Video Kelantan 6-0 Perak [Liga Super 2012]

Kelantan vs Perak Liga Super 7 Julai 2012
Kelantan vs Perak | Liga Super 7 Julai 2012

Video Kelantan vs Perak [6-0]
Liga Super 7 Julai 2012
Stadium Sultan Mohd Ke-IV

Video Kelantan vs Perak | All Goals 6-0


Video Kelantan vs Perak [6-0] Liga Super 07.07.2012

64 Responses to Video Kelantan 6-0 Perak [Liga Super 2012]

  1. tahniah kelate. kelate layak bergelar juara liga super. insyaalah ambik pula piala malaysia dan go lebih jauh untuk afc. selamatkan maruah malaysia dan fam.

  2. Pingback: » Kelantan Juara Liga Super 2012 | Sokernet

  3. Alhamdulillah. Syukur kepada Allah S.W.T. Terima kasih Man Laksa kerana komen anti-kelate anda telah menaikkan semangat TRW. Go more kelate…. Go more….

  4. X tenang duduk dah Man Laksa,…ayat pusing apa lagi nak tulis…juara Liga Super 2012…HAK KELANTAN!!!

    • man laksa gila , mana kau x muncul muncul lagi.. nangis ke? Aku pun rasa lain macam je , layan si bodoh anak laksa..happy . Tahniah kpd skuad Gomo !

  5. kesian plk rasanya kat Perak..kena belasah tanpa belas..

    • btul(3X)….tgk raub wjah goalkeeper perak, ms indra score 1st goal, btul2 ksian aku tgk….tp pe2 hal pn…Kelantan FA (TRW) mmng terbaik…FIFA tlh umumkn, Kelantan FA berada di tangga 151 dunia…kedudukan lbh baik dr kedudukan Team Harimau “Belayar”…huhuhu n ucpan tahniah & terima kasih kpa Team Perak….

      • Pembetulan sket, ranking 156 daaaaaaa…… Sorry….

        • o yeke….klau mcm 2 Zainal Abidin Raub td slap la….huhuhu thank for information… :)

        • ok doh tuuhhhh,,,puak kito dok rangking156 dunio drpd dulu dok173 !!!
          Ningkat abih teel !! Bo laksam tuh tok soh dok laye laa ambo mitok sbb spesis man laksa jugok nyo,,,kito pakat bual puak kito jah,,,demo nih blako nyo xlain xbuke……….???
          Puak kito pehe23x,,,jah deh,,,ni baru 156 !!! Cket agie gak bulih pialo malaysia,,afc cup gak xthu guano laa,,,jwb nyo gi 120 dunia,,isyaallah,,,
          wat ko laksam tuuhh,,,mung cumo mace azzuddin jah,,,ranking xpenting kang !!!

      • hekeley kecoh la lu org…time2 kdah,selangor juara liga super (dlm area thn 2006-2010) diorg ada nak kecoh2 team diorg kat ranking dunia time tu kat seluruh tnah Melayu???????
        jgn nak dok hingak sgt la…batak tahap jakun la sek2 kelantan ni… dah juara thn ni bersyukur dah la xprlu la dok nak hingak sgt..bkn 1st time pn korg mng..ni dah kali ke 2 korg mng liga super..adoi

        • aku bersyukur..alhamdulillah..ya Allah kekal kan kejayaan kami pada tahun2 seterus nya..terima kasih laksam kerana ingat kan kami…

        • dude..laksam, this is show how passionate the supporters of kelantan team to their team, there is absolutely nothing wrong with it, even Brazil won their 5th World Cup, the Presdient event declare a public hoilday, what more Man Utd winning their 19th title, they are still celebrating. that indicated what?? do not be envy and jealous of other team, the way you are putting your statement it show that how hatred and envious is sidely circulated in your small brain, just sit back and let the kelantanses supporter celebrating the victory, period…

        • “hingak” tu ape? aku xphm. loghat org utara ni kan

          • “hingak” tu maksud dia geger riuh,nyohor la kalu dialek kelate gak…biarlah kami nk hingak pon,meraikan xsalah pon..mr laksam tu dengki,tp yg aku pelik semua pasal team kita dia tau..dia dlm diam2 kagum jugak tu,cuma ego xmau ngaku..hehehe :-)

  6. kemenangan terbesar kelantan musim ini dgn jaringan 6-0,selepas membenam felda utd 5-1 sebelum ini…apa2pun juara tetap juara gah dgn gelarannya THE REDWARRIORS…PAHLAWAN MERAH…

  7. Kita bagi tumpuan kat Piala Malaysia dan AFC plak. Insya’Allah.

    • yup AFC..ambo tak sabar nak tunggu..import sore lagi tu,duk peram lama2..buleh netup kelantan dalam AFC..sapo tahu kan??..piala Malaysia,insyAllah..

  8. kalu ade video penuh best jgk. takde ke admin? tak sempat tengok tadi.

  9. gomo sek kito… kemah molep

  10. aku hrap perak dpt no 3..jgn bagi kat selangok… gomo kelate gomo

    • betol2..aku sokong!!

    • sakit hati la tu selangor satu2nye pasukan berjaya kalahkan kelantan musim nie.. hehehe..

      • Dude, I’ve send a letter to Selangor FA to take action on the unproffesional behaviour of some of the Red Giant’s player duirng the match against The Red Warrior (you may call them the champions from now on).
        Did you received it? i guess not, coz you’re just the puppet hiding behind Selagor FA’s name.. idiot..

        Well dude, winning one game against the Red Warrior does not win you the entire league, understand that? the only reason that I can feel of the Kelantanese supporters against Selangor team is : they are totally not Professional, every game have either, win, lose or draw, but the thing with this Selangor team is they lose, same like Perak last night, but any of the Perakian players acted such as the Arrogant team, understand, wonder, why you have such a small brain that it seems difficult for you to digest, such…second idiot..for you

        Perhaps not many Selangor supporter can see that, now then..I tell you now and please convey to the rest of Selangor supporter, and also the poor guy, not so white boy from Tanjung Karang by the nama Amri Yahyah…gracias…

        • bro…jgn lupa dulu time halim napi pun bila klntan dah klh xprofesional gak..dok brgaduh gak…ko xprlu la nak smpitkan mental dgn babitkan team perak dgn selangor jak…bnd ni biasa je pn brlaku kat mane2 team bola sepak kat dnia ni…jgn bjet team sndiri perfect la sgt…

        • bro…jgn lupa dulu time halim napi ada dulu pun bila klntan dah klh main xprofesional gak..dok brgaduh gak…ko xprlu la nak smpitkan mental dgn babitkan team perak dgn selangor jak…bnd ni biasa je pn brlaku kat mane2 team bola sepak kat dnia ni…jgn bjet team sndiri perfect la sgt…

          • Laksam, .from ur own statement, it was said ‘dulu time halim napi…’ it refers as the PAST. Did u know what is the past? Maybe u did not attend the school for being so naive not to understand that terminalogy..ahaks

            Dude, i tell u ah.. What the kelantanese did during nineties has long being left out BUT Selangor team still practising it welll in the few weeks ago? Dont u think it awkward? People improve for betterman, but ur team improve, yes, but for the worse..and that is a fact..stomach it.. heheh can u name me any kelantanese lineup that played together with Halim Napi before? kelantanese has improved termendously since under the patronage of TS Anuar Musa. Not even one of the Red Warriots players retaliated to what have been done by the Selangojavarians. And it shows what. Answer me…plss (again deep thought ofthinking required here..from the other side)

            ‘ kecik-kecik tak mahu m^*pus besar- besar…finished it ur self’

            And there goes the final idiot receiver of the day.. Tq

        • laksam……the past is the past…we talk about now…we look now how the changes of Kelantan Team…more professional to again provocation & manage emotion…that why TRW can win a game…are u want be “bad to good” @ “good to bad”??? open your mind LAKSAM…..

          • bro,bro,bro…gua rasa ada lg player klntan skang yg pnh main zmn halim napi dulu..mcm farhan,matyo,indra,daudsu,piya…hm..sindrom ugkit2 sjrah ni normal la…lg2 utk die hard fan team2 legend kat Malaysia ni..cth yg jelas ko tgk sndri fan2 selagor yg xhbes2 prasan kuat&nak ugkit kelagendaan team diorg…padahal skang ni diorg dah xbleh nak top sehebat mcm zmn legenda diorg dulu…diorg jd cmni sbb nak sdapkn hati diorg tu jak..kira kes sama mcm fan2 liverpool skang ni la…hahahaha..hdup ni mcm roda jak… tgk la nnt bila team klntan alami zmn kegelapan dgn kejatuhan mcm yg kedah@prlis alami skang ni..aku nak tgk korg ungkit2 ke x korg pnya kejayaan yg korg dah dpt skang ni..kita wait & c je nnt…jgn nak ckp besar la xhbes2 we talk about now,we talk about now…haktuiiih
            korg komen je la dlm bhs melayu..ni kan tnah melayu…korg igt bila speakg2 ni bleh srok korg punya bau budu ka???hahhaah jgn touchg2 ok..hahahah…PEACE

          • mmng ada bro….not 100% perfect…at least percentage “good” more than “bad”…kt smua xsmpurna..tp kn blajar mcm mn nak smpurna….ni lah org Melayu…always negative thinking….not dare to take chance to change….Melayu di hati…selagi bpgang tguh pd ht…Melayu xkn hlng d dunia….

      • kaloh pon kaloh bemaruah !!!
        Kalu buke sbb PJB masaloh,,kelate xkang kaloh punyo,,sbb ado krisis jah
        tgk laa sapo sumak gol dulu nyo klu buke kelate gak,,xpsl23x puak mung kaloh tempat sdiri!
        Jage dok maagok gak,,xleh trimo keyatoan ko !!!
        Sokong lela kito temu kelik,,,nk ko mung?????????

    • btul 3x aku sokong sangat

  11. Syukur kepada Allah, TRW akhirnya mengesahkan kejuaraan berganda musim ini. Sayangnya aku tak dapat tengok wajah-wajah hero FAM apabila Kelantan menang malam ini. Tak malu ke mereka itu melihat pasukan yang dianaktirikan mereka menang bergaya? Amat menjengkelkan, TV3 dalam Nightline menunjukkan permainan Selangor yang menang 4-0 ke atas Kuala Lupur, bukannya permainan Kelantan! Amri Yahyah, pemain yang gilakan kepala ***** Ghaddar tempoh hari, tetap diturunkan dan FAM keparat mendiamkan diri seribu bahasa

    • selagi korg xubah prangai assbiyah korg…mentaliti assabiyah…suka berpuak2 korg…padahal kita ni sesama melayu sesama Islam… selg tu la korg rasa mcm di anak tiri kan…sdgkn apa yg korg rasa tu sume btl…hahaha…ckup2 la korg pnya match kan ada main kat astro Arena

      • man laksam II

      • laksam..kau tu kena buka minda, kau kena tgk bagaimana kami mencapai kejayaan..kami berusaha, byk halangan usaha lg, usaha lg..bukan senang2 mcm korang team2 anak emas..sepatutnya kau optimis & cari jawapan kenapa kami berjaya,bukan tutup minda,fikir negatif aje pasal kelantan.. i’m so pity of you laksam..:-(

      • Asal sebut jea nama kelantan ko org ckp berpuak2…siapa berpuak2 tgk apa dah jadi fam telah berpuak2 kan dan tengok lah team HM org yang sama jea main walaupun prastasi semasa di kelab2 dia org macam tahi pun boleh main kebangsaan sbb 2 lah prastasi HM pun cam tahi…

  12. kakak man laksa

    salam

    akibat kecewa, perak tewas teruk , man laksa hampir gila. mungkin kena hantar ke tanjung rambutan

  13. Man Laksa Basi

    Eh, bukan dia mmg dok tanjung rambutan ker? Org mcm 2 patut di tanam hidup2 je. Mati tak mau hidup dok dengki org kelantan,nyumpah sranah org kelantan. Oiit Man nah amik balik. Hhhhhaaarggh…..tuihhhhh!!!!!

  14. man laksa tgh main telogg balaban….

  15. judinmulutlongkang

    man laksa….meh gosok teloq aku lagi baguih…harap ke team selangor n kl bole la….BOLE BLAHHHHHHHHHHHHHHHH

  16. warrior sejati

    kelantan dah bayar hutang dgn selangor la beb.. hutang curi telor tu kawe halal la, nampak kemaruk sangat. hak pasti KELANTAN JUARA LIGA SUPER 2012. kau ada?

  17. INDREH pas ni balik ipoh kena baling telo dgn orang jelapang jaya le…keh keh….!
    apa2 pun..tahniah kelate sebab jadi juara liga super…

  18. aku xde pun nak komen yang tak best hari ni, tp korang dah dok gosip pasal aku, skrg ni sapa yg jahat? org kelantan mmg jahat, kalau baca surat kbr mmg byk kes rogol, curi, cabul, yg ada kat klantan… sb tu org2 kelantan ni mcm hidup zaman jahiliah
    :)

    • Amri x de telor

      GILA KE APA KO NI…ckp sebarang cakap aku ingat ko yang jahiliah…bodoh

    • Man Laksa Basi

      LOL. kesian…. kena gosip plak ye… :0

    • Man Laksa, do you want me to trace you location by locating your IP address?? once i get..I shall reveal it to the kelantanese supporters..and believe me your life would not be easy after that..

      Dont challenge me, I have means to do that, I’ve got connection that you do not want to know, stop making stupid remark..or else…

    • MU TOO JHAT…….alah kokre

  19. syskongmanlaksa

    btl man laksa memang kristian.

  20. Hebakk molek sek kito.. biso-biso blako..

  21. pukimakmanlaksa

    pukimak man laksa…memang anak haram ko ni

  22. Pingback: » Kelantan pasukan ketiga berjaya pertahan gelaran liga super | Sokernet

  23. hehehe terbaik

  24. indra putra byk score gol utk klate… klau cmtu camno indra nk balik kmpg dio kat Perak… tok bahaya ko..

    harap org perak bsikap profesional n respect kat indra.. jgn marah kt indra..

    indra telah lakukan perkara yg terbaik. perak pun harus berbangga krn memiliki anak jati yg hebat spt indra..

    dh adat perlawanan msti ado kalah n menang. anyway thank for indra n trw team yg lain for ur good job..

  25. Pingback: » Video insiden kad merah Shahrul Nizam [Kelantan vs Perak] | Sokernet

  26. Pingback: » Hodak teruja semangat juang Red Warriors | Sokernet

  27. manlaksamulutjahat

    Nape la orang asyik dengki..mulut oh mulut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>