Video Malaysia vs Indonesia Piala AFF 2012

Video Malaysia vs Indonesia - Piala Suzuki AFF 2012
Malaysia vs Indonesia 1.12.2012

Video Malaysia vs Indonesia [2-0]
Piala AFF Suzuki 2012
1 Disember 2012
Stadium Nasional Bukit Jalil

Video Malaysia vs Indonesia [2-0] Gol Azamuddin Akil

Video Malaysia vs Indonesia [2-0] Gol Mahalli Jasuli

Video Malaysia 2-0 Indonesia | All Goals


Video Malaysia vs Indonesia [2-0] Piala AFF Suzuki 1.12.2012

Malaysia lawan Indonesia AFF Suzuki Cup 2012
Malaysia lawan Indonesia AFF Suzuki Cup 2012 | ESPNSTAR.MY

m4s0n501

40 Responses to Video Malaysia vs Indonesia Piala AFF 2012

  1. indonesia tak aci laa. dia org turunkan byk sangat star. mana aci macam tu. lagipun dia org tak nak bg salie safi score, mana aci main betul2 mcm tu. alaaaaa, relek laaa, jangan la main pakai bomoh. Alaaa mainlaaaa relek sikit, kita org nak menang tau malam niii.

  2. Pehhhh…. macam tu la bro indonesia…. bagilah chan lagi. Baru 2 – 0. Bagilah kita orang masuk 2 bijik lagi. Tahniah kpd Harimau!!!! Separuh masa pertama sudah menerkam ganas. Teruskan jangan pancit separuh masa kedua!!

  3. alamak…apsal keluarkan Shakir pulakkkkk…… Alamak Safi Salie pulak buat hallll….. cedera laa pulakkkkk!! Fuyooooo!! Haikal buat try yg mengejutkan!! Mahali bermain dengan cun malam nih!!

  4. Halamakkkk…rehat kejap…. juruhebah dgn penuh semangat memberi pujian gila2 kat Harimau!!! Naik meluat jugak kita dengar!! Time kita menang laaa.. – Cun utk Hazamudin dan Mahali mlm ini utk separuh masa 1.

  5. fuhh..ada peluang untuk menang malam ni. Mahali perform bagus malam ni walaupun banyak bola tercicir. Tapi sekali dapat peluang, terus score!

    • Farizal dari awal lagi aku dok teriak akan terima kad kuning. Last2 dapat betul. Dari awal lagi lambat ambik tendangan. Si Aidil dah takleh main lawan thailand. Cara main memang mudah buleh kad. Matyo dgn Safee tak tau la apa dah jadi…lansung tak berfungsi..samaada indon dapat kunci dia orang ataupun poket bawak benda berat mcm duit banyak gitu. Apa2 pun tahniah Harimau.

      • Male ni HM mene.. kalau nak terus mene harap RG kekal Apek dan Shakir 90 min lwn thai… Nampak ok midfier sampai shakir keluar… Lepas tu byk sikit bola masuk melalui Andik… Tahniah kawe kpd pemain HM kita Azamuddin & Mahali.. Cool control…Malaya boleh mene dgn penyokong dan doa peminat bukan RG sorang.. RG ni suka baca sokernet tu le setiap yang kita sokong itu yang dia keraskan kepala.. pasal dia rasa the best..Ingat takkan nak harapkan Nasib.. RG takde sasaran so ikutilah sasaran peminat HM pulak…..

        • WOI KO JANGAN RASIS SGT NKKAN APEK ORG KLATE TU..SKRG FARIZAL TGH PERFORM

          • Hai Man laksa.. idup lagi, hari jd AKU pulak dah ko…hi..kesian nyamar keja dia

          • MAN LAKSA kepala hotak ko..takde masa aku nak kenal MAN LAKSA, MEE GORENG, LAKSA PENANG tu sume

          • Farizal xform pun…yg form is kita punyer defend!!!! Aidil,fadli,zubir n mahali…semo main bgos malm ni!!! Aku xtngok 1 pun shot on target indon yg farizal save…semo off target!!!

          • ko buta ke tak tengok 1 shoot dr indon terkena kaki aidil & nyaris masuk gol tp farizal tepis keluar.. tengok bola pun tak habis sibuk nak komen lebih2

  6. SAPE YANG MENGUTUK SGT TEAM MALAYSIA KALAH SEBELUM NI? PEGI AMEK JERSI TRY MAIN TENGOK.. TIME KALAH MAKI..TIME MENANG PUN TAK PUAS HATI LAGI..MENANG DGN LAOS CAKAP NASIB..MENANG DGN INDON NK CAKAP APA ARGH??!! PERGI MAMPOSLA.. KORANG LUDAHLA MUKA KORANG SENDIRI..TEAM NEGARA..TANAH AIR KITA SENDIRI..SAPE LAGI YG NAK MENYOKONG KLU BUKAN RAKYAT SENDIRI..BANGANG

    • Rilek bro. yg maki tu x semestinya anti. Ultras pn maki, tp maki utk kebaikan. last RG mengalah & turun 1st11 yg bkn feveret dia. bila Mahalli (HMA), W Zack (HMA). Fazli (HMA),Shakir (Kel), Azamuddin (phg). baru la game menjadi, sekali lg diingat, semua yg nama td bukan feveret dia pn, azamuddin tu pn nasib baik ZaqOne feveret dia tu injured. Tp yg jelas, nama2 ni la yg disebut2 peminat utk 1st11. Dan akhirnya benar la cadangan peminat2 sbb diorg la yg betul2 menyerlah malam ni.
      Credits tu Fan HM, bukan RG. Nak harap player yg dia kenal tu… hampaih.

      • Betul tu. Dia orang nak tengok yg terbaik. Sebagai juara bertahan HM patut berada dlm keadaan lebih selesa mcm Thailand. Tapi sekarang terpaksa berdepan dgn Thailand. Komen2 dan cadangan di blog2 dan forum macam ni sudah pasti dipantau dan mungkin dijadikan input. Itu pasal pengulas ada sebut mengenai 2 orang yg buat statement kurang ajar diinternet supaya muhasabah. Sorang lelaki sorang pompuan. Tak pasti la apa komen depa.

        • Disebabkan gol kedua yg mudah apek lepas lwn Singaporela moral team HM merudum dan teus kalah 0-3..klu tak, kita tak akan jumpa Thailang.. jgn salahkan RG..tp salahkan apek

      • SEMUA ADA HIKMAH..ATAS SEMUA USAHA FAM,RG,PENYOKONG..SAMA2 MEMBANTU..JANGAN KATA PENYOKONG SAJE..DAN DENGAN TAKDIR ALLAH TAALA

      • tak ade masa aku nak dengar pilihan player korang. Kau dibayar gaji, suka hati akula nak pilih pemain mana yang aku rasa bagus

      • awak ni lah UKA apa yg Datuk Raja buat kena kutuk je… dia buat baik pun kena kutuk buat jahat pun kena kutuk… kalau pemain2 yg turun semalam bkn favourite dia pasal apa dia nak pilih pemain tu… dia tahu apa yg dia buat… bukannya nak layan komen2 bodoh awak tu

        • aku x tau la aku ke bodoh ke engkau yg bodoh. dah trg kena kutuk masa kalah 0-3, tiba2 tukar sampai 5 org yg dia jrg bawak masuk. tentula bukan feveret dia. ko tgk la sendiri bi amar & fakri masuk 2nd half tu. tunggang langgang Midfield. patutnya awal2 lagi diorang x masuk list 22 aff. baik bagi org lain mcm SAHA ke, Zairo ke, Manaf ke, Piya, Farhan dll yg jauh lagi bermutu.

  7. Nilah hasil selepas harimau kena kurung fam dalam sangkar..tak ke marah harimau tu..tgk skang laos n garuda tak pasal2 kena baham..singa pula berjaya melarikan diri..he he..takpe 6t kau kene gak singe..

  8. apa hal2 pun malam nie boleh tidur lena yeaaahhhh!!

  9. harap hm terus lapar dan berselera besar untuk baham dan makan gajah putih di sparuh akhir 6t

  10. teruskan menyokong pasukan kita

  11. Kali ini pasukan Thailand paling baik dan kuat….lepas nie tak mangaumlah Harimau Malaya..kena pijak Gajah Siam.

  12. Lwn Thai pahni mmg 1 keja susah tp nothing is possible in football!!! Insyaallah bleh mng tp kena usaha 200% lah… Defend ader makeshift ckit sal aidil xleh main tok 1st leg d KL tp rasenyer bunyamin bleh ganti aidil!!! Yg pling penting syakir shaari mesti kena fit,klu x mmg midfield kita sakit….a true ball winner in syakir!!!! Kiter semo bleh tngok pah syakir kuar td…midfield agak klam kbut tp gary steven tetap 1st choice klulah ditakdirkn syakir xleh main!!! Mintk2 jngan lah coach bw msuk amar rohidan msuk lwn Thai nanti….haru biru midfield kiter dibuatnyer!!!! Apepun…tahniah tok HM!!!

  13. oit JEMAN..
    ko jgn rasis sgt bai..dok bangga ngan apek….

  14. Safee Sali bolehla start tukar team lain..nmpk sgt ko mata duitan nk main kt indon..hakikatnya indon bawah pd malaysia..cari pengalaman & tingkatkn permainanlan konos alasannya dl..cis.. mmg betul apa yg FAM & Tengku Abdullah tegur dl.. & nyaris2 Safiq dan Mat Yo nk g sana jgk

  15. mlm td game cantek n kta tlah menang(2 yg penting)harap lwn THAI nti
    gol keeper apek/farizal..dfend fazli shas,aidil,zubir,mahali,wan zack,shakir,safiq,mat yo,kryl mhaimin,badrol…….yg lain tu bkn tk leh main ..tpi tk myakinkan je…

  16. ksian safee sali smlm aku tgk tcungap2 smlm.dia pnya game tk mnjadi masa lwn LION,LAOS n GARUDA..

  17. aku Bukanla nak menidakkan kehebatan piya@bbadri razi. aku tahu piya mmg hebat dlm arena bolasepak tempatan. tapi memandgkan usianya dah menginjak 30 tahun. mggkin dirasakan tak sesuai utk main suzuki cup yang memerlukan speed dan fitness yg tinggi. suzuki cup ni korang pun tahu, main aggresif, semua semangat nak menang.. pengadil pun lbh bertolak ansur.. main kasar pun sekadar kad kuning je dia bagi.. kalau kat eropah.. mmg ramai la kena kad merah main mcm tu.. kalau piya main, boleh menyebabkan pencen terus dari main bola.. jgn samakan dengan duric.. dia mat saleh.. main plk dgn org asean. mmg la dia blh. contohnye game malaysia dgn indon ni. eli aiboy kejap je masuk dh lelah.. bambang pamungkas mana? kenapa tak masuk.. coach indon pun tahu tak berani bagi pemain berumur masuk main.. aku rasa piya pun sedar ttg perkara ni.. korang je lebih2.. anyway.. piya mmg the greatest midfielder in our country..

  18. Pingback: » Keputusan Malaysia vs Indonesia – Piala AFF Suzuki 2012 | Sokernet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>