Video Malaysia vs Singapura

Safee Sali Malaysia

Video Malaysia vs Singapura
28 Julai 2011

Info Siaran Langsung Malaysia vs Singapura
Pra Kelayakan Piala Dunia 2014
Pusingan Kedua [2nd Leg]
Stadium Nasional Bukit Jalil

  • LIVE Astro Arena, 8.00 malam
  • LIVE RTM / TV1, 8.30 malam
  • LIVE Astro Supersport3 Ch 817, 8.40 mlm
  • Kickoff Malaysia vs Singapura: 8.45 malam

Video Malaysia 1-1 Singapura

Video Malaysia vs Singapura | 1st Half

Video Malaysia 1-1 Singapura

111 Responses to Video Malaysia vs Singapura

  1. Pesal pakai laser? Penyokong kita mcm xde otak!

    • anti gergasi yang bangang

      ko yang xde otak….!!!

      • "Gergasi" fucker

        aku dpt bdk guna nama gergasi ni aku cubit kote…ank sape la yg bangang ni..dasar bdk bangang

        • anti gergasi yang bangang

          y pasti ank selangor….
          memalukan orang selangor jer…
          sape la lahirkan budk bodoh cm nh…
          mmg sial la…
          enth gergasi mn la y beranak kn dye nh…
          kesian mak gergasi kn… :(

  2. aku rasa amar rohidan la pemain malaysia paling bodoh malam ni. tiap kali dapat bola, dia berdiri pacak lepas tu asyik passing bola tinggi. dah tau pemain import singapura ni tinggi, asyik nak bagi bola tinggi lagi. bodoh. masuk gurusamy tu baru function balik midfield malaysia. through pass gurusamy ni memang baik. amar rohidan tak pernah buat satu through pass pun. aku ulang skali lagi. bodohh.

    • Penyokong Harimau Malaya

      aku pun tak paham amar rohidan ni, dia main gopoh, lost, asyik bagi bola tinggi masa passing, menyusahkan pemain malaysia yg rendah bersaing dengan pemain import singapura yg tinggi-tinggi. alamatnya asyik terlepas bola kepada pemain singapura. aku kira ada lebih 20 kali dia buat begitu malam ni. apalah kunalan pendek tu dibanding dengan si daniel bennet tu kalau dibagi bola tinggi. mesti la kalah dengan air ball. labu betul amar rohidan ni.

  3. Gergasi ni selalu bodoh…dh la x gi stadium

  4. betul. amar rohidan takde kepala hotakk. paling bodoh dalam padang. tak tau kenapa rajagopal bagi bodoh ni main.

    • budak kelantan?kih3…ni taktik haram jadah nak malukan nama kelantan ni..sapo ler yg menyamor eaa..rasa2 aku tau..

    • yang pilih player ni pn mmg tk cerdik ……muslim, ahmar, fakri serta ismain faruqi (pemain gantian- hampehhhhhhhhh)raja gopal tk nampak kelebihan pemain lain..

    • Haaha ni budok klate sejati, kalau betul budak klate yg comment nick dia bukan ‘budak kelantan” mesti (budok klate) ni taktik kotor ni. Pasal Rajagopal pilih pemain ni aku sokong, rami lagi pemain2 yang bagus tak di beri peluang, aku rasa rajagopal kene buat pemilihan berperingkat2 macam myTeam buat dulu cuma caranya agak berlainan sikit, kene ada paling kurang 2 coach(Shebby) supaya dapat bagi ideal kat rajagopal yang masih dok pening2 lalat mana satu yang bagus. Moga Harimau Malaya terus mempunyai skuad pelapis yg world class dimasa2 akn datang.

  5. malaysia kena akui hakikat bahawa singapura lebih baik daripada malaysia. malam ni cuma safee, kunalan, khairul fahmi dengan gurusamy yg function. pada aku wan zack haikal tu lagi baik lagi daripada amar rohidan, ismail faruqi, badrul bakhtiar dan ashaari shamsudin. ntah kenapa la rajagopal ni tak ambik wan zack haikal ni.

  6. khairul fahmi banyak buat save la malam ni. kalau bukan sebab khairup fahmi, malaysia dah bolos 5 bijik dah dengan singapura ni. aku rasa la kalau khairul fahmi yang main masa kat singapura, takkan sampai 5 biji bolos punya la. rajagopal buat percaturan yg silap.

    • aku setuju ngan lubang ajaib.punca dia kat 1st leg.mmg silap besar x masukkan k.fahmi time tu.5 gol yg x masuk akal. pastu defender kita lak tambahkan masalah.aku pun pelik apesal bagi sharbinie jadi 1st keeper.ape pun mlm ni singapore deserve to win coz depa main dgn proper passing.

      • ini sebab rajagopal ni mengamalkan dasar kesian dan memberi peluang kepada pemain yg lemah dan tak perform. dalam dunia bola sepak profesional, tiada ampun dan tiada ruang bagi pemain yg tidak perform. kamarulzaman hassan dulu lepas flop dan tak perform, pintu terus ditutup untuknya. tapi rajagopal ni aku pelik la, dah la sharbinee ni tak konsisten, kasi lagi main 1st eleven kat singapura. lu nak test apa sebenarnya rajagopal? kalau di argentina, messi tak dikasi main 1st eleven, coach mesti kena panggil bodoh punye. di malaysia, lu simpan keeper terbaik malaysia jadi pemain simpanan tak tau u kena panggil apa? kalaupun rajagopal nak bagi peluang dengan sharbinee masa di singapura, aku rasa lepas singapura score gol kedua, khairul fahmi patut dimasukkan ganti shabinee. ni nak tunggu sampai sharbinee bolos 5 gol baru nak pakai khairul fahmi. kalau betul rajagopal yakin dengan sharbinee, dia akan bagi shabinee main di stadium nasional lawan singapura. hakikatnya, rajagopal sendiri pasti bahawa sharbinee tidak sepatutnya diturunkan di stadium nasional, sebab tu diganti dengan khairul fahmi. masalahnya kenapa tunggu sampai bolos 5 gol baru bertindak? gi mampus la.

        • kenapa muslim dimasukkn sebagai pemain gantian(kepada aidil). diperhatikan muslim memang mengalami masalh ketika main di spore..kesan dari itu kita nampak permainanya mmg hancus lagi menghancuskan di bkt jalil.. tiada lagikah pemain lain dalam senarai pemain yang boleh bermain di posisi pertahanan.. rizal fahmi,farisham tidak layak ke mengisi tmpt itu?

  7. Padan muke kita, dah kalah… Tu la, riak sangat rasa boleh makan singapura, last2 kita yg kne makan… Sekarang pe tunggu lg… Kasi pecat tu keling rajagobal

  8. kekalahan ini membuatkan malaysia kembali berpijak di bumi nyata. tanpa norshahrul, safiq rahim, dan aidil zafuan, malaysia ternyata pincang. entah kenapa, aku rasa skuad olimpik malaysia main lagi cantik daripada skuad senior. aku rasa budak skuad olimpik ni lagi banyak menggunakan otak bila main.

  9. Kunalan adalah makhluk yang paling xde moral dlm HM, sb die ske main tipu, biar org dpt kad kuning… Makhluk ajaib cam kunalan tu mmg membawa sial kat hm, k.fahmi lg la bodo, punyalah sng punya gol pn xleh tangkap… Thuieee… Kasi ludah

    • anti gergasi yang bangang

      woi gergasi bangang!!!!!
      ko 2 xde otak!!!!
      kalu bkn sbb fahmi..
      da bnyk gol la bodoh…
      binatang sial!!!
      pegi mampos la ko…
      pegi jahanam la menatang sial…

    • GERGASI BODOH…SELALU BODOH

    • Rileks la bro.. X mau ini mcm gaduh mcm budak2.. Kitakan rakyat malaysia.. Masing2 dah besar panjangkan.. Setiap yg blaku ada pengjarannya.. Rileks suda.. Yg penting perjuangan masih blum selesai..!!

      • anti gergasi yang bangang

        bro… nh bkn sal HM, p nh pasal org y komen xgna otak…
        ikt sdp mlut jer…
        da lma gergasi nh bt hal…
        xkn ko xtgk komen2 dye…
        nk komen pon bia la y bernas…
        asyik nk slhkn org jer..
        lau skli xpe la..
        lau bnyk kali..
        siap2 sumpah pemain lagi pe hal..
        cm la gergasi 2 pnda sgt…
        lau dye pnda sgt…
        suh dye p maen tuk HM n gnti raja…
        br thu…
        n 1 lg…
        nk berlagak orang selangor 2 pe hal..
        da la bt mslh kat cni..
        kalu nk sokong malaysia…
        sokong la btl2…
        nk ckp sal xpuas ht kat pemain…
        boleh…
        p tgk keadaan la…
        xblh ikt mlut jer…
        sori bro…
        tp GERGASI mmg melampau…..

        • Xpe2.. Saya faham.. Tp mmg x patut la Si GERGASI buat kenyataan mcm tuh.. Itu la org yang ada akal tp x digunakan sebaik2nya akal yg ada.. Nauzubillah.. :(

    • kalau lah ade 40 org ckp gergasi ni bodoh…mmg akan bodoh la budak gergasi ni..
      kecian budak ni nanti..
      lagi meroyan post dia…aduhhhh
      p/s; kpd sesiapa yg berkenaan….tolong siasat sapa dia ni sbnry..

    • gergasi babi....,.

      ko jd kepper la babl sial….klau ko dpt save…… sial btol……pg mampus la ko…..lu pnye brng bg anjing mkn la…..dpt confirm anjing x mkn….jelek

  10. aku rasa kalau norshahrul dan safiq ada main, malaysia pasti main lagi cantik. geram la. nak akui hakikat singapora cocky ni lagi baik memang susah. semoga kekalahan ini membuka mata rajagopal bahawa ada banyak lagi pemain yg lebih ‘sesuai’ dalam skuad kebangsaan.

  11. aku ingat klau lawan sgpore yg pusingan pertama dulu kharul fahmi GK mkin malaysia dpt kepusingan ke3…kat sgpore semuanya mreka dpt gol mudah…tgk mlm ni..KF slmatkan bola….apalaa…RG tak Perasan….Bodoh…

  12. aku masih ingat kamarulzaman hassan keeper kebangsaan dari pulau pinang, dia bolos 5-0 entah perlawanan dengan negara mana tu, terus digugurkan, sebab dia main tak menunjukkan semangat kesukanan yg jitu. maca juga sharbinee alawee ni tunjukkan, lemah dan tidak menunjukkan effort untuk menghadang bola. aku yakin, kalau khairul fahmi yg main di singapura masa pusingan pertama hari tu, malaysia pasti akan layak ke pusingan ke-3. semoga K rajagopal tidak memberikan kredit kepada pemain yg hanya perform dalam satu perlawanan saja sedangkan dalam perlawanan lain dia ‘flop’ & hancur. khairul fahmi dah terbukti konsisten dalam setiap perlawanan, apasal tak kasih dia main masa di singapura haritu. bodoh punya coach. tu la akibat kalau terlalu banyak eksperimen. ismail faruqi tu, apasal dijadikan bahan eksperimen dalam perlawanan kompetitif begini. baik kasi gurusamy tu main dari awal.

    • aku stuju dgn eko…tgot Taiwan masa lawan dgn mlysia hr tu…kena 2 gol mudah…terus keluarkan GK..mlysia…kena brapa pun..ok…

    • aku pun setuju.tgk la k.fahmi main 1st half tadi.bertubi2 singaporean player shoot.dia cuba sedaya-upaya utk bangkit dan tepis.pastu time free-kick tu, mmg superb la dia terbang dan tepis.kalo x tepis,mmg bola masuk cantik kat bucu gol kita.midfield mcm hilang punca bila safiq xmain,kunalan,safee,amirulhadi je aktif kat atas.mahali jasuli pun out la malam ni.nampak gugup sgt.tp depa dh lakukan terbaik.peringatan baik utk harimau malaya yang ku sanjungi.

    • MAHALI jangan lupa. main x serupa orang yang mewakili 27 juta rakyat Malaysia! tensen aku dengan mahali sekor ni..

  13. Dari awal aku tgk gaya pemain2 pertahanan mmg aku dah xyakin. Nk hrpkan khairul fahmi saje, letihla kawan tu. Kalu aku jd raja, mmg aku tukar semua pemain pertahanan!!

    • ntah sape yg nk ditukar ntah..mne ade player da..sume xbley pkai..pggl sokerkids maen lg elok kot..itu br name nye pndedahan awal.si gopal pon xfhm2 ag..ni bkn cobaannn..ini betol-betoollll!!

  14. Apapun kita masih ada skuad olimpik. Hrp2 mereka akan pergi jauh. Meh kita pakat sokong skuad olimpik habis2an

  15. jgn d tangisi kegagalan mara ke pusingan 3..masa depan bolasepak Harimau Malaya sdg menuju kearah yg lebih baik..anggaplah mlm ni kita ada tuah..n yg penting kena Redha pd Qada n Qadar..Selamat Maju Jaya Harimau Malaya n Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak..Amin

  16. Rajabebal.

  17. Terimalah hakikat kite dh kalah..hanye Safee Sali anak Selangor yg sejati je yg main best mlm ni..yg lain smue main mcm babi sial je tmasuklah si K.Fahmi yg melepaskn gol mudah..gol mcm tu keeper sek rendah pn bleh save taw..bodoh n bangang btol!..muehehehe..Selangor mmg HEBAT!

    • anti gergasi yang bangang

      woi orang gila….
      kalu ko tgk btl2…
      apasal asra xmarking plyer y bt gol 2 bodoh…
      bangsat la ko nh…!!!!!

    • Wahai En GERGASI.. Selangor tu Jepun @ Malaysia???
      Please think like adults and not like child.. Come on.. Are you Malaysian?? Feel shame on you GERGASI..!!

      • singpore players

        TAHNIAH KHIRUL FAHMI..
        PERMAINAN ANDA MEMANG SUPERB..
        THUMBS UP..

        JANGAN LAYAN GERGASI.. GERGASI TU MMG PROVOCATOR..

  18. Lepas ni kita boleh tgk mcmmana Ong Kim Swee jd coach terbaik Msia. Raja boleh balik tidor skrang.

  19. org macam gergasi ni kaki troll,elok tayah layan la pemecah bangsa camni

  20. ^ Gergasi Troll?
    Macam bangang je aku tengok.
    Dye attention whore. An Ignored one.

  21. Pertama sekali, syabas skuad singapura tetapi pujian harus diberikan kepada skuad HARIMAU MALAYA. Kite bermain lebih baik tanpa pemain naturalisasi. Pemain kite punya bakat dan semangat juang. Buanglah sikap mengata dan menfitnah kerana besar dosanya. Aku percaya team nih akan maju kedepan dan aku rasa diorang main lebih baik dari first leg aritu. Aku salute sama ULTRA MALAYA dia Stadium Bukit jalil dan aku minta maaf sbb terpak sa tgk dr laptop aku yg tak seberapa nih sebab aku berada jauh diperantauan.

    Cuma, kite kene faham bahawa masih banyak lagi kemahiran (skill&mental) yang perlu mereka build up. Perlawanan dgn kelab EPL aritu adalah salah satu nya tetapi ia cuma perlawanan persahabatan, sukar nak mengukur overall performance. Cua, dalam masa terdekat Malaysia perlu bersaing dlm tournament yang lebih sukar. Malaysia telah membuktikan mereka juara AFF tetapi itu hanya rantau ASEAN. Ukur pula kemampuan dgn buat rematch dgn china utk menaikkan moral skuad HM (Kalah sebab Referee australian) dan rematch dgn South korea. Kemudian buat perlawanan persahabatan dgn Japan. Jika mahu melawan secara fizikal, lawan dgn saudi arabia atau pun Iran. Cuba menang. Ingat pasukan Jepun dulu adalah pasukan belasahan tetapi sekarang Jepun adalah kuasa bola sepak ASIA!!!

    Kita boleh buat semua nih. Kite perlu bersatu. Pemain bola sepak tak kira bangsa dan penyokong tak kire negeri perlu memberi sokongan. Tak mengapa kite menang sorak sbb SOKONGAN ITU ADALAH UNTUK HARIMAU MALAYA. Aku bangga pakai jersey HARIMAU MALAYA kt england dan aku banggga member2 mat salah tahu itu adalah jersey KITE, JERSEY KEBANGSAAN KITE..MAKA BANGKIT LAH!! ULTRA MALAYA SENTIASA BERSAMA MU DI SELURUH PELUSUK DUNIA!!!!!

    MALAYSIAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  22. Yg korg duk bising2 dri tdi duk bncang pasal sape patut main n sape x patut main tu apasal..bajet bagus mngalahkn Rajagobal je..piiiiirah mabuk!..game dh hbis lah..terimalah kenyataan kite dh KALAH!…patutnye tukar je smue pemain HM dgn pemain2 Selangor tdi pasti kite boleh menang…muehehe

    • anti gergasi yang bangang

      btl sgt 2 gergasi bangsat… ak sgt2 setju….
      biar plyer selangor maen ek…
      lau x t xpuas ht ko 2…
      t mkin gila plk..
      tmbh plk tkt jd gila babi..
      susah 2…
      t esk pagi…
      jmpa raj..
      ckp kat raja suh tukr suma player HM dgn player selangor ek…
      msti mng bsar punyer…
      t suh la raja ajk ko skali…
      bkn stkt piala dunia..
      planet pon t dpt mng kalu ko maen skali…
      bgs ad org cm gergasi..
      prihatin sgt2..
      tanx sial ek…
      iht taw…
      pagi esk p jmpa raja ye…
      ko nk maen defend ker or nk menyerang ng safee…
      ker ko nk gnti raja plk…
      better ko maen semua peranan la sng…
      ajk mak ayh ko maen sekali….
      ok?
      lpas nh kte xyah risau da sal player,…
      gergasi akn bentuk skuad mntp..
      syabas gergasi…
      maen btl2 k…
      selangor mmg trbaek…
      ayuh gergasi …
      tunjukkn kebodohanmu itu!!!
      muehehehe…

      • Selangor tiap2 tahun dpt kalahkn Spore dlm plawanan Piala Sultan Selangor tpi HM xdpt mkn Spore dh hmpir 5 thn..sbb tu aku ckp baik tukar pemain2 HM dgn pemain Selangor je baru bleh menang..ape yg aku kate logik kn? korg smue je yg bodoh x nk terima pndapat aku..muehehe

        • Gergasi bodoh kayu

          ces… 6-0 tu apa hal… bodoh nk mampus kau ni

        • gergasi bangang

          bodoh sial ko..thn lps klh nga singapore 2 pecer?

          • wei GERGASI babi…. ko jangan lagi nak buat taik kat sini…. macam anank haram ko punya pandangan… x reti pasal bola jangan memandai la sial!!!!!!!!!!!! aku dah tak boleh sabar dengan kenyataan bodoh ngkau!!!!!! skang ko ambik no. fon aku kat atas… senang aku nak uruskan orang yang x patriotik n bebal macam kau la sial!!!!!!!! kalo rasa bagus sangat… kol aku skarang!!!!!!!pukimak!!!!!!!!

  23. Gergasi bodoh kayu

    g mampus la kau gergasi sial ank haram…kau ni cm babi mgawan pn ada cara kau komen…xda adat lsung… kau dgn r.gopal sama jeee buta hati…

  24. Astarfirullah alazim,,,, sapalah yg pakai nick gergasi aku tu bagi melemparkan fitnah terhadap selangor, hari ni aku tak sentuh langsung pasal selangor,… Ni mesti puak2 budu yang tak puas hati dgn aku, baik aku tuka nick je…

  25. lubang ajaib, agak2 la kamarulzaman hassan lepas 5 gol.. aku salah seorang peminat dia.. dia x dipanggil terus dari skuap Malaysia sbb pada final sukan sea 2001 dia lepaskan gol mudah pada thailand pada minit2 terakhir. sebelum 2 dia main cukup cemerlang tp hanya sbb gol dgn thailand 2 dia terus x dipanggil. hg kalau xtau fakta jgn dok buat terer.. dah jadi fitnah plk kang..

    • betul tu, aku dah ingat. kalah 0-1 dengan thailand masa sukan sea 2001, kamarulzaman kempunan menyarung jersi negara lepas tu. itu pasukan emas malaysia masa tu. keeper yg bolos 5-0 lepas tu digugurkan ialah azizon kadir. pembetulan fakta.

  26. Harimau Malaya

    Kenapa dgn GERGASI tu? period ke? Wei, pi minum chlorox la, kasi bersih sket. Aku puji semua comment kecuali dari GERGASI. Jom BOIKOT GERGASI sebab dia bersifat NEGATIVE. Keluarkan Orang negatif dlm comment ni.

    Seek & Destroy!!!!

  27. aku tahu la aku punya pmain.. tgok kn dh seri 1-1 ok apa…ptahanan cermelang mlm ni semua anak papa main dgn baik silap ckit xpa nti papa bg main lg..pjaga gol lemah ckit..ingat nk msukkn si sharbinee tp mrajuk plak budak tu..aidil zafuan ptahanan “BRPROFIL TINGGI” papa suka bini dia..cun woooo… yg lain2 main ikut suka…nk tahu lg… baca utusan malaysia keluaran 29/7/2011

  28. Majulah sukan untuk negara…
    Malaysia boleh….

  29. Kalau malaysia menang 1-0 smlm pn xguna, gol yg memalukan hasil kekeliruan pemain2 singapura akibat kunalan yang pandai berlakon,… Orang tamil memang pandai berlakon, bangsatnyeeee

  30. ko emo ek gergasi?? asyik nak maki je…aku dah mula sangsi dye ni rakyat Malaysia..ko umo brape ek?? ayat cm xtau tgk bola…wakakaka…dan hahaha..buuu emo2

  31. x kesah la owang nak ckp apepun…pdulikkan je…yg penting Go Go Go Malaysia…

  32. tau x npe slangor dpt nama gergasi bola sepak malaysia?
    .
    Persatuan Bola Sepak Selangor ( Selangor Football Association-Selangor FA ) atau lebih dikenali sebagai Selangor adalah sebuah persatuan bola sepak profesional mewakili negeri Selangor Darul Ehsan , bertanding dalam Liga Malaysia. Stadium Shah Alam merupakan gelanggang keramat Selangor semenjak 1994 hingga kini. Walaupun begitu, sebelum beralih ke Stadium Shah Alam , Stadium Merdeka merupakan stadium yang lebih banyak menyaksikan kegemilangan dan kejayaan Selangor dalam arena sukan bola sepak di mana Selangor telah menjulang Piala Malaysia sebanyak 25x di stadium ini .
    Pencapaian
    Selangor yang telah berjaya memenangi 32 gelaran juara Piala Malaysia , 7 gelaran juara liga divisyen 1 , 2 gelaran juara liga divisyen 2 , 5 gelaran juara Piala FA Malaysia , dan 8 gelaran juara perlawanan sumbangsih atau Perisai Sultan Haji Ahmad Shah, sekali gus menjadikan Selangor sebagai pasukan yang paling banyak menjuarai apa-apa jua piala kejuaraan tempatan dan segala rekod kejuaraan ini masih dipegang oleh pasukan Selangor hingga kini. Ini menjadikan Selangor selaku pasukan paling berjaya dalam Liga Malaysia, sekali gus juga menjadi pasukan yang paling dicemburui oleh hampir keseluruhan penyokong pasukan-pasukan bola sepak negeri yang lain.
    .
    Negeri korang dpt ke lwn rekod selangor??? Baru dpt juara 2,3x dah kecoh.. Lawak tolllll

    • knp tak teruskan kejayaan tu sampai sekarang?muheheh

    • gergasi bangang...

      semua 2 dlu……
      HM pon hbt zmn dulu…
      tp semua da tggl sejarah…
      so ko duk cerita hal dulu dgn sekaRang bt pew bodoh…
      berpijak la dunia nyata…
      ko nh amat bodoah…
      trma hakikat y selangor da xde piala musim nh…
      kecian kat ko…
      fanatik sgt smpai lupa daratan…
      1 lg….
      ko xyah la nk tukr nm laen..
      bl da bnyk kna cmment..
      tukr nm..
      rupanya pnkut..
      tp statment y ko bt sma jer..
      org da blh agk da….
      ak rs la..
      ko nh bkn rakyat malaysia…
      tp warga asing dr mn enth..
      muehehehehe…
      gergasi yang bodoh…!!!

    • A REASONABLE SELANGOR FAN

      TAK ADA ORANG PUN KECOH..KAU JE YG KECOH SEBAB TAKUT PADA BAYANG2 SENDIRI..BERPIJAKLAH PADA BUMI YG NYATA…PASUKAN KITA NI TAK SEHEBAT DULU LAGI

  33. kalah menang menang adat bertanding tapi bila kalah dgn singapura makananya kita bukan lagi juara sebenar asia tenggara.

  34. pepatah lama kalau tak tahu menari jgn kata tanah tinggi rendah.pepatah baru yg lbh kurang maksudnya.kalau tau tahu main bola jgn kata padang rumput ori ke tiruan.

  35. permainan harimau malaya memang pincang tanpa kelibat safiq rahim, norshahrul dan aidil. hakikatnya, gol-gol menentang taiwan kempat empatnya dijaringkan oleh safiq dan aidil. gol-gol malaysia dalam piala AFF juga majoritinya berpunca daripada norshahrul. walau dengan ketiadaan mereka bertiga ini saya tetap dengan pendirian kalau khairul fahmi yg main semasa di singapura, NESCAYA malaysia tidak akan bolos sampai 5 biji. seharusnya 3-3 adalah keputusan yg realistik di singapura, dan keputusan 1-1 di stadium nasional seharusnya mencukupi untuk membawa malaysia ke pusingan ketiga KALAU SAJA khairul fahmi yg bermain tempoh hari. aku sebak tengok khairul fahmi bermain mati matian untuk menghadang bola daripada masuk gol. ada situasi 1 on 1 dengan shi jiayi, i thought it was SUPERB SAVE, khairul fahmi dapat memotong bola itu daripada kaki shi jiayi. inilah semangat keeper yg kita mau. BUKAN MACAM SHARBINEE ALAWEE YG DOK TENGOK BOLA MASUK DALAM GOL SAJA DAN TAK BERGERAK LANGSUNG, TAKDE USAHA NAK HADANG BOLA.

    korang boleh cakap la bola sepak permainan sepasukan, tapi aku tetap rasa kalau apek yg main si singapore hari tu pasti malaysia dah layak ke pusingan ke-3.

    • setuju dgn post comment lubang ajaib..

    • Harimau Dihatiku

      aku sangat2 bersetuju dengan komen ko ni. kalau khairul fahmi yg main di singapura hari tu, takkan kita bolos sampai 5 gol punya. aku dah tengok balik gol2 singapura masa di jalan besar, 4 daripada gol tu shabinee lansung tak gerak. dia cuma TENGOK dan tak bergerak langsung. haram jadah. ko buat apa sharbinee? kalau apek yg keeper masa di singapura, aku pun rasa malaysia mesti dah layak punya lah ke pusingan ke-3. malu beb, juara asia tenggara tak layak ke pusingan ke-3. aku bukan apa, kalau malaysia’s best yg main dah kalah, aku boleh terima. tapi tindakan sengaja bagi malaysia’s best duduk di bangku simpanan dan kasi sharbinee alawee ni main, aku rasa ni DOSA BESAR ni. apa untungnya rejagopal letak fahmi ni di bangku simpanan? gurusamy yg main cantik untuk harimau muda tu, apa pasal duduk bangku simpanan? ismail faruqi yg tidak ada pengalaman di peringkat tertinggi diletak 1st eleven dalam kedua dua perlawanan menentang singapura. bodoh ape? ini bukan tempat eksperimen la woiii. macam aku terhidu sesuatu yg tak betul la. something fishy u know. kita jangan lupa singapura lah pusat kaki bookie dalam bencana bola sepak malaysia pada 1994. player kena rasuah digantung seumur hidup, bookie dan pembagi rasuah LEPASSSSS.

  36. safee sali nak jadi rakyat singapura.. Dia dah tak mauu main utk malaysia lagi…

  37. def skuad olimpik lebih cmrlang dr snior.. so pe kate bile hbis olimpik, wat friendly ngan skuad olimpik, n kalau bgus bg def skuand olimpik gnti smue def skuad snior..

  38. 1.Ksilapan Gopal yg bdoh smbong xnk dgr nshat Org..
    2.Tahniah Kpd khairul Fahmi Che Mat,,mmg terbaik xde tdingan,Ptut dtrun kan first game lg.
    3.Pertahanan Yg mmg xmsuk akal,,Xlyak main utk mlysia.,rmai lg yg bgus..
    4.Hadi n Safei mmg xsrasi,dua2 kaki nk rembat je…Malaysia prlukan Sharul sbgai prncg..
    5.Kebodohan Gopal yg xmsukkn Shakir,msukkan yg bdoh n sia2 je dpt kad merah.
    6.Bola ni pun ada unsur politik gak..Dh thu pmain kel rmai yg hbat tp Dengki,xnk msukkn.last2 mkn dri..Bodoh..Then Ptut pkai Jersi Kuning tp pkai jersi biru..mntg2 najib nk tgk..Tkut jd Bersih kat pdg plak la tu.
    Sekian.kahkah.

  39. Buang R.Kepal tu,Trik Blik Gelarn Datu,Mlysia mudah sgt bg glaran tnpa nilai btul2.
    Bola mlaysia xkmna klu pkran msih smpit.
    Baik tgk Piala Malaysia la.
    Main antara kita dh la.Xlyak lg nk main Dunia.

  40. Apek n kunalan mmg trbaik.. Tp bg aku sayap knan ptot letak wan zack,kiri bia kunalan coz diorg mmg laju n ade skill,tgh lak letak gary steven robart n gurusamy coz aku tgk diorg lbh kreatif n bnyk idea untk anta bola ke striker.. Bek knan letak fandi,bek tgh norhafiz n subramanian coz diorg lbh tenang n sntiase rantai striker lwn.. Ape pn Midfield mmg hancur n x idup lngsung.. Asyk bg bola tinggi je.. Asra pn out.. sume defend mlysia hnya tgk bola tp x jg stiker lwn n x ttop ruang.. Yg plg ketara player mlysia ske passing seske ati hngge bola free2 je dpt kt lwn.. Diorg terlalu gopoh.. Cara trima bola pn x btl,asyk melantun jauh je.. Ape pn bkn sng bile ad kt tgh pdg kalo mental x kuat.. Lg2 di dpn 90 000 pnyokong.. Kalo aku pn x ley main ..

  41. gergasimerahkuning

    gergasi n khairul fuckme ni sbnrnye sarbinee la wei..apek perform mau xgoyang..jeles la tuuu…apa pn xbole!safee sali jela yg die knl..org d]sembang bola ko nk menyampuk jgk aku kasi hempuk 1 kali baru tau..zomba!

  42. hbs ko jeles ke kjuaraan dah btukar tgn??…oiii ni pelawanan antara Malaysia n Singapore oii..kalo nak emo sbb negeri laen dapat juara p komen kat laen la…=Gergasi..hahaha emosi tol

  43. arrayah.info – Kebencian Kaum Kafir Terhadap Islam Hingga Ke Padang Bola

  44. rasanya kalau ambil pemain pertahanan skuad olimpik lg bagus.. nampak lembek sangat..

  45. suruh aja rajagembel buat roti canai kat kedai mamak lagi tere

  46. Cuba korang fikir pakai kepala otak korang, jgn slalu fikir pakai kepala lutut, aku perhatikan permainan bola ni mcm permainan majusi dan si penyembah berhala je, korang tengok la kelantan, diorg tahun lepas bermati2an nak ambil piala malaysia (berhala malaysia) bila dah dapat berhala tu diorang pun kasi perarakan 1 kelantan, betapa bangganya diorg dgn berhala tu, mereka sanjung, mereka puja ciom sne ciom sni. Dan sb berhala ni jugalah penyokong kelantan semua berperangai seperti iblis!!!! X ingat dunia, maki sana sini, tkam mercun, sampai ada penyokong diorg yg mampos sb sakit jantOng,
    .
    Jd aku syorkan lbh baik kita belajar sukan memanah je…
    .
    Kan rasulullah soh kita belajar memanah…
    .
    Cm ner idea aku ni, bijak sekitar buana tak… Muehehhe
    .

    • Nape puak2 budu dri Kelantan xde yg nk jwb komen ikhlas aku ni?

      • KALAU SELANGOR MENANG MACAM TU JUGAK… JD 2X5 JE SELANGOR…JGN CAKAP BANYAKLAH..PAKU DULANG PAKU SERPIH…SELANGOR IKUT SEJARAHNYA DAH BANYAK KALI DAH BERARAK BERHALA DAN MEMUJANYA..NAUDZUBILLAH….CAKAP TO BIAR BERLAPIK SIKIT YE..TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR…..

  47. kalau main pakai laser mana menang,baik ko org pakai booommm biar abis 1bj.up’s lupa,apa kata khairul fuckme jual kropok lekor aja kat kelate…cishhh

  48. yg ko merepek ni apasal.harimau malaya dah patah gigi jd harimau ompong.hidup lion..hidup lion..

    • Tahniah singa singapork
      .Sbnarnye bkn harimau malaya la, tp kucing malaya, sb tu main cm tai kucing,,,, muehehehe

  49. mane pegi atok najib ko org tu,hari ni x dak cuti ker?
    x pe la baik ko org rayakan merdeka hari raya je k..

  50. pa le lu peang,harimau ya harimau mana jd kucing,tp ni harimau pondan,maen pake skirt.dah la maen pake sepak terajang,ko org ingat tomoi ke ha bahlulllll..

    • Tu la ko xtau, harimau tu kan species kucing, sama cm singa gk, big cat.. Bodoh x skola ke?
      .
      Hehehe yg harus ko salahkan adalah tu,,, si kunalan pemain n9 keling bangsat yg ske sepak trajang pemain singapork

  51. alahai brader2 ni..sembang nak kencang je..cubala kalau spore tuh tade player import, mesti terkene nye. lg sattu. takyah la nak bangga2 sgt. kalau player2 smua tu local spore nye org boleh la aku respect, tp. alahai..

  52. nasib baik semalam satu sama

  53. Singapura memang pandai berpura-pura

  54. sweetdandelion

    dear sokernet or whoeva it is.. can i have the full video for this match? pls reply to me.. =)

  55. Rajagopal should appologise

    Rajagopal should appologise for not fielding malaysia’s best in the match against singapore. apa motif rajagopal menyimpan pemain terbaik malaysia di bangku simpanan?

    • “Ini hak saya” so said the King. Ego have ruined the national team chances of going to the next round. Bruised ego after the first match against Singapore made things worse. Ego had also denied the logical thinking of the so-called strategist of the game.

  56. saya sungguh terkejut melihat kenyataan akhbar di mana khairul fahmi memohon maaf kerana melepaskan 1 gol ketika malaysia seri 1-1 dengan singapura di bukit jalil tempohari. inilah satu mentaliti yg tinggi sebagai seorang pemain bola sepak. dia adalah perfectionist, bolos satu gol dan dia langsung meminta maaf. sharbinee alawee yg melepaskan 5 bijik gol bagaimana? taik kepala hotak dia. sial selalu menimpa kalau sharbinee alawee yg main. jangan bagi lagi bangsat ni main.

    • Ko ni bodoh ke ape..hbis tu yg die lepas smpai 7 gol mase lwn Arsenal n Liverpool tu ape..xde plak nk mntak maaf..mmg lh ko akn ckp tu adelah freindly game aje tpi bgi para peminat die org byar duit utk tgk game tu taw bknnye msuk free aje bangang!..klau bodoh tu xyah lah nk beri komen kat sini k..Selangor TETAP HEBAT!..muehehehe

  57. psal ye..klau ada org kutuk shabrinee, gergasi mesti backup gegile pny…
    gergasi kau ni sapa ekk?..ekekekekekek

  58. p/s: tolong komen yg mbina n jgn ckar mcakar..
    “We are malaysian”

  59. Ayoyo, manyak penim oooo, Ini pemain sudah di kasi kari hari-hari makin x menjadi oooo. Ayoyooo

  60. krng ni bngng sial game tu bukan salah rajagopal
    dia ambl rite desicion takan la asyik gurusamy kau ingat dia ttu mesin X rehat ape?
    kau tau amar tu bodoh tapi terpaksa bagi dia masuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>