Pasukan impian Johor FC 2013

Pasukan Impian Johor FC 2013
Kesebelasan Impian Johor FC 2013

Skuad Impian Johor FC 2013

Penjaga Gol

  • ?

Pertahanan

  • Azmi Muslim
  • Aidil Zafuan
  • Muslim Ahmad
  • Daudsu Jamaluddin

Tengah

  • Nurul Azwan Roya
  • Safiq Rahim
  • Zaquan Adha
  • ?

Penyerang

  • Daniel Guiza
  • Norshahrul Idlan Talaha

61 Responses to Pasukan impian Johor FC 2013

  1. mana player asal dari johor nie? haram aku xkenal pun. guiza tu kot orang parit yaani..

  2. Buleh tahan jugok lineup johor. Tapi rasanya klate takde masaalah sangat. Tang serangan…johor lebih sikitlah. Yang lain samaada lebih kurang atau klate lebih baik. Marvellous.

    • hahaha..angkuhnya anda…aiseh..takkan baru dua musim naik dh berlagak…cube ikut resmi padi…makin berisi makin tunduk ke bumi…hahaha

      • aku rasa rajaguli ckp berdasarkan fakta semasa. tak salah yakin dengan pasukan yg disokong. kalau baca betul2 ayat2 dia tu. mula2 puji johor serangan bagus lepas tu bgtau lebih kurang atau lebih baik. bukan kondem bro. lainkali kena faham maksud dulu, jgn sebab kebencian yg lam tertanam dalam hati kita selalu x endahkan buah fikiran orang lain.

  3. Dah compirm k daudsu,nurul azwan roya n matyo p johor????

  4. tiga3 player klantan x jadi.. still lg dgn klantan.. kuat bermimpi la jhr ni..

  5. Daudsu raso xjd gi..Matyo dgn Awe kalu gi pom..Takpo biarkan,nk cari angin baru..Raso liga kito ni koho kompetitif musim depe..kito tingkatkan prestasi,biarlah mari team alik mano pom..johor ko,ATM ko kito lawe belako-lako..Good Luck team Johor,bersama2lah memeriahkan bolasepak tanahair..yg penting kito perkuat jentera next season,player hok nk angkat kaki biar..cari teman pengganti hok lain pulok..ko guano???.. :-)

      • Kita sbg fan ni kena ada sporting spirit kalau betul2 nak tgk bolasepak tempatan makin best, kompetitif..mmg la semua fan pun nk team masing2 yg dakap piala..tp kalu byk persaingan lg sihat kan…Go TRW, Go Johor.. go go go lah semua team..heh GKG

    • kawan setuju!!! baru la meriah dan boleh tutup mulut indon yg angkuh lagi bodoh sombong tu..ngehehehehhe.. harimau selatan mengaum gagah, red warrior berdiri ampuh, the gladiator bak helang menyambar..harap2 red giant kurg2kan la makan….rerajin melawan…yob jgn tak terkejor…jang ekau dh cukup bosa nk jadi hero jang…penyu jgn menagis la lagi..wakakakakaka

  6. Jiran orang meru

    Johor tak nak offer Major sathia nangka jadi
    Jurulatih ke?

  7. JOHOR FC tukar jadi JOHOR untuk main di LIGA SUPER… Kalau JOHOR FC naik JOHOR turun… nak tukar lain ker…??????

  8. kalau tak berjaya dapat TREBEL jangan ada yang murka pulak

  9. kenapa tak tukar nama team ‘Harimau Tua A’. :)

  10. Tak kira nak tukar nama yg penting kebangkitan dari Johor ….pasal dah tidur lebih 20 tahun. slogan hidup Johor akan diteruskan…..

  11. bagusla kalu johor nk jd team yg kuat musim dpn. tp yg xbestnya, biarla confirmkn dulu senarai pemain yg betul2 dpt bermain dgn johor baru isyhtihar.

  12. atuk blah mak johor,atuk blah bapa selangor,saya lahir kelate..gomo kelate gomo!

    awe roya,matyo,daudsu layan johor musim 2013…ramai ni blah tinggalkan kelate..tinggal piya,apex,obina jah tonggak..indra mgkin balik perak,farhan mgkin ganu.

  13. penjaga gawang x dok lagi tu,saya nak rekomen ni penjaga gol paling terbaik farizal harun(atm)

  14. Gud luck johor…

  15. Patutnya adala sorang dua anak jati johor. Memang teruja nk tgk Johor Berwajah baru.

    • Apa nak kesah..Era professional, asalkan malaysian…kira sama la..maybe peminat mat yo akan sokong johor wpun dari kelantan @ terengganu. Semua tu possible…asalkan team bagus. Ramai peminat TRW bukan kelantanese…even dari spain pun ada.

  16. Pingback: SENARAI SKUAD IMPIAN JOHOR 2013 | AMMBOI DOT COM

  17. Sbetulnyer Johor patut wat blik smula rezal zambri ngan idris karim smula…. 2 player yg begitu bpengaruh bg aku!!! Ngan pengalamn yg mereka ader…Johor akan lbih stabil!!! Mane2 team dlm dunia ni..perlu ade sorng dua senoir player bg mengimbangi team!!! Tngok ManU ader giggs ngan skol…Juventus ader pirlo…Barca ader xavi ngan puyol… Perlu ader player2 gni!!!

  18. Line up diatas tu adalah senarai pemain yang dibeli atau boleh dikatakan pemain yang dibawa masuk. hampir kesebelasan utama Johor membawa masuk. Klu nk diikutkan pemain lama Johor FC sudahpun memiliki pemain yang berkualiti. Pemain yang berkualiti semuanya dipindahkan ke Pasukan Johor FA (dahulu dikenali nama Johor). Dan pemain Johor FA pula berhijrah ke Felda United musim depan. Penjaga Gol Johor FC, Zamir Selamat masih kekal sebagai Keeper Utama.

  19. kalau semua star pun susah nak klik gak sebab masing2 ada ego sendiri

  20. good luck to Harimau Selatan aka Johor aka PSG Malaysia.
    tapi jangan dipinggirkan pemain sedia ada dalam Johor, atau sebelum ni Johor FC seperti Eddy Helmi, Kahirunnisam dll. transformasi begini memang bagus tp haruslah bermula dari akar umbi,, penyokong, pengurusan yang mantap, dll.

    • mne ada star dlm johor 2…player2 malaysia bkn kategori star lg… lau nk hrpkan player spain sorg 2 blm ten2 dpt jd juara lg.. lom ape2 lg da ckp bsr..cuba test dl tgk cmne..lau everygame dpt belasah sume team brula leh jd superstar…

  21. WE I LOVE YOU JOHOR FC

  22. WOOOIIII…!! mane pemain simpanan terhebat sepanjang zaman… johor xnak beli ke….. Fakri saarani… top striker Harimau Malaya selepas safee salee tu… rugi xbeli…

  23. Salam semua..dengar je Johor dapatkan pemain berkualiti makin terangsang nak tengok Johor main tiap minggu dekat STadium Larkin..bukan apa, mendapat pemain berkualiti juga dapat membangkitkan semangat penyokong, lihatlah stadium larkin sunyi je, yang penuh pun hari sabtu pagi sbb ada pasar tani..maju Johor! belasah team2 lain tahun depan..selit sikit ” boleh dapatkan Wan Zack Haikal dan Nazmi Fais sekali..bukan apa buat pelapis…ala ala ManU

  24. amik amirul hadi jadi tengah mmg baik…control bola baik tu

  25. tok sabar nok sorok maso sek2 johor kaloh ko kelate!!!

    • niat tak molek tu boh,berlapik skit komen terrrr….
      team johor mmg power 2013,tp konsistensi kita kena tgok pula….

      idup bagai roda,masa kelate menang kita sorak,tp jangan masa kelate kalah kita booo..

    • aiseh ..baru 2 thn menang dh angkuh..hehehe..bola tu bulat bro…kite tgk nanti ye?? akekekekeke

    • yer bola bulat, tiap team ada turun naik..duit pun ada peranan jgk..raso da lbh 20 thun johor diam simpan duit..xda duit nk byr sapo main plk..xkn kutip negro pelancong plk..haha

  26. mat yo (sharul idlan talaha) tu nape mahal sgt smpai harga dia 1 juta? agak2 laa.. kalau suku juta (rm250 ribu) tu pun mungkin boleh dipertimbangkan jugak.. x pun beli mat yo (rm150 ribu), pia (rm100 ribu), daud su (rm50ribu).. ni cadangan jer.. sukati johor la nak beli ke tak.. kafa letak harga mcm xnk bg jual kat pasukan lain jer.. kalau ade pandangan drpd org lain, silakan.. sbb aku xpandai psl urusan jual beli pemain nie.. maklumla, aku bukan manager or coach bola..

    lagi satu, apa kata johor beli or pinjam satu lagi pemain sepanyol utk posisi midfield.. x pun minta cadangan guiza sendiri? hahaha..

    try la letak deco (portugal) ke.. or rivaldo (brazil) ke.. or figo ke.. (apa?! figo?!!) tua xpe, janji skill mantap n byk pengalaman.. gaji pun dh murah skit kalau tua.. haha..

    Go Go Johor!!!

    Teringat zaman abbas saad main utk johor dulu.. :)

    • MVP 2 tahun berturut2 tak kan nak nak jual macam sale kat SOGO. kalu ada duit bayar je lah jangan banyak cerita

      • SOGO ek? sale SOGO murah ke? ekekekeke…. hak hak hakkttt…

        • bising la ko..dah habis duit cakap dah habis..

          weh,sogo byk diskaun akhir tahun ni,kalau suka brg jenama/original+diskaun%%% jangan lupa datang..tp kalau ko suka beli brg pasar malam,lupa kan je la…hak hak hakkttttt

    • midfield itali si del nero tu pun da ok control ball tiptop, speed laju..skg jawapannyer yg johor amik tu yg drg sndri beria nk main pdhl drg masih dpt tawaran lg power kat eropah tp pilih nk main dgn johor..nk amik figo ke deco ke ape mcm la drg nk main sini..byr lg ler mhl..apa da lu..

  27. ooo. MVP patutla harga pun mahal. orait gua dh fhm. so, psl berita kata x jd nk byr rm1 juta kat kafa tu xpela. kalau johor maleh nk spend smpai 1 juta utk mvp tu, i mean mat yo. xpela

    cuma mat yo teringin nk berganding dgn guiza n nk merasa gaji sampai 80k sebulan. xpela mat yo, sabor ye. dok je kat TRW tuu. situ pun ok gak wlaupun gaji x brapa nk mahall sgt. x taula tetibe nk beralih angin nk jd mcm jutawan safie sali tuu. harhar harhar kah kahkah :)

    kdg2 gua pernah gak dgr player ni, dsebabkan ade offer kontrak lumayan, sanggup Free Transfer. ni kat europe laa. bila player dah maleh nk dok kat satu kelab yg byr gaji skit, mulala wat hal la, sanggup xnk renew kontrak la. tu yg gua kecewa skit mcm si Cole dulu

  28. iyerlaa.. MVP.. so kena la hrga 1 juta.. dulu player sebelum ni mcm indra, hai-o, amri, azman (??) n safiq berapa lak harga dia? cecah 1 juta ke?

    xpela, kafa letak harga 1 juta. nanti kelab or pasukan lain pun start letak harga mahal2 juta2 jugak. barulah nampak mcm epl skit. hahaha…

    nk beli, beli. xnk beli, dah. nk jual, jual. xnk jual, dah.. xpyh byk citer. to mat yo, aku pun suka kalau ko stay TRW jer.

    • sila bykkan membaca komen2 sebelum ni..persoalan ko dah ramai org jawab..

      guiza = basco balaban,akan blah dgn kecewa akhir musim nanti…hak hak hakkkttt

  29. kalau nak main bola samapai umur 55 tahun.. ok je stay..

  30. Pasukan impian kelantan 2013, version aku la
    Gk apek
    Bek kanan daudsu
    Bek kiri aziz ismail
    Bek tengah obinna
    Bek tengah subra
    Wing kanan / kiri farhan
    Wing kiri / indra
    Defensif mf shakir
    Attacking mf piya
    2nd striker baddrol bakhtiar
    1st striker khyril muhymeen

    • Kelantan kena ada forward yg tinggi mcm afiq untuk bola2 tinggi masa corner. Kelantan jarang dapat gol melalui cornerkick. Defence obina boleh jaga guiza.

  31. kecewa..stadium johor kosong bile match sblum2 ni…harap dengan pembelian ni, penuh la stadium..baru lah naik martabat bola kita..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>