Takraw Piala Dunia: Malaysia lawan Singapura di separuh akhir

Sepak Takraw Piala Dunia ISTAF 2011MALAYSIA dengan mudah mara ke peringkat separuh akhir bagi kategori lelaki setelah mengecewakan Filipina 3-0 pada perlawanan peringkat suku akhir Kejohanan Sepak Takraw Dunia Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (Istaf) 2001 yang berlangsung di Stadium Titiwangsa, Sabtu.

Pada set pertama trio negara yang dibarisi oleh Norshahruddin Mad Ghani,Noor Azam Abdul Hamid dan Farhan Adam melakukan sedikit kesilapan pada awalperlawanan namun berjaya memperoleh kemenangan 15-11.

Kemenangan set pertama memberi semangat kepada skuad bimbingan JamaluddinHassan memenangi set kedua 15-4 dalam masa lapan minit.

Malaysia melakukan perubahan pada posisi tekong pada set ketiga menggantikan tempat Noor Azman dengan Muhammad Syazwan Husin dan posisi apit kanan,Norshahruddin digantikan dengan Mohd Helmi Ismail.

Skuad negara menamatkan perlawanan set ketiga dengan mata 15-3 dalam masa tujuh minit.

Trio Filipina dibarisi oleh Oliver Tumang, John John Bobier dan Jason Huerte Jason.

Jurulatih skuad lelaki negara Jamaluddin Hassan berkata anak didiknya masih memerlukan sedikit masa untuk menyesuaikan keadaan dengan gelanggang dan bilangan penonton yang ramai untuk beraksi lebih mantap.

Jamaluddin turut mengakui skuad negara ada melakukan kesilapan yang tidak sepatutnya pada set pertama namun berjanji untuk mengatasinya segera.

“Kita perlu berhati-hati sekiranya bertemu India pada perlawanan berikutnya (perlawanan separuh akhir) kerana pasukan tersebut kelihatan berbeza dan lebih mantap daripada sebelum ini,” katanya.

Beliau berkata daripada pemerhatiannya skuad India mempunyai kepantasan yang luar biasa berbanding sebelum ini walaupun pernah bertemu dengan pasukan tersebut pada perlawanan peringkat kumpulan di temasya Sukan Asia yang berlangsung Guangzhou, China pada 2010. — BERNAMA

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>