p5rn7vb
Kelantan, Selangor wakil Malaysia ke Piala Gabenor Acheh 2012 | Sokernet

Kelantan, Selangor wakil Malaysia ke Piala Gabenor Acheh 2012

Piala Gubernur Aceh - Piala Gabenor Aceh 2012

Piala Gubernur Aceh 2012

KELANTAN dan Selangor adalah wakil dari Malaysia yang akan menyertai Kejohanan Piala Gabenor Acheh 2012 di Indonesia bermula 16 Disember ini.

Juara Piala Gabernor Acheh 2012 bakal menerima wang berjumlah 100 Juta Rupiah (RM32,000) manakala Naib Juara pula berjumlah 75 Juta Rupiah (RM23,000) dan tempat ketiga menerima 50 Juta Rupiah (RM15,000).

Pihak penganjur juga akan memberi ganjaran 10 Juta Rupiah kepada pemain terbaik dan penjaring terbanyak pertandingan.

Kumpulan A : Aceh, Makassar United dan Selangor FC
Kumpulan B : Semen Padang, DPMM Brunei Darussalam dan Kelantan FC

– espnstar.my

87 Responses to Kelantan, Selangor wakil Malaysia ke Piala Gabenor Acheh 2012

  1. Suatu perkembangan yang baik dimana pasukan2 dari Malaysia dijemput untuk memberikan aksi dalam perlawanan di Aceh. Pelbagai usaha dasarnya dibuat bagi menunjukan di luar sana bahawa negeri2 di Malaysia mempunyai pasukan yang hebat. Moga kita akan kembali hebat dan dapat mendudki ranking FIFA yang suatu ketika dahulu pernah berada di tangga 73 Dunia!,sekarang?? kecewa. Harapan agar akan ada Presiden FAM yang dapat mengembalikan mutu Harimau Malaya. Sekian.

    • Semen Padang terbaik asia…….pertahanan nya kental bab semen bangunan….

      • Sori… just nak tanya;
        Semen Padang tu dia punya ‘Semen’ tu sebenarnya ‘CEMENT’ yng org buat bangunan ker atau ‘Semen’ yang satu lagi, yang ada kat dalam badan org laki jer?….

        Just asking curiously….no heart feeling ok?

  2. KAK SEMAH salute kat 2 TEAM nie…. COZ play dalam kejohana nie dan play kat AFC… terbaiklah….

    • Kak Semah Jadian.

      Apa citer kak semah.. mentang2 la sbb ada team kelantan sbb tu kak semah salute ye..

      Dsar perkauman kelantan tahap sial la ni kak semah ni.. berambus la kluar M’sia

      • nape marah sgt ngn org kelantan ni…
        mak ko penah kene rogol ngn org kelantan ke…
        pastu dpt ko…kn3…muehehehe…

      • Apsal pulak perkauman bila beri sokongan kat team kesayangan sendiri?..

        Ader ker KAK SEMAH KUTUK, ANTI atau HALAU saper2 dari sokernet.com atau Malaysia?

        Sekarang ni saper yg PERKAUMAN / RASIS?

        Kalau kau nak pasukan kau nak wakil MAlAYSIA berilah sokongan kat pasukan kau elok2! Pergi stadium atau beli barang pasukan kau utk bagi sokongan DANA kemajuan pasukan kau!

        Pastu bersikap la TERBUKA/SPORTING ckit! Menang-kalah adat berlawan…
        Lagi GENTLEMAN kau ucapkan tahniah kepada team yg menang walaupun itu pasukan lawan…

        Untuk pengetahuan kau, MELAYU-KELANTAN adalah MELAYU PERTAMA/TERTUA di SEMENANJUNG MALAYSIA hasil kajian pakar dari USM Pulau Pinang…So Kita org lebih berhak TINGGAL dan MENEROKA MALAYSIA ni berbanding korang!..

        Tapi ader ke tak kitorng nak HALAU/ANTI sesapa yang tak segan silu datang BERDAGANG/BERMAUSTATIN di MALAYSIA ni!…

        Rezeki ALLAH di bumi ni khas untuk HAMBA2NY yang BERIMAN! Kita diperintahkan untuk merantau, meneroka dan mentadbir bumi ALLAH ni dengan sebaik2nya..

        So kenapa kau nak bersifat anti-kenegerian mcm ni? Perasaan HASAD DENGKI takkan sesekali membawa KEMAJUAN! Sebaliknya mengundang PERMUSUHAN yang tak KEHABISAN sampai di akhir zaman pun!

        Cubalah MUHASABAH diri kau elok2!
        Aku pun dah cuba utk baiki diri aku untuk beri komen yng lebih POSITIF dan kurang PEDAS..

        Tak salah dan berdosa pun kalau kau ucap TAHNIAH kat pasukan KELANTAN dan SELANGOR di atas pencapaian mereka!….Mana tau tahun depan pasukan kau naik di pentas antarabangsa org lain pun ucap tahniah dan seronok atas kejayaan korang!

        Kitakan ADIK-BERADIK 1MALAYSIA!..

        GKG out!!!…
        Yusof…

      • bodoh thap bangang..baik ko je kluar dri mlaysia..

  3. sudah tentu akn ada presiden n setiausaha yg btl2 bkaliber,tahu n amik tahu psl pkembangan bolasepak semasa…dan sudah tentu bkn mereka yg ada di posisi mereka skrg ini…apa2 pun harimau tetap d hatiku..

  4. pokoknya pasukan terbaik sudah terpilih ke sana…bagi main betul2 pak…cetak banyak gol pak !!!!!

  5. sorry johor you all tidak terpilih

    • Tahun 2013 Johor akan memegang 3 Piala.. Tahun 2014 Layak ke semua kejohahan…Sokongan seluruh rakyat Johor…kita akan merentasi lautan inggeris 2014 insyalllah….

      • ye lah macam tram lain player sumua OKU tak ada kaki

      • itulah caranya membeli kejjuaraan…xperlu susah2 bentuk player…ada duit semua jadi…..xrespect cara mcm ni

      • Petronas amik minyak di bachok

        player team johor nk jd ahli renang plak ker? Nk jd mcm perentas selat inggeris? Lawaknye cite2 org johor ni. Main biar lepas peringkat AFC la dulu brader…

      • Moyang kau punya petronas

        team lain brsusah payah nk mmbntuk pasukan yg kuat…johor snang2 je nk bli star2..apa dye ingat bola sepak ni mcm jual dadih..sng2 nk bli…ni klau x mnang 1piala aq x tau nk ckp ape…balik kg tanam jagung lg baguss

      • kita nanti tengok thun depan johor blh jd juara ke tak…jgn cakap besar,,setakat pemain je yang star tp semangat kesukanan kurang xjd jugak….positive thinking la bro…

  6. Kelate n Selangor terbaik d Malaysia…..

    • Ketua HaKim Acheh

      Ko mesti org kelatan budu totok kan..

      Tahun depan baru ko tau langit tinggi rendah. Johor akan berada di kemuncak pesada bola tanah air..

      Kelantan hanya tinggal kenangan

      • name je pasukan johor…pemain sekor pon xde dlm pasukan…muahahaha….

      • penyokong trw hok sekolah

        tak payah tunggu tahun depan sedara nak tahu langit tinngi ke rendah, tahun ni 2012 pun sama, tahun 2011 pun sama, tahun 2010 pun sama, tahun bila langit duk rendah, bumi duk tinggi tu,

        adat main bola lah sedara, ada masa kalah, ada masa menang, cuma tahun ji jer, trw tak penah kalah di stadium sultan muhammad ke-4, berkat pemerintahan sultan muhammad ke-5, allahu akbar, allahu akbar, allahu akbar, takbir tu ganti daulat tuanku di negeri kami,

        • Allahu akbar itu kalimat suci, apsal nak letak pada sesama manusia,syirik tuh

          • penyokong trw hok sekolah

            bukan letak kepada sape2 sedara, tapi kdymm al-sultan kami telah menitahkan supaya daulat tuanku di ganti kepada allahu akbar, supaya rakyat jelata yang mengucapkan allahu akbar tu sama2 dapat pahala juga. makluman jer, takde syirik di sini,

          • tak yah layan la mamat ni… asyik lari topik je dia ni

      • tgk dulu boh…. xdan apo2 kto doh johor hebat…

      • Tunggu 15 january 2013 jerrr,,!!!
        Tarikh menentu langit & the bumi,,,,,,,
        ……… !!!

      • Team JOHOR dlm LIGA PERDANA.

        JOHOR FA dlm kelompok liga perdana. Harap johor fa berusaha bersungguh2 thn ni agar dpt naik liga super tahun dpn. Baru buleh berentap ngn Kelantan FA. Jgn ingat nk tukar nama je.

      • berlagak la ko org johor..pergi mampus ar johor…bola xmain lg dh berlagak…setakat ad star je bt ape..ore buang matyo sbb matyo xpndai main….ramai lg yg power kat malaysia ni…jgn berlagak la bodoh

  7. viva selangor, gomo kelate gomo. Anda bawa nama malaysia.

  8. hek eleh! ni piala jemputan jer, lebih kurang perlawanan persahabatan.

  9. TheRedWarriorGiler

    eleh takat piala kampungan leh la kelate masuk..
    apa2 pon x naikkan rangking Malaysia pon..

    • yang ko nak sebok ni apesal…
      piala kampung ke tak naik ranking ke xde kene mengene ngn mak bapak ko pon…so, jgn sebok2 ye…

    • ni lagi sorang budak baru habis UPSR ranking naik jika national team main negeri kira club jer ada kene mengena ke dengki la ni

    • young man,, better get your milk now…

    • penyokong trw hok sekolah

      TRW tu The red warriors, takde huruf G tu, tanya orang bila tak tahu tu, jangan main bubuh jer,

    • penyokong trw hok sekolah

      pasukan negara malaysia namanya harimau malaya, pasukan dari malaysia yang dijemput dalam kejohanan piala gubernur aceh tu, negeri kelantan dan negeri selangor.

      sedara boleh beza ke yang mana satu pasukan negara dan yang mana satu pasukan negeri ?

    • Kat sini RANKING dan HADIAH/WANG TUNAI KEJUARAAN tak penting!. Tapi pendedahan, pengalaman dan peningkatan prestasi pasukan dan pemain penting!

      Yang LEBIH PENTING adalah SILLATURRAHIM / PERSAHABATAN / UNITI antara MALAYSIA dan jiran tetangganya!..

      Bangga aku sbb ada 2 pasukan dari Malaysia yg mewakili kejuaraan ni! Kalau boleh nak lebih dari 2 pasukan ini yang dapat JEMPUTAN mewakili MALAYSIA!…

      GKG out!!..
      Yusof…

  10. kak melah harap 2 wakil malaysia berjaya di sana. pakat support. Malaysia boleh

  11. tolong bawak mengucap semua. berhenti la dok mengutuk sesama sendiri. pikir la kalau sakitkan hati org dgn tulis mengarut2 kt sini, tgn tu akan jd saksi kt akhirat. azab Allah maha seksa. mohon beringat2 saudara2 saya sekalian.

  12. penyokong trw hok sekolah

    tahniah kepada pasukan kelate dan selangor, kerana akan mewakili malaysia ke piala gubernur aceh, buktikan trw dan selangor terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dari malaysia, kepada peminat yang tak suka kelate dan selangor tu, saya harap anda tak payah masuk sini lah, tunggu sehingga pasukan atau kelab anda masuk dulu ke piala gubernur aceh tu, baik pantai timur, ke selatan ke utara ke sabah dan sarawak ke, kita ni semua sama jer, rakyat malaysia semua, takde beza2 pun, tak payah nak kutuk2 budu ke ape2 ke, kalau anda marah bila kena kutuk, kami pun marah juga, hormati orang dulu, barulah orang hormati kita semula, sekian

  13. suka selangor. tapi tak suka kelantan,sebab busuk bau budu kehkeh!

    • penyokong trw hok sekolah

      apa tujuan sedara komen mcm tu, adakah untuk bergurau ? atau untuk memburukkan kami ? sedara guna lah akal fikiran, kalau nak komen2 tu, salah ke kami makan budu ? salah ke sedara ?

    • apa kes mamat ni, komen mmg sengaja nak buat sesetengah fans marah…. melalut je ko

    • Suka Selangor
      Suka juga kelantan
      Tapi tak suka Kau sep
      Sebab mak Kau gilakan tokey budu sampai becerai berai tauke budu tu

    • Kau cakap budu busuk?
      Kau dah try ker belum?
      Kalau dah try nantikang takut2 ketagih pulak!

      Dalam nasi kerabu wajib ada budu tau!
      Takkan kau tak pernah makan nasi kerabu? Kalau kau xpenah makan maknya kau masih lai BUKAN MALAYSIA SEJATI..

      Pelik DURIAN yg mat salleh kata busuk kau boleh makan, tapi BUDU yang berkhasiat sampai MAT SALLEH melahap cam kedarah jer kau xleh bau dan makan?

      Aisehmennnnn….rugi giler kau!

  14. sudah-sudah la tuh… tak habis lagi ke? ingat org main bola bawak botol budu ke? harap admin bertindak keatas komen rasis sebegini… memang sesetengah org masuk kesini nak hangatkan keadaan. Bila org lain bals dia lagi komen bagi panas… apa punya bangsa laa.

  15. Budu pun budu lah … Itu identiti kelantan. Tak payah lah peminat trw nak marah … Banggalah negeri sendiri …. Kalau kita ok … Letih lah dia nak meracau macam org gila. Pah tuuu senyaplah dia

    • kerana budulah ramai rakyat kelate masuk universiti. cuba selidik betul2 setiap universiti yang ada kat malaysia ni!! majoriti adalah warga kelate. syukurlah. xpayah balah.

  16. Moga Selangor temu kelantan final Piala Gabenor Acheh.

  17. Moga Selangor temu kelantan final Piala Gabenor Acheh. Malaysia Hebaat ngaum

  18. nk tnya satu page ni mmg untuk peminat bola ka @ sbgai medan perang lau nk komen pasal bola komen ja k pasal bola ni dok komen pasal budu la apa la wat pa…org lau nk bg komen biar membina…ok pa ada wakil mas p indon walaupun persahabatan skrng2 rakyat indon blh knl mas k…nk tnya korang pnh sokong team korang 100% ka tiap game team korang korang ada p ka x da kn jangan takat fanatik dlm ni ja tapi kat luar mcm haram… walAu pun semoga maju jaya yg x terpilih harap tahun dpn team korang blh wakil k…dalam kegembiraan ni kita jgn lupa ada org menderita terutama sedara kita kat palestin

  19. Salam… Malindo FC dah pernah main kat Stadium ni semasa kami belajar di sana iaitu pada tahun 2000. Memang best la kalau dapat pergi menonton bersama-sama. Masyarakat Aceh memang fanatik dengan permainan bola ni… Memang best….. Saya rindu sangat dengan dunia persepakbolaan di Aceh….

  20. Ada tukang batu api r dlm sokernet ni.keje die x abs2 menggaduhkn org.ini sukan bro.x kira mana pasukn pn yg penting penonton terhibur.tgk soccerkid pn blh terhibur.

  21. tahniah kpd kelantan dan selangor smuga dpt harumkan nama malaysia. Bojan Hodak dan Irfan Bakti smuga dpt mencipta kemenangan diAcheh

  22. All the best to Kelantan and Selangor!

    Teman doakan Perak akan jadi wakil Malaysia untuk musim akan datang dan Perak akan mengganas pada Liga Malaysia 2013.

    • sokong. kawe oghe klate. bini kawe oghe perak. anak-anak semua wrga negeri perak. tapi TRW tetap no 1 di hatiku

    • TQ Yeop Bagan Datoh!
      Good Luck 2 Perak tooo!

      Pastikan transformasi pasukan anda akan membawa saingan dan perlawanan yang lebih menarik di musim 2013 nanti!

    • Sokong yeop. Saya orang Kelantan+Terengganu dan isteri orang Teluk Sareh (Peghok). Sama-sama kita tujukkan yang terbaik untuk tahun 2013 didalam liga tempatan. Gomo Kelate Gomo… Kejor Yop Kejor…

  23. sorry johor main x lagi dh mimpi 3piala…kau orang masih dibuai mimpi lagi…hahaha selangor teruskan dengan misi 2013 kita orang akan penuhkan stadium tahun 2013.

  24. smuga trw dpt satu piala lagi dr acheh tambahkan koleksi mudah2an final dgn selangor amin

  25. Mr.Petronas…..kami tahu awak banyak duit dan ada darjat,tapi kenapa KEBAS tunangan…….orang????Sama2 kita tunggu 15.Jan.13…perlawanan diantara Rakyat Jelata lawan Istana…..jangan takbur sangat…..ALLAH tidak suka!!!!!

  26. hentikan provokasi, kita hidup tidak lama. Bola utk persaudaraan

  27. UDAH LA DOK GADUH2…
    - ORG YG OTAK TAK BETUL JHER SUKA GADUH..
    - IINFO KEPUTUSAN SEMASA..
    SEL 1 – 1 PSM MAKASSAR..
    - KELANTAN MAIN PUKUL 9 WAKTU MALAYSIA

  28. Final result : Kelantan FC 1 – Brunei DPMM 1
    Jaringan Dimitri Petratos

  29. FINAL RESULT: Semen Padang 4-Kelantan -2. Dengan kekalahan ini kelantan gagal ke separuh akhir.

  30. OK tahniah Semen Padang,
    cuba lagi Kelate tahun depan!

    Kelantan tak layak ke separuh akhir kerana berkongsi mata dengan BRUNEI DPMM, setelah melalui undian ternyata rezeki memihak kepada BRUNEI DPMM…

    Namun dengar khabar selanngor layak ke pusingan seterusnya…So tahniah SELANGOR! Gud LUCK dan USAHA GIGIH sikit untk menangi piala gabernur acheh!

    Harumkan nama negara kita!
    VIVA selangor VIVA!
    GO-MORE Kelate GO-MORE!

    GKG Out!..
    Yusof… :)

  31. Haii geng..

    Saya minta dihentikan la menggunakan nama2 tertentu seperti Petronas dan sebagainya sama ada untuk bergurau atau sekadar informasi kerana anda boleh disaman jika cerita yang dibawa itu boleh mengaibkan pihak tersebut.

    Jika tidak puas hati pada pihak tertentu pilihlah saluran yang lebih sesuai.

  32. SELAMAT MAJU JAYA KPD SEMUA PASUKAN TAHUN 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>