Video: Irfan Bakti Berang Aksi Penjaga Gol Selangor Norazlan Razali [Piala FA] vs Johor FC

Piala FA 2012

HAJAT juara lima kali Piala FA, Selangor untuk melangkah ke peringkat suku akhir tidak kesampaian apabila mereka tewas 4-5 kepada Johor FC menerusi sepakan penalti selepas terikat 2-2 dalam masa penuh perlawanan.

Dua gol Selangor dijaringkan oleh Azidan Sarudin pada minit ke-30 dan Mohd Asrarudin Putra Omar pada minit ke-55 manakala dua gol Johor FC dihasilkan oleh Ahmad Fauzi Saari pada minit ke-58 dan penyerang import dari Brazil Arthur Henrique Bernhardt pada minit ke-64.

Namun aksi ‘main-main’ penjaga gol Selangor, Norazlan Razali yang membolehkan Johor FC mendapat gol ‘percuma’ membuatkan Jurulatih Selangor, Irfan Bakti naik angin.

Tanpa berselindung Irfan Bakti menuding jari kepada Norazlan sebagai punca Selangor tersingkir dari saingan Piala FA 2012.

Video: Aksi Norazlan Razali [Johor FC vs Selangor] | Kemarahan Irfan Bakti

m4s0n501

96 Responses to Video: Irfan Bakti Berang Aksi Penjaga Gol Selangor Norazlan Razali [Piala FA] vs Johor FC

  1. tak sabarnya tunggu video dari sokernet…..

  2. Pelik gak.. Boleh ke player lawan rampas bola dp keeper camtu? Boleh ke?

  3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. damn damn damn

  4. bolehla kot rampas bola gitu. taktik baru ni. lionel messi pun xpernah buat. boleh pecah rekod dunia. pasni hrp jurulatih2 lain pun terapkan latihan rampas bola dari keeper.

  5. aku rasa mana boleh gitu sbb bola tu dah dipegang keeper. Tp irfan bakti mana berani salahkan pengadil, nnt tak pasal2 kena gantung. Diktator FAM mana boleh ditegur langsung (wp jelas salah dia).

  6. Aztakder @yahoo.com

    eloklah tu padan muka keeper,dah banyak keeper buat stail macam ni byk habiskan masa,sbb tu aku tgk player kelantan mcm matyo pun dah main nak rampas bola dari keeper yang suka habiskan masa dan buat main-main

    • haaa tul gak aku tengok..apek keeper klatan pun suke gak main style cam ni abiskan masa, sbb tu aku tgk player selangor cam amri pun dah main nak rampas bola dai keeper yg suka habiskan masa dan buat main-main

  7. selangok kalah lagi

    selangok kalah keee kahkahkahkah rasa2 dh sedor diri ke sapa lebih hebat.. dpat keper cap itik mgawan hahahahaha,,,,

  8. apesal xbole amik bola dari keeper plak.. dari kecik lagi aku main bola selagi keeper x sentuh bola kat dada or pgg lama player still bole rampas.hahaha keeper bodo!

  9. baik gak kalah xda la semak jee mata ni tgok psukn selangok blagak bgusss.. sejuk je mata tgok johor fc smlm main heee333

  10. moral… jgn blagak bagus nti kalah.. heeee33

    p/s. bila nk wat misi33 lg gidam pulut kuning laaa..

  11. Padan muka Selangor. Belagak nak mampos.. hambik kau.. ingat bagus sagt ke team tu? HAHAHAHAHAHA puas hati aku. Come on JOhoR!!!

  12. xfoul..foul bila bola dipegang didada..

  13. Man laksa sebenar..

    Alah Johor fc menang nasib jea 2….. team lain jgn nk ckp besar belum tentu team kamu jadi juara…

  14. padam muka slangor kalah…kihkihkih..keeper pn bodoh
    nk main2 mcm tu..ingatkn pandai tp bodoh lg mcm ayam ng itik…baik blik dk kt umah la lg bgus…main mcm xde otak je…bye2 la slangor….ape2 pn TEAM THE RED WARRIOS sdh lyak msk ke suku akhir…GOMO KLATE GOMO..

  15. tahniah kpd pasukan kelantan atau T.R.W..kerana layak ke suku akhir
    semoga perjuanganmu biarla sampai menjulang piala..GOMO KLATE GOMO…

    • Salam dik, jangan komen skuad gomo kat sini nanti orang negeri lain marah. lain kali jangan buat ye..

      • knp pnas ke bro?

        • tok sah la mu nak merempat komen@promosi negeri hang kat tmpt org…. rkyat korg ni dah la mang terbukti suka merempat kat negeri org mcm org nomad…kat sni pun ko nk merempat gak ke????

          • selangok kalah lagi

            kau tu yg mrempat nya dasar kturunan indon.. indon dgn selangok sama2 bogok.. jenis anak boyan kau ni.

          • der…org selangor bkn merempat cume nmpk jer mcm merempat sbb org kelantaik belambak2 sbuk dtg nk duk selangor siap pacak2 bndera nak buat taik…org selangor xpenah pun jemput..toleh kiri,knan,dpn,blakng sume org nomad kelantaik ni merempat kat selangor lg2 area selayg,shah alm,sg buloh,klang…kat kolumpo tu xyah citerla lg blambak golongan merempat nih..jagala hati tuan tanah skit…gua tau kalo org lua dtg duk negeri klntaik nak brniaga pcak2 bndera kompem2 kna bkar dah..sbb kelantaik ni super indon suke brpuak2@assabiyah kuat…prangai xubah mcm arb jahiliyah…

    • mintak2 kijang bertemu penyu di final, bolih bayar hutang th lepas.

  16. Ape ade hal, Selamanya Selangor!!!

  17. selagi bola tak ditangkap dan di bam, masih boleh dikira..

  18. keeper selangok

    ingtkan man laksa ni cerdik nk komen pasal undang2 keeper…rupanya lg bodoh dr keeper selangor ni..man laksa = keeper selangor = bodoh + bangang

  19. dia dah pegang. dah angkat bola tu, memang silap pengadil. tapi keputusan xleh diubah. selangor pun sambil lewa lawan 10 org. Amirul hadi, k soley xleh pakai. Irfan xpatut kondem keeper macam tu. dia yg patut bertanggungjawab

  20. Gergasi bodoh kayu

    dh bodoh jgn nk salah kn ref laaa..

  21. keeper selangok kena ayam haa3333

  22. selangor bodoh anak boyan

  23. keeper trbaik malaysia..

  24. kalau mcm tue mane ade foul..dh kalah x nak akur..tulah..die ingat johor nie pasukan kerdil..mcm lah die besar sangat..

  25. selangok kalah lagi

    kalah dgn xda maruah selangok ni..

  26. selangor merah jambu

    main cm budak tadika je selangok ni.. sama dgn org selagok gak blagak nk mapus tp bodoh

  27. Alah.. Dok ngutok2 indon, aku tengok budaya kelantan dgn indon ni sama je, kelantan dlm diam membanggakan budaya indon, keris sultan klantan pun nama majapahit! Dua2 suka batik! Dua2 suka kuda kepang satu2nya binatang yg ada kote manusia dkt lehernye, bahasa pun banyak yg sama, wakakakakakaka apakah puncanya, apakah kelantan ini baka anak haram dari indon yg telah selingku dgn ayam2 siam

    • banyak jgk pasal kelantan ko ambik tahu ek..
      xsangka betul ak yg ko minat kat kelantan rupe nye…
      yg baka indon org selangor la…kalu ko x caye ko tanye bapak nenek moyang ko 2….muahahahahaha

  28. selangok kalah lagi

    anak boyan selangok mgamuk tu..haaa333 sapa la yg usik kturunan indon ni..man laksa kau jgn bakar plak keta motor kat bwah flat kau tu…

    • Yang mana satu ko nak boyan ke bojan atau bohsia, tiga2 ada kaitan dgn klantan… Permainan indon iaitu wayang kulit pun klantan suka, mmg sah klantan adalah species indon+ ayam siam wakaakaakkakaka

    • ade betul gak cakap si man laksa tu…indon suke merempat kat tempat org pas tu buat kecoh..sama je cam klatan suke betanggak kat negeri orang pas tu buat kecoh..tengok cam cite budak klatan..cite bodoh yang memaparkan keburukkan budak2 kelantan wakaaaa..cite yg bukak pekung di dada memaparkan keburukkan dan kebodohan bdak klatan..

      • bodoh nye org selangor ni….
        name pon cerita….org belakon….ape ko ingat smue cite2 kat tv 2 kisah benar ka…
        hahahaha….kalau d bangang 2 tetap bangang la…

  29. Org klantan ni cakap je besowww, hari tu aku baru je marah kat puak2 pengemar budu ni sb minum arak tak brape jauh dari surau, cakap pun mencarut , nasib baik puak2 budu tu blah, kalau tak mmg mati puak budu tu aku kerjakan, .. Org kelantan ni pengecut, mcm tin kosong, tau buat maksiat je kat negeri org, merempit, aids, dadah, pelacur, bohsia semua mejoriti org klantan, astarfirullah…

    • puak budu=puak kuno+puak assabiyah kuat+puak bodoh

      • Dah kalah tu akui je lah. Berpijaklah pada bumi yg nyata. Jangan duduk diawang-awangan. Tu hanya untuk org yg mabuk je

    • Man laksa, ada lagi ye spesis cam ko ni? Aku ingat dah pupus dimuka bumi Allah ni. Beraninya ko ye. Bangganya aku klau jadi kawan ko. Nanti klau org nak kacau aku, ko bleh back-up kan?? Jangan menyalak kat sinilah bro. Kalau nak tunjuk jantan kat luar bro. Ko datang stadium (x kira stadium mana2. Yg paling elok skali kat SSMIV) dan tolong declare kan yg ko ni Man Laksa. Kalau stakat nak bercakap, burung kakak tua aku pun bleh cakap bro. Eja astarfirullah pun x betul. Memang dasar jawa.

      • Tu lah namanya berhijrah. Nabi pun dulu berhijrah gak untuk mencari kebaikan. Memang org kelantan ni x berani tapi bukan pengecut. Yg berani hanya rimau saje. Jumpa je dia ngap terus x sempat bagi salam…

      • Wakakaka , kn aku dh bg tau td, ko nk ngutuk jawa tp budaya ko sama dgn jawa wakakakakaka apa ko nak ajak aku bertumbuk ke, kang pecah pala ko kena hentak bata block wakakakaka

      • Ko nak jadi hero kat sini x payahlah. Buang karang. Org xde koteh pun bleh belagak kat sini bro. Hehehehe….

    • astarfirullah…..
      kuat nye ko menfitnah….
      xingat dosa pahala ka….ke ko ni memang org kafir..saje je nak provok kat cni….

  30. Juara provok x kan kemana2. Mungkin ko x tahu lg langit tu tinggi ke rendah. Korang datang ke stadium KB, kami bagi duduk tanpa asingan dan semb jemaah sekali. Itu menandakan org kelantan ni gentle. Korang bukan gentle, tapi gentel…

    • gedebe la mu nii…nak asing cmne kalo dah 1 stadium sek2 mu jer konker… penyokong pelawat dtg nak skong pn xde tmpat nak duduk…nak tgk bkti bila ade live kat tv maen kat stadium KB…kte bleh nmpak &bleh kate 99% stadium pnuh dgn bju kaler merah TRW jer…kalo org lua dtg hbes digocoh dgn sek2 kelantan ni…sbb tu la bila korg dtg sokg kat stadium negeri org laen.. org laen pn dok nak gocoh dgn sek2 mu ni…tp selalunya sek2 kelantan ni la yg start provok dlu…sejarah pn da buktikan prangai sek2 kelantan ni… nak jaga nme baik negeri sndiri serambi mekah konon…tp dok buat onar kat negeri org..pastu negeri org laen gak yg dpt name bsuk…sdarla&insafila

      • tul tu laksa penang…puak budu= puak asli…cam x penah pegi stadium….klu stakat mu je sorang yg royat lagu tu baik x yah wa x la caya punye…puak mu gedebe stadium kecek mana nak duduk lain la cam s.alam mana tempat pun lu punye suka mau duduk bengong

      • sedar dan insaf la sdare…
        kalau hanye dgr cite dr org lain pasal keburukan org kelantan je..xpayah ckp..fitnah jadi nye..sb x smue org kelantan mcm 2..ko ingt smue yg penuh d stadium 2 kesluruhan rakyat kelantan ka….yg buat hal 1 stadium ka…jgn dsebabkn segelintir 2 ko nak ckp smue org kelantan mcm 2…ak tgk same je negeri mane pon…xpayah la ko nak tmbah2 lg…

      • Aku rasa berok2 ni memang x penah kuar dari kampung diaorang kot. Korang cakap cam sakai je aku dengar. Ni lah statement bodoh yg penah aku dengar. Ko yg sepatutnya sedar dan insaf. Ko hanya nampak keburukan org je, sedangkan kudis dari puak ko, ko wat x nampak je. Yg korang ramai kat stadium sbb korang ni baka kedekut. Nak masuk yg free je. Kan tiket telah diperuntukkan seadilnya untuk semua penyokong dari kedua pasukan. Korang x nak tengok kat stadium, org lain yg salah plak. Cakap xde bukti x guna beb. Kalau ko tu ada bukti yg org kelantan selalu wat onar, apakata korang jumpa MB korang dan suruh halau semua org kelantan dari negeri korang. Aku nak tengok apa nak jadi. Nak harapkan korang, malas nak mampus

        • bukti ade…sape ckp xde…filem bdk klntn tu la bktinya…kahkahkah..kalo x… masakan org2 kelantan ni nak melatah dgn adegan2 dlm filem tu…hm..lg 1 korg ni mlas nak mmpus pn..cuma bila dah merempat kat negeri org tu la yg korg ni nmpk cam rjin…kalo x korg nk hdup cmne..korg pn xmao mkn pasir…yela kalo x rjin sia2 je la pengorbanan korg jd org nomad merempat kat negeri org lame2 xreti nk blik2 kalo wat prangai same pemalas mcm kat negeri kelahiran korg… hoho

          • ni pon sorang lg yg bodoh…
            filem 2 rekaan la bodoh….org yg dlm filem 2 pon pelakon….kalau bodoh sangat pon…jgn la tunjuk kat org….

          • kalo rekaan pun xyah la nak melatah seolah-olah prangai korg btl2 sejibik mcm dlm filem tu….mstila ade sbb pengarah filem tu wat crita tu…kalo bkn sbb nak bukak pkung skap korg yg xsemenggah tu…kalo nak jd bodo pn jgn la smpai filemkan aib sndri…kahkahkah…

          • org cerdik ja yg paham maksud tersirat dlm filem 2….yg xpaham duk kutuk mengutuk agk nye dlm ketegori ape la…

  31. Berhijrah cari kebaikan ye? Bermakna klantan tu tpt yg xbaik byk kemungkaran, tpt lain baik2 je, tp yg sialnya klantit2 ni buat perangai plak kat negeri lain,.. Muehehehehehe

  32. MAAFLAH SEMUA, KORANG MEMANG BODOH SEBAB TERMAKAN PROVOKASI MAN LAKSA, DIA BUKAN ORANG SELANGOR, DIA SENDIRI DAH MENGAKU BUKAN ORANG SELANGOR, DENGAN TEAM YANG MENANG DIA PUJI, YANG KALAH DIA HINA, NI LAH ANAK DAJAL TALAM DUA MUKA. janganlah korang semua jd MANUSIA HINA.

  33. a’a, xyahla kita termakan provokasi puak pedajal mcm man laksa dan laksam penang tu. puak2 ni berani ckp belakang je, dayusss. GOL MORE KLATE GOL MORE. PROUD TO BE KELANTANESE!

  34. MAN LAKSA DGN RED GIANT KENAPA BODOH SANGAT NI PEMIKIRAN MCM KEBUDAK BUDAKKAN.BODOH SANGAT

    • ooo upenye slami ni ko anggap budak2 atau pun kita klasifikasikan sebagai kanak2 bodoh-bodoh blaka la ye….aku nak cakap sama lu apa bukti kami bodoh???statement??? klu x leh terima hakikat assabiyah korang tu baik ganku je…assabiyah kuat…cam arab jahiliyah je…

  35. ADA 1 CERITA utk man laksa yg bodoh ok.satu pelawanan bola dkt stadium bkt jalil aku dgn mmber aku 4 org budak selangor.ceritanya budak selangor x nk duduk dekat selangor so aku tanya kenapa x sedap tengok player selangor main aku gelak ada juga mcm ni.ternyata budak selangor bencikan negerinya sendiri

    • Ni lah sbnya klantit tak maju2, sb byk sangat loyar burok, kuat berkhayal muehehehehe

    • dah tu stakat cite hal dia, aku pun leh..aritu membe aku 4 eh bukan 10 org budak klatan x nak duduk dekat klatan, pas tu aku tanye, dia cakap pasal dia x suka semangat assabiyah puak2 dia..slagi x ubah slagi tu dia malu nak ganku klatan ha….ok x cite aku hahahah klu stakat cite hal membe2 nak jadi pak karut..meraban baik x payah bro..

  36. pulun kedah pulun

    aduhai…mslah btoi dgn jnis puak2 yg mcm ni. sudah2 la man laksa ka,laksam ka…MNA SMNGT KSUKANAN ANG. yg ni just nk komen psl KEEPER je pn. Yg smpai NK CMPUR ADUK DGN SIKAP PNYOKONG KLNTN LA NPA? matang ar ckit. LAU DH KLH TU trima je la. x pyh nk mngutuk org len..aduii

    • negeri laen ktuk xpa lg na.. sbb negeri laen mang dah terbukti gemilang dgn kjayaan masing2…tp ni negeri klantan la ni sjak sblm malaysia merdeka dgn pas merdeka baru dpt pgang 1-2 piala dah bjet team bgus sepjg zmn kt tanah melayu ni…pastu kja dok nak ngutok org jer…crmin la dri tu skit negeri sndri dok tahap mane nak ngutok2 negeri org laen ni…klh@seri@mng tu kan adat permainan…watpe la nak provokasikan bnd ni dgn kutok mngutok..

      • xde beza pon dgn ko ni….ckp org xpayah duk kutuk mengutuk…ko komen kat cni mcm nak tambah minyak dlm api ja…kalau ak bgtau ko ni bodoh ko marah…skarg xpasal2 sb ko sorang org akan kutuk lak org penang bengong….komen la dgn care elok2 ckit….xpayah nk diskriminasi negeri kat cni…

        • eh, btl dowh…ko tgk kat page ni bape rmai org klantan gila meghoyan nak promote diorg nyer team yg baru dpt pegang 1-2 piala padahal malaysia dah merdeka lbih sparuh abad…hahaha pastu dah lupa dri,pastu sambil2 promote duk kutok plak org laen…byk lg negeri2 lain yg dah berjaya dlu sblm korg ni…tp aku tgk diorg rilek jer xde plak nak terpekik,terlolong,melalak xtntu pasal…aku sokong laksam penang menasihatkan cermin negeri sndri tu dlu dok kat tahap mane sblm nak mengutok negeri org laen…klh@seri@mng tu kan adat permainan…watpe nak jdkan isu utk kutok-mngutok plak

          • mane ko tahu yg ramai2 ni org kelantan smue….ko dh cek sorang ka..mempertahankn kelantan x semestinye org kelantan…ramai lg yg kt luar sane yg suke kn kelantan…
            teknologi internet bro…org negeri mane pon leh komen kat cni..ko komen kat cni 2…dh cerminkn diri sdiri ke blum..
            sembahyg 5 waktu dh ckup ke…kalau iman 2 kuat..xde nye nak komen2 buruk pasal negeri org…yg dh komen buruk2 tu biarkn depa la..kite yg rase dh cukup baik xpayah nak tokok tambah lg ek…

          • yeke kat lua sane rmai suke dgn org klntan nih??? tp nape environmen kat tmpt aku cam sebaliknya jer…aku rse org klntan sndri jer kot yg suke kat org klntan gak..lg 1 aku tgk page selangor vs klntan liga super aritu xdela belambak yg komen smpai cmni…aku heran nape la org suka sgt kutok2 bila selangor klh..team laen pun blambak gak yg klh…

          • ko baru lg kot masuk dlm page ni….
            sbelum ni pon banyak dh game kelantan yg diorang duk mengutuk….xperlu la ko heran sgt pon…ko tanye la org tempat ko 2..atau pon ko tnye diri sdiri nape…ak sdiri pon ade ramai kwn d setiap negeri…cume ak bleh bgtau yg ak x suke org yg suke kutuk kelantan…paham…

          • mase selangor dgn kedah,felda&pkns aritu klh gak tp xde pn blambak smpai melalut2 cmni

  37. pulun kedah pulun

    yela2..aku paham perasaan ang. sbr je la.. yg pntng kta msing2 da smngt ksukanan. besa la tu adat klah mnang…kltn pn hbat, slngor pn hbt, kdh pn trmsuk gak la.hehe….ikut luck jgk la. da rzeki mng, mng la. lau klh, trpksa la tima.

  38. ape kene mengene org selangor pulak? lu cakap mcm org takde otak,lu jage je negeri lu,tak payah sbb bola,satu negeri lu nk hamun,klu panas hati tgk selangor,tak payah tngok,ni negara demokrasi la bodoooo…

    • baru ko tahu marah bile org kutuk satu negeri dsbabkn segelintir yg bengong 2…org negeri lain pon same gak….jd paham2 la sdiri..

  39. boley ke pmain johor fc buat cm 2 ?? kn dah ada kat tgn keeper ..bola tu x terlepas pom … yg die g sepak bola tu buat apa ?? / sistem pengadilan yg lemah .. hmmm

  40. selangok kalah lagi

    bodoh rupa nya org selangok ni… takat ckap dlm ni brani laa..haaa333 emo gila org2 selangok ni… selangok anak boyan

  41. Betul tu cik simple! Mesti pengasil tu org kalntan. Sb tu bengap… Mueehhhehe

  42. KEPADA PIHAK SOKERNET, SILA AMBIL PERHATIAN KEPADA PIHAK2 YANG MENIMBULKAN PROVOKASI DI SINI.. KAWAN BOLEH TOLONG HACK NO I.P SAMPAI JUMPA TUAN PUNYA ANGKARA SELAGI DIARAG BUKAN MELALAK DI CYBER CAFE…
    TQ

  43. Ada gk ruangan forum ataupun sokernet sendiri diharamkan oleh SKMM suatu hari nnt kalau mcm ni la etika berforum..Admin please take note :(..

  44. Dah, jangan gaduh2 lg, harap lps ni kita damai, aku nak minta maaf atas segala yg aku comment secara sengaja mahupun tidak, kalau jumpa org klantan jgn lupa ludah muka diorang, pastu diharamkan bersalam dengan org kelantan sb diorang najis, kalau salam dgn kelantan samalah mcm menyentuh kulit babi , di haramkan bercakap dgn org kelantan, kalau terpaksa baik pakai penutup mulut, diharamkan berkawan dengan org kelantan, kalau berkawan dgn diorang maka korang akan jd bodoh patploh hari 100 malam… Sekain, mueheheheh

  45. assalamualaikum semua…saya red giant from selgor..nak umumkan di ruangan komen ni bahawasenye saya nak mengambil sikap positif dan profesional untuk x nak gaduh2 gi gan puak2 klatan..marilah kita berdamai..dan saling memaafi antara satu sama lain..dan saya minta maaf seandainya komen2 saya ada yg membuatkan anda terasa..saya juge ade kelemahan tersendiri oleh itu jadikan kelemahan dan kelebihan yang ada antara kita tuk membina kekuatan agama,bangsa dan negara kita,,,ya peace for 1 malaysia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>