Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA 2011

Malaysia pertahan pingat emas Sukan SEA
Keputusan Akhir: Malaysia 1-1 Indonesia
*MALAYSIA menang penentuan penalti 4-3

SKUAD bawah 23 tahun (B23) Malaysia bangkit daripada ketinggalan seawal minit kelima untuk membenam Indonesia 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti selepas terikat 1-1 pada perlawanan akhir acara bola sepak Sukan Sea 2011 yang panas dan mendebarkan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam tadi.

Sorakan dan provokasi yang dilaungkan lebih 100,000 penyokong fanatik skuad Garuda di stadium itu tidak sedikit pun melemahkan semangat anak buah jurulatih Ong Kim Swee, Kapten pasukan Malaysia.

Badrol Bakthiar menjadi wira Harimau Muda selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir dalam perlawanan tersebut yang meremukkan hati berjuta-juta rakyat Indonesia.

Malaysia Menang Pingat Emas Bola Sepak Sukan SEA 2011

Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA 2011

Malaysia 4-3 Indonesia

Malaysia vs Indonesia

Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA

Tahniah MALAYSIA – JUARA BOLA SEPAK SUKAN SEA 2011

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

22 Responses to Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA 2011

  1. badrul + asra wira negara

  2. semua pemain dan pengurusan wira negara..tahniah kepada mereka pasukan harimau malaysia.

  3. Khairul Fahmi Terbaik………

  4. tahniah kepada semua pemain, jurulatih dan juga semua penyokong yang memberi sokongan moral dari jauh

  5. Apex x pernah mengecewakan malaysia….Tahniah Harimau Malaya..

  6. Tahniah MALAYSIA…..kita sememangnya BOLEH!!!. teruskan kecemerlangan anda dlm kempen pre-olimpik pula….

  7. semua pemain dan pihak pengurusan adalah wira..tahniah

  8. medal tak penting,
    apa yg penting …
    “kejayaan malaysia meremukkan hati jutaan peminat fanatik garuda”

  9. Tahniah Harimau Malaya. Anda semuanya sememangnya superstar malaysia masa kini dan selamanya. Kami rakyat Malaysia akan sentiasa memberi sokongan 200% jatuh bangun anda kini dan selamanya…

  10. Malaysia team best..Tahniah msia
    Apek mmg power..

  11. Tahniah kpd semua pasukan. Pertahanan mmg terbaek kerana berjaya mengekang asakan Patrich dan Titus. KFCM mmg best. Bhgn tgh pun bagus. Cuma bhgn serangan perlu dibuat sesuatu.

  12. tahniah harimau muda malaysia….Allah telah menolong anda menjadi juara seagames football2011 setelah bertarung dgn layanan buruk tuan rumah…harimau muda terbaekkkkk…lupakan sebentar kejayaan itu…kota london 2o12 menanti anda beraksi ………

  13. TAHNIAH KEPADA PEMAIN BOLA SEPAK MALAYSIA

  14. TAHNIAH KEPADA KAIRUL FAHMI DAN PASUKAN MALAYSIA.

  15. Tahniah… harimau malaya kita ckup mbanggakn… hrp FAM x putus2 merancang untuk membina pasukan untuk akan datang pulak… pemain spt shahrul azwari, muslim, n yg plg m’dpt perhatian saya, nazmi faiz tu, 17thn… tp mmg menunjukkan pmainan compose… tenang n matang. lau FAM x nak kehilangan prospek ni, kene r beri phatian kat diorg nih. pe2pun, syabas MALAYSIA.

  16. tahniah kepada pemain malaysia yang telah menjaringkan 5 gol.

  17. fakri segan2 je nk celebrate

  18. AKU BENCI FAKRI MAIN!!!!

  19. player yg baru naik seperti.. nazmi faiz, shazrul azwari, fandi, irfan,wan zaharul, dan zubir mmg sgt kita perlukan malah permainan mrka jauh lbh matang berbanding skuad senior.. cuma yg aku x fhm.. mcm mane player mcm fakri saarani leh main utk 2 team utama malaysia.. sbb

    1. gelecek (fail)
    2. passing (fail)
    3. finishing (fail)(mase lwn mynmar pown nasib baik je)
    4. team work (fail) tgk la mse final bape kali die langgo membe sendiri)

    persoalannye.. adakah player seperti ini yg kita harapkan utk ganti safee salee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>