Hanya 12 pasukan saingan Liga Super 2013

Liga Super 2013

Saingan Liga Super 2013 dikecilkan kepada 12 pasukan

PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) hari ini membuat keputusan merombak jumlah pasukan yang akan bersaing di Liga Super 2013 dengan jumlah pasukan dikecilkan kepada hanya 12 pasukan berbanding 14 pasukan sebelum ini.

Mengikut format baru yang akan digunapakai bagi musim 2013 itu, sembilan (9) pasukan teratas Liga Super 2012 secara automatik layak ke Liga Super 2013.

Juara Liga Perdana 2012 juga layak secara automatik ke Liga Super 2013

Dua lagi pasukan ialah Young Lions (pasukan jemputan) dan pasukan yang menang playoff membabitkan tiga pasukan terbawah Liga Super 2012 dan Naib Juara Liga Perdana 2012.

p5rn7vb

10 Responses to Hanya 12 pasukan saingan Liga Super 2013

  1. Hanya persatuan lemah yg suka tukar sini sana tak tentu arah. Tgk persatuan kuat spt sepanyol,inggeris,jepun dan jerman mana ada tukar sini tukar sana format liga.

    • betul tu..sokong..memanjang tuka format jerr..boring lah…..dh lah x berapa kompetetif..dkecikkan lgi liga ape pun x nlh haiii..///

    • What do you expect? Kalau tak buat apa2 nanti orang kata tak wat kerja. Nak buat lebih2, takdak stamina. Silap hari bulan, timur leste akan potong Malaysia nanti.

      • Lagi mau tanya ka… apa yg diorang tukar tu hanya surface.. sepatutnya surface tak tukar dah…. maintain ja… pengisian tu yg perlu, supaya mantap…

    • PRESIDEN BOLASEPAK NEGARA DIAORG BUKAN SULTAN..

  2. org atasan FAM dh wajib bubar…selagi org yg sama mmg x leh blarr……malysia2 nasiblah…politik dlm sukan….

  3. nasib la bolasepak msia, FAM karut, dasar x tentu hala, mcm org mabuk todi jer.. kejap itu, kejap ini..

  4. Chrman kata…….cerita sudah habis, sudah tutup buku!!! FAM bila mau tutup ma?????

  5. tukar presiden sekali…baru bolasepak malaysia boleh maju…dah lama dah…….

  6. Semua karut marut..penyokong dah masuk stadium.jersi pun orang dah x malu nak pakai, tapi org2 dlm FAM xmalu jgak xnak undur diri.kita dah ada org2 sukan..bg la chance kat pakar2 sukan amik alih.kalo dulu tgk malaysia vs my team pun patut dah malu dan tau katne level pemain pro malaysia.jgn sampai mcm indonesia, perlu revolusi yg radikal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>