Malaysia masih di landasan tepat ke separuh akhir – Subahan

Malaysia 0-3 Singapura - Piala AFF Cup 2012
Malaysia 0-3 Singapura

Subahan pertahan kedudukan Rajagobal

PENGURUS pasukan negara Datuk Seri Subahan Kamal mempertahan Datuk K. Rajagobal untuk kekal sebagai jurulatih Harimau Malaya pada saingan Piala AFF Suzuki 2012.

Beliau berkata pada masa ini tidak timbul soal meminta pengendali berusia 56 tahun itu meletak jawatan berikutan prestasi hambar skuad Harimau Malaya ketika menentang Singapura dua hari lepas.

“Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya ketika ini untuk meminta Rajagobal meletak jawatan atau menggugurkan mana-mana pemain kerana saya percaya kita mampu menepati sasaran mara ke separuh akhir.

“Saya yakin skuad Harimau Malaya mampu mencatat kemenangan pada perlawanan seterusnya,” kata beliau kepada Bernama.

Para penyokong Harimau Malaya mula mempersoalkan kewibawaan Rajagobal apabila Malaysia diaibkan Singapura 0-3 pada perlawanan pembukaan kumpulan B Piala AFF Suzuki di Stadium Nasional Bukit Jalil, Ahad lepas.

– BERNAMA

Jadual Penuh Piala AFF Suzuki 2012 (Waktu Malaysia):

KLIK DI SINI

Keputusan Penuh Piala AFF Suzuki 2012:

KLIK DI SINI

Carta Kumpulan Piala AFF Suzuki 2012 (Waktu Malaysia):

KLIK DI SINI

Penjaring Gol Terbanyak Piala AFF Suzuki 2012:

KLIK DI SINI

Malaysia vs Laos - Piala AFF Cup 2012
Malaysia vs Laos – AFF Cup 2012, 28 November

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

19 Responses to Malaysia masih di landasan tepat ke separuh akhir – Subahan

  1. kau ngan Raja Gopol tu sama keling je, sama2 takleh pakai.

  2. nak kena dengan Laos dulu tak berbalas baru tak tau mana nak letak muka.

  3. Ini lah statement org yg pentingkan jawatan dan diri sendiri. Semua nak cover nak sweept under the carpet.

    Woi mangkuk.. berdiri lah di bumi yang nyata. tak payah nak backing Rajagoblok nanti dengan ko skali jadi goblok tahap cipan.

    Bodoh punya team manager!!! Phuiiiii..

  4. Manager kayu nie ingat landasan keretapi ker…..elok lah suruh Rajabebal jadi mandur baiki landasan tu…

  5. Fam ni dah gila2 agaknya… Sangopal kata tak sasaran, manakala sigubahan cakap sasaran separuh akhir.. inikah yg dikatakan serumah dengan gopal…Sudah jelas dalam FAM ni setiap org ada peranan masing untuk kekal berkuasa.. itulah sebabnya setiap liputan yang dibuat FAM berbeza biarpun isu sama……

  6. Salam encik sumpahan kamal

    “Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya ketika ini untuk meminta Rajagobal meletak
    jawatan atau menggugurkan mana-mana pemain kerana saya percaya kita mampu
    menepati sasaran mara ke separuh akhir.

    Hang dua dua ekoq tu kena letak jawatan bukannya si Harimau kumbang yg legam takde kuku,Gigi Dan teloq aje yang kena berambuih…
    Landasan ke separuh akhir kunon
    nyawa pun dah tingal separuh
    Piiiiiiraahhhh

  7. Macam gampang je ..landasan tepat la..kejadah apa nye..palat betol la keling ni..g balik kampung jela..berenti je la dari jadi coach..membuatkan orang nyumpah ko je..

  8. janganlah nak menafikan yg hakiki, klu FAM masih dgn mentaliti kuno, coach yg egois (ala-ala bodohsombong gitu…)dan players yg ada mmg bukan yg terbaik di Msia, jgn diharap result yg bagus….mhabiskan wang rakyat jer, ape ke jadah semua ni???? haprakkkkk…

  9. ak raser malaysia balik awal tahun ni..

  10. malam nanti Malaysia 2 Laos 3 wakakakaka…

  11. Gobal & Subahan habis kan berasss je dua ekoq ni baik berhenti la….baik bg kat Sathia Nangka jd coach & manager lepas AFF 2012

  12. malam nie Malaysia akan dimalukan oleh Loas pulak

  13. Sathia pun xboleh.. dulu pun masa die latih HM pemilihan pemain lebih kurang sama jgk.. susah bila Coach ada favourite player.. klw ambil Coach import pun susah jugak sebab org dlm FAM akan dominasi pemilihan n akan hasut Coach utk ambil player yg diorang suke.. harapan kita cuma tinggal Ong KIm Swee je sbb die lebih tegas n klw kita tgk squad HM(A) pun klw player drop prestasi.. mmg die cepat2 tukar ngan org lain.. pendek kata.. klw nk duk dlm squad HM(A) prestasi kena bgus.. tp kdg2 OKS pun same jgk.. contoh mcm Thamil Arasu yg xde drible ability msh dlm squad HM(A) tp skang dah jrg turun sbb Hazwan dah jd top striker..

  14. Fam ada power takkan sigopal takleh nak buang.. ni mesti ada makna tersirat..takde class le.. malysia ni ,kata dekat peminat mcm2,takkan tak boleh ikut Kelab England punya pengurusan.. 3X kalah buang terus le…sigopal dgn gubahan tu…

  15. Aikkk, dia orang bukan suruh aku letak jawatan. Dia org mahu kamu subahan letak jawatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>