Piya tiada tempat di hati Rajagobal

Mohd Badhri Radzi Piya

NAMA kapten Kelantan, Badhri Radzi atau Piya terus tidak mendapat tempat dalam skuad kebangsaan apabila jurulatih Datuk K Rajagobal mengumumkan senarai akhir 24 pemain, semalam meskipun ketika ramai tonggak utama digugurkan akibat krisis kecederaan.

Skuad Harimau Malaya bakal berlepas ke Dubai, UAE, pagi ini untuk aksi persahabatan menentang Iraq, Jumaat ini dan seterusnya aksi sulung Kelayakan Piala Asia 2015 bertemu Qatar di Doha, 6 Februari depan.

Rajagobal tidak dapat membawa 11 pemain iaitu Safee Sali, Norshahrul Idlan Talaha, Amar Rohidan, S Kunanlan, Wan Zack Haikal Wan Nor, Gary Steven Robbat, K Gurusamy, Bunyamin Umar, Zubir Azmi, Fitri Omar dan Shahrizal Saad kerana semuanya cedera.

Namun, situasi berkenaan masih belum ‘membuka hati’ pengendali berusia 57 tahun itu untuk sekurang-kurangnya memanggil Badhri untuk kem latihan skuad kebangsaan.

Tanya bekas jurulatih Kelantan

“Saya fikir tumpuan saya lebih kepada persiapan menghadapi Qatar. Kamu boleh tanya sendiri kepada dia (Badhri). Bukan dia tak main baik, tetapi pemain apa yang kita perlukan pada masa sekarang untuk berdepan Qatar.

“Itu adalah pendapat peminat. Kalau boleh, tanyalah kepada dua bekas jurulatih Kelantan, Datuk M Karathu dan B Sathianathan. Mereka berdua boleh beri lebih penjelasan mengenai pemain Kelantan.

“Tiap-tiap jurulatih ada cara atau pemilihannya,” kata Rajagobal ketika ditemui pada latihan terakhir di Wisma FAM, Kelana Jaya, petang semalam.

Dalam pada itu, aksi persahabatan menentang Iraq, Jumaat ini berkemungkinan tidak berstatus A kerana Rajagobal bercadang berbincang dengan jurulatih Iraq untuk membenarkan lebih enam pertukaran pemain dibuat sepanjang perlawanan terbabit.

Senarai 24 pemain Harimau Malaya:

  • Penjaga gol: Khairul Fahmi Che Mat, Farizal Marlias, Norazlan Razali.
  • Pertahanan: Aidil Zafuan Abd Radzak, Fadhli Shas, Amirizdwan Taj Tajudin, Faizal Muhammad, Nik Shahrul Azim Ab Halim, Mahalli Jasuli, K Reuben, Asraruddin Putra Omar, Azmi Muslim.
  • Tengah: Shakir Shaari, Shukur Jusoh, Helmi Remeli, Affize Faisal Mamat, Yong Kuong Yong, Azammuddin Akil, Nor Farhan Muhammad, Ashari Samsudin.
  • Penyerang: Khyril Muhymeen Zambri, Amri Yahyah, Abdul Hadi Yahaya, Fauzi Roslan

Kenapa Piya tiada dalam radar Raja?

Maaf, saya tidak mempunyai jawapan mengenai persoalan itu.’’

Demikian komen ringkas kapten The Red Warriors, Mohd. Badhri Radzi ketika diajukan soalan mengenai sama ada dia menyimpan hasrat untuk menyarung jersi Harimau Malaya.

Badhri atau lebih dikenali sebagai Piya bagaimana pun mengambil pendekatan untuk tidak memberikan komen lanjut dan menyerahkan kepada mereka berkenaan untuk menilai sama ada dia layak untuk membarisi skuad negara.

Jika dilihat jawapan yang diberikan oleh ketua pasukan Kelantan itu, jelas terdapat seolah-olah satu rahsia yang cuba dipendam tanpa memberikan sebarang sebab utama mengapa dia berkata demikian.

Namun, daripada air muka yang ditunjukkan, jauh tersimpan di lubuk hati anak kelahiran Kampung Atas Paloh, untuk menyarung jersi Harimau Malaya di pentas antarabangsa.

Bagaimanapun, impian tersebut tidak kesampaian apabila dia yang mempamerkan aksi menakjubkan ketika membantu The Red Warriors menjulang tiga piala musim ini iaitu Liga Super, Piala FA dan Malaysia masih tidak mampu menambat hati pengendali Harimau Malaya, Datuk K. Rajagobal.

Tiap kali senarai pelatih pasukan kebangsaan dikeluarkan, nama Badhri pasti akan tercicir dan ini membuatkan pemerhati dan peminat tertanya-tanya apakah kekurangan yang ada pada pemain berkenaan di kaca mata pengendali berumur 56 tahun itu.

Mempunyai keupayaan menjadi perancang di bahagian tengah, Badhri juga mampu melakukan tugasan pada situasi sepakan percuma atau sudut seperti mana ketua pasukan Harimau Malaya, Safiq Rahim.

Sepanjang beraksi bersama The Red Warriors sejak 2008, Badhri berjaya menjulang Kelantan meraih kesemua kejuaraan dalam saingan Liga Malaysia termasuk Piala Sumbangsih serta memimpin pasukannya melangkah ke suku akhir dalam saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) musim ini sebelum tumbang di tangan wakil Iraq, Arbil FC.

Kali pertama dan terakhir Badhri menyarung jersi kebangsaan ketika membantu skuad yang dibentuk Ong Kim Swee bagi berdepan dengan Chelsea dalam aksi persahabatan tahun lalu.

Dalam pada itu, Badhri mengakui dia pernah dipanggil untuk menyertai skuad kebangsaan pada 2010 tetapi tidak dapat berbuat demikian kerana belum memiliki pasport antarabangsa.

“Ketika dalam perjalanan pulang ke Kota Bharu selepas menjulang kejuaraan Piala Malaysia 2010 lalu, saya mendapat panggilan dan meminta saya menyerahkan nombor pasport.

“Bagaimanapun, malangnya saya masih belum ada pasport pada masa itu tambahan saya dalam perjalanan pulang ke Kota Bharu pada waktu itu,” ujarnya.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

98 Responses to Piya tiada tempat di hati Rajagobal

  1. Lantak ko la gobal nak panggil ke x nak.lagipun x kemananya harimau malaya selagi dok bawah ko

  2. Ini dendam “tahun 2010″ Rajagopal.. sungguh mengecewakan taraf seorang head-coach team bolasepak negara yg ada sikap buruk ini. Drp midfielders yg disenaraikan Rajagopal itu, tidak ada seorang pun yg benar-benar “attacking-midfielder” berkaliber..

  3. Kuda Kepang Terhebat

    Piya ni kena rational la.. umor dah lebih stamina dah kurang. Kena la sedar diri yg dia tu sebenarnya late bloomer..

    Pasal tu Rajagopal tak mo ambik. Main utk kelantan bole la. Peringkat international belum tentu bole pergi jauh..

    Bak kata Rajagopal.. pergila tanya Karatau dan Sathia.. mereka lebey mengetahui latar belakang si Piya ni..

    So Piya ko main jer la sampai ko pencin utk kelantan je..

    • Paki lah Safeq Rahim…. Kalau safeq tu setakat ball picker layaklah… Jurulatih professional tahu saikologi.. tenngok Macini Machaster City… dgn Balotelli… Gobal ni hidup pasal mengampu…Skrg presiden FAM dah 28 tahun jadi Presiden.. rata pemain bolasepak Malaysia belum lahir lagi masa dia jadi presiden tapi mutu bolasepak semakin merosot…dah tu kata FAM perlukan dia lagi.. Siapa kata? Tak malu

    • Piya adalah kesebelasan utama Kelantan yg juga main piala AFC (peringkat Asia). So, Piya jg adalah wakil negara wp bukan di bawah bimbingan Rajagobal

    • HABIS TU SAPIK RAHIM TU ..UMUR MUDA LU IGT DIA BOLEH MAIN KE..TRY WAT PERBANDINGAN DGN BADRUL RAZI DARI SEGI KUALITI PERMAINAN SIAPA YG LEBIH BEST…KE BADRUL RAZI NAK KENA JILAT JUBO RAJAGOBAL DULU BARU BADRUL RAZI DPT MAIN..

    • Johor ada player bagus? Anak jati johor pun tak layak nak pasukan negeri sendiri. Kena curi player luar. Hina sgt orang johor di mata anak raja sendiri….

      • bak kata pepatah anak kera di hutan disusu anak sendiri dibirkan kelaparan tulah yang sesuai buat jdt. PEMAIN ASAL JOHOR KEMAPUNAN NAK WAKILI JOHORE SEBAB RAMAI IMPORT TEMPATAN… JOHOR OH JOHOR… NAK KAN PIALA SANGAT2 DIABAIKAN PEMAIN TEMPATAN… TAK BERBALOI….

  4. Lantak kau la coach..
    Selamat bjuang buat Malaysia.

  5. kalau aku jadi player tak hinggin main untuk GOBAL nih

  6. Raja Gumpal : itu piya sampai mati pun aku tarak akan piley dia…kalo itu piya mau mayyin sama malaya team jugak….ha.ha..ha…TUNGGU LA AKU KENA PECAT JADI COACH DULU laaaaa …..SEMUA WORANG BOLEY BAGI CADANGAN….TAPEY YINGAT…ADA AKU KESAH…oh! amar rohidan kau tatap dihatikuuuuuuuuuuuu…..i lap u babey…

  7. saya rasa terpanggil untuk memberi sedikit komen tentang PIYA(pemain Kelantan)Ada segelintir peminat peminat bola sepak tanah air yang tak reti-reti bahasa bercakap pasal piya tidak disenaraikan oleh rajagobal untuk skuad negara.kalau tidak dipilih adalah sebab-sebabnya,rajagobal yang lebih arif,apa peminat pulak nak bising-bising.Tak habis-habis bodoh !!!!!!!

    • ko pon bodoh… raja bebal dah terbukti tak releven pun ko nak sokong lagi… aku rasa kalau bagi messi main bawah raja bebal pun takkan kemana punyer coz skill sama, tektikal sama dan hanya harapkan tuah macam ko jugak hasansas

      • sokong serauts peratus apa kata malu..kalau player dari planet lain sekalipun ambik kalau bawah rajagumpal tak kemana..kata ada sebab2nya,bagila sebab2nya kenapa piya tak boleh main..ko pun sama bodoh ngan rajagumpal.

    • suarajantan1msia

      bagilah sbb-sbbnya..baru peminat tak bising. Baso gong!!!

    • Jamal Pak tongkol

      Dia tak kenal piya
      Sebab tu dia tak ambik

    • ‘SAYA KENAL PEMAIN SAYA’…UWEKKK..

    • yelah2…rajagopal saje lah yg arif kt msia ni..orang lain semua bodoh..rajagopal paling hebat pilih pemain..amar rohidan and safiq is the best in the world and of course the best in msia..piya is always flop when he played..puas ati ko????

  8. Anonygxbeberapenkelok

    Piya layak untuk mewakili Malaysia. Kalau x percaye sgt, at least berikan die peluang utk menunjukkn kehebatan die.

  9. Aku tahu sebab sebenarnya..Piya dengan tidak sengaja tersebut KELING dan didengar oleh rajagopal..bermula dari hari tu rajagopal bersumpah selagi aku coach malaysia jgn harap piya nak main utk malaysia..sebab tu dua2 tak nak sebut hal tu..sensitif bro..tapi bahasa kelantan..orang india memang dipanggil orang keling..

  10. Kita tukar saja President ke Raja… jadi President FAM jadi Raja FAM baru sempoi…

  11. Bagi la peluang sama rata pd semua pemain tunjukkan bakat….ni tak asik org yg sama je…yg dh nyata main tak hebat mna pun bleh tpilih juga…buta ke…

  12. SUKUR,AFIZIE… YONG…JOM KITA PAKAT HENTAM RAJAGOPAL…HANTAR TEAM YG KITA SEMUA DH TAU KALAHH TAK MELAWAN…-

  13. tahun lepas main dgn KELAB iraq kena bantai sampai 5-0. tak boleh pakai..

    • pembetulan, 1-5 ye..nampak sangat tak tau apa.. lagi pun skuad Kelantan tempang masa tu.. farhan,ghadar,awe dan 2 pemain import tak lulus main masa tu.. kelab red giant yang di`small`kan oleh kelantan pun pernah dibelasah macam tu la juga masa afc tahun2 lepas..

    • I main kat kelab malam je

    • maaf la yeee…sep ni tak makan ubat lagi hari ni ..pasal tu dah nyanyuk,lupa-lupa…ari tu dah bawak gi berubat nampaknya ingatanya makin terukk…kadang-kadang dia berak pun dia lupa nak basuh…kesian..

    • kau org negeri mane sep@sex…? napak sgt benci kat org kelantan..kau ingat org negeri kau tu mulia sgt ke..

  14. FAM dan Rajagopal memang ANJING!

  15. sabar…sabar…

  16. penyokong bola sepak

    DRG x pandai pilih pemain,dia pili saja sebab tulah harimau malaya hancur,from sabahwak fan.

  17. Kalau dah tak suka jgn banyok pusing ler raja….gua tahu ler lu India!!!!!

  18. penyokong bola sepak

    DRG Pilih buluh, bkm tgk kebolehan pemain sebab tulah harimau malaya hancur,berlagak pandai tapi sebenarnya x pandai mcm tin kosong.

  19. apsal kena tanya karathu dgn Sathianathan pulak?? dia yg tak pilih piya jawab je ler, …

    • Soalan: sathia..apa masalah dengan piya?
      Sathiya: oh… itu piya cakap Tamil tarak pandai laaa….BANYAK PROBLEM…
      Soalan : Datuk karathu…piya tu ada masalah ka?
      Karathu: Oh.. itu Piya tarak pandai cakap tamil laaaaa….BANYAK PROBLEM..

      Raja GOMbal: ITULAH SABABNYA AKU SURUH KORANG TANYA ITU SATHIYA SAMA M.KARATHU..ITU PIYA TAK TAU CAKAP TAMILLAAA,TAK PANDAI BELIT-BELIT ITU PASAL AKU TARAK MAU PILIH DIAAA….ADA PAHAM KAAA????

      • ye tak ye..bijak

      • maknanye, Apek pandai cakap Tamil ker?

        • raja gumpAL; KO TADAK TENGOK KA ITU APEK NYANYI LAGU HINDUSTAN MASA WEDDING DIA KAT ASTORO…TAMIL KA..HINDUSTAN KA…KIRA WOKKEY LAAA..BELIT2 JUGA…SAMA JUGA LAAA…YINDIAAA MARIII…TAPI apa jugak worang cakap..ada aku kesah…aku tadak suka sama piyaaa….itu pun tara paham ka?

          • rajagompal:korang sumua suda benci sama saya,pasal saya tarak amil itu piya…woorraaiiit….ini kali malaya lawan yemen ..aku amik dia…tapi yinngattt!!!! kalo dia main tarak bagus…aku tak akan panggil dia lagi baru padan muka korang sumua..{aku harap piya main tarak bagus laaaa nanti,he.he.he…(dalam hati)..

  20. Aku la yg pandai

    Udah udah la tu nak suruh piya ni main. Ingat apa kalau kasik dia main bole confirm bole menang ker..

    Dia tu dah tua. Tahap senja utk footballer. Main tuk kelantan dan main tuk M’sia lain. Tak sama intensity dia.

    So mati2 penyokong kelantan tegar ni nak jugak si piya ni main. Karatu kan dah cakap. Piya ni tak bole pegi jauh.. sebb dia tak ada stamina dan cepat gemuruh..

    • Bukan masalah confirm menang kalau piya main..persoalannya kenapa masih rela pilih pemain yang tak perform dlm team dan tak beri peluang pada yg perform..piya gemuruh? Karathu cakap? Tu tahun bila punya statement…dia dah buktikan boleh main di peringkat antarabangsa dgn mengemudi kelantan layak ke quarter final AFC Cup..apa yang gemuruh dan tak sedianya??..tak ade stamina?? Last year dia main hampir 50 perlawanan..dia tak main dalam 4 game sahaja..dan kurang 10 game sahaja dia tak main full time..game yang masuk masa tambahan 30 minit pun ada 4 kali..datuk karathu sendiri pun kata statement dia dah tak relevan lagi..

    • baso bengong..

  21. X payah la main smpai tua, ingat main bola ni bole menjamin ker? ada baiknya soh piya ni g buat MLM ker, bukak kedai dobi ker, ada gak hasil bila tua.. klu matyo nk pg johor punya la kecoh 1Malaysia, sukati dia la sbb masa ni nk cari duit cukup2..ingat dah tua Malaysia nk bg gaji ke tiap2 bulan? lain la macam Rajagobal, dah pencen dia nk jd tukang cuci keta org2 FAM… klu Piya nk gak, konfem kena rejek sbb Rajagobal dah sign kontrak masa tu… huhu

  22. rajagopal yg den kona,seorg yg bodoh sombong koreh kpalo.gopal dah tahu dosakan peminat yg dah lama mahukan si piya ni main tuk HM,mcm2 komen diborikan,jd dia ni xnak tunjuk yg dia ni terdosak utk mendengar pendapat sapo2 terutamanya psl piya ni.mmg giloo ko gopal….utamakanlah team negara kito wahai gopal.ekau kona gak dongar nashat org,igt ko sorang yo ko yg pndai bab taktikal dan strategi ni…tp pada pondapat den yg bongap ni, piya adalah midfielder sejati yg sgt diperlukan team kita.dia ada visi yg menarik dgn naluri serta ketajaman membaca gerakan rakan dan peyudah yg agak baik….syg seribu kali syg….maybe ada sesuatu yg peribadi yg disembunyikan gopal…ekau mmg xcerdik gopal

  23. Lebih merbahaya dari ular

  24. Malang bagi negara Malaysia chief coach memilih pemain untuk pasukannya bukan pasukan Malaysia. Sudah terang lagi bersuluh, Raja Gubal yang bukan keturunan gaharu ini benar-benar meningkatkan kebencian peminat bolasepak sejati kerana sikap kadok naik junjungnya. Badri Radzi, Rozaimi, Nadzmi, Joseph Kalang Tie, Ismail Faruqi – sekadar menyebut beberapa pemain “ball winners”, “great passers” dan “clinical finishers” yang pasti menyarung jersi negara sebaik sahaja si Raja Gumpal Kadok Naik Junjung ini dibersarakan (malang bagi negara, akibat kegagalan di pusingan kelayakan Piala Asia)

  25. Pagani hanya 2 biji di malaysia

    Piya ni sebenarnya dia sendiri masih ketakutan mengeletar kepala lutut kalau join skuad kebangsaan, dah org tak minat dan tak nak, tu pun nak paksa2, kalau penyokong kelantan kemaruk sangat nak suruh piya main , suruhlah piya main biji kote hang nak pak2 hang

    • Aku bukan penyokong kelantan..Tapi semua orang tahu pasukan Malaysia sekarang sangat-sangat lemah di bahagian Midfield..So apa salahnya bagi peluang kat Piya semetara syafiq tak ada sekarang ni untuk buktikan dia boleh main..Ni baru 1st game kelayakan..kalau tak perform hantar dia balik Kelantan la lepas tu..apa susah..Pemain yang tercalon Pemain Tengah Terbaik Malaysia tapi tak pernah dapat peluang pun apa cerita..bola pun mau main politik jugak ka?

    • Bodoh nak mampus
      Hang kena Tukar Nama
      pagani hanya 4 biji bola di Malaysia
      Bukan 2
      Tambah 2 lagi bola tu Pak hang yang punya

  26. Pagani hanya 2 biji di malaysia

    Dulu org panggil, ko xnak… Sombong , tolak…. Bg alasan belum bersedia, uit piya… Peluang bukan slalu datang bergolek, diorang x kebuloq kat hang la, hang dengan penyokong kelantan je yg mengemis…heheheh

  27. penyokong trw hok sekolah

    sudah2 lah tu, sepatutnya kita bagi cadangan atau pandangan atau kritikan dengan cara elok2 lah, piya memang banyak berjasa di kelantan, cukuplah, saya duk nampak, dah ramai yang masuk sini bukan nak bagi pandangan atau kritikan dengan cara elok dan sopan,

    sedar dan insaflah, gara2 bola sepak, semua tempat jadi panas, dalam sokernet, dalam fb, kau kutuk aku, aku kutuk kau, sampai bila kita nak jadi mcm ni,

    minat atau sokong bola sepak ni tak salah, tak berdosa pun, tapi bila dah sampai tahap kau kutuk aku, aku kutuk kau yang melampau2 ni, dah jadi berdosa pulak tau,

    saya merayu kepda penyokong trw, janganlah lagi duk layan puak2 tu, kita buat diam jer lah, bukan kita rugi sesen pun, hentikanlah perangai lalat tu,

    kepada penyokong pasukan lain pun, saya merayu juga, hentikanlah provokasi2 ke atas penyokong trw ni, untung ke kalau kita semua duk bergaduh mcm ni, untuk ke kita semua kalau duk main kutuk mengutuk mcm ni,

    kepada yang yang tak suka piya diam jer lah, dan kepada yang suka kat piya jumpa dgn piya di kedai ajis nasi lemak, bolehlah nak borak2 sambil mkn nasi lemak dan sign jersi baru,
    hentikanlah perbalahan ni,kalau rasa samseng ke hero sgt2 ke, pegi daftar masuk SRS lagi baik dan bagus, gunakan samseng anda untuk jaga kampung atau kawasan perumahan

  28. pade sape2 yg dok kutuk rajagompal nih baik brenti dan fikir duajenak kenapa dia jadi cam tu. kite kena pikir gak yang presiden FAM nak kekal lagi sampai bebila, FAM pun tak boleh ditegur,~sesungguhnya akulah yang sebenar-benarnya~, tu pasal rajagompal jadi cam tu,, sbb dia dok bawah pemerintahan cam tu…

  29. Ya setuju..kita patut jadikan blog hanya tempat untuk melontarkan pandangan secara berhemah tanpa provokasi, cemuhan atau kata2 lucah..Jangan tambah dosa lagi yang semakin meruntuhkan akhlak kita..Na’uzubillah..

  30. Pecahan negeri kelahiran dari 24 pemain HM:-Terengganu-5,Kelantan-4,Selangor-4,Kedah-3,Pahang-3,N9-2,KL-2 &Perak -1….daripada NEGERI JOHOR—ADA TELUR!!!!

    • penyokong trw hok sekolah

      Gue kita wak lang trw, bo lah duk kata ko johor tu, takdoh pekdah sesenpun, kita tak perlu buang masa nak cara hal demo tu, kita cara hal kita jah, beres deh

    • khairul fahmi tu belajar kat sekolah sukan bandar penawar kat Johor. kena le bagi kredit gak dalam pembangunan player ni.

      budak2 ni bukannya lahir kat dunia ni boleh terus pandai sepak bola.

      • makcik kantin sekolah sukan bandar penawar

        betul tu, dulu acik selalu bagi dia makan free jer kantin, acik ingat nak ambil dia jadi menantu dah

        • Pak guard sekolah sukan pesawar

          Sep tu budak kutip pingang kat sekolah ni
          Kadang kadang bancuh air…
          Pakcik kenal dia ni sangat
          Dia tak suka apek sebab sebelum apek masuk sekolah ni makcik kantin nak ambik dia jadi menantu
          Lepas apek masuk makcik kantin beralih arah…
          Pernah sekali sep nak letak garam dlm air sirap apek…makcik tu tau terus denda sep ketuk
          ketampi

          • Sep tu Nama sebenar dia
            Separjono Martopo bin Separno Martono
            Mak dia Sepiah Markonah…
            Dulu masa Kerja Dengan Mak Teh dekat kantin
            Sekolah sukan pesawar dia nak kat Teh…
            Tapi…Teh tengok muka dia pun geli…penuhi Dengan jerawat batu lobang lobang lagi Macam Jalan nak ke parit jawa.
            Satu malam dia nak curi seluar kecik Teh
            Tapi sebab gelap dia ter ambik seluar kecik Mak Teh..Wak Karman Pak Guard tangkap sep Dan Tanya kenapa curi seluar kecik makcik kantin
            Sep cakap nak buat ubat jerawat
            Sebab tu sebenarnya nak marah sangat Dengan Sep
            Teh pulak memang minat Gila Dengan apek..tapi aoakab daya
            Buat apek selamat pengantin baru semuga berbahgia ke akhir hayat

          • Pak Guard sekolah sukan penawar

            Ala Teh
            Jangan la citer kesah lama
            Malu si Separjono Martopo tu
            Biarlah Wak pun dah lepaskan dia dulu dia pun dah berjanji takan mencuri seluar kecik awek Dan makcik makcik lagi…
            Apa pun Teh
            Bungkus Teh O ais satu ikat tepi

  31. FAM sombong nak mampos

    Peminat dah tak kisah dah kalau harimau kalah. Memang akan kalah pun. Nasib baik aje kalau tak kalah teruk. Memang bolasepak malaysia takdak harapan akan maju. Dapat pengurusan sombong nak mampos – buleh depa dismiss gitu aje pendapat prof bola dan pandangan peminat. Coach toksah cakaplah memang lama dah bengap nak mampos.

  32. tak KEMANA kita dalam PRA PIALA AFC ni. LAWAN dah jauh ke depan. kalau x kena belasah TERUK2 tu kira SYUKURLAH..

  33. Sibuk sangat dgn piya……bagus sangat ke…
    Boleh dia sepak bola dari kelantan g johor….

    • nak suruh piya sepak bola dari kelantan ke johor? he he he nampaknya mental awak x berapa sihat mana tu.rasanya katil di hospital tampoi banyak lagi yang kosong.kalau nak yang jauh sikit tanjung rambutan pun ada.

    • Razil black
      Anda sekolah darjah berapa?
      Darjah 2 ke kat sekolah rendah sungai abong Muar ….bodoh tahap gabang mamat ni sekor
      Kuat tak kuat la piya tendang takde la bole tendang bola Dari kelatan ke Johor
      Tapi Kalau kasi tendang bola Lu ngan bola bapak Lu
      Mau bentang bola lu n bapak Lu tu 3 bulan setengah tak pun trus mati pucuk

    • Dah ler, engkorang tak habis2 duk kutuk aku, aku tahu aku bukan hebat sgt pun, tak setaraf dgn pemain2 tu, kafa bagi aku main dgn trw, aku main jer lah,

      Aku syukur byk, tahun 2012 trw dapat 3 piala, 2011 dapat 2 piala, 2010 dapat 1 piala,

      Engkorang nak minat sape2, engkorang punya pasal lah, tapi jangan duk kutuk aku pulak yer, sbb aku ni keje main bola jer, homatilah sesama kita ni, jumpa di stadium trw vs selangor lps raya cina ni

    • budak sekolah rendah je budak nie…

  34. kenapa akhbar siarkan cerita pasal piya tak terpilih.korang pikirlah sendiri! maksudnya penulis2 sukan mengakui ada sesuatu pada piya yang dapat disumbangkan kepada pasukan HM. Semua orang celik namapk tapi yang tak nampak atau buat2 tak nampak tu mereka tengok bukan dengan mata hati tapi dengan hati dengki.

  35. memamg xde harapan dh bolasepak malaysia nk naik slagi pngurusan fam skrg tidak di rombak. hakikatnya, sprti kata dali umar, pia is the best malaysian midfielder pd masa loni.tidak trpilihnya pia bukan sbab raja gobal shj,ttpi ianya politahik puak2 trtentu dlm fam

  36. bosan la rajagopal ni….lagi cepat kene pecat lagi bagus….politahik bolasepak negara memusnahkan harapan peminat…amar rohidan panggil seratus kali xpe….Piya nk panggil skali pon susah..puihhhhh

  37. raja gompal: butul cakap awak….aku pun suda lama tunggu bila dia worang mahu pecat sama saya…saya pun suda tarak sabar lagi mahu kana pecat…tp masalahnya itu peresiden F.A MAHARAJA LAWAK tarak mahu pecat sama saya… dia cakap saya pandai ampu sama belit dia…ayoyo…saya banya susah hati la….

    • Presiden FAM: NANTI LA GOPAL KALAU HARIMAU MALAYA MENANG SEMUA GAMES KEYAKAN PIALA ASIA AKU PECAT KAU…TAPI KALAU KALAH SEMUA GAMES KAU AKAN DIKEKALKAN JADI COACH HM SEUMUR HIDUP..ADA PAHAM GOPAL?
      gRAJA GOMPAL:WORRAIIIIT BOSSS…

  38. amar rohidan mana datu k???midfeld terbaik negara tuh…dah tak kenal dia dah ka….ngeh3… ;p

  39. yang pasti piya ada tempat dihati penyokong the red warriors…

    • saya bkn penyokong red warriors..saya org sarawak,tapi mengharapkan piya main utk msia..bak kata pemain legend kelantan, piya dgn safiq rahim beza mcm langit dan bumi,safiq hanya bagus dlm situasi free kick..ambik corner kick pun hampeh

  40. tak perlu piya dalam skuad.shakir, gary, safiq, irfan fazail, lebih memadai. budak-budak ni dah dapat pendedahan sejak dari sekolah lagi-main malaysia untuk bawah umur. keluaran SSBJ dan SSBP. Pendedahan antarabangsa sejak dari bangku sekolah. safiq rahim dipilih sejak zaman norizan bakar, B.Sathianathan, sampai King Gopal. Walaupun peminat nampak prestasi dia menurun. tapi tak perlu untuk kita maki kow2 kat dia. Setiap orang yang dipih dalam skuad negara mesti akan buat yang terbaik untuk negara. kasihan, kalau kita kutuk2 budak safiq rahim tu, pahala datang banyak kat dia. Kalau kita tengok gameplay qatar semalam simple je- highly press. short passes. one touch football. kalau player Malaysia yang jenis pgg bola lama-lama kat area midfield mmg disaster.

  41. piya shakir safiq kalau berganding tentu hebat.

    • Rajagupal: brapa kali aku mau cakap..aku tarak suka sama piya…kalo aku ambik dia dia dapat score harimau menang..nanti itu presiden marah sama saya..itu FAM tarak suka harimau menang pasal itu aku tarak amik sama piya….

  42. piya tak perlu join harimau

    Piya tak payah join lah kem harimau. Jemput pun lepas kena pressure. Silap haribulan jadi kambing hitam macam apek aritu. Lagipun aku dok berharap harimau kalah. Ini aje yg dapat mengajar FAM. Elok piya focus kat AFC dan Liga Malaysia.

  43. harimau malaya kalah takpaaa,aku pon sukaa..tapi,janji piya dapat score…sekurang-kurangnya buleh juga jadi kambing putih….kua.kua.kuaa….

  44. Since kelantan dah drop, FB Sokernet mcm tak bermaya je…Means????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>