya
            Jangan lupa berdoa tau…
            Kita pun Akan sama sama doakan Anda agar Anda pun menjadi seorang yang di hormati agar semua mak Dan bapak di kuala lipis berbanga dgn anak anak mereka di kuala lipis

        • zuhud!!.. sultan lain pun solat juga ,tp takdelah rakyat diaorang jakun sangat nak ambik gambar pahtu nak heboh 1 malaysia nak bagitau sultan dia zuhud

          anak raja mana yg berebut kuasa jadi sultan?
          anak raja mana yg sanggup turunkan takhta ayahandanya sendiri???

          • soleh..betul ke ko penah tgk sultan ko sembahyang? Sembahyang raya je kan? 2 kali setahun je sultan ko sembahyang. Sultan Muhammad V adalah ketua agama negeri kami sbb tu dia mengimamkan solat jemaah di negeri kami dan memerintah dgn berpandukan ulama.
            Soleh..ko ni elok letak nama K. Soley la aku ingat..

      • Man laksa otak mcm monyet.. Mcm mana boleh jd manusia… Hehehehe..

      • man laksa lupa mkn ubat

        ni msti man laksa ni lupa telan ubat sbb asyik tgk bola smlm. kang dh meracau tak tentu hala. kesian… muda2 lg dh mereng.

        • man laksa dah lali ubat

          Man laksa dah lali dengan ubat sebab dia ada banyak personaliti. Berapa kali dia tukar nama tapi perangai sama. Mungkin sejarah upbringin dia ada tercicir sesuatu. Kesian makbapak dia nak dia jadi org baik tapi gagal. Pakat doa semoga man laksa cepat pulih keadaan mentalnya.

    • Mana dia Presiden & Setiausaha FAM ni? Tak ndak buat Press Conference ke? Ketaq lutut nampak….

  52. HM tahun ini boleh kata semua dh mengecapi piala aff diorg main tk ada semangat nk dapat piala aff dh semuanya dh rasa nikmat sang juara aff skali ngan rajagumpal hampehhhh…. diorg balik hotel relaks mcm tak ada apa2 janji duit dapat penyokong malaysia jugak kena tipu kat fam hamprak sama rajagopal cih….sepatutnya ada jurulatih baru player fresh yang belum pernah mengecapi piala afff sepert piya..zairo…dan ramai lagi player yg bagus..fam sepatutnya di bubar baru team HM MENGAUMMM…

  53. biasa la malaysia…mana-mana sukan pun kalau dah champion mula la dema perasaan.artis-artis pun kejor dema.prestasi dah tak penting.tiap-tiap bulan masuk magazine glamour.mana nak ada fokus.hantor coach terbaik dunia pun tak boleh ubah sikap..hai, dah jemu la tengok sukan kita ni.sampai kita betul fully profesional baru la kita mampu berubah menjadi lebih baik.tengok contoh korea dan jepun.

  54. bersabarlah wahai semua peminat-peninat bola sepak malaysia
    itu baru satu eksperiment. jangan kalut-kalut masih banyak lagi peluang untuk menang. tak caya lihat sejarah lalu terutama AFF 2010 kita kena 5 – 1 dengan indonisia lepastu terus jadi juara. inikan baru sekali kalah 3 – 0 dengan lions 12 lepas ni terus menang dengan laos dan indonisia yang datang ke malaysia tak naik kereta kebal. selamat mencoba sampai habis upaya . terimalah hakikat dan hasil eksperimen rg selama 2 tahum.

  55. aku setuju semua komen kt sini kecuali komen man laksa bedebah ank rajagopal.

  56. mmg hampeh , baik bagi team muda main dierang baru je juara sukan sea biar berkembang biar bertukar, takde la besar kepala macam safiq and safee sali

  57. bodo punya rajagopal….. nk salah kn apex…… ko ingt ko tu bgus sgt….. aq xthu lah ko tu dari pasukan ape dulu… x gelamour lngung…. ko reti x main bola…. klau coach yg hebat…. mcm bojan hodak…. die xkn salah kn pemain klau die kalah n die xkn tinggi kn diri die bila die menagng… bkn mcm ko gopal… bile kalh… salah kn pemain…. bile meng bngga diri… bodoh…. xpyh jd coach la….. ko jadi je pengutip bola….. kn senang…. baik ambik coach dri luar… rajagopal langsubg xde kualiti dlm mndidik player…… bodo….. dgn vietnam pon bleh kalah…. juru latih ape mcm nie….. klau latih berok kt zoo bleh la…… coz…. kesimpulan nya… jgn sesekali mnyalahkn pemain apabila kalah….. jgn jadi riak bodo………… ingt tu

  58. hahaha…bersedialah kau RajaBebal untuk memerima nasib yg sama seperti di Indonesia 2 thn yg lalu dimana kau kena naik baracuda kerana penyokong indonesia tapi kali penyokong malaysia pulak….

  59. sepatutnya dah x perlu ada coach kebangsaan kt msia ni. membazir je 70k sebulan kt org yg xda citer2 tinggi tu.

    apakata mulai thn depan, buat regulation baru. secara automatik juara MSL thn seblmnya jd national team, & coach & player team akan dapat special elaun utk national squad. coach tu plak berhak pilih beberapa extra player dp team lain utk perkuat squad.
    dgn persefahaman yg ada, xyah buang masa utk experimen dah. coach pn xyah pening kepala. tgk kelantan tahu ni, dp 58 game, hanya 5 x tewas dlm 4 kejohanan besar ( msl 2x, afc 2 x, PM 1x ). tp bila national call up, 3 org jer main. sorang lg tuan asyik reserve jer. team national plak, dp last 5 game, 3 kalah, 2 seri. spain, german dh lama buat. singapore plak lebih inovatif, buat cam HMuda tp utk squad senior dia. hasilnya, ada harapan jadi juara aff kali ni, kalu bkn thailand.

  60. wee….. Rajagopal mu ingat mu pandaike didik player….. kalau menang sombong….. kalau kalah salahkan pemain kau ingat kau tu pandailah sangat….. baik kau ajar kambing lagi bagus kalau kalah kau kalah boleh salahkan kambing bodo…. gopal mu pade jadi pengutip sampah….. meme bodo gopal baik mu ajar budak-budak nak salahkan apek….. pemain kau tu lembik macam ponde…… baik tukar bojan hodak lagi bagus kalau dia menang dia tak sombong bukan macam kau kalau dia kalah dia tak slahkan player apala gopal….

  61. “If the team win 90% of it comes from the team only 10% from me, but if the team lose it is 100% from me” – Jose Mourinho

  62. Gopal(king) betul.Game semalam patut seri,cuma nasib sebelah Singa.Jangan bimbang harimau akan menang 2-1 dgn Laos dan seri 2-2 lawan Indonesia.Tapi harimau bolih atasi Indo 2-1 atau 3-2 ,sekira presiden,setiausaha kerja fam dan coach Gopal sanggup umumkan letak jawatan apabila tamat piala suzuki.Pengumuman ini mesti dibuat pada hari harimau vs indo.Saya biasa buat ramalan2 betul sebelum perlawanan melibat TRW.

  63. kena ajar fam nii . caranya mudah saja.. team king gopal main ..jgn beli tiket.. biarkan kosong kerusi.. kalau team Okimswee beli lah tiket.

  64. buat rugi ja duit aku dr utara p stadium last2 raJa taw hm akan tewas woit magkukk ganti blik duit aku sangup ponteng keJa last2 kalah..ka ang dh jual game raja gopal

  65. Yg lemah semangat tgk gopal

    takkanla sbb dh bolos 2 gol, pemain terus hilang fokus. sweeden ketinggalan 0-4 dgn jerman, boleh bangkit 4-4.arsenal yg ketinggaln 0-4, boleh menang dgn reading 7-5. Kalu nk tgk cth terbaik dlm negara adalh kelantan. Separuh akhir piala fa 2012, kelantan lwn kedah dan suku akhir piala malaysia, kelantan vs felda, kedua2 game kelantan ketinggakan 0-2, tp berjaya bangkit 2-2. nmpknya gopal kena bw team HM gi pangkor lg, buat kem bina semangat

    • Jangan Takabur… sangat tuhan marah, yang tertinggal 0-5 dengan QPR.. kenapa tak kejor 5 sama,team HM nie kurang hebat..macam biasa lah Malaysia mental lemah.. perlu semangat baru atau pun pemain baru..mungkin liga Malaysia kini lebih tertumpu kepada pemain import… penyerang ,sebab itu penyerang tempatan kurang idea///…. kalau tak silap team ni HM separuh pemain adalah pasukan juara Sukan sea 2009 dan Suzuki Cup 2010..so mereka dah ada sejarah.. cuma,,mungkin ada faktor lain..jangan kutuk lebih..lebih atau lebih baik anda lihat sejarah Denmark 1986…kalau berminat nak jadi jurulatih…jangan kutukkk ok

      • apa la takabur plak. ko tu kena baik sangka skit. kalau ada org puji kelantan skit ko ingat org kelantan ke tu. itu mmg fakta. tahun ni comeback specialist mmg kelantan, tahun lps, terengganu. Siap masuk bab QPR lagi. itu friendly jer beb. apa ko ingat rajagobal jer reti buat eksperimen. ntah2 kelantan pn simpan kuku jgk. kalah ngan msia 5-0, qpr 5-0. tup tap juara treble. apa cer!

        • Tengok sejarah dulu… Denmark 1986… baru faham.. cerita… betul macam mana nak layak main di Piala Dunia… bukan setakat Piala Suzuki… Harimau Muda lah yang ganti…apa lah tak belajar sejarah

          • so sorry lah jaguh kampung agaknya tengok sejarah pasukan Denmark mereka kumpul pemain dari usia muda lagi..sehingga melayakkan diri ke Piala Dunia…sejarah

        • Ada lagi mr bean Cikgu sejarah ni tak habis habis Dengan sejarah Denmark
          Sikit sikit Denmark
          Sikit sikit Denmark
          Kau orang Denmark ke?
          Ke org negori aje
          Bila main bola jadi defend nak mark player lawan
          Dia cakap den mark player n
          Den mark

        • kalau ikut sejarah.. kelantan ni antara pasukan yg tak pernah menang piala malaysia atau apa piala apapun..

          gembiralah korang semua!.. cam monyet dapat pisang..hehe!!

  66. Rajagopal tak boleh terima hakikat bahawa dia dah kodem….senjata dah tak boleh pakai.

  67. Kalau soh kelantan vs singapura mcm mana plak ye? Jangan2 sampai 20-0 kelantan kena belasah, stakat jaguh kampung pun tak kemana lah,

    • tak tau lagi bro…ntah2 singapore kena belasah 20-0
      takleh nak tau coz tak try lg..
      tapi kalau antar team malaysia skarang mmg dah terbukti kalah 3-0..
      jaguh kampung ni mng 3 piala musim ni..

    • Kiok
      Kalau Kau nak kiok
      Kiok sorang sorang je la
      Peminat spore dah cakap Dalam fb dia
      Mereka merasa debaran lagi lebih kuat sebelum bertemu TRW Dalam liga m
      Dari bertemu Harimau lemau Dalam Suzuki cup ni

      • Gelinya aku bila baca komen kelantan, kalau lawan dengan HM pun kelantan kalah, lawan dgn pak2 arab AFC pun kelantan kalah, ada hati pula nak lawan dgn singapura yg sebenar, memang taraf kampung je team kelantan kau tu, hehehhehehe

        • Tapi TRW lawan team Kau
          Team Kau kiok kan….
          Wha ka ka ka ka ka ka
          KAH KAH kiok

        • ini pun ingat sama nama ayam kfctu.. tu nama kiot..bodoh seekor ayam kiot… sigopal bijak bila lawan kelantan semua 6 pemain kelatan yang top dia sapu buat lwn kelate sendiri.. jadi sapa yg ada..harap kiot reti membaca lepas ni…mcm ayam KFC juga nama dia…hi.. Ayam KFC hati hitam kot..kiot ni..,,,

    • 80% player singapore adalah dari Lions xii. dlm liga M home & away kelantan menang lwn Lions xii. team harimau malaya jerr lembik sbb king gopal hanya kenal player dia sahaja sampaikan player2 lain yg on form x bole cari makan……

  68. betol juga kata kau tu bengap.otak kau memang bergeliga tahap gaban la.kalau AFF suzuki ni Malaysia out awal blh lah musim depan gopal meneruskan ujikajinya ambik 11 eleven player2 dari liga fam plak mana tau diorang boleh pergi jauh sampai jadi juara piala dunia kuang kuang kuang

  69. Lagu ini ditujukan kepada RG & HM kita ..

    https://www.youtube.com/watch?v=DzdXMHaGCTQ

  70. HM ni bukanlah team yang kuat,banding dengan team Kelantan yang jauh lebih hebat tu sebab aku score 2 biji kalau tak sebab kesian, saya boleh score sampai 4 gol

    • kau ni jgn nak berlagak sangat shahril, masa aff suzuki edisi sblum ni ,team malaysia kalah dulu kot..siap kena 5-1 lg..tapi akhirnya jd juara kan..
      selagi coach kesayangan kami pakai baju bertuah nya..kemeja putih berseluar hitam tanpa seluar dalam..jgan harap la team laen nk menang..

      Kau ingat eksperimen beliau selama ni hanya sia2 je ke..untuk pengetahuan kau, beliau pernah mendapat tempat ke-3 didalam pertandingan rekacipta sains peringkat Estet Kampung Sahari, Muar ketika berada di darjah 6.Just tunggu sahaja, lihat sahaja hasilnya nnt.Aku berani 100 % untuk kerat kote kau if HM menang piala AFF suzuki 2012 serta meneruskan momentum kemenangan sehingga melayakkan diri ke Piala Dunia 2026.

  71. Situasi Malaysia kalah
    Gopal: goalkeeper saya yang salah, pemain tak ikut arahan saya. Ini ke pemain yang saya kenal?
    Pemain: saya bertanggungjawab sepenuhnya atas kekalahan HM.

    Situasi Malaysia menang
    Gopal: mana ada jurulatih Malaysia lain sehebat saya.
    Pemain: Phuuuui, time menang ko dapat nama, time kalah aku sorang yg kena.
    Penyokong: haaaaaak tuuuuui.

  72. kemelut AFF SUZUKI RG boleh…. boleh blah pooraaaah mama kalau apek salah sila gugurkanlahdia dari HM x kebulur naj main pun cari keeper pahang ke johor ke FAM family go gobal go go get losst chow mama jaouh mamu pai pai cher gobal

  73. buat pengetahuan semua… sebelum kita menang sea games 2009. mmg FAM ambik pemain2 terbaik dari liga untuk harimau malaya. .. persoalannya.. ada menang apa2 ke? ambik player terbaik dari liga tu dah lama fam amalkan.. tapi langsung tadak apa2 perubahan.. bertahun2… lepas menang sea game tu barulah fam nak cuba pendekatan baru.. terus ambik king raja jd coach utk HM. menang pulak lagi suzuki cup 2010.. utk edisi kali ni.. pendekatan tu diteruskan lagi dengan harapan friendly2 yang out tu dapat diubah kepada game yg lbh baik.
    malangnye 1st game tu mmg byk tak menjadi.. tapi come on la.. ada 2 game lagi.. aku yakin kita boleh pergi.. at least sampai semi or final.. kalau menang lagi bagus..

    • aku sokong weii!!.. sebab skuad rajagopal ni dah lama dia latih..sejak zaman remaja lagi, pahtu menang sea game dan aff 2010.

      la ni skuad muda ong kim swee bole pertahankan emas sea games,ini menunjukkan fam dah pilih jalan yg betul.

      cuma mutakhir ini ada pengacau dalam fam,
      menimbulkan polemik dan huru-hara cuba mensabotaj pasukan kebangsaan secara halus. siapa dia??..
      anda fikir sendiri

  74. Betul2 tak puas hati nampak. Kita tengok Malaysia lawan Laos. Kalau kalah elok la Rajagobal undur diri. Kami Penyokong 100% Harimau Malaya, tidak mahu lagi dengar ALASAN, Malaysia kalah disebabkan kesalahan pemain.Siapa yang pilih pemain? Siapa yang susun strategi? Siapa yang bagi ARAHAN kepada pemain? Tengok Chelsea, jatuh Team jatuh sikit, siapa yang kena pecat? Pemain ke? JURULATIH kan….

  75. nama kawan sudah ada baihakki hujung…hahahaha..kasi pecat r rajagobal..singapore main tersusun sebab coach dgn pengurusan pasukan bgs…

  76. Gua baru nak sokong Harimau malaya agar hari hari mau……ini gopal punya taktikal buat saya haru biru….. Vote for oks. …taktikal yang lebih positif dan seronok untuk ditontoni….. Atau adakah skuad oks lagi berbakat dari skuad HM yang terdiri daripada player2 terbaik atau gupal xboleh merencanakan kelebihan skuad yang ada…..

  77. kalau kalah lawan LAOS salahkan Farizal lah pulakkk dasar keling !!!!

    • Rajagobal-FAM masih tak faham

      Aritu dia kata kalau kalah ngan singapore nak ambik tindakan tegas. Alih2 dok focus kat scapegoat dia si Apek tu. Midfield hancus, defence koyak dia tak nak ganti ke? Kalau Harimau kalah pun aku dah tak kisah dah. Ada coach dengan FAM yg bengap mcm sekarang merosakkan bolasepak malaya aje.

  78. harimau keling kering idea

    Mintaklah HM kalah peringkat kumpulan aje, senang nk buang keling bodo & amat poyo nih.cam cibai salahkan pemain..

    Vote for OKS

  79. Memang lah satu dunia pun tahu Apek silap tapi gol yang kedua je!

    Lagi 2 gol tu adalah kelekaan pertahanan, bukan silap dia!

    Yang HM gagal sumbat 1 gol pun salah dia ke?? Yang jelas ialah Safiq & Amar tk berfungsi sbg perancang yg baik kpd Safee & Mat Yo!

    Faham? Kalau FAM & RG tk faham lagi baik letak jawatan lah!!

  80. santiago benerbau

    JIKA PASUKAN MNG 90% ADALAH USAHA PEMAIN MUNGKIN 10% ADALAH KRN SAYA TAPI JIKA PASUKAN KALAH 100% ADALAH KERANA SAYA- JOSE MOURINHO

    rajagopal lu mmg anjing salahkn org lain jerrr…..TAKE RESPONBILITY. tiada alasan dulu pun kita kalah teruk juga last mng . …….jari tgh utk rajagopal ;subahan pukimak;jidin n judin; sultan bola anjing selamanyaaaaaaa

    • AYOYO..JANGAN CAKAP ITU MACAM BAII…..SAYA SINI MARI CARI MAKAN JUGAKKKK…ITU PERESIDEN FAM SANGAT SUKA SAMA SAYA KALOOOO….KALO DIA SURUH SAYA CABUT SEKARANG JUGAK SAYA CABUT..TAPI ITU PRESIDEN BAIK BAIKK…BOLA TARA MINAT JAWATAN JUGA MAU….SAYA BANYAK SUKA SAMA FAM…[FUNNY AND MAD]

  81. Sepatutnya Rajagopal jangan HIGHLIGHT nama apek sorang yang salah,nampak sangat jadi kambing hitam apek..sedangkan yang main dalam padang 11 orang..

  82. kalu apek selamatkan ketiga2 gol tu, keputusan adalah seri, x menang pun… hok penting lo ni penyerang tu kena wat gol… apa punya bongok laa nate rajagumpal ni… dah laa mintak seri @ kalah 1-0… mcm ni ker jurulatih? mcm badut sarkas je aku tgk..

  83. penyokong bola sepak malaysia

    ini bukan salah apex lah DRG u cari penjaga gol no.1 dunia pun kalau u tiada pencaturan yg bagus & u punya pemain lembik macam mana nk menang.

  84. penyokong bola sepak malaysia

    tlg lah DRG kalau kalah jangan salahkan pemain kita peminat nampak siapa yg salah sebenarnya.

  85. minta mlm ni kalah teruk je baru FAM nampak yg DRG tak layak jadi jurulatih.

  86. gol yg memang apek gagal ialah gol yg kedua sbb dia pouch, sepatutnya dia tangkap, catch the ball. gol gol lain memang back 4 salah, x mark player lwn, x jaga defend area…..doi, jgn jd apek black sheep….ho ho ho….kantoi raja GUPAL….semua letak jawatan dr pemain sampai lah yg kat ats, bg org lain plak…

  87. baru sorang kelantan main dah kena 3-0, kalau lagi ramai lagi banyak kena. asyik nampak pelamin jer,main pun jadi hampeh

    • Kalau nak dengki pn cover2 la skit. maklumla bila Kelantan dah treble ni ramai yang busuk hati pedengki. PHD tidak baik utk kesihatan dunia dan akhirat.

    • kfc lauk…ni sekor jenis ayam tak reti membaca, reti menulis…reti berkokok saja… SEMUA benda bola.. apek yg berjasa…jenis ayam goreng hitam.. hitam hati penuh dengki.. tuk dok menafikan siapa apex…. semoga dijauhkan org macam dari merebak ke anak dia pulak… ROsak2

    • cam taik mamat ni..
      Sape2 yg ada anak mcm ni pun mesti malu ngn prangai ko..

    • kfc lauk, kawe nk royak ko demo kapten singa kata mujur x ramai player kelantan main. Ni nk royak dia takut player TRW lagi dari team HM. Demo ni reti ko tgk bola .kalu demo x tau bola x sah kecekla.

  88. korang nie nak salahkan pemain aje cba klau korang yang main,, ckap pndai la nak buat?? hampeh,,

  89. mana tak kalah……..pemain yag dipilih bukan yang terbaik. Midfield x hidup harap free kick aje…. 2 orang pemain pasukan nak masuk liga perdana tahun depan…..dah tu pemain penyerang bawa main midfield. Tak serik22 pemain macam Fakri, Irwan Fadli…..entah kenapa dipilih pun tak tahu….. Piya, Indra, Farhan, Amri, Zairo LAGI BAIK…..AKU LAGI PANDAI PILIH. gOPAL KAU JAGNAGN NAK MEROSAKKAN NAMA hARIMAU mALAYA…. LETAK JAWATAN TAKKIRA APA KEPUTUSAN LEPAS NI.

  90. memang salah.. biasa defender yg buat gol sendiri,kalau bukan kecekapan fadhli sas keluarkan bola dah tentu nama kfc jadi penjaring utk singapore

  91. DRG tu apa eh?

    Dato RajaGobal ka?

    mcm gampang je dapat Dato…

    kalau malam ni lawan laos dia duk tukaq keeper..tp yg laen still tak bertukar…mmg dia bodoh walaopon dah terbukti dia mmg bodoh..

  92. ce gok tgk liga EPL….contoh MU…walaupon dh ketinggalan….tetapi semangat dyeorg semakin melonjak untuk cari gol penyamaan…..n ape…dh gol sute…semangat dh merudum…kate dh bagi motivasi ke pemain….

  93. boleh menang ke ni?

    Ya betul, malaysia perlu ada pemian tinggi macam Izzaq Faris Ramlan & G Mahathevan. Pemain laju dan kretif cam Ronaldo seperti Chanturu dan Venice Elphi

  94. ok kita menang dgn laos 4-0… sorg jgk pmain klantan main… kalau pmain klntan x main mesti menang 11-0 kan kan kan kan???

  95. Kawe nk royak kat RG, kalu nk salahkan apek baik mu lepas apek dgn TRW sebab apek bole gi makan angin bersama TRW. Lepas syakir getek. buat apek kawe tetap sokong demo dan ari tu kalu kawe keeper pon kawe lepas sbb bek sorang pon x leh arap. Buat Apek, kawe arap demo mitak dgn RG gugur demo dari team dia dan demo bole gi make angin dgn gu-gu TRW diAust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>