Kelantan Juara Piala Presiden 2011

FINAL: Kelantan 2-1 MP Muar

Final Piala Presiden 2011KELANTAN muncul juara Piala Presiden 2011 selepas menumpaskan kelab MP Muar FC 2-1 dalam perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Sultan Mohd Ke-IV sebentar tadi.

Beraksi di depan penyokong sendiri Kelantan bermula garang apabila berjaya mendahului MP Muar seawal minit kelapan menerusi percubaan Mohd Aris Zaidi dalam kotak penalti.

Video Final: Kelantan 2-1 MP Muar

Namun MP Muar berjaya bangkit menyamakan kedudukan hasil jaringan Mohd Nor Hakim Hassan pada minit ke-23 selepas penjaga gol Kelantan gagal menangkap kemas rembatan dari luar kotak penalti.

Kedudukan 1-1 kekal sehingga berakhir 90 minit masa sebenar perlawanan.

Mohd Khairul Izuan muncul wira pasukan Kelantan apabila menjaringkan gol kemenangan tuan rumah pada minit keempat masa tambahan.

Video: Gol Kemenangan Kelantan

11 Responses to Kelantan Juara Piala Presiden 2011

  1. congratsssss kelate

    • Alaaa menang bola bwh peringkat umur x baligh lgi bleh laa..Selangor tetap Hebat!

      • Gergasi bodoh kayu

        abis tu kau jelos kee bangsat.. budak2 selangor xda yg hebat pn… tahniah kelantan…

      • mana budak belum baligh selangor?? tak timbul timbul dalam bola.. mabuk arak ker? selangor best?? poorahh..

      • anti gergasi yang bangang

        to gergasi stupid:
        mulut lu cm pantat la beb….
        cuba tgk mulut lu ng pantat awek lu.. mgkn sma kut..
        jgn nk merapu n bt naek drh org laen da la..
        mn team selangor y ko sanjung 2..
        piala fa dpt kat trgganu, sumbangsih kat klntan, liga super – klntan, so pe piala team ko dpt musim nh…
        dpt batu ko 2 boley la.. cz duk sanjung sgt team ko 2..
        da la wei… memalukan penyokong selangor n plyer selangor la…
        nk bgga pon bia bertempat…
        xperlu nk jealous smpai bt ayt cm sial jer dlm nh…
        lu punye otak…
        lu pk baek2…
        jgn tunjuk sgt bodoh lu kat cni…
        ok??
        hrp2… sdrkan dr la…
        lau x sdr lg xthu la….
        mgkn ko nh jnis xde ht perut kut… muehehehehe…

      • sian gergasi……selangor kalah kepada kelantan tahun lalu dan di belasah teruk tak dapat julang piala malaysia, gergasi jadi gila khinzir….kesian…beginilah kalau orang yang selalu perasan hebat….dah gila pun rasa hebat lagi….

      • BUrit ehhh gergasi…..selangor main po burit mok mung

  2. assalamualaikum

    laaa , bute bola rupe nye . liga super tu bawah umo lg ke ? hebat btul selangor . liga senior ngan junior sume kene ayam skrg . tape lahh gergasi . bio bute bola , jgn bute agame . hehe

  3. kelantit baru je tahun 2,3 tahun ni nak up, tu pun dah cam sakai,

    • kalau baru nk naik pn apa mslh kau..bukan mak bapak kau yg keluar duit pn… ni la org bodoh smbong..klau kau jelos tu ckap jeee..

  4. Tahu x nape FAM pilih Selangor n bknnye pilih Kelantan or team2 lain utk lwn HM esok..sbbnye adelah krn Selangor sbuah team yg HEBAT n bkknye team cap Ayam mcm team2 lain..sbb tu jgak rmai pemain2 Selangor spt Safiq Rahim, Amirul Hadi n Safee sali dpt offer main kat liga Indon..pemain2 Kelantit ade ke dpt offer??..hehehe jgn hrp lah klau main HM pn jdi rezab je dari awal hngga akhir..muehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>