Ultras Malaya bantah aksi menentang kelab EPL

Perlawanan menentang kelab EPL tidak mengubah ranking skuad kebangsaan

Ultras MalayaULTRAS Malaya tidak akan turun padang menyokong mana-mana perlawanan skuad Harimau Malaya dengan pasukan gergasi Liga Perdana Inggeris (EPL) di Stadium Nasional Bukit Jalil nanti.

Seorang penyokong Ultras berkata, keputusan itu diambil berikutan perlawanan menentang pasukan Big Four EPL (Arsenal, Liverpool, Chelsea) dilihat tidak mampu menaikkan ranking pasukan negara yang kini menghuni tangga ke-144 dunia.

“Berdasarkan kedudukan terkini yang dikeluarkan Persekutuan Bola Sepak Dunia (FIFA), kami berpendapat Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) perlu memperbanyakkan perlawanan antara negara berbanding dengan kelab ternama EPL.

“Walaupun skuad kebangsaan bermain dalam dua perlawanan persahabatan menentang Hong Kong yang berakhir seri 1-1, dan menang ke atas Myanmar 2-0, ia dilihat tidak banyak membantu.

“Kami khuatir, dengan jadual yang padat akan menjejaskan fokus pemain menjelang perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014 nanti,” katanya.

Meskipun Ultras tidak turun sebagai satu batalion, namun mereka tidak menghalang individu yang terlibat dengan kumpulan ini hadir memberi sokongan.

Bagaimanapun, pasukan ini tetap akan hadir menyumbang ‘tenaga’ pada perlawanan menentang Singapura bagi aksi kelayakan pusingan kedua Piala Dunia, 23 Julai nanti.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

30 Responses to Ultras Malaya bantah aksi menentang kelab EPL

  1. pew masalah hang??biarlah dyeorg cari pengalaman>>bukan b’tindih pon dgan pra klayakak piala dunia>dyeorg maen bkan smata-mata nak naek ranking jew>>dyeorg pon nak maen cara profesional gak>>lau hang xnak prgi>>hang duk umah jew>bnda cam nie pon hang nak heboh>>

  2. Ini bukan pasal ranking dunia, yang penting peminat-peminat bola sepak Malaysia terhibur. Ingat senang ke nak bawa big 4 EPL masuk Malaysia? Peluang ini patut diambil untuk mendapatkan pengalaman bermain seberapa banyak yang boleh bersama pemain bola sepak EPL yang rata2 mewakili negara mereka. Apa2 pun Harimau Malaya kena kekalkan momentum.

  3. kite ptut bsyukur krn kelab2 elit EPL mmilih negara kite utk wat perlawanan pra-musim mereka..skurang2nye pemain kite akn dpt pengalaman bguna utk menentang skuad import Singapura nnti..knpe die org x pilih negara2 Asia laindan knpe pilih kite..fikir2kanlah..

  4. UltrasMalaya tak perlu ada pon. Bubar je, xde hal punya. Setakat datang stadium terpekik terlolong macam haram. Orang nak tengok bola la, bukan nak chant macam kambing. Kalau gol, sorak, kalau bolos, terdiam, kalau main teruk, bising, kalau main cantik, tepuk, baru la emosi bola ade. bukan 90min pusing kanan pusing kiri.paling karut pusing belakang, padahal bola & player kat padang. Buat semak je. Gile ape kalau ketinggalan pastu still terlompat2 bersorak? tu baru xde jiwa namenye.

  5. mat said buncit

    btul2 ultras ni bukan budak2 minat bola pn… takat dtg nk melolong je krja dia baik kau org pergi tgok AF..ramai lg fans nk tgok bola dgn aman..

  6. ultras celah mane. kalo btol punye ultras x kira la lawan ape sokong jugak. baru setahun jagung dh bajet bagus. mane yang hidup matiku malaysia tu.

  7. Gua rasa geng Ultras adalah kumpulan peminat sejati bola Malaysia. tidak patut korang semua kutuk diorang sebagai buang masa, bising, bajet best, just because korang tak setuju dengan keputusan diorang.
    byk kelab EPL nak dtg main di malaysia kerana fan base di malaysia besar…untung beb. faktor komersial semata2. bukan sebab malaysia is a worthy opponent. maybe ultras nampak team malaysia diperkotak katik oleh kapitalis2 yg bawak epl masuk malaysia, yg mana merupakan salah satu faktor kemerosotan bolasepak malaysia in the first place.
    kalau u ol tak setuju dengan ultras, jgnlah kutuk peribadi. first 4 comments (Naim, Abdullah fairuz, rohaizad, awok kelate) ok. yg lepas tu sumer gua rasa tak patut. sorry.

  8. aku pon pnyokong skuad kbagsaan gax.walaupun aku jrang2 g stadium.aku x tlepas psal brita n kptusan bola malaysia.hmpir stiap hari aku msuk lman2 web yg b’kenaan ngan bola sepak malaysia.tetpi apa yang dipertikai kan oleh ultras malaya tu>.aku mmg xskong.kita sume rakyat malaysia nak kan pasukan kita kmbali digeruni.

  9. sepatutnya, malaysia bermain 1 perlawanan shj dgn kelab EPL, ia meletihkan pemain shj. perlawanan dlm kelayakan piala dunia dan olimpik lebih penting, jika pemain cedera, siapa rugi?????

  10. Info terbarul geng2 ultras tak turun tgk bola lawan Arsengal sbb tiket mahal..bajet lari

    STK

  11. main aje..ambil pengalaman sket.

  12. Tak kesah pun ultras nak lompat/joget/nyanyi masa game bagai.
    Ok sangat, at least dengar chants/songs thruout match.
    Tapi xleh terima alasan taknak datang match vs epl teams sebab ranking.
    Patutnya datang every match. Tadi vs Arsenal bosan gila atmosphere.
    Nasib baik ada SSFC pakai baju TeamMalaysia bawak gendang.

    Come On Ultras Malaya. Ticket paling murah rm58 jek. Jgn jadik cheapskate
    Nak masuk murah/free jek.
    Ultras/Firms patutnya pegang season ticket la. Malu jek.

    • kepada shaha.. buat pengetahuan ko yg kurang pengetahuan ni.. ultras malaya or mana2 ultras negeri x pernah dapat tiket percuma or biayaan mana2 pihak, kami bergerak ats inisiatif sendiri dan kami bkn kelab atau persatuan berdaftar, kami cuma sekumpulan penyokong yg bersatu ats sbb minat kami dan budaya kami yg sama. ultras adalah budaya, bkn mcm ssfc or team malaysia bagai suma tu. so kalau anda tak tau apa yg kami perjuangkan, jgn sesekali tuduh kami tanpa bukti. and kepada sesapa yg x suka drg kami bersorak or kotorkan stadium ke ape ke, ade kami kisah? kami byr tiket pki duit kami sendri, bkn duit korg.. salam.

  13. nk aman duk dlm hutan..atau duk kt spital…hahahaha

  14. nk aman duk spital lah…hahahah

  15. sejak bila plak Ultras masuk stadium free nih?cakap tuh biarla ikut facts.dan at last,korang bleh tau apa yg Ultras pikirkan dan takutkan sangat.pastu korang2 nih jugak yg kutuk coach la,players mlaysia bila kalah hari tu.

  16. ape ke bangang sangat ni. masing-masing membaca dan menulis dalam bahasa melayu. aku yakin semua rakyat malaysia. yang nak panas-panas sangat sama sendiri ni apehal?

    aku bukan ultras, tapi aku suka apa yang ultras buat. biar la diorang tu nak buat apa pun. takkan diorang tak boleh nak bagitau apa yang diorang rasa diorang patut bagitau. bukan aku cakap diorang betul tapi at least ada point la kat situ. Takkan sebab nak menghiburkan korang, matlamat asal bolasepak negara tu kena rombak pulak.

    diorang bising-bising, kat stadium, bukan atas kubur orang. bukan dalam library. yang orang sakit ati (dan orng yang sakit ati tu ialah orang malaysia jugak), orang nak sokong team negara dia sendiri apa hal…

    haih, dah la. berhenti la jadi poser. sokong time menang, kutuk time kalah. jom la sama-sama sokong, bukan sokong sapa pun, sokong negara sendiri jugak.

    lagi satu, banyakkan membaca dan berfikir sebelum kuarkan statement, takut2 orang nampak kita ni macam rakyat dari negara dunia ketiga…

    assalamualaikum!

  17. dah memang kau nakdo semangat tgk bola nak buek camno ? manjang tau nak kutuk yo kojo , dah elok la tue bebudak ultra nie mulokan semulo…kurang2 eh ,meriah gak la stadium dengan sorakan eh`..arapkan yg lain,dok datang kapel kapel ,dok diam cam tgk cinema ?…teruskan yo ultra malaya , tanah tumpah darahku kato eh`…

  18. aku bkn ultra malaya.. tp aku bangga ape yang ultra da buat utk bola malaysia.. jgn lupa 5-10 tahun dulu, bola malaysia cam sampah. stadium kosong!!! org tak bkk lgsg tv nk tgk bola malaysia. tapi sbb ultras2 yg sanggup support team mereka even kalah atau menang, skrg korg leyh tgk sdiri hasil bola malaysia wlpn masih boleh dibaiki.. aku tabik ultra.. mungkin dorg wat cam tu sbb dorg sayang bola malaysia dan nak JAGA MARUAH bola malaysia. jangan senang2 je nk kutuk org. kaji dulu ape pro n cons. ni tak, cepat je nak melatah.. mentang2 nak tgk fav team main kat mesia, lupa trus bola malaysia

  19. aku sokong milo 100% kemasukan EPL sangat merugikan pihak FAM.. kowang ingat bape kos bawak masuk top 5 EPL team? seribu? ratus ribu? sejuta? tengok harga tiket pun cukup la da mahal nak mampos..FAM n kerajaan malaysia amik kesempatan nak kaut keuntungan.. same jugak EPL club.. dowang tau rakyat malaysia nie kebanyakan nya pikiran barat.. bangga sangat dengan bola EPL.. kalo negara spain,brazil friendly ngan MAS aku pun sanggup turun stadium.. ni lawan kelab je.. mmg la dpt pengalaman.. kan lagi bagus lawan je ngan negara mana2 pun.. team power tak power belakang cite.. janji ranking kite berubah.. pegi check kt stadium n TV kalo MAS VS EPL team.. berapa ramai yg pakai jersey MAS? aku rase 80% rakyat malaysia konfem pakai EPL team nye jersey.. jersey MALAYSIA? lu pukirla sendiri.. aku paling puas hati dan bangga walaupun kalah.. time kelayakan world cup 2014.. MAS VS SINGAPORE.. bukit jalil penuh beb! 100K.. 99% rakyat pakai jersey HARIMAU MALAYA.. kowang ade turun stadium ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>