Liga Juara: Inter Milan, Tottenham lepasi halangan

Barcelona dan Valencia turut mara ke pusingan kedua

Liga Juara Eropah: Inter Milan vs FC Twente

RAFAEL Benitez menarik nafas lega apabila skuad bimbingannya, Inter Milan layak ke pusingan 16 pasukan terakhir Liga Juara-Juara Eropah selepas menumpaskan FC Twente 1-0, awal pagi tadi.

Inter menyusul di pusingan seterusnya bersama penyandang juara 2008, Manchester United yang menumpaskan juara liga Scotland, Rangers 1-0 menerusi jaringan penalti Wayne Rooney.

Valencia turut layak selepas menang besar 6-1 ke atas kelab Turki, Bursaspor.

Satu lagi kelab Inggeris yang layak ialah Tottenham Hotspurs yang menumpaskan kelab Jerman, Werder Bremen 3-0, dan kini menerajui Kumpulan A mengatasi Inter Milan.

Barcelona seperti diramal tidak mempunyai masalah untuk layak selepas mengalahkan Panathinaikos 3-0 dengan Pedro Rodriguez menyumbat dua gol dan satu lagi menerusi Lionel Messi.

Kelab Denmark hampir melayakkan diri bersama Barcelona tetapi kalah tipis 0-1 kepada Rubin Kazan.

Ini bermakna persaingan untuk merebut satu lagi tempat masih terbuka.

Sementara itu, gol Esteban Cambiasso pada minit ke-55 di San Siro menyelamatkan Inter dan Benitez.

Ini kerana kedudukan Benitez goyah selepas kalah tiga kali berturut-turut dan dua seri dalam lima perlawanan terakhir kelab itu.

“Memburu kemenangan adalah amat penting terutama dalam Liga Juara-Juara. Kalau jurulatihnya dalam kesukaran, ia disebabkan pasukan itu dalam kesukaran. Tapi kita mahu kemenangan, mahu gol dan akhirnya perkara inilah yang menjadikan perbezaan,” kata Benitez.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>