T-Team boikot aksi Piala FA lawan JDT di Larkin

insiden kekecohan t-team boikot game lawan jdt di larkin piala fa 2014
Foto: www.facebook.com/myharimauselatan

Hampir 30,000 penyokong Harimau Selatan pulang hampa apabila perlawanan pusingan kedua Piala FA antara Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang T-Team terpaksa ditangguhkan pada babak kedua perlawanan, malam tadi.

Perlawanan di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, di sini, terpaksa ditangguhkan ketika JDT mendahului T-Team 2-1.

Komisioner perlawanan, Zainal Mukri, berkata selepas tamat perlawanan masa pertama berlaku pertelingkahan antara jurulatih JDT, Cesar Fernando Jiminez dan jurulatih kecergasan T-Team, Stefano Impagliazzo.

T-Team dakwa Evaldo Convalves ditumbuk, berdarah hidung [KLIK]

Katanya, ketika di dalam terowong pertelingkahan terbabit mendapat campur tangan pemain kedua-dua pasukan hingga menyebabkan T-Team enggan meneruskan perlawanan.

Video insiden kekecohan dan suasana tegang menuju bilik persalinan 1st Half

Aimar ledak

“Saya belum mendapat laporan rasmi kenapa T-Team enggan meneruskan perlawanan. Kita akan mendapatkan alasan rasmi daripada mereka.

“Jadi, perlawanan malam ini (malam tadi) ditangguhkan. Kejadian dan keputusan malam ini akan dihantar kepada Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM untuk keputusan lanjut,” katanya.

Dalam perlawanan itu, gol pertama JDT dijaringkan Pablo Aimar hasil sepakan percuma di luar kotak penalti pada minit ke-16 selepas Amri Yahya dijatuhkan pemain pelawat.

JDT kemudian mengukuhkan kedudukan pada minit ke-20 selepas hantaran lintang Aimar ditanduk kemas Liciano Figueroa.

Kapten T-Team, Mohd Marzuki Yusof bagaimanapun merapatkan jurang hasil sepakan percuma di luar kotak penalti pada minit ke-26.

t-team boikot perlawanan lawan jdt piala fa 2014
Foto: facebook.com / JOHOR FAN CLUB

Komisioner tangguh perlawanan

PERLAWANAN pusingan kedua Piala FA antara Johor Darul Ta’zim (JDT) dan T-Team ditangguhkan selepas wakil kelab dari Terengganu itu enggan meneruskan perlawanan di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, Johor Bahru, malam tadi.

Keputusan menangguhkan perlawanan ke tarikh baru diumumkan oleh komisioner perlawanan, Zainal Mukri selepas pasukan pelawat dilaporkan enggan meneruskan perlawanan pada separuh masa kedua atas faktor keselamatan.

JDT sedang mendahului T-Team dengan keputusan 2-1 pada aksi separuh masa menerusi sentuhan penyudah penyerang import dari Argentina, Luciano Figueroa, masing-masing pada minit ke-15 dan 20.

Skuad ‘The Titans’ merapatkan defisit jaringan hasil sepakan percuma daripada jarak 20 meter menerusi kapten pasukan, Marzuki Yusoff pada minit ke-26.

Zainal yang ditemui selepas itu berkata, pihaknya akan merujuk perlawanan berkenaan kepada Persatuan Bola Sepak (FAM) sama ada untuk mengekalkan keputusan itu atau perlawanan ulangan diadakan.

Bagaimanapun, mengikut peraturan FAM, sesuatu perlawanan ulangan yang terpaksa dijalankan berikutan pembatalan atau penangguhan, ia akan disambung hanya dengan baki tempohnya dan bukan lagi dimulakan daripada minit pertama.

Selain itu, kedudukan jaringan dan layangan kad semasa dikekalkan manakala pasukan diwajib menurunkan barisan pemain yang sama. — Metro Ahad

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

6 Responses to T-Team boikot aksi Piala FA lawan JDT di Larkin

 1. Pingback: Perlawanan Piala FA JDT vs T-Team Ditangguh [Video] | Sokernet

 2. Hadoi2 tak habis-habis dengan kontroversi je.. Sabor jerla. Kita tunggu dari keputusan fam…

 3. Pingback: T-Team dakwa Evaldo Convalves ditumbuk, berdarah di hidung | Sokernet

 4. Ohh..itukah sebabnya…

 5. bagi je la smua piala tu…bhya ooo…nnti kena komando m16…

 6. Ko tengok
  TV 3 suku punya lapuran
  Tanpa alasan Kukuh tteam engan meneruskan perlawanan
  Ingat Benita politic je nak spin
  Berta Sukan pun sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>