Petugas media diugut rakam insiden tumbuk JDT, T-Team

Seorang petugas media yang merakamkan insiden pergaduhan pegawai pasukan bola sepak Johor Darul Takzim (JDT) dan T-Team di Stadium Tan Sri Hassan Yunos di Larkin Johor malam tadi, diugut sekiranya beliau tidak menghentikan rakamannya.

Astro Arena malam semalam menyiarkan satu video yang mana seorang lelaki menjerit: “Pergi belakang! Pergi belakang! Kalau tak nak kamera pecah pergi belakang!”.

Rakaman klip video tersebut menunjukkan ugutan itu dihamburkan selepas kamera menggerakkan lensa ke arah pergaduhan yang hanya berlaku beberapa saat.

Sebelum pergaduhan tercetus, kamera menunjukkan seorang lelaki berjambang berlari ke kiri dan keluar daripada bingkai lensa kamera.

Kamera itu kemudiannya turut menggerakkan ke kiri bagi merakam kekecohan dan pergaduhan itu tetapi tidak jelas siapa yang mengasari siapa.

Tiba-tiba kemudiannya lensa kamera bergerak ke kanan menunjukkan lelaki berjambang itu beredar dengan dikelilingi beberapa lelaki lain.

Video insiden tumbuk membabitkan pegawai tertinggi PBNJ dalam terowong ke bilik persalinan

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

52 Responses to Petugas media diugut rakam insiden tumbuk JDT, T-Team

  1. kalau tak nak pecah kamera, pergi belakang? wahh..

  2. Liga M tak pernah berubah. Sebab tu aku malas layan.

    • Ehhhh apa kak bro tak berubah
      Lepas Ada JDT ni banyak berubah
      Pergi stadium bawa komando
      Cuti beli pemain dalam kontrak
      Berubah apa tu

  3. Tak payah main bola la kalu gitu. Baik masuk tomoi lg bagus. Orang yang tengok pun tak meluat dgn gelagat golongan tak skolah ni.

    • Main hok I suka a kalah
      Pukul goal keeper
      Main bola pukul jurulatih
      Sukan yg esok untuk dia orang ni
      Tomoi
      Karate
      Tinju
      Tak pun kuda kepang

  4. hebat TMJ..siap buka muayy siam lagi…

    • Dalam perlembagaan FAM, hanya kritik saja tak boleh. Tumbuk, terajang tu boleh…. lu tengok nanti tmj akan terlepas hukuman……lu caya la…
      nak meeting pun lambat …..lu caya la……

      • mane tumbuk terajang tu?player t-team sendiri dah ngaku kat polis la takda kesan tumbuk pun..tapi kat terowong coach kecergasan dia yg tolak coach jdt..malu weh setakat tgk video tak habis ko buat kesimpulan sendiri..apala ko ni..

      • Itu dalam perlembagaan FAM,skrg cerita dalam undang2 polis sebab dua pihak buat report, kalau kata cedera itu tanggungjawab polis bkn FAM..dikira sengaja mendatang kecederaan..polis yg buat siasatan dulu,tapi berita semasa player t-team mengaku takda tanda cedera langsung..FAM benda yg tau?dorng undang2 bola, polis undang2 keselamatan.

  5. siapa yg berjambang tuu…?????

    • Lu rasa sape?…lu jgn tuduh sebarang bro…nanti lu kena saman fitnah..lu ade bukti nak kait kan sesapa ke?…kat dunia nie ramai yg berjambang..aku pun berjbang gak..idola aku TMJ aku…kerana jasa dan idea pemabangunan bolasepak yg TMJ aku buatlah yg jadikan sukan bolasepak di negeri johor dan di negara kita kembali meriah….korang semua jgn suka buat fitnah..pemain mat saleh tu yg kurang ajar ..tu yg kena tu…biar dia tau hormat kita …raja-raja kita …pegawai2 kita…

      • Semua terlibat salah,t-team yg mulakan hal,yg brjambang tu nyata TMJ..dia dah perhati sblum semua masuk terowong lagi,,dia naik tangga terus serang mat salleh tggi tu..Ko kena igt TMJ tu ada darah bugis,cepat panas..Dan yg tlg redakan dia ialah mat saleh kecergasan jdt yg jambang tu tarik TMJ suh cool..

  6. Dalam perlembagaan FAM, hanya kritik saja tak boleh. Tumbuk, terajang tu boleh…. lu tengok nanti tmj akan terlepas hukuman……lu caya la…
    nak meeting pun lambat …..lu caya la……

  7. jahatnya org2 sebelah sana…rasa dh x selamat nk pkai baju selangor dalam negeri johor asyik kna buuuu je…tpi aku fham team bru nk naik mcm 2 la.

    • Jangan risolah..selangor johor saudara..dulu dan saiki ne..gawe ati tambah gilem..

      • Betul la wak…lgpun jdt ke..selangor ke…atau mana2 team tkyah nak bmusuh
        ..main atas padang betul2..menang kalah adat permainan..yg penting kita enjoys..wa caya lu wak
        .

    • bukan jahat, tapi ada yg kasar sebab ada baka bugis,jawa,banjar..dan baka itulah sama jadi pendekar2 handal tiap negeri tanah melayu yg anda tak pnh amik tau..kalau jahat tak ramailah artis dari anak johor untuk hiburkan org..takkan sebab segelintir semua kena kot.

      • bangga apa ke jadah ramai artis lahir sana? buang karan tull!

        • Ko ni pun satu lah,,rumah ko takde radio dan tv ke??Atau ko duk dlm hutan?Mcm aku bukan bangga pun tp itu realiti hiburan utk malaysia bro..dari zaman ayah ko lg, pop yehyeh dibwk dari singapura naik ke johor smp ke kl..Ko nmpk sgt hasad tu..Kabupaten cuba terang pada ko lebih kurang je tu bkn nk gaduh..

      • Bole masuk syurga kot kalo ade ramai artis??? U lost ur mind or wut?? So salah.. Hahahaha.. Stop ur bitching la mangkuk.. Wut should i call u, a considerate clown?? Or maybe a preachy-preachy machine?? Hahahaha.. Oh, i forgot, stupid has no limit.. I wonder, where did u go to school??

        • ni lagi satu, biornye ler dia cakap ape pun, ko dok layan sampai ko tua pun tak abis. Korg dok bertelagah sebab bola tu plk leh ke masuk syurga? Aku tegur lelebih kang marah aku plk.

  8. tengok world cup lagi bagus, tak pun tgk chelski kalahkan man citeh…

  9. FAM tolong tegas sikit ya. Ban terus pasukan yg bawa budaya gangster ni. Tak ada civic, tak bertamaddun. Nak menang sangat, beli ajelah piala kat kedai. Nak besar pokok kelapa pun buleh tempeh. Bodoh punya team.

    • aku rasa kau ni pun bodoh kot, kau cakap bawak budaya gangster, kau sedor tak sblum ni sapa yg dah pnh bawak budaya ganster? kalau sblum team jdt ni dah ada budaya tu, maknanya team terdahulu yg cetus budaya tu dulu wahai si bodoh, dan aku cuma terang apa yg kau cakap je tu. dan bila kau cakap pasal tamadun, tak kena gaya la, tamadun johor dah jadi sejarah negara la kwn,antara zaman nusantara terawal,budaya dan ekonomi yg ramai ikut.aku kasi contoh makanan je brape byk dari johor yg kau makan tu?sate,nasi org kawin,baju teluk belanga hari raya korg. belum aku cerita tamadun lain yg org dah ikut lg. kau jgn celupar la kwn cakap org takda tamadun.kalau takda tamadun kenapa sultan mahmod lari dari melaka turun ke muar johor sebab kena serang penjajah dan mintak tolong?kenapa dia tak lari ke pahang mntk tolong?kenapa hang tuah asik ke muar jmpa guru silat dgn org bunian?tempat lain takda ke?dan sekrg baka sultan mahmod ialah sultan pahang dan perak.

    • Jangan pertikai tamadun orang sebab segelintir buat onar saudara kalau kita taktau ketamadunan.Aku harap kau kaji tamadun johor dan cuba google raja haji, skg kat astro ada cerita dia.Kau hina tamadun dorang serupa kau buat hina tamadun tanah melayu dan nusantara.Tamadun johor antara terbesar dalam sejarah negara bro.Orang lama ramai tau,wilayah selangor,n9,pahang,terengganu antara kawasan naungan johor sikit masa dulu.Kalau kau org dari negeri aku sebut tu,malulah kau sebab tak tak susur jalur sejarah.Sultan negeri 9 pun atas usul sultan johor yg lama sbb n9 mintak tolong cari sorg berdarah raja utk n9.Aku tak setuju sgt kau lekeh tamadun dorg,sebab sultan dorg lain2 generasi,ada yg awal,lepas tu ada darah sultan melaka,ada yg dari darah daeng parani 5 saudara yg skrg.Kau selidih jgn cakap sebarangan.Org yg tau terasa la bro.

      • bukanke sultan johor skrg dr keturunan temenggung? betulkan kalau silap

      • Pergi mampus dgn sejarah melayu ko!!! Mmg dh sifat semulajadi org melayu trlalu taksub dgn sejarah, yg skang ni ape cite?? Yg conquer ekonomi negara kita skang ni melayu ke?? Bole kenyang ke anak bini ko kalo ko cite kt dorg pasal sejarah melayu?? Ko bukak jobstreet skang kalo kl, johor, selangor, average semua nk cari yg chinese speaking, penang xpyh ckp la.. Still lg nk taksub pasal sejarah?? Nonsense of the nonsense la u.. Be real la mangkuk..

    • sblm ni dgr2 FAM nak denda team JDT bermain padang berkecuali /tanpa penyokong sbb kes penyokongnya bertindak mcm jakun kt penyokong perak. sampai loni takde pun… HAMPEH!

  10. J uara
    D alam
    T rowong

    J aguh
    D alam
    T endang

    J antan
    D ayus
    T eam

  11. Anak muda bakal Sultan ni kena sedar yg bukan semua dia boleh beli dengan duit, you earn people’s respect with how you treat others.

    Lagi satu, yg dtg tengok bola tu ada budak2 dan remaja, datang dgn parents dan adik beradik lain. Kalau awak berkelakuan ganas dan serang players bila2 awak rasa marah, tu contoh yang elok ke utk budak2 remaja dan anak2 muda yg sokong team awak?

  12. Dua2 team salah..mat saleh t-team pun sama je, si jiminez,luciano dgn aimar dah tegur baik2 tepi padang tp dok marah2 lg nang opo dewi nang opo..tu melarat sampai kat persalinan..skrg puncanya ialah mat saleh segala..

  13. Cikgu Suka Main Bola

    Import sama import, keras kepala sama keras kepala, yg rosak imej negara kita.

    Tapi hairan jgk aku, JDT plk buat lapuran polis kata depa yg kena pukul. Kalau depa jadi mangsa , kenapa ugut nak pecah kamera media? Kan bagus kalau ada bukti tunjuk depa kena pukul? Kalau ugut media maknanya tak bagi ada bukti tunjuk sebaliknya le tu…

    • Sebab manusia zaman sekrg ramai suka jadi kameramen..benda elok tangkap, benda merepek pun tangkap.. JDT report utk cover diri lah..dalam mesia sapa2 leh wat cover report terduduh atau penuduh bro..lepas tu baru polis wat kesimpulan/siasatan.. lagi satu player T-Team Irfan ghani ex pleyer JDT dia cakap dalam bilik persalinan tak nmpk mat saleh tu kesan kena tumbuk atau berdarah..so sape yg tipu skrg cakap kena tumbuk?Player tu yg mengaku..

  14. Itula pasal, berita utusan bgtau Irfan abd ghani mengaku takda kesan ditumbuk time tu walaupun dia takda dalam terowong..kalau dah kena tumbuk mesti ada kesan nak2 cakap berdarah..korg semua kena tipu ngn mat saleh t-team tu kot sbb player sendiri mengaku kat polis..Dia berjalan sama ke terowong nmpak t-team yg tolak jiminez..Ni kiranya benar, nmpknya korg bakal kena tipu dengan t-team..andai kata t-team leading 2-1, tak mungkin tarik diri..Ni semua POLITIK..

    • sorang ckp gitu, sorang ckp lain. apapun kita tengok la hasil diasatan polis. katanya pemain import t-team tu telah dicaci negaranya. paling dahsyat dan giler, siap ugut bunuh lg.. hrp2 bkn begitu. tp kalu betul… fuh… dahsyat dahsyat dahsyat…

      • Tu la sebabnya bro.Kita tggu je siasatan polis.Sebab yang mengaku t-team yang kelihatan lebih2 tu player dia sendiri,bkn pihak jdt,takkan dia makan gaji t-team dia saja2 buat hal pulak.Kesan tumbuk berdarah pun takde.Takkan mat saleh tu ada ilmu penyembuhan tapak tangan hang tuah pulak.

  15. hati2 dengan lelaki yang berjamban kerana dia selalu bergerak dari kiri ke kanan anda,jika anda terlihat lelaki ini sila jauhkan diri secepat mungkin kerana tendangan kakinya sangat laju smpai kamera tidak dapat merakam.

  16. rasa malu pulak dgn kwn2 negeri lain

    • Tau pun ko….ni sebab ada geng2 yang betul2 bangang dalam negeri johor tu jd mcm tu…sbb asal org johor sbnrnya bkn sbrg2 dalam buat perkara bangang..Aku tau byk kisah johor dan kesultanan yang mengarut sebab aku asal muar, bini aku merlimau…aku pun malu bro..

    • 1511-1528: Sultan Mahmud Shah I
      1528-1564: Sultan Alauddin Riayat Shah II (Raja Ali/Raja Alauddin)
      1564-1579: Sultan Muzaffar Shah II (Raja Muzafar/Radin Bahar)
      1579-1580: Sultan Abdul Jalil Shah I (Raja Abdul Jalil)
      1581-1597: Sultan Ali Jalla Abdul Jalil Shah II (Raja Umar)
      1597-1615: Sultan Alauddin Riayat Shah III (Raja Mansur)
      1615-1623: Sultan Abdullah Ma’ayat Shah (Raja Mansur)
      1623-1677: Sultan Abdul Jalil Shah III (Raja Bujang)
      1677-1685: Sultan Ibrahim Shah (Raja Ibrahim/Putera Raja Bajau)
      1685-1699: Sultan Mahmud Shah II (Raja Mahmud)
      1699-1720: Sultan Abdul Jalil IV (Bendahara Paduka Raja Tun Abdul Jalil)
      1718-1722: Sultan Abdul Jalil Rahmat Shah (Raja Kecil/Yang DiPertuan Johor)
      1722-1760: Sultan Sulaiman Badrul Alam Shah (Raja Sulaiman/Yang DiPertuan Besar Johor-Riau)
      1760-1761: Sultan Abdul Jalil Muazzam Shah
      1761-1762: Sultan Ahmad Riayat Shah
      1762-1812: Sultan Mahmud Shah III (Raja Mahmud)
      1812-1819: Sultan Abdul Rahman Muazzam Shah (Tengku Abdul Rahman)
      1819-1835: Sultan Hussain Shah (Tengku Husin/Tengku Long)
      1835-1877: Sultan Ali Muar (Tengku Ali; tetapi baginda tidak diiktiraf oleh Inggeris)

      1855-1862: Raja Temenggung Tun Daeng Ibrahim (Seri Maharaja Johor diiktiraf inggeris)
      1862-1895: Sultan Abu Bakar Daeng Ibrahim (Temenggung Che Wan Abu Bakar/Ungku Abu Bakar)
      1895-1959: Sultan Ibrahim ibni Sultan Abu Bakar
      1959-1981: Sultan Ismail ibni Sultan Ibrahim
      1981-2010: Sultan Mahmud Iskandar Al-Haj
      2010-Kini: Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar

      Kerana rampasan kuasalah dan sokongan penjajahlah ada rakyat jd huru hara..
      Keturunan sultan lama pewaris mutlak cuma senyum dan geleng pala dgn berita2 yg merapu skg ni..

      • ko…habis terbongkar…cian kpd peguam kamal… patut la kawan tu trpaksa lari kluar negara

        • Cite sini abis sini la kawan2.. Sian si Syuib tu jadi kamal pulak dia nanti walaupun peguam kamal kureng ensem dari syuib tu…hehe Siapa yang setuju itu hak sape tak setuju pun itu hak masing2… Ynag penting fakta dan bukan fitnah sebab kita orang melayu islam.. Laksam kau cube2 ke muar atau melaka kot melawat keturunan sultan ali dan sewaktu dengannyer untuk bertanya khabar… Aku tru cek webpages waris sah muar dapat elaun rm600 sebulan… Betul ke idak tu..

  17. macam kankung dari selatan

    • macai cap kankung dari selatan

      • Ko jgn marah semua org bro..Igt semua org ke yg buat masalah?Aku org johor tp aku tak respek sgt pun TMJ secara peribadi,,ada sbbnya dan org johor lama yg faham terutama rakyat dari muar/bt pahat/segamat..Takkan ko tak tau jalur sultan johor??berapa kali jalur asal bertukat dari keturunan sultan melaka smp skunk ni keturunan lain hasil dr sokongan inggeris dan bentuk rampasan kuasa dari sultan muar..Ko nk mrh bole marah tp jgnla direct semua tak patut bro..tq

  18. Pendek aje rupenye TMJ tu. hahaha

  19. HA HA HA HA HA HA…….. BOLASEPAK MALAYSIA

    1982-2014 – 21 COACH, 5-6 SETIAUSAHA, 1 PRESIDENT
    DARI NO 4 DI ASIA KE TAK BOLIH KIRA
    SKRG GADUH DLM TEROWONG

    HIDUP FAM

    • Nk buat macamana mat oi, fans pahang pun tak mampu buat apa2 sebab presiden raja dorg gak. Nak suarakan silap hari kena buang daerah buang negeri. hahahaha

  20. Pingback: Baju Jdt 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>