Senarai Pemenang Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

Piya Pemain Terbaik Liga Malaysia 2013

Keputusan Pemenang Anugerah Bola Sepak Malaysia 2013

Persatuan Terbaik : Persatuan Bola Sepak Terengganu (PBSNT)
Penjaga Gol Terbaik : Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
Penyerang Terbaik : Mohd Norfarhan Muhammad (Kelantan)
Anugerah Supermokh (MVP) : Mohd Badhri Radzi (Kelantan)
Jurulatih Terbaik : Dollah Salleh [Pahang]
Pertahanan Terbaik : Baihakki Khaizan [Baihakki Khaizan]
Pemain Tengah Terbaik : Mohd Badhri Radzi [Kelantan]
Pemain Muda Terbaik : Junior Eldstal (Sarawak)
Pemain Import Terbaik : Marlon Alex James (ATM)
Kelab Terbaik : Sime Darby FC
Kelab Penyokong Terbaik : Kelantan
Pengadil Terbaik : Amir Mohd
Anugerah Fairplay : PDRM
Anugerah Khas : Datuk Seri Paul Mony, Datuk Dell Akbar Khan, Datuk Azzudin Ahmad & Datuk Seri Ibrahim Saad

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013




coded by nessus

18 Responses to Senarai Pemenang Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

  1. Dpt anugerah MVP tapi ‘tak layak’ wakili HM. Yg layak ialah midfielder yg asyik doq pass bola ke belakang & doq tggu nk ambik freekick. Lagi satu yg tk pernah miss wakili HM ialah winger yg cuma lari laju tapi asyik cross merapu & asyik terlepas bola. Harap2 coach baru nanti lebih reti menilai….

  2. Apa2 pn TAHNIAH kpd semua yg menang anugerah, teruskan kecemerlangan ke musim 2014. Yg tak menang anugerah tahun ni, harungi musim 2014 sebaik mungkin, utk pasukan, anda sendiri & negara….

  3. Cikgu Suka Main Bola

    Untuk elak pertindahan kontrak pemain, saya cadangkan FAM wujudkan sistem semak online seperti yg diguna oleh MyEG utk pemandu menyemak saman polis atau JPJ.

    Jadi, kelab & persatuan boleh semak status kontrak sediada setiap pemain tanpa percaya bulat-bulat kepada akuan lisan pemain yg ingin dipikat.

    Skrg zaman IT, gunalah kemudahan yg ada, wahai FAM.

  4. Kelab penyokong pon buleh ko kito ni. Hebat!

  5. MOST VALUABLE PLAYER-PIYA
    *best midfield PIYA,
    *best goalkeeper APEK,
    *best striker NORFARHAN,
    *kelab penyokong terbaik juga dpt kat KELANTAN,
    *pelakon wanita terbaik johor(Christina Suzanne)
    *best fa trg,
    *best club sime darby,
    *best foreign marlon,
    *young promising player Junior Estrald,
    *best defender baihaki kaizan,
    *best coach Dollah saleh.
    *Best assist ref mohd sabri mat daud,
    *best ref nagor amir ,
    *fairplay pasukan PDRM

    taniah semua kerana anda pulang dengan anugerah2 tersebut.

    • johor pn menang jugak ekk..tpi pelakon wanit terbaik..hahaha memeng terbaik la.

      • Ko ni kuat sindir johor yee. Buat malu selangor je ah. Aku nengok kalo puak2 jawa selangor takde yg suka sindir kat johor, sebab satu baka berkurun. Sebab tu player selangor rela pergi johor mcm wak amri dgn mahali.Ko orang india apa?Cuba steady sikit.

      • Dia ni bukan orang jawa ni,dia family merantau ke selangor ajer.Buruk busuk johor,pertalian belah sana paling dekat dengan selangor.Bukan semua buruk belah sana,kalau buruk zaman bapak aku tak ada orang sana nak dtg bg bantuan melayu kat selangor dgn kl masa perang dulu.Yang dtg beria2 tlg tu baka jawa dgn banjar jgk.CUma segelintir zaman moden skrg yg ada masalah mental sikit,tapi apa yg jadi skrg,ramai org lama pun geleng kepala dan tak setuju,kecualila orang muda yg tak tau apa2.Pasal bola orang muda pun dah masuk air,seronok cina tengok.Puih.

      • Ada betoi pak herman tino cakap.Umm zaman moden org muda je suka buat hal. orang asal orang lama tempat tu takkan ckp sebarangan dgn kaum kerabat asal. orang klang dgn kuala selangor kalau orang jawa indon dtg pun drg seronok sbb sedar keturunan dari seberang takda balah walaupun dua negara kadang ada krisis. inikan pulak keturunan satu tanah air. Selangor fa, anda SUCK..

  6. harap2 yang tak dapat tak payah kutuk2 la ye…..

  7. Pingback: Tercalon Di Dalam Best Sports Blog Blogrrr Awards | BolaDaily.com

  8. 2 keturunan jawa bro…gua keturunan malayu asli…keturunan sebelah2 sana memang jahat.kalau sistem piramid 2 mula dari atas sampai bawah semua jahat huhuhuhu.

    • Sedap ko je kata org jahat. Dari sumber pakar sejarah, melayu asli tak diketahui secara terperinci. Ada cakap melayu tu org kelantan,tp tanah melayu bkn milik kelantan dulu sbb drg dlm jajahan thailand. Kalau tanah malaya ni melayu asli ialah org asli. Kalau negeri2 pantai barat dari utara ke selatan @ selat melaka, ramai baka sama seberang bugis/banjar/jawa. Kedah pun ramai baka bugis dari 5 bersaudara daeng parani. Kalau pantai timur kelantan dekat dgn darah pattani. Tgganu campur pattani ada bugis pun ada sama dgn pahang. Jadi ko mungkin darah org hulu tanah malaya org asli@melayu proto kot.Sbb hang tuah org melaka cakap melayu asal mana taktau tp sekeliling dia pun ramai melaka ada bugis jgk. Serba sikit yg aku tau la..tq

      • dia meme sah org asli lah bro.dulu aku pun gitu jugak,sekali cube2 semak salasilah aku campur baka rupenyer. tertipu tipah igtkan org asli jugak.hehe

    • betol juge apa tulang cakap.Kalau selangor fa cakap sebelah sana jahat2, pahlawan tanah melayu pun jahat jugaklah. tok gajah,mat kilau,dato maharajalela,raja haji dowang darah bugis.banjar pulak perak dan johor keturunan same kiai saleh lawan komunis.So jahat lah semua baka pendekar ni?kalau line2 dowang ni setahu aku agama mmg kuat bkn calang2. haha pela kau ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>