Senarai Pemain Terengganu Musim 2013

Terengganu FA

Senarai Pemain Terengganu Saingan Liga Malaysia / Liga Super 2013

  • Presiden – Datuk Che Mat Jusoh
  • Pengurus – Marzuki Sulong
  • Penolong Pengurus 1 – Zulkifli Ali
  • Penolong Pengurus 2 – Ahmad Awang

Senarai pemain Terengganu 2013:

Penjaga Gol

Mohamad Shamirza Yusof
Mohd Saifuddin Bin Mokhtar

Pertahanan

Mohd Marzuki Yusof
Nik Zul Aziz Nawawi
Mohamad Muhaimin Omar
Mazlizam Mohamad
Hasmizan Kamaruddin
Mohamad Faizal B Muhammad
Md.Zubir Md Azmi

Tengah

Ismail Faruqi
Ahmad Nordin Alias
Muhamad Ashaari Shamsuddin
Shamsul Kamal Muhammad
Mohd Fakrurazi Musa

Penyerang

Abdul Manaf Mamat

PBSNT melepaskan 8 pemain atas persetujuan bersama dan menamatkan kontrak 2 pemain import:

  • Abdul Shukur Jusoh
  • Hariri Mohd Safee
  • Joseph Kalang Tie
  • Mohd Muslim Ahmad
  • Mohd Ailim Kamaruddin
  • Ahmad Sharbinee
  • Reesyafiq Alwi
  • Abdul Hadi Yahaya

2 pemain import ditamatkan kontrak musim depan:

  • Francis Forkey Doe
  • Erisson Da Silva

Sumber: GanuSoccer.net / TerengganuFC

Related Posts

28 Responses to Senarai Pemain Terengganu Musim 2013

  1. Bila nak pecat Che Mat bos.
    tunggu apa lagi.

    • sasaran CMJ tahun 2013 nak buat balik matyo.Farhan ngan HAI O’ (kalau mereka ni balik gganu tp CMC masih lagi pengurus… Dok rok ccetong kate orang gganu..nak harap mat said pecat, dokleh…pasal CMJ lagi power dr mat said…tp kalau CMJ secara jujur nak letak jawatan Mat said lagi suka..

      • ade hati nak mabik pemain kelate ter… pemain lain xnak ke???? bojan da ikat kemas2 dong.. hahaha.. nak jgk pemain kelate weh.. pakat berebut pemain kelate la wei..hahahaha

        • ade ape hal lak ngan pemain kelate? kecoh gile dgn pemain kelate dia. komen berbau budu di situ

          • ko ape hal red indian????xpuas hati ckp ler….banggang punye org….

          • pemain klntan tpi ank trggnu nya.sal lak tak blh trik nya

          • Sebenarnya tak payoh nk rebut player dr kelab asal, nmpok xcerdik berebut-rebut player…hok tamat kontrak tawarlah kontrak secara baik,hok tok abis kontrak duk tawar aponya keno beli la dgn persatuan..main senyap2 ambik gitu xmolek la..ada rundingan,setuju belako baru buleh isytihar pemain baru..matyo mmg anak tganu, tp kalu xsilap mix Tanah Merah+ Besut..yg penting dio anak malaysia, kalut apo dio anak negeri mano pon..rilek belako..

          • red indian ni ore klang tu.. X soh duk laye sgt la dio tu. Patut mung letok nama red keling la molek ngn mung.

    • Menyampah aku…selagi che mat jusoh dalam pbsnt,selagi tu..ganu dok naik

  2. …ok la tu..built balik team…
    …kena cari player baru…
    ..tak de nak pakai taktik lapuk lagi….

  3. nak ke mat yo dan farhan balik ganu? kalu main nga klate, boleh main di piala AFC 2013. mcm rugi je. tp semua xmustahil jika ganu tawarkn kontrak yg lg best atau kafa rela lepaskn mereka

  4. Tindakan brani drpd managemnt ganu sal drop player yg bleh lah dkatakan national caliber cam muslim,shabinee,joseph and syukur jusuh!!! Aku yakin pahni diaorng akn main kat slangor sal coach favourite diaorng ada kat sana!!!! hahahahahahaha Apapun,bgus camne pun player 2,disiplin always be number 1!!!! Klu bgos ja disiplin hancur pun xbaik gok… Jap lg mesti bnyak negeri pakat tawar kontrak tok diaorng ni!!! Tp aku suke tol klu muslim ngan syukur msuk TRW…ada gok cover syakir ngan subra t!!! hahahahahahaha…

  5. KALAU GITU MOLEK BEBENOR TRW IKAT FORKEY DEO PULAK BERGANDING DGN MAT GADAR ,MAT YO,MOHD FARHAN,PIYA,INDRA PUTRA WOW ADA POWER….

  6. ceh koya la mu mak barakk

  7. kalau cek mat jadi presiden lagi, alamaknye cek met la ganu musim depan, natang cek mat ni org tak nak dah kat dia, pengurusan mu tak betul, jangan harap nak wat ganu hebat musim depan kalu mu jadi presiden lagi,
    dari, anti cek mat.

  8. ketut dalam gobek

    CMJ terbaik….

  9. CMJ ni xnk turun sebab nak cari makan. org politik tu. Kalu BN kalah di Tganu tahun dpn, dia masih ada jawatan yg membolehkan dia terus berpoket tebal. lagipun dia dah buat hiraki, mmg tiada org yang berani cabar CMJ dlm PBSNT. CMJ ni dah pikir jauh dah, CMJ ni sama lah dengan Sahidan Kasim tu, cuma perjalanan cerita je yg berbeza. Jawatan besar dlm persatuan ni bukan gaji seribu dua, jadinye org mcm CMJ dan Sahidan ni gunakan kedudukan tu untuk buat duit simpanan yg boleh di gunakan bila dah terpaksa berundur nanti. sebab tu selagi boleh dia akn pertahan kedudukan dia sampai bila2. CMJ, rumah besar awak dah banyak, harta dah bertimbun. Turun lah. Bagi la giliran kpd Marzuki Sulong atau Che Ku Junaidi atau Cikgu Din pulak yg jadi president. Contohi KAFA & Anuar Musa dlm pengurusan. Penyokong Tganu pasti gembira dan berterima kasih terhadap sumbangan anda itu.

  10. mat yo, farhan,hai o dok akan balik kalu che mat ada…………………

  11. che mat sudoh lah tu jadi presiden teganu mu tu tua doh………………………………….

  12. ape nok jadi dengan PBSNT

  13. tahun depan tganu mesti main molek I LOVE TERENGGANU

  14. selagi che mat jusoh pimpin trg, dok soh harap nak menang

  15. teganu tahun nih mmg akan kalah dgn teruk dlm kebanyakkan game diorang, try tgk la pasni, kesian, sepatutnya teganu merupakan team yg digeruni termasuk oleh TRW sendiri, memang susah nk menang kalu lwn kat stadium diorang ni.

  16. Kak melah arap Tganu menyinar taung nig, nok lawang ngan johor plok. PGP!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>