Bobby Gonzales, Haris Safwan perkuat serangan Perak

bobby gonzales pemain baru perak 2015

BEKAS pemain kebangsaan yang mewakili PDRM, Bobby Gonzales dan Mohd Haris Safwan Kamal dari Felda United bakal mememperkuatkan jentera serangan pasukan Perak bagi saingan Liga Malaysia 2015.

Perak turut menyambar seorang lagi penyerang PDRM, Charles Souza Chad dari Brazil manakala jentera tengah dimantapkan dengan kehadiran pemain Kedah dari Korea Selatan, Wong Nam Kung.

Bekas pemain skuad Bawah 15 tahun Brazil, Tiago Junior De Aquino, 30, yang beraksi dalam liga Vietnam musim lalu bakal mengisi posisi pertahanan tengah.

Senarai Penuh Pemain Perak 2015 (KLIK)

Presiden Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA), Datuk Zainol Fadzi Paharuddin berkata, bahagian serangan paling diberi perhatian musim ini bagi mengelak berulang masalah ketumpulan di posisi itu musim lalu yang menyaksikan Perak hampir tersingkir ke Liga Perdana.

Menurut beliau, PAFA berharap kehadiran Bobby dan Haris Safwan serta pemain import, Charles Souza yang berpengalaman beraksi dalam liga tempatan mampu membawa Perak kembali digeruni.

haris safwan kamal pemain baru perak 2015

Katanya, selain posisi itu, Perak turut menguatkan bahagian tengah menerusi pemain yang mampu meledak gol.

“Wong Nam Kung umpamanya, walaupun beraksi di posisi tengah bersama Kedah musim lalu dia berjaya mengumpul 17 gol.

“Selain Wong Nam Kung, kami juga mempunyai seorang lagi pemain import yang dikekalkan untuk posisi tengah iaitu Marco Tulio.

“Saya yakin pemain yang kita tandatangani kali ini mampu membawa Perak menjadi pencabar utama dalam saingan musim depan,” katanya dalam sidang akhbar me­ngumumkan skuad Perak untuk musim 2015 di sini semalam.

Perak turut menandatangani dua penjaga gol baharu iaitu bekas penjaga gol kebangsaan yang mewakili PDRM musim lalu, Azizon Abdul Kadir dan Muhammad Zamir Selamat (PKNS).

Lain-lain pemain yang menyarung jersi Perak musim depan termasuk dua pertahanan kiri iaitu Muhd. Arif Ismail (Sime Darby) dan Mohd. Faizal Mansor (PBAPP), Azmizi Azmi (Kedah) dan Sumardi Hajalan (Negeri Sembilan).Mohamad Nasir Basharuddin, Mohamad Idris Ahmad dan Mohd. Syazwan Mohd. Roslan merupakan antara pemain Perak musim lalu yang dikekalkan.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>