Piala FA: Terengganu tambah derita Negeri Sembilan

Negeri Sembilan vs Terengganu 1-3 Piala FA 2013
Piala FA 2013: Negeri Sembilan 1-3 Terengganu

Suku Akhir Pertama Piala FA 2013

Skuad Jang terus merosot selepas tewas 3-1 kepada Terengganu dalam saingan suku akhir pertama Piala FA di laman sendiri pada Sabtu malam.

Perlawanan di Stadium Paroi, Seremban itu hanya seri tanpa jaringan pada separuh masa pertama.

Namun perlawanan lebih rancak bermula babak kedua dengan kedua-dua pasukan cuba untuk mendapatkan jaringan terutamanya pasukan tuan rumah yang masih belum mencatatkan kemenangan dalam saingan Liga Super.

Jaringan gol hadir untuk Negeri Sembilan pada minit ke-73 perlawanan hasil jaringan pemain muda, Mohd Nizam.

Walaubagaimapun kegembiraan skuad Jang hanya seketika apabila bekas pemain mereka, Effa Owona menjaringkan gol penyamaan untuk Terengganu empat minit kemudian.

Perlawanan kelihatan akan kekal seri 1-1 sehingga minit ke-91 apabila Abdul Manaf Mamat berjaya menyumbat gol kedua dan hanya dua minit selepas itu, Nordin Alias menjaringkan gol ketiga untuk skuad Penyu.

Perlawanan suku akhir kedua Piala FA akan berlangsung pada 16 April ini.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>