Senarai Pemain Malaysia Kelayakan Piala Asia 2015

Pasukan Malaysia Piala Asia 2015

Senarai 26 pemain Malaysia @ Harimau Malaya ke Kelayakan Piala Asia 2015

1. Mohd Khyril Muhymeen Zambri
2. Mohd Farizal Marlias
3. Yong Kuong Yong
4. Mahalli Jasuli
5. Norazlan Razali
6. Mohd Bunyamin Umar
7. Asraruddin Putra Omar
8. Gurusamy Govandar a/l Kandasamy
9. Kunalan Subramaniam
10. Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak
11. Norshahrul Idlan Talaha
12. Mohd Safee Mohd Sali
13. Azamuddin Mohd Akil
14. Muhammad Fauzi Rozlan
15. Khairul Fahmi Che Mat
16. Nik Mohd Shahrul Azim bin Ab Halim
17. Mohd Shakir Shaari
18. Mohd Nor Farhan bin Muhammad
19. Mohd Faizal Muhamad
20. Mohd Ashari bin Samsudin
21. Amiridzwan Taj Tajudin
22. Reuben Thayaparan Kathiripillai
23. Amar Rohidan
24. Mohd Fadhli bin Mohd Shas
25. Wan Zack Haikal Wan Nor
26. Gary Steven Robbat

Manakala tujuh pemain di bawah diminta bersedia untuk menjalani latihan dan pemilihan Pasukan Bolasepak Kebangsaan sekiranya dipanggil untuk menggantikan mana-mana pemain yang tersebut di atas sekiranya terdapat pemain-pemain yang disahkan oleh Doktor Pasukan mengalami kecederaan.

1. Baddrol Bakhtiar
2. Mohd Sharbinee Allawee Ramli
3. Muhammad Zubir Mohd Azmi
4. Affize Faisal Mamat
5. Hairuddin Omar
6. Shahrizal Saad
7. Mohd Izham Tarmizi Roslan

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

59 Responses to Senarai Pemain Malaysia Kelayakan Piala Asia 2015

  1. Pingback: » Kelayakan Piala Asia: Norfarhan, Fauzi disenarai, Safiq Rahim diketepi | Sokernet

  2. amar ade, piya xde…

    • setahu aku piya lebih memahami mat yo, farhan dan alex (pernah ada dlm skuad kel 2011) berbanding dgn amar. x retilah aku, ttg raja ni.

    • tkar2 ar amar, cri owg laen……..

    • Rajagopal sekali lagi menipu kita… pada bulan lalu dia telah mengeluarkan senarai pemain yang akan dipilih untuk kelayakan piala asia ni… dalam senarai tersebut tidak ada Safee Sali, Amar Rohidan, Khyril Muhymeen dan 2-3 player lagi… Tup2 dalam senarai nie ada lak nama yg x tersenarai dalam panggilan aritu… Jangan la Anti sangat dgn negeri tertentu, walau apapun negeri, tetap “MALAYSIA” kan… maka jangan diskriminasi dalam bakat yg terserlah… Jika Piya tidak bagus, kenapa kelantan masih pasukan terbaik negara kita? Saya orang Perak, tapi saya mahukan pasukan MALAYSIA yg terbaik!!!!

    • 1 org pun tiada dr sabah n sarawak….

  3. Pingback: » Harimau Malaya: Rajagobal nafi pilih bulu | Sokernet

    • Ni sepatutnye..

      keeper: farizal, k fahmi, norazlan

      back: mahali, fadhli shas, asra, nik shahrul, muslim, daudsu, subra(bile da sihat)

      tengah: piya, shakir, amirul hadi, nazmi faiz, hai-o, indra putra

      wing: wan zack, fauzi roslan, venice elphi, s kunalan, gopinathan, alex

      striker: norfarhan, matyo, safee, rozaimi, shahrul azwari

      x layak: amar rohidan, safiq
      2 org ni punca midfield malaysia teruk..

  4. Hahahaha amar again? apa keistimewaan dia ni ek setiap kali pun ada dalam skuad?
    Syafiq pun bagus takda sebab malas kejar bola.

  5. adik Gopal bengap

    ada lg Amar rohidan hahaha haktui…ambillah Piya,,,Indra

  6. Amar lg..wtf! Piya x ade pun..i amar rohidan bin rajagopal kot..hampeh!!!

  7. K Rajagopalat sedang menempah jalan keluar dari bola sepak kebangsaan… tahniah

  8. raja buka mata luas2 jngan buka sikit nnti tersilap pilih pemain da

  9. saya kenal pemain saya

  10. Fauzi Roslan perform hanya sekali terus terpilih. Nurul Azwan Roya tak pernah tak perform – panggil pun tidak. Betul atau bohong? Karen jer Rajagobal tu

    • player PAHANG tu boh gilo tak ambik

      • ko ni mabuk ke apa? tiap2 game dia score dlm liga, piala fa. kalo bengang dgn sultan bola pun jgn smp nafikan kelayakan fauzi masuk skuad msia secara merit. buat masa ni, inilah striker kita yg paling konsisten. bukan calang2 pemain msia boleh ‘paksa’ player import dok kat bangku simpanan sbb dia perform.

  11. hehehe kelakar ada lg sarbinee alawie nh konpom lepas 5 gol lg mamat nh kalau jadik go keeper

  12. Nurul azwan roya kurang fit,sampai second half dah sempot,patotnye bagi peluang kat piya,nape la raja ni,sakit agaknye…

  13. RGobal menyenaraikan ramai pemain2 passanger utk di bawa bersiar2 makan angin di Middle East malah fighter sebenar tak dipedulikan. Jgn lupa wahai pemain2 jgn lepaskan peluang utk bershopping di Dubai Shopping Festival (DSF 2013) yg berakhir pada hujung bulan January.

    Jawatankuasa teknikal FAM dok tidur ke tak review senarai pemain. Ni senarai hak realistik utk Harimau Malaya.

    * Gol Keeper – Apek, Farizal, Sharbene
    * Centre/Right/Left Back – Aidil, Fadli Shas, Nik Shahrul,Daudsu, Muslim, Mahali
    * Winger – Gunalan, Nurul Azwan, Wan Zack, Alex
    * Midfielder – Shafiq,Piya, Shakir,Nadzmi Faiz, Indra Putra, Hai-O
    * Striker – Mat Yo, Safee, Norfarhan, Khairol Muhaimin
    * Budak Air Sirap/Kutip Bola – Amar Rohidan, DS Subahan,
    * Budak Strecher/Bulan Sabit Merah – Datok Azzuddin, Dato Hamidin…..Oooops silap maaf Latok

    Insyaallah kalu guna khidmat nama2 yg disebut di atas kita boleh bermain secara bermaruah.

  14. mano titus james palani yg dikatakan terer bebeno tuh??

  15. - amar rohidan..’best midfielder in malaysia’
    - nazmi faiz skrg tak blh main utk msia ke?
    - yong kuong yong hanya menyedapkan ati org cina,tapi akan disingkirkan drpd skuad sebenar nanti(bkn nak rasis)

  16. Yayy ashaari samsuddin kembali dlm skuad. tp kecewa Baddrol baktiar dlm senarai menuggu. Pada aku baddrol yg antara yg terbaik yg disamping ashaari. Kedua-dua mereka paling aku kerna bekeupayaan menggunakan kedua-dua belah dgn bagus spnjang aku tgk mereka bermain dari dulu. sgt penting boleh guna dua belah kaki krn tak perlu terkial-kial @ fikir tuk setting kaki dominan utk merembat. yg lain2 mengapalah yg tak betul perform pun masih ade dalam skuad… Untuk aku kombinasi seperti dibawah ini mampu gegar gawang lawan bile2 masa.

    GK : Farizal
    CB : Aidil & Fadli
    LB : Zubir azmi
    RB : Mahali
    MF : Baddrol & Safiq
    LW : Ashaari samsuddin
    RW : Wan Zack
    FW : Safee & farhan

  17. xde frenly ke sblm kelayakan asia ni? aritu berdegar nak masuk nazmi faiz dgn tam sheang tsung. last2 skali hampas. sdgkan england pun bwk alex oxlade yg br 18 tahun x kisah la jd backup pun. nazmi esp da lebih dr layak utk masuk dlm 11st eleven senior team.

  18. ada no amar rohidan nak call suh dia tarik diri kalau dia tahu malu

  19. Pingback: Safiq Rahim digantung perlawanan, bukan digugurkan | Sokernet

  20. x paham 5x, malaysia skrg ni xde playmaker yg kreatif, boleh pegang bola, safiq tu boleh hambat bola je ..tu pun tak dapat..kita ada piya, nazmi, dr skuad OKS pun ada..apasal bebal sgt ni..

  21. Aku pung toksir maen nge HM selagi ado Sanggupal tuh… tunggu OKS ambik alih!

  22. selagi RAJAGOPAL coach jangan harap ada perubahn sedih aku suara kita dia buat pekak je

  23. x bkn nama sebenar

    sapa main attcking midfielder?? lam senarai ramai defensive midfielder spt shakir, amar, guru, gary.. nampak sgt formasi rajakapur letak 2 org DM seperti mana lawan thailand separuh akhir 2.. left back pun xda back-up sama level.. harap asraruddin.. klu bunyamin bkn main posisi LB kt selangor.. center back trlalu ramai.. fadhli shas, faizal, aidil, amir taj, asraruddin (klu posisi skrg kt sel).. x balance dgn LB.. RB pun ramai gak.. mahali, reuben, nik shahrul, bunyamin.. fening aku..

    • x bkn nama sebenar

      pemain harimau malaya pilihan aku..
      GK ; apek, farizal, norazlan
      CB ; fadhli shas, muslim, aidil
      RB ; mahali, bunyamin, reuben
      LB ; asraruddin, korang bley syor pemain terbaik di posisi ni
      DM ; shakir, guru
      AM ; piya, baddrol, s.vinod
      RW ; wan zack, indra, alex
      LW ; kunalan, ashari samsudin, venice elphi
      FW ; mat yo, safee, norfarhan, fauzi roslan

  24. Suka betol la korang ni ngan Amar Rohidan.
    Piya mana COACH!!!!!???
    TOLONG bg dia peluang!!!!!!
    x paham la aku ngan ko ni…!!

  25. Mohd Sharbinee Allawee Ramli- kenapa ada manusia ini ? bukan dia kasi masuk gol sendiri ?

  26. hahahah…wan zack haikal masuk…mcm x caye je…takpe insyallah bleh menang…

  27. someone tolong la amik inisiatif buat petisyen cadangan player kt rajagopal. mana persatuan peminat? presiden club peminat ultras malaya?

    adeh .melalak melolong katsini sampai bila pon rajagopal tak dengar.

    pi call presiden club kumpul orang ke? gerakk

  28. Aku punya suka la nak ambik sape pun. FAM nak Piya ke nak aku hehehe…..

  29. rajakuranisepyahogaya

    gopal gopal mak iloi iloi…..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  30. ape la yg die syg sgt kt amar tu…dah boleh2 amik piya..nazmi?

  31. mmg pelik bin ajaib la RAJA ni masih
    lg sayang lg AMAR men mmg hampehhhh..
    mentang2 la kau dr Sgor senang2 je
    kau collect smpi 8 org players Sgor
    iye..yg trbaru shukur jusoh..pe ni..
    dedulu time Kelantan tengah hebat la
    3 je ke players yg kau kaut…lg tak
    logik smpi keeper Sgor yg reserve tu
    pn kau panggil ke..mmg jahanam la HM
    mcm ni…nape tak panggil keeper Pahang
    Nazril Nordin tngah form la ni..lg
    satu sorang player cina dr team Perak
    kalu nengok kekadang pn reserve je pn
    kau panggil gak ke , mcm la takde
    yg lagi handal dr mamat cina ni..
    mcm mana kau nilai ahhh..hancuc la
    kalu players mcm ni yg ada dlm HM..

  32. Norazlan terbaik masa kini,,,,,….. terbaik………

  33. KEPALA BUTUH LU RAJAGUMPAL. DAH LA HITAM BANGANG PULAK TU. BOSANLAH BILA TENGOK LIST JE TAH APA2 SI GELAP NI LETAK. AMAR PALA BUTUH WEH TAMBI. GENTLE CKP GUA LARI LAGI KENCANG DARI DIA. KAKI GUA LG KERAS DARI KAKI DIA. MCM TAKDE ORG LAIN DAH KE LANCAU PENJAHANAM TEAM. KIM SWEE BAGUS LG DARI LU DAH BERUBAN KURUS KERING.

  34. amar dah lah main macam taik

  35. Pegi jahanam la…
    Dollah kau jgn panggil JKT kalo dia tk layak dkt muka kau…main persahabatan aritu dia jugak yg main
    ..mana dugong2 kau..puiii..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>