Video insiden kad merah Shahrul Nizam [Kelantan vs Perak]

Mohammed Ghaddar vs Shahrul Nizam Mustafa
Mohammed Ghaddar vs Shahrul Nizam Mustafa

Kapten perak, Shahrul Nizam dilayang kad merah oleh pengadil, Rahmat Jantan sebelum separuh masa pertama tamat selepas berlaku pertelingkahan dengan Mohammed Ghaddar dalam aksi Liga Super menentang Kelantan di Kota Bharu (7 Julai 2012).

Dalam perlawanan itu Kelantan menewaskan Perak 6-0 untuk muncul Juara Liga Super 2012.

Video insiden kad merah Shahrul Nizam | Kelantan vs Perak

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

47 Responses to Video insiden kad merah Shahrul Nizam [Kelantan vs Perak]

  1. pengulas-bias-nizam-bengong

    Apa jenis pengulas la woi….pi side dgn si nizam bengong tu. Kan nampak jelas si nizam tu pi siku gaddar tak pasal2. Ni la ropa pemain2 malaysia, mainnya tak terer mana, tapi nak tunjuk samsengnya lebih. Seropa aje si nizam ni dengan geng si amri teluq ari tu. Dah kalah tu buat la cara kalah terhormat. Grow up !!!

      • student aku ramai pak arab,dorg punya speaking english mmg macam nak provoke,tp dah dorg mcm tu..kalau jenis tak sabar,mmg penumbuk la jawab nya..harap player lain sabar byk2 dgn ghaddar..kita main bola,bukan wrestling nak tumbuk telur,terajang muka,tumbuk dada..peace no war

    • sapa xkenal zainal raaawwooop…dy mmg anti kelantan..ng9,selangok…mmg fvrt dia…heran astro arena…dy ingat rakyt kelantan tgok astro free ke…cari la pengulas y nutral..cth mcm azlan..profesinal…xnmpk la sgt

      • btl cakap bola sultan ter,,,, kawe gi nah tgk nyow…. meme wajar kad merah,, kerana ada sikuan dan pijakan di situ…

  2. kalu aku pon akak terajang si ghaddar tu..buat provokasi fcuk ur mom..sape tak bengang…

    • kalu dah kena siku..sapa y provokasi sapa…tkn la org siku kita..kita pgi salam plok atau ucap terima kasih kerana siku sy

    • tngok video elok2 r… nizam yg siku ghaddar lu p ref x stop game…ph2 mybe ghaddar marah then die carut.. carut2 yg english normal r untuk international player… yg kite gak pukim#k.. nizam yg tngh stress+sedih sbb dh bolos 5 kosong pon marah… maen x power p peragai jer lebey.. cliche player malaysia..

      • yes,mungkin…saya sokong pendapat anda…

      • cliche player malaysia.. tp ko lak bodo.. x paham keadaan.. ni la penyokong kelantan.. tau sorak je tapi x tau peraturan.. ko x nampak ke ref tuh wat isyarat carry on.. sebab bola da ade kat kaki nurul tuh.. kire advantage aje la.. n x nampak sharul soh buang bola kua tuk ref bg pluang tgk ghadar?

        peace

    • Wey…..korang pikir r, xkn saje2 nk g carut klu x de brlaku ape2??? Bukan ke nizam yg siku ghadar dlu shingga jatuh sblum 2 tp x de tndakan dr ref??? Siku kali kedua br diambil tndakan.

    • Janganlah reka cerita, Ghaddar tu bukan tahu cakap inggeris pun. Siapa yang reka cerita ni? Baca statement dari FB ke? Nak jadi bodoh pun agak2 lah….

      • bodoh jugak mamat semut api ni.. bodoh sangat2…

        mencarut bahase omputih mcm f**k tuh budak x sekolah pun pandai sebut bodoh.. so ape masalah kalu ghadar tuh pun bodo x tau ckp inggeris.. pade aku.. ko yang bodo ni pun x tau ckp inggeris.. tp mesti bese kan sebut f**k.. adoi…..

  3. maen dgn ganu tempoh hari ada kes gadar…maen dgn selangor pn ada kes gadar..yg terbaru, dgn perak pn ada kes gadar…agak menghairankan…

    • kena sepak kat muka pn heran…kena tumbuk kontol pn heran….ape provokasinya….

    • Sebabnya setiap kali main ghaddar mesti skor gol…….jadi ….apa lagi, belasah lah….pemain kampung!

    • jgn lupa, kelincahan ghaddar jd punca dia slalu jd sasaran..sedara jgn lupa kes pemain kedah,thiru pijak ghaddar dgn agak kuat..dgn pemain tganu kene tempeleng..tp yg bestnya ghaddar ni,mental kuat..sbb dia international player,dah biasa serap tekanan..dlm kes status f/b shahrunizam,blum tentu betul ke tak..lg pun secara logiknya ghaddar xtau pun mak dia sakit..kalau nk maju,tlong jgn byk alasan..ghaddar dr di kritik xperform,kemarau gol dia bangkit..kdgkala mmg ghaddar suka main2,org jd marah tp kita patut tgk dia dr sudut positif..best man win :-)

  4. tgok pada 0.18s pause kejap…siku mamat perak kena gadar…kalu plyer perak kena…gerenti kad merah… ref2..dy bole biar je…sharul kena bentes dr belakang pon…plyer perak xde kena apa2…ref2..phuii

    • dah la mat yo tu baru pulih dr cedera…aku mcm nk trajang je plyer perak tu…kalu time dulu tak tau la apa nk jadi

    • Betul….perhatikan pd 0.18s dgn sngaja nizam menyiku ghadar myebabkan ghaddar jatuh tp tiada tndakn dr ref, so mgkin ghadr marah dan mngeluarkan kata2 kesat dn lagi skali ghadr dijatuhkan oleh nizam. Ini yg menyebabkn dia dlayangkan kd merah!!! So skang sape yg provok sape???? Pd saya crita nizam klu btulpn seolah2 nk cover kesilapn dia. Korng pikirla sendiri…..

  5. komen khas utk pengulas zainal rowop:jgn jd pengulas yg bias.. buat org mnyampah je.. rakyat malaysia dah educated.. buksn ghadar yg provoke.. tp pengulas yg provoke.. sgt cetek ilmu bolasepak…

    • aku kenal zainal

      setuju 200% dia zainal dgn akbar saari mmg anti kelantan. mujur ada lionX11 dlm liga super mereka terpaksa sokong TRW. perasan pro jd pengulas sukan. patut belajar dgn pengulas2 sukan dr RTM.

  6. hai saya ghaddar..mmg saya suka buat provokasi bagi org membenci saya..memang saya kata ‘motherfucker’ dan padan muka sama S.Nizam

  7. Mmg jelas Ghadar kena provok dalam game2 sblm ni, tapi kalau betul siGhadar tu mengcarut mcm M****f***, tu dah salah dan tak boleh diterima dlm bola sepak malaysia. Kem kelantan kena bagi tarbiah sikit ko Ghadar tu.

  8. Banyak benor le insiden yang libatkan si Gaddar ni. Maknanya si Gaddar tu le yang bermasalah. Macam le dia tu bagus benor selalu nak dapat simpati dari Pengadil.

    • aik!….macam tu ke?
      senang benor jatuh hukum.
      belajar sekolah mana tu?

    • Ye ke ghaddar brmasalah???? Atau Nizam yg x bijak menangani stress??? Suci sgt ke nizam ni….. klu x silap ari 2 perak men ngan nismilan pn kna kad merah… si nizam bgaduh ngan Idris playr nismilan!!!! Klu dh kna 5 – 0 time tu sapa yg x stress….ye x???????? Walau apepn citer nizam kna dgr 2 blah pihak jgn skadar nk cover kesilapan yg dilakukn shingga dilayangkn kad merah~~~piece~~~

    • aikk..ghaddar yg slalu jd sasaran cth pernah kene siku,pijak,tendang,rempuh plak bermasalah..manakala pemijak,penendang,penyiku semua tu baik plak..heran aku.jgn krn ghaddar player asing kita bleh hentam dia kaw2..dia xde pun nk tumbuk,sepak org sdgkan dr sudut fizikal dia lenih dr player tempatan..yg aku tau, dia ni jenis berusaha,dr xperform smpai direhatkan..tp terus berusaha..para pengritik semua kena optimis la..jgn tgk dgn kes ni emosi..tgk dr sudut positif..pd pdgan aku la,dah byk game aku wat kajian,beberapa team (mls nk sebut) yg xmampu kekang ghaddar diorg terpaksa wat taktik kotor & kasar..dan bila jd kes mcm ni semua coach dr team2 tersebut akan jdkan ghaddar kmbing hitam..effa owana,forkey doe cth pemain import yg lg ganas,n suka provoke tp xde kecoh mcm yg terjd pd ghaddar..sila pikir semua,buka mata semua..choww!!

  9. Maen Bola Jer Lar

    ade aku kesah ghaddar start dulu or player laen start dlu.. yg nk gaduh apasal.. ko tu maen bola.. profesional r sikit.. yg pntg kelantan menang liga dr bg singapork tu..

  10. aku kenal nizam

    ghaddar kata fuck your mom sapa x panas,kalau provok cara len x pala,dh la mak dia tengah sakit,hangpa x kena bleh la sembang,n kata dia x tahan kena provok la,puih! sembang mcm pelaq,hampa kena hampa taw la cmna….

    • Adekah btul ape itu yg Ghaddar ckp? Or kamu just tgk FB then trus nk hukum org?

    • dari mane ko dpt cite yg gadar ckp cam 2 bro….???
      cube jelas kn ckit….ak duk ulang video ni 2,3 kali xde sebut pon pasal 2….

    • Mmang dia x thn kna provoke r 2! Klu dia thn x tndkblas pulak hingga dapat kad merah…..sblum nipn klantan kna provok ngan Ganu n Slangor x de pulak di’highlight’ bntuk provokasi yg dibuat. Tau2 dpt kad je. Klu btl cerita nizampn as a plyer(cptain lak 2) dia spatutnya bleh menangani keadaan tersebut. Klu dperhatikn tindakan nizam ni berpunca dr tkanan Perak ketinggalan 5 – 0 ms tu.

      • mamat tu geram sbb asyik xdpt rampas bola dr kaki ghaddar tu dua gi tomoi si ghaddar dgn siku. tambahan lak si ghaddar tu jenis xreti nk balas balik. tp sbg kapten perak, tindakn tu mmg amat memalukan. anyway gua tabik sama kapten klate sbb cpt2 tenangkn keadaan

  11. Dah kena 5 – 0 , sebagai kapten aku malu.
    baik aku cari jalan macam mana nak keluar.
    DUSHUMmmmm!

  12. Apapun provokasi dr pemain, jgn pemain tu bertindakbalas pula. adu shj pd pengadil. anyway, tahniah kpd pemain2 klate yg xbertindakbalas. begitulh yg kita semua mahukn. penonton pun xde yg cuba masuk ke tgh pdg spt dulue. sememangnya kelantan adalah pasukn terbaik dgn penyokong terbaik. GOMO KLATE GOMO! (GOMO BOLA LA BUKAN GOMO ORG)

  13. Kad merah paling famous dlm sejarah liga super.

  14. yang sudah tu sudah lah..yg penting kelantan telah menjadi juara dan menyelamatkan trofi liga super dari terlepas kpd singapore

    • Wlau apepn klate dh jd juara……komen bkn merubah keputusan pn!! Tp skadar membuat pencerahan ke atas insiden yg brlaku. Tntu ada sbab musabab berlakunya insiden tersebut.Kita x spatutnya mndengar sblah pihak sahaja. Rakaman video jelas menunjukkan siapa yg provok siapa!!!

  15. pemilik phd ni kalau gadar di pijak mati pun dia akn salahkan gadar.

  16. PROVOKASI DALAM BOLA SEPAK SATU KEBIASAAN BROS..MANA2 TEAM DI DUNIA NIE.SO MENTAL AND FIZIKAL KENA KUAT LA..

  17. Man Laksa Basi

    OK. OK. COOL DOWN Y’LL.

  18. Shaolin soccer

    mmg kapten perak tu dah sasau sblm tu lagi. Menyeringai maki hamun team sendiri sbb defend hancur. Lepas tu x dpt bola siku org. Bukak ler cerira kesian mcmna sedih pn, kalu dh start dulu tanggungla akibatnya. Kalu dah mental tu mintak la keluar awal. Jgn dok menyusahkan member2. Nama je kapten, puihh. Nasib baik la team kelantan respect perak. Maunya diorg main mcm 1st half dgn 10 org tu, x ke malu klau kn 10-0.

  19. Buruk prngai btul kpten nih!!!!!!! Dh ngamuk kt padang udah le….yg p tndang pintu bilik pengadil smpai rosak ape ke he????? Nama negeri juga yg trcalar. Knonnya bg alasan yg meruntun jiwa….skali dgr cm org simpati je tp last2 org leh nilai dan myampah jg dek prangai yg x profesinal cm tuh!!!!

  20. bukan anti kelantan

    masalah yang saya lihat disini adalah ghaddar itu bermain untuk kelantan..walaupun dia di’provoke’ dulu, dia akan tetap disalahkan sebab dia main utk kelantan.. dan saya rasa benda yang sama akan berlaku jika nizam ini bermain utk kelantan, dia tetap akan disalahkan.. the point is everyone that hate red warriors will blame on ghaddar either he is right or wrong..betul x?

  21. apa pun semoga jadi pengajaran yg baik utk semua. Nizam sebagai KAPTEN bukan sahaja tahu manage diri sendiri dan juga team…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>