Malaysia menang 2-1 ke atas Lubnan

PASUKAN Bawah 23 tahun Malaysia layak ke peringkat kumpulan kelayakan bola sepak Olimpik 2012 selepas menumpaskan Lubnan 2-1, pada perlawanan kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil, sebentar tadi.

Skuad negara membuka tirai jaringan pada minit ke-8 menerusi Mohd Irfan Fazail dan gol kedua oleh Wan Zack Haikal Wan Nor pada minit ke-41.

Walaupun Lubnan berjaya merapatkan kedudukan menerusi jaringan Chadie Atie pada minit ke-64 namun ia tidak mampu menyekat kemaraan anak buah Ong Kim Swee ke pusingan kelayakan peringkat kumpulan.

Pada pertemuan pertama di Beirut sebelum ini, kedua-dua pasukan terikat 0-0.

Majlis undian peringkat kumpulan akan berlangsung di Kuala Lumpur pada 7 Julai nanti.

Related Posts

17 Responses to Malaysia menang 2-1 ke atas Lubnan

  1. Hip..hip…horeeee kita menang!!!!
    Nasib baik main kat bukit jalil, kalau main kat padang kelantan yg buruk tu mesti skuad olimpik kita kalah… Al maklumlah…. Padang kelantan tu kan bawa mala petaka…mueheheh

  2. PeminatTempatan

    Tak dapat menonton perlawanan hari ini tetapi Ingin benar saya hendak melihat pemainan skuad negara tadi.Diharap saudara dapat upload full video perlawanan tersebut. Terima Kasih! =)

  3. Nasib baik betul… nampaknya Gary Steven Robat pandai buat through pass tapi tak cukup disiplin – kad kuning pada 1st half 1st min, 2nd half 2nd min memang meletakkan rakan sepasukannya dibawah pressure yang giler. Kena matang sikit, Gary. Muslim Ahmad pun… lucky tak dapat kad merah, tolak menolak dengan pemain Lubnan. Kapten kena steady bro.

  4. Gergasi,
    Kesian kat mak bapak kau. Mesti diaorang nyesal dapat anak cam kau. Komen tak bernas. Berbau dendam.

    Seluruh negara tak kira Kelantan ke Selangor ke Sabah ke sokong team negara.

    Kau amek kesempatan kutuk Kelantan. Tu kira Malaysia menang tu. Kalau kalah tak tau la

  5. Kawan2,
    Aku nampak pemain Lubnan “berlakon” menjatuhkan diri. Gary “sentuh” sket je. Tergolek dog mamat tu! Pandai berlakon.

    Apa2 pun aku puji taktik Kim Swee ketika terpaksa main 10 orang. Memang terpaksa wat camtu. Memang terbaik!

    Bukan salah Gary 100%. Dia telah menyumbang banyak bro.

    Kita party!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Jahanam punya Gergasi, dendam tak habis2. Sama2 orang Melayu pun nak gaduh, orang Cina dan India tengoh korang gaduh sama melayu sambil bertepuk tangan. Bangsat!

  7. gergasi tu budak kecewa tu…biasa laaa 5-1 heee33…padang shah alam lg lawa.. cm tahi unta…

  8. perghh..
    dasat.. bertahan 43 minit dengan 10 pemain. ini memang ubat kuat yang pahit untuk jumpa gergasi-gergasi asia di peringkat kumpulan nanti. mental mau kuat beb..

  9. Gergasi,
    Palotak lu padang tu bawak mala petaka.Ko tak sedar ke yg komen ko tu dah kire syirik.Kalah menang tu ditentukan Allah.

    Memang la beberapa faktor stadium boleh mempengaruhi perlawanan tp dr ayat ko tu bunyi cam ko anggap bende tu bwk sial jer. Bnyk lg stadium kat Mesia ni yg buruk tp Klntn jugakla yg ko hentam. Nampak sgt ko punyer komen lebih kpd dengki ko kat Klntn.

    Laen kali kalau nak bg komen bg la komen yg menunjukkan bernas der bukannyer yg bengap.

    Lg satu gua nak tanye sket. Baru2 ni Mesia menang lwn Myanmar 2-0 maen kat ner der???

    – .aku.bukan.penyokong.kelantan. -

  10. Kawan2,
    Gergasi ada masalah ni. Mungkin dia dendam ke apa ke tak tau lah. Tak yah layan lah.

    Yang penting kita berdoa dan sokong pasukan Harimau Muda kita. Dengan kemenangan ini dan yang Insya Allah seterusnya, ianya akan jadi sumber inspirasi untuk kita memajukan diri dan negara.

    Besok bangun pagi jangan lupa senyum! Kita menang bro!

  11. Rakan2,

    kenapa biarkan orang2 macam gergasi rosakkan mood kita..
    abaikan orang xberguna..kita celebrate kemenangan kita!!

    @Ahmad,
    jangan bawak racism dlm bola sepak..
    lagipon ..ko bukan tau pon gergasi tu india ke cina ke melayu!

  12. aku org indo laaa ha333

  13. Gergasi
    senior malaysia main kat kelantan sbb itu hanya game friendly je..

    aku tengok padang kelantan bagus dari stadium lain sbb walaupun sebelum game hujan lebat sgt, tp air btakung 1st half je, 2nd half dah ok.

    lagipun keadaan padang yang becak salah satu ujian kpd pasukan malaysia macamana bermain bola dalam situasi tersebut..

    MALAYSIA BOLEH!!

  14. ape p0n x b0leh

  15. gergasi babi beruk..mu xpayoh duk kutuk kelate la beruk…mu ingat mu pandai ko main bola…baso nate beruk nih supo babi ute…mu ingat padang kelate xmolek ko….myammar kaloh gn malaysia pom lawe kat kelate….goni xkiro padang…main ok mene la jawabnye…baso gergasi supo nate babi

  16. kalau x hujan masa main kat Kelantan haritu,mesti kita skor lebih dari 2 kan?

  17. Orang kelantan suka mencaci dan mencarut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>