Video: Selangor 0-2 Terengganu [Separuh Akhir Piala Malaysia 2011]

Piala Malaysia 2011

Separuh Akhir 1 Piala Malaysia 2011
Selangor vs Terengganu
Stadium Shah Alam, Selangor
18 Oktober 2011

  • Video: Selangor 0-1 Terengganu | Gol 1 Manaf Mamat

  • Video: Selangor 0-2 Terengganu | Gol 2 Manaf Mamat

  • Video: Selangor 0-2 Terengganu | All Goals

Related Posts

82 Responses to Video: Selangor 0-2 Terengganu [Separuh Akhir Piala Malaysia 2011]

  1. taniah…

  2. n.9 menang selesa. Terengganu pun menang selesa. Semua team away..dapat gol..

  3. ganu main tektik kotor….selangor patut menang td….dah la ref….teruk…..x puas hati btl dengan jusoh ni….tektikal kotor…..

    • Wakakakakaka…. Ho pandai lak kata taktik kotor kalau kena atas batang hidung sendiri. Kalau org lain awak gelakkan. Misi33…… Lawak lawak antarabangsa. Biasa kutuk kelantan suka main mercun dlm stadium rupa-rupanya kat selangor pun ada gak.

    • Da kalah tu terima je la hakikat.. Saje nak cari gaduh..Daripada aku tgk td ref banyak bg selangor free kick yg tak patut. Ni la manusia da kalah atau kecewa mencari kesilapan org x mencari kesilapan pemain sendiri.. Coach selangor sendiri akui team terengganu bermain dgn cemerlang. Dasar nak salahkan ref je..

    • ape die taktik kotor tu? keadaan padang stadium shah alam teruk ke? amri yahya takde? cube terang skt?…huhuhuhu

    • booooooooooooooooooo s’gor

    • ikif ni aku rase sek barak gop ni..sumbak..base mate keceng..dop panda kelih bola kalih…slangor ptt menang?main macam bdk darjah 6..xdop tektikal lasum..beng kelih bola la mung weh

    • Pengulas Sukan Kita

      Lawak lah ikif337…. Pengadil 80% untuk selangor, 10% untuk terengganu, 10% untuk fan selangor….
      Pengadil : Masa tambahan terlalu lama , 2 minit kepada 4 minit dan 4 minit ke 7 minit… Nak suruh selangor sumbat Gol jugak…… Hancur lah bolasepak malaysia klu mcm nie… Nak pasukan PILIHAN jd juara, mcm selangor…..

      Taktik paling kotor dr Pengadil Buatan FAM is SELANGOR. Bg freekick kat Safi8, 10 kali …tp dosa pengadil, freekick semua nya tinggi2… Menang biarlah krn skill bukan kerana taktik kotor….

  4. alamak…. HAHAHAHHAHA padan muka lu…. cakap mengalahkan juara 100x

  5. yeah…ganu mng….
    hahaha…
    mne gergasi yg duk bangge2 kn slgor….

  6. Matsaje,
    Jangan parahkan lagi luka gergasi tu. Nanti dia mengamuk. Kesian dia.

  7. Dah dah lah tu…. Nanti kawan kita x lena tidur. Tahniah peteh………

  8. setakat piala malayisa x heran….org kg baru nak masuk bandar biasa la….dapat 2 or 3 piala heboh satu negeri…mcm ayam nak bertelur hu3 penyokong terangganu dan permain terangganu lebih teruk dari permain kelantan dan penyokong kelanta….jg mimpi la teranggu nak piala malaysia…..

    • Pulak dah. Macam2 cerite korang erk? Awak bagitahu kat pemain selangok tu lebih baik dia orang main congkak dan dam haji lagi bagus lah……. Cakap berdegar2 habuk pun tarak. Habis yg pemain selangok duk terkejar2 kat atas padang tu apa? Gila erk? Piala Malaysia tu kan. Are Pooooodaaaaahhh..

    • ikut r nok kate mende pon….
      janji mng mlm ning..
      dok soh deki r..
      slngor mmg dok rok cetong…
      mapuh kaki jer…
      kaloh wak care kaloh…
      kalu bodo baik senyap…
      jgn tunjukkan lgi kebodohan anda..hahhaha

    • selangor pale takuk

      pale butoh r mu kaloh pun nk bising lg ko ingat hebat sgt ke selangor harapkan sejarah lama jer, ini piala malaysia skrg punye bukan zaman supermokh

    • penyokong ganu x men mercun pun mlm,awok penyokong selangor je duk men mercun,x reti bhase,tengok la,penyokong mane lagi teruk,org buta pun pandai nilai penyokong mane lg bagus….hidup ganu kiter…

    • bulih saing ngn sek barak mung ni…sek men ngecung blake..base xdop maruah lasum…

    • Pengulas Sukan Kita

      Saudara ikif337…..
      Kehebatan lalu hanya lah sejarah…. Org dop pandang doh hebat masa dulu….. Malaysia hebat dulu, megah pun org dop pandang klu hari ini, permainan hancur… Org akan megah jika hari nie kita berjaya mencipta kemenangan…. Jangan bercakap pasal bola klu kita hanya tau bermain bola…

  9. berat la pengdil…. misi la… padang gtu nk main final ke?? bute ke FAM tu… tukor semua la…. x bermutu lngsung cara pengadilan.

  10. walaupun aku penyokong selangor tapi aku tengok terengganu main macam barcenola..total football.. i like it

  11. padang hancur!!!! mcm tu ke nk main final???!! buka mata luas skit FAM…………………………!!!

  12. aq mmg penyokong selangor,dan tadi pegi stadium tgok game tadi.dan mmg selangor maen x brape sngt sbb amri injured dan finishing yg lemah.Dan tahniah kpd trganu yg ader rangkaian dpn (manaf,kalang tee,ashaari,hadi) yg ader chemistry dan bagus.Semoga buat terbaik untk final jika melangkah seterusnya.

  13. pade muko mung gasi xrok dok cetong,guane mung ni cakop je bosar misi 33 hancur x jadi menda..ha…ha..

  14. kemahhh sunnguh Ganu Nelang mlm nie..tahniah

  15. Tara pape..Selangor pasti akn bangkit di Kuala Tganu nnti..aku ramal Selangor akn belasah Tganu 4-0 hri Sabtu ni..Selangor tetap HEBAT selamenye..Misi 33 pasti akn berjaya..muehehe

  16. Aku penyokong klate….tapi game tu meme milik t’ganu. Tak rugi duk depe TV tengok game comel lagu tu. Taniah la ganung……bakal champion tahun ni

    • tok janggut Tganu

      bereehh tok misai.. kiter org pata timur blaka.. kena pastikan PM kekal kat pata timur kiter.. xyoh arr kutuk ngutuk, caci mncaci sama sdiri.. tu smua perangai budok2 hok x akil baligh blake.. sama2 Islam pun nok caci maki.. Tuk Guru x ajor blaka tuh..

  17. pakaispekitammlm2kat stdium..lol

    na na nana na
    ganu kiterrrrrrrrr

    venue : stadium shah alam
    tarikh/masa : 29.10.2011 10.50pm

    N9 3 – T’ganu 1

    hoyea hoyeaaaaaaa

  18. saya konpiden selangor makan pasir aja ini tahun, dia orang main pun mcm hamsat tgk pompuan lari bwk telur pun lg syok oo

  19. Terengganu negeri taik cicak telah mengalahkan gergasi muko huduh…

  20. saya tengok plawanan mlm tadi trg memang hebat saya akui tapi sgor pun hebat juga dlm sparuh masa ke 2,cuma penyerang x berbisa.keseluruhan trg bagus dari segi skill.tahniah utk trg dan sgor cuba lagi.Bola itu bulat mcm2 boleh jadi….

  21. padang slangor macam sawah padi…kate negeri tekaya kt malaysia…padang pong doop reti nok jaga..se kecik2 stadium ganu,lawo 10 x ganda padang ganu…selangor mmg dop power…time la hakikat..men bola cam bdk skolah..azidan hok jd defend leh jd strike..desperate lajok doh tu..tektikal zero boh

    • gasi kene kekoh de penyu..maen kt ganu ekg si gegasi akan trus d cedera parohkn oleh si penyu..hahahaaa..idup ganu mapuh slangor..

  22. ganu bleh

  23. mmg terkejut sekali i tgk mainan Ganu niee….mmg classy corak mainan..tabikkk…. Ganu bleh JUARA tahun ni….-penyokong Perlis

  24. walupun aku pyokong stia kdh, tp aku ucpkn thniah buat trnggnu yg dpt klhkn slngor. depa tu ego je lbh.blgak champion.aku dri dlu mmng anti slngor ni…stu g, aku mmng respect ar pmain2 ganu n kapten ganu, walaupn ref brat sblah,bnyk kali bg free kick ntah papa g, tp pmain ganu sbar ja. x da pn nk maki2 ref or serang ref..lau ref tu wat kt pmain kdh, aku ase mampoih dh ref tu kna maki hmun dgn pmain kdh.haha…gud luck ganu, kasi hncur itu gergasi. wat mnyemak ja.haha

  25. Skor goal mcm budak sekolah main bola,,,

  26. Guane gamok sep2 gasi meroh. X mboh akak dere putih lagi ke? Tu lah aku kabo sokmo. Hidup kite jgn takbur. Tuhan dok suke tahu dok. Berpijaklah dibumi yg nyate. Tu maing di kandang sediri, kalu main di Ganung jilak cok mung weh. Mane sep2 gasi ni dok nyalok doh weh…………

  27. Aku fan selangor and anak jati selangor. Agak kecewa bile team kalah kat tempat sendiri. Tp Ganu nye team mmg best especially defend, mantap. Selangor kene usaha lg kat attacking bile kene lwn defend cam team ganu.Tabik kat Ganu nye counter attack, mayb selangor tak de luck mlm td.

    Kt tgk Selangor men kat ganu lak camne.

    I Selangor Till I Die.

    P/S: Padang mcm padang ragut

  28. Tahniah Ganu…. aku tgk ganu main macam MU pun ada. Kalau macam ni cara permainan patut Ganu kena wakil malaysia main piala AFC bukanya kelate.. Good Luck Ganu.
    Peteh Ganu Peteh..

    • Nok main Piala AFC jadi juara liga super dulu…Kelantan juara tahun ni maka dialah wakil Malaysia..Awok nok wakil Malaysia menang liga super dulu baru cakap banyak..Apa2pun Piala Malaysia tahun ni pasti milik N9..

      • Power btul nogori… kalu layak final kali ni… 3 tahun masuk final msia cup lah… hattrik tuh. nampak gaye kawe tokleh g final jumpa geng jang lah… team kawe kaloh dgn teganu… tahun ni ambo raso geng awang vs jang!! Tahniah pada pasuke hok mene- TRW

      • Pok2 Peteh,
        Jangan gitu weh. Kite ni sep2 pata timo. Ganung baguh, Kelatang pung baguh. Jadi bialah Kelatang g AFC. Taung depang Ganung g AFC plok. Ke wane? Sep2 kite blake weh

        • Sbenarnye Tganu jgak akn main dlm liga AFC nnti sbb jdi johan Piala FA 2011..Kelantan plak dpt main liga AFC sbb jdi juara liga Super..Harap Maklum.

      • ambe orang ganung

        terengganu juara piala malaysia tahun ning,semua anak jati terangganu hebat2,bukan stakat pelajar upsr pmr spm stpm je no 1 di malaysia, sukan pun terengganu no 1 gok di malaysia….saya bangga jadi anak jati terengganu,terengganu darul iman,the best….

  29. Ceburu denge pencapaiang org lain x saloh jike kite berusehe nok buleh bende yg same. Deki denge pencapaiang org lain dn kite nok jatuhkang die saloh tu. Cube lagi. Taung ni bukang taung ngelah bolasepak M’sia.

  30. eleh setakat byr game bh la ganu….main mcm org kg pun blh…kla tertekan mana pasukan x leh main mcm tu….tahun ni nak bg piala kat agong……rasuah x habis la bola malaysia…langsi org ganu selangor 4 ganu 0

    • pitih minyok banyok boh..sebab tue bley bayo..dh selangor deki nape gok..bayo r jugok kalu nak piala..hahahaha

    • mcm mane nk byr game tu, kalu byr reef ada la,mcm selangor tu,pengadil berat sebelah,nampak sgt pengadil makan bersuap,bg la kt pengadil tu ms tambahan sapa 10 minit,bg freekick banyak2 kt syafiq rahim,sapa dye penat nk ambik,pemain terengganu tunggu je,terengganu the best…

    • ape bodo punye statement bayar game…kait ngn agong plok tu…mase agong sblum ni hok jadi agong mung xmboh kait plok..ni la statement org dop abis skoloh..tu la..mase kecik2 org suh study pndai2 g monteng..pastu mula a jadi bodo bile da besar..da la bodo..bangang plak tu..

  31. ape2 pun org nak kate…. selangor tetap di punggung… hahhaa

  32. sex kito jange pecoh

    bo la nk panah line cni…byr la gpo la…jgn gak dgr ore oyak gtu hok tu gosip bodo lako……game xdok byr2 nyo…kalu kaloh oyk gtu lalu..kwe lmo dh tgk bola ni…bek klate,ganu xdok byr sapo2..sdar la sex2 kito..dey kaloh gak oyk byr…alasaey supo pondey…reti gak tgk bola tu,jgn bersikap kenegerian sgt…dh klte xdok rezki nk g..terimo la..kaloh ng pasukan yg lebih bek…taun depey cubo lagi…pahtu boh la duk oyk mcey2 ko team len..klate srupo jah…agah,koya jgok..ble kaloh mula fuck kt team wat kaloh klate..oyk team tu koya la,fan kecek agas la..mcey xsey trimo team len mney….serupo jah sex2 kito ni…gapo2 sokong la sex pata timur…ni msg2 nk ban team ganu,team klate…padhal player xdok gpo pon..duk baloh pnyokong..mikir matey gak ckit…

  33. Selangor pasti akn jdi Juara Piala Msia thn ni..Misi 33 pasti akn tercapai..kite tgk n lihat sndiri mcmane tganu kena belasah 4-0 hri Sabtu ni k..muehehehe

    • Nak 10-0 pun boleh,bayar reef banyk2,reef bg 10 penalti kt tganu kekg………..tu pun kalu gol penalti,freekick pun kelaut…

  34. hahaha,, lawak2. nk capai misi 33 knon. bajet bagoih sngguh ar slngor. piala malaysia pn x lpas, ada hati nk capai misi 33…klau takat harapkn pngdil brat sblah kt slngor bek x pyh, smpai bla bola sepak kta x kn maju dlm pgadilan…ganu, all the best, hampa mmng trbaik taun ni..wat slngor, trima la hkikat, hampa mmng x kn mnang.haha- pngokong stia KEDAH

  35. Ambe predict Ganu akn mng nnt…..total football ….rajagopal blehlah call up trio serangan Ganu tu..ntah nama ape…..No 20, 22, and 14…..mmg bahaya gandingan 3 org ni…Syabas Ganu….-pykong setia P.Penang….

  36. Ganu main cemerlang skli…tp bila lwn johor FC..kaloh selalu….hehe…bola tu bulat…johor FC tetap paling BEST~ see Ganu tahun dpn blh mng ngan tim kite atau x….tahniah Ganu…

    • Btol dh tu..tpi bkn Johor FC je.. dgn Johor sndiri pn Ganu xleh menang gak..xtau nape tpi maybe sbb badi kot..same lah mcm team Selangor dgn T-Team asyik kalah sokmo thn ni..

      • Se lagi Tinggal Boh… Dengan Kedah Pun Ade Badi Jugok..xleh menang sokmo bakpe dop tau…

        • haha..tu yg plik tu. mcm dlu sparuh akhir ganu lwn kdh, ganu klh…tp x mstahil la, lau corak prlwanan ganu mcm malm lwn slngor tu, msti wat psukan2 lain lbh waspda dgn ganu pasni..wat trbaik ganu. kasi hncur itu grgasi.haha

  37. ganu…ganu…ganu…mung memag behh wokk…tobakk arr…kalu fergie tengok tv 1mlm tu…tobakk selok kera dia depang tevee…nyesal dok amik Manaf 5 thn lepas..

  38. ganu…ganu…ganu…mung memang behhh arrr wokkk…terbaeekkk

  39. Selangor Asyik Berbangga Dengan Rekod 32x di zaman Lampau… Zaman Telah Berubah. Skarang Mane2 Team Pun Boleh Merangkul Gelaran.. So buat Pyokong Slangor Kurangkan Bercakap Besar.. Itu Hanyalah Kenangan..Smata-Mata.. Bangunlah Dari Mimpi… Berpijak DiBumi Yang Nyata..

    • HEBAT kltn kerana PENYOKONGNYA, hebat Sngor kerana MEDIA DAN FAMnya… Di Malukan Oleh Ganu Drngan Gol Paling Lucu Dalam Abad Ini… Ape2 Pun Org Nak Kata Slangor Tetap DiBuntutku

  40. Setakat 2 gol je mmg xde msalah bgi team HEBAT spt Selangor utk padamkan..kite tgk sndiri hari Sabtu ni striker Selangor Rudie Ramli score 2 gol guna bontot die aje n Amri plak score 2 gol jgak guna kepala kontol die aje..muehehehe

  41. Kat tempat sendiri kena makan, kalau kat tempat org kena telan lah. Ooooooo takbur ye…. 2 gol x jadi masalah ye. Prestasi merudum, penyokong2 masih lagi x sedar kenyataan.

  42. gasi meroh akan dbaham oleh penyu

  43. trimalh knyataan slngor woi. hampa jgn ckp besaq la. ego je lbh. lau hbat sngt, hampa dh sapu hbis suma piala taun ni. brpijak la bumi yg nyata.suma team x suka slngor.dsar ckp besar je lbh…pulun ganu pulun.haha

  44. saya sokong selangor 100% ….menang kaloh xper…aslkan cuba sedaya-upya….ganu taun ni kuat…esp defend…hrap Amri msuk semula…Rudie ngan Fadzli x beh hri tuu…selangor go go go…mane tau selangor 3 ganu 0 besok? we need SAFEE ..we miss u

  45. Selangor pasti akn belasah Tganu 4-0 mlm nie..kte tgk n lihat sndiri k..penyu akn menangis lgi mlm ni terus terjun laut..muehehehe

  46. tak kisahlah siapa menang..tapi permainan skuad Terengganu paling menonjol.Gaya permainan baik dan coach IRFAN juga bagus..Selangor pun ok tapi tak ada penyerang tulen mcm SAFEE SALI.keeper pun tak bgs..biasa je..anyway MAY THE BEST TEAM WIN.

  47. selangor berlubang

    mana kehebatan selangor nk belasah trg 4-0, dah kena 2 bijik woo woi gergasi tukar nama la jadik orang kerdil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>