Siaran Langsung EURO 2012 di TV3

Piala Eropah 2012

RANGKAIAN Televisyen Media Prima (TV3, TV7, TV8, TV9) meneruskan tradisi mereka apabila mendapat hak selaku penyiar rasmi untuk menyiar secara langsung kejohanan bola sepak empat tahun sekali berprestij, Piala Eropah 2012 atau EURO 2012.

Pada kejohanan EURO 2008, rangkaian Media Prima turut mendapat hak eksklusif dengan menjadi penyiar rasmi siaran langsung bagi penonton di Malaysia.

EURO 2012 akan berlangsung di Poland dan Ukraine pada Jun 2012.

Ketua Pegawai Operasi Rangkaian TV Media Prima Berhad, Ahmad Izham Omar berkata, pihaknya akan berbincang bagi menentu saluran manakah yang akan menyiarkan siaran langsung itu sama ada TV3, ntv7, 8TV ataupun TV9.

“Kami baru sahaja mendapat hak siaran sebagai stesen penyiar rasmi Euro 2012 di negara ini. Ini adalah salah satu berita gembira dalam Media Prima Nite yang kami umumkan,” katanya.

Siaran Langsung Euro 2012 TV3 Media Prima

JADUAL Siaran Langsung EURO 2012 di TV3 @ Media Prima:

  • 8 Jun 2012, Jumaat
  • Poland lwn Greece, 12.00 tgh mlm

  • 9 Jun 2012, Sabtu
  • Belanda lwn Denmark, 12.00 tgh mlm

  • 10 Jun 2012, Ahad
  • Ireland lwn Croatia, 2.45 pagi (Isnin)

  • 11 Jun 2012, Isnin
  • Ukraine lwn Sweden, 2.45 pagi (Selasa)

  • 12 Jun 2012, Selasa
  • Greece lwn Republik Czech, 12.00 tgh mlm

  • 13 Jun 2012, Rabu
  • Belanda lwn Jerman, 2.45 pagi (Khamis)

  • 14 Jun 2012, Khamis
  • Sepanyol lwn Ireland 2.45 pagi (Jumaat)

  • 15 Jun 2012, Jumaat
  • Sweden lwn England, 2.45 pagi (Sabtu)

  • 16 Jun 2012, Sabtu
  • Greece lwn Russia, 2.45 pagi (Ahad)

  • 17 Jun 2012, Ahad
  • Belanda lwn Portugal, 2.45 pagi (Isnin)

  • 18 Jun 2012, Isnin
  • Itali lwn Ireland, 2.45 pagi (Selasa)

  • 19 Jun 2012, Selasa
  • England lwn Ukraine, 2.45 pagi (Rabu)

  • 22 Jun 2012, Jumaat
  • Suku Akhir 2, 2.45 pagi (Sabtu)

  • 23 Jun 2012, Sabtu
  • Suku Akhir 3, 2.45 pagi (Ahad)

  • 28 Jun 2012, Khamis
  • Separuh Akhir, 2.45 pagi (Jumaat)

  • 1 Julai 2012, Ahad
  • FINAL, 2.45 pagi (Isnin)

Jadual Siaran Langsung Euro 2012 di TV3 @ Media Prima

Siaran Langsung Euro 2012

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

12 Responses to Siaran Langsung EURO 2012 di TV3

  1. Cerita betUl kh ni ..,mcam lain je sye belek2

  2. rtm x de ke??

  3. Pingback: Jadual EURO 2012 Waktu Malaysia

  4. siaran langsung la sangat… euro yang lepas banyak siaran tertunda/ulangan je..

  5. Kalau stakat siaran tertunda, media prima jangan nak bangga… Harap kali ni memang betul siaran langsung…

  6. bagus ar cam2..x mcm astro..siot je caj lebih2 smpena euro ngn olimpik

  7. Pingback: Jadual EURO 2012 Waktu Malaysia | EURO 2012

  8. match best2 (germany vs portugal) TAK SIAR pulak sengal tul

  9. match best2 (germany vs portugal) TAK SIAR pulak sengal tul

  10. ermm..
    perlawanan tak best je..
    team yang best2 takde..
    cam PORTUGAL lwn GERMANY..
    action je MEDIA PRIMA ni..
    penyiar rasmi.. tp team best2 lawan dorang tak amik pun…… huhuhuhuhu..

  11. x bestttttttttt

  12. match yg best x da plak..spain lwn italy pn x de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>