Senarai Pemain Selangor Musim 2013

Selangor FA

Senarai Pemain Selangor Saingan Liga Malaysia / Liga Super 2013

  • Presiden – Tan Sri Dato’ Abdul Khalid Ibrahim
  • Pengurus – Datuk Mokhtar Ahmad
  • Penolong Pengurus – S. Sivasundaram
  • Ketua Jurulatih – Hj Irfan Bakti Abu Salim
  • Penolong Jurulatih – P Maniam

Senarai pemain Selangor 2013:

Penjaga Gol

Mohd Fairul Azwan Shahrulail
Mohd Sharbinee Allawee Ramli
Norazlan Razali

Pertahanan

Mahali Jasuli
Mohd Asraruddin Putra Omar
Mohd Fairuz Abdul Aziz
Mohd Nasriq Baharom
Ramez Dayoub

Tengah

K Gurusamy
Khairul Anuar Khalid
Mohd Bunyamin Omar
Mohd Fitri Shazwan Raduwan
Raimi Mohd Nor
S Veenod
S Kunanlan
Shukor Jusoh
Solehin Kanasian

Penyerang

Mohd Amri Yahyah
Ramzul Zahini Adenan
Francis Forkey Doe
Wan Mohd Hoesne Wan Hussain

Selangor FA 2012




coded by nessus

152 Responses to Senarai Pemain Selangor Musim 2013

  1. Bukan ke Amri pergi Negeri Sembilan? Nakkan kepastian

  2. Satu lagi, Kunanlan main Johor lahh. Dia dah ikut Muslim dengan Kembar Malaysia (Aidil dan Zaquan). Semua yg saya dapat info dari Hafizal Hamad

  3. Maaf le puak selangor… Kenapa tak ambil Raja Kepal jadi ketua Jurulatih selangor.. Kawe tak Nampak lagi yang dia dok kata dia paling berjaya… Kalau misi 33 selangor berjaya dgn Rajakepal.. Pasti seluruh sek TRW takkan komen pun apa atau pilihin dia utk mewakili Malaysia..
    Tak nampak dia seperti jurulatih harimau muda berjaya sentiasa bersama ketua Jurulatihnya Lim.. Jgn marah ye.. just komen nak buktikan Rajakepal sygkan selangor atau berlakon je.. kan zamannya mewakili selangor sebelum ni byk dia dpt Juara….ok.@ ko

    • beruk merah boleh berambus

    • Nasihat aku pd penyokong2 Selangor, tak usahlah beli baju yg ada tulis “MISI 33″. Sbb takut, bila misi tu gagal, baju tu terus dikoyak2 atau dibuang sbb frust sgt. Lagi rugi sbb tak leh nak pakai baju tu lama2 sbb awal2 lg dh tersingkir. Pakai jersi Selangor jela ye. Yg penting, pergila stadium tu. Karang kalau penyokong pelawat yg lebih ramai,org Selangor jg yg malu.

      • selet embah ko slgor awl2 dah trsingkir…ktorg pas smpai semi final tu dah kira jauh la jgk…kalo ktorg dah out time kat grouping stge aku bleh trima lg kalo ko ckp slgor dah trsgkir awl…goblok pnya org

        • kesian kau mi jawa.slngor blh smpai semi final pn dh bangga.masa prngkat kmpulan,suku akhir bkn main kuat slngor.ape x kuatnya jmpa dgn ikan2 bilis je.msuk semi final jmpa kltan kena 3 biji.jwb kau.baju misi 33 kau tu jgn lupa srh mak kau cuci.smpan elok2 dlm almari ekk…thn depan n thn strusnya nk pkai lg.

          • selet embah mu belakepare..ni bkn pasl kes bgga aku ckp…aku cma nak btlkn fkta dgn statemen mamat ats tu…ko pn sma goblok xtau nk brgaul dgn org slgor g brgaul dgn puak2 ko jak

        • buat pe nk koyak?boleh teruskan pkai walaupun gagal.biasanya plawat yg ramai team merah putih tu nme apa ntah,sbb rakyat dia ramai yg cri rzeki kt selangor,diorng fanatik sangat.

      • diorang sbnrnya jeles ng kejayaan n sejarah selangor, dok diam2 sdh la, selangor 33 diorng bru dpt treble, iye pon dengki simpan2 sudah…

        • kita daa sampai misi33 ka????!!!!
          Jangan nak buat malu laa mamat ehhhh,,,,ko nak provok pun agak2 ahhh !!!
          Xpasal2 orang buat modal dalam sokernet nih,,,,,,jangan sebab berlagak,,kita semua penyokong selangor dapat malu!!! Setahu aku penyokong kita hanya penuh pada stadium sendiri,,,,tapi tempat stadium lain ada sorang dua jer..sabah & sarawak kosong,,,,,,.itu pun kita nak megah jugak ke!!!

    • Salam sedare.kitorang ade misi 33..ko ade?. Kelantan bru je nak naik bro.bru nk kejar misi ke3.lg 30tiang tetingal…bkn nk belagak tp roda tu bulat..kdg2 ko ddk bwh kdg2 kodok atas..ni tgh menang ko la fan no 1 red net tu.bile kalah g stadium pn xnk…ckp bgs konon..hakkkktuuuii

  4. mcm x betul aje ni, jgn risau…utk pengetahuan, coach rajagopal penah jd head coach musim 99-2000, antara kejayaan dia naib juara divisyen 2 utk kembali ke divisyen 1 pada tahun 2000 & terus juara divisyen 1 pd 2000, piala malaysia xde nasib kalah pada Perak di sparuh akhir yg sterusnya jd juara…jeme klate x ingt ke coach raja tu penah mlatih klate dulu??? x caya tanya tuan kamree tuan yahaya…

    • apsal ramez dayub xjual??? dia la pnca slgor klh semi final dgn klntn…..xreti nk marking plyer lgsg….mamat lebanon ni folow jer smpai ke sdah bio jer si farhan(kat stadium KB) dgn gadar(kat stadium s.ALAM) bwk msuk bola dkt2 kotak pnalti….mcm dfend bdk skola jer aku tgk

    • jeme kelate pelepah angin ko rja gobal jah tu, hahahaha buke tok ingat coach tu lah jugok hok mulo2 wi naik pasukae Kelate di alaf baru ni. ado 4 orhe coach yang menaikkae Kelate –> rajagobal semi-final Piala Malaysia 2000, B. Sathianathan Piala Malaysia 2010, M. Karathu Piala Sumbangsih, Piala FA dan Liga Super 2011 serta Bojan Hodak Piala FA Liga Super Piala Malaysia 2012. Buke tok akui sumbange coach, tapi beci Rajagobal lo ni tokser pandae ko Piya, Farhan dan Azwe Roya

      • lagi2 piya, korang tau x, piya ni jenis midfldr gaya lama, xsesuai nk dbndngkn ng sapik rahim, dia kt klate je bgus, men msia cm hancur, tgkla mse main ng chelsea ke ap mse tu, mcm hampeh, peluh je meleleh bnyk , pasing hncur

        • sekali cuba dgn chelsea da confirm out ka?

          • Masa friendly dgn chelsea kita xbleh nilai kat situ,xde makna..piya gemuruh tgk mat salleh main..besar2,tinggi plak tu..lgpun piya blum serasi dgn 1st eleven masa tu..piya dgn sapiq lebih kurang je,cuma sapiq muda skitla..

  5. bgs la kunalan msuk gak slgor….tau pn ko rsa brslh tgk team negeri klahiran ko dah 2 thn kempunan piala….HAHAHAHAHAHA…ex harimau muda pn mkin byk dah msuk slgor…pasni tamil arasu(banting) msuk plak lah pas mahali(selayang)gurusamy(semenyih)arif zulkifly(ampang)……smgt cmni la bgs…bkn smata2 nk duit…tp main bola sbb utk naikkan kmbli glory bola sepak slgor yg dah tggelam sjak 2-3 thn kblkgn ni…aku harap bila nazmi faiz dah bosn main kt lua,blik MALAYSIA nnt main la jgk utk slgor..time skola rndh kcik2 dlu pn bdk ni dah pnh main utk slgor jgk skali dgn si arif zulkifly tu…..hahahahaha…wait n c jer la…..

  6. sape wong kah heng ni? knp x permanentkan rozaimi utk main tetap dgn selangor dia bagus apa? bahaya kalo nak harap amri yahyah je. bosko balaban kira dah x dgn sgor ke?

  7. oh rupanya wong kah heng ni budak piala presiden selangor umur baru 20 tahun. mintak2 dia jd la sehebat james ‘king’ wong yg bermaharajalela di arena bolasepak malaysia satu ketika dulu.

    • Inila aku tengok ayat paling bodo dari seekor hantu…ha.ha..dia tanya…pastu buat terkejut dia yang jawab….aku rasa otak jerangkung ni masih biol pasal frust misi 33 selangok leburrrrrrrrrrrrrrrrrr……..Phuii..

    • jerongkang??? bukan.. jerangkung..

      sape nor azlan razali ni?? oooh.. rupa2nya norazlan ni penjaga gol selangor dulu, kini dan selamanya…

      • SAPE JERANGKUNG NI???OOHH..RUPANYA HANTU MENYAMAR JADI JENTAYU..LAS-LAS MENYAMOR JADI ABAH KAU….HA.HA..HA..KANTOIIII…..

  8. Jerangkung.. Aku rasa tak rugi kau beli baju MISI 33.. Tiap2 tahun boleh pakai.. Hehe.. Jangan marah.. Gurau je..

    • man kidai anjing,
      ko dgn beruk2 merah ko boleh pegi berambus. pegi comolot dgn TSAM tu. gi…

      • ishh..awak menyalak kat tempat org boleh pulak? org tempelek sikit jerit supo ponde! rilek la bro. aku tgk kau pun duk mengkritik pasal kelantan so adat le kena kritik balik.

        • aduss sorang lg beruk merah. kritik dgn kutuk pun x tau beza. ko pegi zoo kasik pisang kat sedara ko tu.

          • jerangkung takdak gigi

            beruk merah kita dah biasa tengok… tp klu beruk bontot merah kuning itu ialah jerangkung… spesies beruk merah tp tahi kuning melekat di juboor. ahahaha

    • hahaha,jimat bajet jersi dh 2..

    • btul man kidai.mmg x rugi klau beli baju ‘misi 33′.smpai lusuh pn trpaksa kena pkai jgk.kesian jerangkung.

      • Kesiannn Jerangkung…..misi 33 tak kesampaian….Simpan la baju misi tu untuk pakai tahun 2013…2014…2015…2016…2017…2018….dan seterusnya….isk.isk.isk…

        • kurang2 ada jgk misi 33. biasa la x berjaya yg penting berusaha. gagal sekali x semesti gagal selamanye. ko tu misi ke 3 pun x lepas lg.ckp besar.uden, uden bodoh nye ko ni.

          • haaa…aku simpati ngan ko jerangkung..jangan la ngangis yek….sabo je lah yee…mgnkin tahun depan…depan…dan depan…dapat la capai misi 33 ko tu..itupun kalau dapat …tp tahun depan bukan kelantan jerr nak selangor kalahkan..ATM,perak,JOHOR,gganu pun dah perkuatkan team mereka…sabo yekk..ala jangan la nangis..isk..isk..ala ciannyer..

          • udeanjing,
            nak nangis buat pe? main bola biasa la ada menang kalah. sapa yg hebat, dia yg berhak menang. yg x syoknya beruk2 merah mcm ko yg suka ngutuk team lain terutama selangor. kalo selangor x power buatpe ko sebok? apa kelantun xde niat nak pertahan piala malaysia buat kali ke-3? maklumlah hajat hati nak laung misi 3 tp malulah dgr pun tak gah. xde nilai sejarah lagi. btw psiko ko x makan aku eh. ko tu kan kanak2 ada hati nak intimidate org tua. lucu btul heheh.

          • ha.ha.ha…hantu jerangkung meroyan dah mengamookkk…lariiii….ha.ha.ha……jerangkung bodo pianggg.memang sah dah biol pasal misi 33 hancussss…..selamat menunggu tahun depan..byeee…

          • meroyan apa? misi ke 3 ko tu pun x smp lg. sebok soal misi 33 selangor. lps kelantun ko smp misi ke-10 br la ko dtg belagak ngan aku. skrg ni masih x layak lg. tau x uden aka bahlol?

  9. Adakah kehadiran sharbinee akan memanjangkan MISI 33? Sama2 kita nantikan

  10. ..rase list ni tak komplete ni..
    ..at least ade 3 pemain import utk main AFC tahun depan..

  11. xpeduli apa org nk kata..aku banga jadi ank selangor.ingat bola itu bulat.kejap di ats kejap di bwh.so kalau xnk menyokong ketika kalah jgn bersorak ketika menang.adat lah kalah menang.jnji setiap tahun mesti bangkit..buat balik yg terbaik.misi mesti diteruskan angaplah tiada rezeki red giant tahun ni.viva selangor..only one red in malaysia..” THE RED GIANT”…peace!!

    • There are 2 reds. Red warriors and red history. Which red are you?

      • ni slogan red giant, rek werior ni ske sgt tiru, dlu kijang emas la, kijang la, tgk red giant mantap nk gk ltk red, ltk la pink warior ke

      • Kau xpayah nk reka cerita la kononnya gelaran red warriors tu tiru red giant. Bila masa plak kelantan tgk selangor MANTAP (mantap ke?) terus kelantan tiru gelaran tu? Hahaha.. Kau tipu pak pandir boleh la.. Kau reka cerita apa ni? Red tu merah sempena warna bendera kelantan, warriors tu pahlwan, pejuang, signifikan utk pemain bola sepak kelantan sebagai hero. Giant tu xsesuai dh pakai. Selangor dh tak giant dah. Byk dh pasukann lain yg dh mninggalkan selangor dr semua segi pengurusan, corak permainan dn penyokong. Apa makna giant? Pasaraya giant dekat stadium s.alam? Giant si bodoh dlm cerita doraemon? Hahahahaha

        • makna sebenar “red giant” :
          1.Perkataan red di ambil daripada warna bendera selangor iaitu merah kuning.

          2. Perkataan giant?? wah mentang2 tempat ko bnyk pasaraya giant… hahaha

          • red warrior tu red indian ker?..mohon pencerahan sikit..

          • bg aku senang je. kalo beruk2 jerman merah ni berterusan attack selangor, maka secara sendirinya dia pandang selangor sbg pencabar terdekat. kalo x dia x heran pun. bgtau team mana yg dr segi pengurusan, penyokong dgn cara main yg lg advance dr selangor? ko ada simpan statistik brp byk penyokong pegi stadium utk satu2 team ke? kalo x diam itu lebih baik sbb bila ko ckp mmg nampak bodoh wahai man kidai anak kepada anjing.

    • hai nak berlagak lagi siapa pemilik THERED sebenar!!!!
      Masa sebelum perlawanan selangor togol vs kelantan,,korang xbaca newpaper ka???
      Apa suratkhabar tulis !!!! Dia tulis sape yang bakal ditabal pemilik THERED sebenar antara TRW & the giant Tampoi,,,hehehe,,,
      korang xboleh terima hakikat ka,,team korang daa kalah dalam kedua2 penentuan itu,,,malah kena tinggal telur di tempat sendiri plak tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,,,,
      kalah,kalah,,,kalah,,,apo kono yoep !!!!
      So sape yang sepatutnye harus ditabal own”THEReD”truly,,,,,,,,pehh!!! Gerek seeeeeeeaaaaaaa,,,maplus laaaaahhhh,,,

      • JengKing Forever

        The Red Giant = si Giant dlm kartun Doraemon yang mukanya merah padam bila kalah.

        Thn dpn giliran JengKing Johor jadi juara treble plk.

  12. bru 17 org pn…..kurg nk 25….xofficial lg list ni…

  13. ntah mane sumber le nih… HADI YAHYA x jadi amik ke?

  14. Amat memeranjatkn ble name razman roslan dan k.solihin xde….bg aku prestasi dioarg bleh than!!! Lg 1,amirulhadi mane???? Name2 yg aku sbut kat atas ni bgos wat backup….aduhai,frust aku!!!! N stau aku…kunanlan msuk johor,bkn slangor!!!! Apapun all the best tok red giant…adios

    • Lg satu nama missing is azidan sarudin. Walau pn aku fan kelantan, tp aku minat ngn gaya prmainan azidan sarudin. Kenapa selangor menyingkirkannya? Mohon pencerahan

    • ni lg sorang bongok..konon fan selangor tp nama player x kenal..solehin kanasian tu k. solihin la ngok..lawak2..haha

  15. Yesss…!!! Selangor d only RED.. with no trophy!!! …and Kelantan d only RED.. with TREBLE CHAMPIONS!!! Malu den

  16. sape fan2 slgor g la tgk2 slgor fa wiki….ada plyer jpun tu…regular plyer japan national team…pnh main world cup2010,Asia cup,mcm2 lg..tp ksian la dgn plyer muda adib aizudin bek kiri tu apsal xde dlm list….bdk bgs ctrl ball,marking man pn solid,bdk lg plak tu…time semi final piala MALAYSIA dgn klnnt aritu bgs bdk ni main…krg2 bleh backup asarudin ptra…btl la plyer2 buangan ganu nelang byk nk msuk slgor..diorg nk ikt ex coach diorg kot….mang fight la aku rasa liga MALAYSIA msim dpn plyer slgor+plyer tgganu…sjrah bru la….sbb zmn2 slgor glory dlu slgor xpndg pn set2 pntai tmur…byk plyer2 slgor time tu asl dri pntai brat….wait n c jer la….

  17. azidan pegi perak…amirul hadi n razman g phg..x official lg..tp tunggu je la..striker baru dua je tu…jgn sampai semua key player kena sambar..johor lum naik daun lagi tu…hehe

  18. Sedih jerangkung misi 33 ni.. kawe saje komen baik,dijawab dgn istilah mcm nama dia juga hantu…
    Apasalahnya kalau Rajakepal jadi jurulatih selangor.. kurang2 ramai pemain selangor boleh main wakil malaysia.. sblm ni dia telah wakil veteran sel vs veteran singapore..hargailah dia..kalau tak maybe jerangkung kena tunggu 33 tahun lg kot..

    /.sek kelate pun tak halau tetamu msk dlm group tak kiralah dr mana2 pun.. betul tak,, kelantan siap jamu mkn paling istemewa buat sek selangor biarpun byk sumpah seranah .. Tunggulah 33 tahun kot..

    • wahai en jeme kelate yg baik budiman. ketahuilah hakikatnya bahawa kami, penyokong selangor tetap mengakui bahawasanya mmg kelantan adalah di puncak persada bola sepak malaysia buat masa ini. walau bagaimanapun kami mmg kurang senang apabila en jeme mengutuk misi kami kerana itu adalah hak kami utk meletakkan sasaran dan bukan mudah utk menang sebanyak 33 kali Piala Malaysia. dan adalah satu hakikat bahawa menang 32 kali > menang 2 kali dalam mana2 hukum matematik sekalipun. jd kurangkan sikit berlagak dan fokuslah utk memberi sokongan pada team kelantan tuan itu. kerana dalam tempoh 333 tahun pun belum tentu team kelantan boleh capai tahap ini. semua orang tahu bahawa en sememangnya menghina team selangor janganlah buat2 bodoh pula, ataupun sememangnya en jeme ini meme bodoh? saya tinggalkan utk tuan introspeksi atas diri sendiri. sekian sahaja reply saya yg sangat berbudi bahasa ini. terima kasih.

  19. tahun depan aku nak tengok JOHOR jadi CHAMPION tak semua star dia ambik nih

  20. marcus tulio tanaka men selangor…bekas player jepun…

  21. takusahla gaduh fan klate dan selangor..bola malaysia pun tak sehebat mana..main bola lawan singapore pun terhegeh2 nak menang..akhirnya syok sendiri nak jadi juara aff je…yang piala asia tak nak semangat takut kena belasah..

  22. Kelantan ni baru2 naik je, tp bila kalah mengamuk, smp nk bakar stadium, penyokong gaduh jgn citer la, bila mng lg kecoh konon dh hebat sgt…selangor juara byk kali x heran sume tu…biasa la klh mng, hentikan kutuk mengutuk ni, x ke mana pun juara tu, komen la yg positif, thn ni ttup buku, thn dpn kt tgk plak cmne. GLORY2 RED GIANT !!!

    • bagus la ko….kata xnak gaduh..mgutuk2, tpi ko mgutuk org jgk…ko nmpk yg salah org je, fan slangor ko nmpk baik smua ke?..ape la…piirah

    • Penyokong selangor bakar tandas stadium s.alam xmasuk paper. Penyokong selangor baling batu ke bas pnyokong perak xmasuk paper. Penyokong selangor BUNUH penyokong kelantan, diputarbelit dlm media kononnya mati sakit jantung. Penyokong selangor baling bata ke pnyokong kelantan xdidenda. Glory ape benda kalau penyokong perangai setan tp disorok media. Tak ke mana glory selangor tu. Slama ni pun menang piala dgn kaki kipas FAM je. Rasuah, atur perlawanan..

      • Yea! MEDIA lah yang menyebabkan mereka ni jadi buta kayu, banyak perkara besar dipendam sebaliknya pula banyak perkara kecil diperbesar-besarkan …

      • sekurang2nya x bakar keta polis. x penah dibuat mana2 fans yg fanatik hatta di argentina atau itali. itulah hasil ajaran wali selipar. kalo betul penyokong tu bunuh pi la buat repot polis. dia bunuh pakai apa? bukan tempat fans dah diasing2kan? ko ni mmg terbukti bahlol la man kidai. aku rasa ko ni bukan jenis pi stadium pun. kalo betul ada rasuah pegi repot sprm la. man kidai adalah sah anak anjing.

        • Ni lah akhlak buruk jerangkung.. tak tahu lah sapa yg dia maksudkn dgn wali selipar tu.. hanya dia yg tahu.. yg kes bunuh tu dah report polis tapi DISEMBUNYIKAN KEBENARAN DAN DISENYAPKAN.. Ada paham? Puak2 kau la yg buat keje dajal ni.. Kerana apa? Kerana yg buat tu Selangor dan yg mati tu Kelantan.. Sebab tu polis ngan media senyapkan..

          Kau tak percaya dalam FAM kem Selangor pmbuat palat ada atur perlawanan ngan rasuah? Kau pegi tanya Chris Eaton pegawai FIFA..

          Panggil lah kau nak panggil aku anak apa pun.. yang pasti aku nak tegakkan kebenaran yg telah lama puak2 kau sembunyikan.. kau masih sokong puak2 tu?

          Aku malas nak panggil kau anak anjing sebab aku tahu berdosa.. Tapi kau selamba panggil aku anak anjing tak tahu la plak aku kau rasa berdosa ke tak.. Ke kau tak percaya ada dosa pahala? Hah jerangkung..

          • Mula2 aku heran jugak apasal man kidai mati2an dok layan jerangkung kow2 punya. Bilamana jerangkung maki ulamak, barulah terserlah ropa sebenar ropa hantu ni. Kesian kat kau jerangkung. Kau patut baca hadis pasal akibat membenci ulamak. Kau buleh X suka team klate, tapi memaki ulamak?….hidup kau takde makna lagi. Cepat2 tobat la.

          • kasik la no kes brp, sape yg buat repot. chris eaton ko nak pakai statement? haha lucu la ko ni. mat salleh tu kena sergah suruh bg bukti trus diam. nenek aku pun boleh serkap jarang mcm tu. lgpun xde plak aku dgr dia kata kem selangor yg buat rasuah? agaknya selangor pun dia x tau amenda. dah la mankidai ko ni memalukan diri sendri je. dah la aku dah bosan lyn hipokrit kelantun. ko dgn kelantun2 ko boleh pi berambus dan mampus. btw x payah la citer dosa pahala mcm la ko py pahala byk sgt. hehehe

          • alahai man kidai.. usah membongak la.. xde fan bunuh fan len.. arwah tu menggl dunia sbb asma/sesak nafas bkn nyer sakit jantung. Mati atas riba kwn nyer di luar perkarangan stadium pas game.. depan mata aku sndr..

  23. yeahh Nasriq Baharom masih kekal di Selangor FA

  24. kesian slngor.duk megah sbgai red giant.tp soal kewangan x giant pn.klau dh kaya knp ambik ramzul je.bdak tu dh brtahun jd reserve player je dgn kltn.

  25. pengumuman kpd fans2 SELANGOR ada makhluk p mndajal selangor fa wikipedia edisi bahasa MELAYU…..hahahahahahahahaha ni mst kes ada puak2 yg xpuas hti team diorg yg kalo mati hdup blik pn blm tntu dpt break glory rkod selangor

    • takde ape le nak bangga dgn sek selangor.. juara zaman purba..sekarang msuk alaf 2000… Zaman dulu .kena tutup dah.. buat buku sejarah bolehlah..rakyat selangor takbur dengan kejayaan silam..buka mata lah wei..Tiru ganu beli Efa.. Hi..Marlon Ko campu Boban baru ada harapan misi 33..

    • Mi jawa.. Takde apa dgn glory selangor tu.. Patutnya kalau dh menang piala banyak, kurang2 selangor dh maju mcm kelab2 trnama asia – pohang steelers, nagoya grampus etc. Ini smakin trtinggal ada la. Selangor menang byk piala sbb NASIB. Kalau dr dulu football development di msia ni dibangunkn secara adil di setiap negeri, xdenya selangor menang byk tu.. Sedar la sket.. Xda org nk dengki ngan GLORY prasaan kau tu.. Hehehehe… Kesian..

      Apa guna menang piala kalau jd kaki kipas FAM..

      • man kidai knp la otak ko ni jumud sgt…kalo slgor mng nasib byk kipas knp la legenda hebat2 dlu MALAYSIA ni slh sorg mcm arwah mokhtar dahari tu dtg dr sglor????kalo dah mang ktorg mng nasib slama ni…slagor xkn ada lgenda2 yg org kng smpai skang ni…arwah mokhtar tu bkn stakat player asia tggara jer knal dia time zmn tu…tp kalo ko nk prtikaikn jgk,nak nafikan kehebatan arwah tu…nk ckp sume tu nsib…arwah mokhtar jd pndai main bola sbb nsib bkn pasl usaha dia training hardcore pgi,siang,ptg,mlm silakan…sbb apa sbb otak ko mang smpit…ko bgga dgn klntn xpe tp org lain nk bgga dgn negeri sndri ko dok bangkang…dgki dgn rezeki slgor…pastu ska2 ftnah game slgor rsuah la,kipas FAM la…fan slgor bnuh org la,bkr tnds stadium sndri la…nk brckp bia brfkta der…brckp bia brakal nfsu bia d kawal

        • ya aku setuju selangor memang legend . kita tengok setakat mana dia punya legend tahun depan

        • Berulang kali dah cakap, xda sapa dengki ngan selangor tu. Kagum jauh sekali. Maaf ya encik selangor. Hehehe..

          • ini la kata dr mahathir. melayu mudah lupa. kalau klate cukup bagus awat kalah dengan pasukan arab? duk kutuk pon org melayu gak. nik aziz x ajar ke? main bola je kot. mn semangat kesukanan?

          • yelatu mankidai ko kan anak anjing. ha cepat nyalak aku nak campak tulang ni.

          • Jati selangor.. Tak perlu libatkan kata2 mahathir atau tunjuk ajar nik aziz dlm hal ni.. Kelantan kalah ngn arbil sbb 6 key player xdpt main kt sana.. Ada paham? Nasib tak baik. Kalau cukup lengkap insya Allah boleh menang.

            Dp ayat kau aku dh tau mentaliti jenis apa kau ni.. Ayat mahathir pakai, tp kutuk nik aziz.. Aku cukup kenal level mentaliti puak mcm kau..

          • SEtuju ngan ko Man kidai…apa punya bodo+bangang+biol ayat jati selangr ni..nak komen pasal bola tp masuk mahatir,nik Aziz ni pehal..Bodo punya olang oooo…

          • jerankung – man kidai

            gilo-bodoh-bengap-budu-busuk-hati-busuk-

      • salam, semua bodoh sbb bola. ada otak tapi bengong
        duk kutuk2 pon bukan hang pa dapat ape pon. dapat dosa je.

        • err silap tu yg bodo & bengong tu hang kot. dia org tengah bagi feedback. kalau takde feedback, FAM sampai bila tak berubah. aritu FAM ada mention pasal org tak puas hati pasal denda RM40k tu……mungkin depa dapat feedback dari sini, manatau. so tolong jgn tunjuk bodo dan bengong hangtu ye ane.

      • JengKing Forever

        Bleh le menang sampai 33 kali sebab final asyik main tmpt sndiri je. Kalau tak kat KL mesti S.Alam. Cuba buat final kt Kuching ke, A.Star ke, kt JB ni ke, blm tentu Slgr mng sbyk tu.

  26. wah..hebat2 barisan Selangor kali ni..tapi agak bengang skit sbb anak kelahiram Klang Hadi Yahya tidak mahu serta team edisi kali ni..

  27. aku rasa la..sokernet nih ptt kawal komen2 kat sini..ini hanya menggalakkan pergaduhan dan kutuk mengutuk antara negeri..walhal..kita semua nih duk dalam satu negara..satu bangsa..agama pun rasa islam ..tp bahasa x mencerminkan keperibadian yang baik ..

    ak pkai email tipu pun bleh lepas komen =.=”

  28. TAHNIAH BEBANAN 33 ATAS BAHU MEREKA..

  29. makan budu lg sodap

  30. Mana amirul hadi zainal

  31. irfan..balik ganu r pulok mg, dok pom mg wak kuca lu selangor,phtu lari kelab lain,hahahaha..

  32. kelantan mundur miskin,pendatang haram.

  33. negeri pling maju selangor,paling mundur kelantan..juara 32x slangor..kelantan 2x i2 pun mesti ada rasuah..

    • Memang Selangor paling maju tapi engkau merempat kat negeri sendiri!

    • selangor maju sebb cina ramai…nk arap org melayu mcm ko kuat dengki..santau sana cini, org jawa kn terer ngn santau…tgok kt explyer selangor…ko melayu selangor maju sbb mkn taik cina je…jge maroh deh..xsuka kena kutuk…jge kutuk ore boh

  34. salam..sesama islam pun anti ke? kekayaan semua milik allah,kemunduran pn kuasa allah,pendatang haram pn manusia ciptaan allah..semua nya dr allah..bersyukur dgn kurniaan nyr..mundur d dunia xmengapa jgn muflis d akhirat(ke sana tnpa amalan).. klate xmundur seperti anda sangkakan..bw fmly sekali sekala p bercuti d klate….

  35. Pd anti budu…klu mundur yg ko maksudkn sal xder pub,disco,klab dangdut,kdai no ekor n pat jual arak secara tbuka…..mmg klantan negeri pling ‘mundur’!!!! Slangor mmg maju sal bnyak tempat2 yg aku sbotkn kat atas!!! Ko trylah pegi skali k Klantan…tngok dlu then bru judge mundur xmundur!!! Xdnafikn..mmg klantan kurang dr segi pluang pekerjaan tp dri segi prasarana,klantan xjauh beza ngan negeri lain!! Aku dah bnyk merantau negeri lain..n aku rase KB antara town pling best klu nak shopping!!!! Peace bro….

  36. (fans johor sokong selangor)

    baru menang piala bpe kali sibok la nk kecoh org klntan ni…tgok la musim depan plak kan sape yg mng…johor ke klntan yg blagak..Mat Yo nk kuar g johor pon xbg..dah ketar lutut la 2…telor kote menggeletar..

    • ni se.cerdik tapi. yg teruk sekali.. gelap hati tak caya kuasa tuhan.. letaklah sebesar gajah pun boleh tumbang ini .. sorang je pemain import.

      .Mat Yo ape nak heran. semua org pandai mana ada orang nak mengaku dia bodoh.. . maybe balasan org org ingkar janji di susahkan segalanya.. Tgk le Mat Yo ngan johor nanti mungkin makin bersinar atau hilang sebutan namanya… kita tunggu kuasa siapa…

    • ni lh perangai org johor… sibuk kutuk2 org, lu punya pasukan 2012 ni ada telur ke tak, yg ko kata xde telor tu menang beberapa piala…bebereapa..dh menujujkn ko org tu hebat…sama ngn prngi sultan nya… drp mgutuk2 org baik ko pi jaga tanah ko kt pengerang tu..dh abih org sprok beli, kat jalan kulai pn abis cina singapork amik… jadi mcm tu sbb ramai org johor..xsmua la..ygg telur xdde…sngup jual tanah sdiri..krn duit..kau org johor yg xde telor

      • aku pun nak jadi sultan

        alaaa..nak jadi sultan kelantan pun berebut ngan adik sendiri…smpi abg panggil polis tangkap adik…punyalah teruk sultan…mcm sial……

  37. kalau samseng kt dlm ni boleh la sapa yang anti kelantan tu kt luar diorang penakut..cubala buang PHD tu …kita ni rumah kata pergi kubur kata mari x payahla nak buat dosa lg

  38. hey…adakah sumer org kat sini org Malaysia? apsal semangat kenegerian kuat sgt nie? Ada faedah ke ngan caci pasukan kltn mahupun selgor? Kalo malaysia masuk final…penyokong dibahagi dua belah ke? pikirx2 la…Suzuki Cup perlukan sokongan anda sumer…hentikan segala perbalahan kat sini!!!!!

  39. mundur..byk..penagih..ckp melayu pun tergeliat ldah..cam gampang

  40. dah berapa ekor mat budu dh gua hentak inikn pula mat gedebe dlm facebook..haha

    • anti budu lupa makan ubat

      Ni sorang lagi. Terlupa makan ubat. Itu pasal makin sewel. Aku nasihat kan ko pi berehat, makan ubat tu dan jangan masuk sokernet buat sementara. Kesiannnnnye….makin sewel ko ye. Aku harap kau sembuh la sempena maal hijrah ni. Hijrah dari sewel ko tu ke yg lebih berakal.

  41. 2 la kebangangan mangkuk sekor ni….x kira la sokernet ke facebook..kbyakannya pendatang mcm ko ni la.. bangang..negeri pun nk merempat..dlm facebook klab pnyokong selangor ada yg nk merempat jgk,,suh sekolah isap kuda.dh besar jln kmpung dia pgl highway..rumah cm reban dia pgl banglo..lawak.lawak..haha

    • Hang tu sembang je lebih
      Piii rahhhhhh
      Ckp tak mau jatuh tapi Macam butuh
      Selangor harap kan byk jawarian je
      Kalau tak de depa tu tah apa nak jadi…
      Tgk saja ex menteri besar depa dr Gigi tu
      Dah jadi Macam toyol mencuri je Kerja nooooo
      Harap kan pagar
      Pagar makan Babi

  42. heeeiiiii…..anti budu.klau kau nk komen psl bola dlm sokernet ni,kau komenlh smpai lusa pn.tp klau kau nk hina org kltan aku rasa x pyhlh siaaallll…..kau rase bangga ke dgn rmh2 bsr kat negeri kau tu? sdr skit majoriti pemilik banglo negeri kau tu bangsa lain.bkn org melayu mcm kau.aku bngga dgn negeri aku.brmula dr rmh mcm reban yg kau ckp tu hnggalh bnglo brtngkat tngkat majoriti org melayu.itu psl tanah di kltan ssh utk bngsa lain nk beli.tp negeri kau bangla pn blh beli tanah..aku rase kau ni duk merempat kat rmh setinggan je.negeri kau bnyk rmh setinggan kn bodooohhhh?

  43. dh budu,budu jgk..tnh kt kelantan,utan je..nk kwn ngn monyet..tgk kat stadium kdg kambing kt kelantan..dh sbijik mcm monyet org dlm 2 haha..mcm..bgsat..riyal konon..nk ckp bhasa arab la..haha..kajol la.,,lancau la..semua ada..kt klantan..mcm sial..

  44. ape kena mgena lak jawa ngn menteri besar lak..ni ada lg beruk sesat..buuduh..

  45. apa gadoh2 ni.....???

    da la korg,….jgn wat malu org melayu,… cube rileks je,…ta pyh la na kutuk2 negeri2 laen,…semua negeri ad klmhn masing2,..bkn sume nye smpurna,…yg pnting kite sume dlm 1 negara,.prpaduan amat diperlukn…lg2 kite ni stu agama 1 bangsa,… muhasabah diri,..ta kn pasal bola ni je,..kite na gado smpai mcm ni skali,..come on la,..

  46. islam is the best

    betul2 jgn gdoh2 kita semua org islam penyokong selangor ke kelantan ke kedah ke johor ke, kita ttp rakyat malaysia jadi kita harus menghormati antara 1 sama lain.

  47. satu ayat yang jelas…selangor perlu mengekalkan reputasi sebagai gergasi bolasepak negara

    • ya betol tu… selangor sbg gergasi bolasepak malaysia perlu mengekalkan reputasinya..sebagai juara 32x piala malaysia mmg x dpt disangkal lagi yg xdpt dikejar rekod mana2 pasukan lain..

      • NEGERI LAIN TU JELES DGN SELANGOR. JIKA PEMAIN BAGUS ADA PASUKAN YANG NAK BELI PEMAIN TU SELANGOR X KAN HALANG PEMERGIAN NYA. APE PON KITA TGK 2013 SELANGOR VS KELATAN VS JOHOR VS SINGAPURA SIAPA AKAN JADI PEMENANG

  48. kelantan nih semua nak dijadikan musuh, jangan riak bos

  49. sokong kuat red giant darul ehsan(rgde)

    baru mng sekali weh kecoh sel ad gak lwn m.united.trw ad bran ker lwn m.united

  50. Lebih la klantan budu ngan slangor sohai ni. dua2 team xpower..semua crita nak best je mcm pemimpin2 korang. habuk pun tarak. mcam sial je bangsa2 negeri korang ni. Vavi tu uolls..

  51. lu power rengers ke power sakai..xpun branak keluer kt bontot babi

  52. Fan Slgr, Kltn, Jhr, Trg, Kdh, Phg, P.Rnger, Anti Budu, kome tak pyh khayal le! 2013 thn kebangkitan Perak….

  53. gi gaduh ngaan indoon la.klate sebok kat page sel apahal tak malu ka… serupa indon

    sebuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>