Kelantan lancar pembinaan Stadium Baru RM320 juta

Stadium baru Kelantan RM320 juta

KERAJAAN Kelantan hari ini melancarkan pembinaan sebuah stadium baru dan bandar sukan dengan peruntukan RM320 juta di Bukit Merbau, Pasir Puteh.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat merasmikan majlis pecah tanah pembinaan stadium itu yang boleh memuatkan 45,000 penonton dan dijangka siap dalam tempoh dua tahun.

Bercakap kepada pemberita, Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri Datuk Husam Musa berkata kemudahan itu akan dibina di atas kawasan seluas 108.8 hektar.

– BERNAMA

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

63 Responses to Kelantan lancar pembinaan Stadium Baru RM320 juta

  1. Tak tahu lah macamana nak jadi.. projek stadium perempuan lam doh… Harap2 yang jadi..

    • ninja tortoise

      Projek stadium perempuan dan jambatan palekbang-kb termasuk dlm projek pembangunan lembah sireh. Projek tu bermasalah dan slow. Walaubagaimanapun, tiada penyelewengan oleh Kerajaan negeri atau pemimpinnya. Target siap projek 2019. Ini penjelasan kerajaan negeri Kelantan, http://detikperubahan.com/2012/11/01/kerajaan-kelantan-sedia-perjelas-isu-lembah-sireh/

      • Projek lembah sireh tu rugi tapai dalam laporan audit ada bayar gaji pengarah sebanyak 80 juta dalam masa 3 tahun.. Kalau 2019 ambo rasa tak siap.. kalau tahun 2090 mungkin kot selapas semua tanah yang dipajak di Gua Musang hambis tempoh pajakan.. lepas tu bolihlah pajak lain pulak!!!!!!!!!!!!!!!!

    • bapak kau cakap

      KALAU orang PAS itu ISLAM, jangan guna bahasa kasar. Orang macam ni la yang buat PAS menjadi kotor. PEROSAK AGAMA SENDIRI(pas)

  2. Tak tahu lah macamana nak jadi.. projek stadium perempuan lama doh… Harap2 yang jadi..

  3. KEREK TEH PECOH TANOH…TANOH GUO MUSE ABIH DOH…

    • hahaha.. batu asas pecah tanah tu jadi tugu peringatan pemerintahan PAS di kelate doh lepas nih

    • ninja tortoise

      Tanah kt Gua musang tu pajak kt syarikat swasta bukan jual terus. Mu cuba lah cek kt negeri2 maju yg ditadbir BN, tanah rezab melayu tinggal sekankang kera. Bandar2 besar majoritinya diduduki oleh non-Malay. Kelantan je bnyk lg tanah2 kt bandar, tu yg UMNO nk rampas Klate sgt..

  4. projek pecah tanah sokmo… buat tidak pernah……(cukup dengan niat sahaja)

  5. nok ambik pitih mano nok wat stadium tu? kayu2 balak kutik jual abih doh…
    sapa abih jadi gondol tanah…

  6. kalu siap mu jugok dok tengek dale stadium tu…. pikir positif la sikit

    • buke tengek deh… doh stadium besar(klu siap) ambo duduk la…

    • Kalau siap kita bersyukur… tapi macamana nak siap… projek jalan Kuala Krai ke KB (1.8 billion) projek stadium perempuan (200 Juta) ni projek 320 juta pulak… baik baiki stadium Sultan Muhammad tu .. tambah tempat duduk 15 ribu ke 20 ribu dah cukup…rasa adalah 50 juta…

    • klu siap macamana?Dah tentu tak kan siap….

  7. pitih duk wak kutip bayar denda ko FAMa….

  8. Stadium baru ni nak kutip duit dengan rakyat pulak ke?..Cakap saja besar…habuk tarak….lebuhraya pungut derma…stadium perempuan kena kutip derma…stadium baru pun kena kutip derma…setakat gimik pecah tanah saja lah tu.Entah bila nak buat kita pun tak tahu.Memang PAS kaki hantu…

    • ninja tortoise

      derma tu atas ikhlas. nak bagi, bagi, toksir bg tak payahla. Negeri lain berhutang dgn Kerajaan Pusat, tp sini Kerajaan Pusat berhutang dgn Kerajaan Klate (royalti 2 billion).

    • eh bodoh..kerajaan kelantan dh tulis situ lebuh raya rakyat…duit tu mmng dr rakyat…bkn mcm bn, ckp dia yg bg, sedangkn rakyat byr cukai jln…bodoh.

  9. Jambatan Kg Cina – Penambang… 150 juta… sampai loni siap di batu asas sahaja…. ni nak buat stadium 320 juta… (lebih tinggi daripada Jambatan???) FIKIR LA.. HOK MANA ADA OTAK TU???

  10. x yah nak pikir2 lg pecah tanah tu saja nak mitak derma nak wak gerak jentera pas jah lepas tuh nok wi pitih ko orey2 besar dalam pas baso orey kelate bodo x dey nok mikir (hok undi pas jah ambo oyat bodo)

    • ninja tortoise

      Undi UMNO lg bodoh jahil. Sbb tu org UMNO/BN Kelantan taknak bersatu bab royalti utk rakyat negeri Kelantan. Walhal itu isu kebajikan rakyat. Cuba kalau pakat bersatu, mesti UMNGOK/BN terpaksa bg jg royalti. Kpd negeri sendiri Pahang, si POK Najib boleh pula isytihar royalti minyak biar pelantar tu dok di Teganu pung. GONG sungguh

    • mung lagi bodo…

    • Mereka yg bodoh adalah menjadikan nafsu keutamaan dlm kehidupan

    • orang buat pembinaan siap tulih tarik start bina dengan tarikh jangka siap..

      tapi di kelate pelik.. kerajaan PAS bina stadium dengan jaminan selagi “AMBO hidup..stadium siap wakakakaka…

  11. setaraf liga EPL punya stadium nih…syabas pasukan Kelantan..

  12. biase lh..dh nak pilihanraya..tp aku rasa projek ni akan betul2 siap jika dibandingkan dgn projek tsam.nak th knp?..sbb tsam bergantung harap kepada kerajaan persekutuan, tp projek ni under kerajaan negeri sebab aku RASA pas akan pegang kelantan lg sekali.tp kalau UMNO menang,aku rasa projek TSAM akan jadi.simple je nk predict..x susah sebab this is Malaysia :-)

  13. jeman anok kelate

    hi..nampak ramai Umno anak negeri kelate pembangkang .tidak suka dan sudah ada anggapan negetif pada pemerintah kelantan..Pada kelantan tetap maju.. bersedekah berzakat itu adalah baik sangat asalkan jgn merompak harta rakyat kelantan keluar.. pikir le..2 mana yang patut.. kelate tetap kaya di hati kawe..

  14. projek pecah tanah sokmo… buat tidak pernah……(cukup dengan niat sahaja)

  15. pundek tol..ni website bola..bn cite hal politik..yg ninja tortoise ni beriye2 sgt pahal? nk beriye2 g masuk website politik la ngok

  16. Yg memulakan komen politik adalah sakai2 pencacai UMNGOK. Sila baca betul2 baru komen, NGOK!

    • ko pon satu bongok..g masuk papagomo ke suarapakatan ke jadah pe ke..dasar sakai suke pencacai2 kerajaan n pembangkang ni.. due2 haramjadah puihhhh!!!!

  17. Umngok lembu bodoh brtinhkat tingkat ada hati pula nak mmgulas pasal politik .
    Puak2 umngok smaking bnyak brcakap bab politik smaking jelas nampak kbodohannya…..puiiiii.

    • hok bodonya demo.. keno tipu hiduk hiduk ko husam musang,..

      • bilo pulok husam tipu ore? kalu tipu brigat lamo doh…bakpo x royak ko polis husam nipu???x rok ko duk royak sini husam nipu…mugo kawe pun xtau bilo husam nipu…kalu demo tau tlg royak la…jgn duk main paka tuduh jah…ore panggil sumakkk barakkk..

  18. Yang sokong umngok dsini terang lagi brsuluh spesis lembu.

    • Hok sokong PAs lagi nampak GONG abes tanah balak kt klate jadi pok dogol.oyat nok royalty.kalau boleh royalty pun hok kenyang puok2 pemimpin pas jah bukey nya rakyat klate.lepas tuh kalu turun harga minyak pun pokcik kg pkaai minyak honda samah x sapar serial jah sari hok guna minyak byk supo tokey2 cina jah untungnya.lepas tuh melambak pakat wak seludup minyak gi thai.

      • rangers buta hati perut

        rangers dan geng2 yg serupo dengan mu, yg dok kutuk pas…mu ni nama jah ada telinga ada mata, tapi hati buto kayu. ada akai tak reti pakai. dok ambik berita longkang pastu buat hujjah. bo bo la jadi bodo. belajar jadi pandai (melainkan mu dan puok2 mu bodo takleh diajar). masa untuk serah jaga negara kepada orang yg amanah bukan yg pelahap untuk diri sendiri dan kroni. mcm fam la, kalu dipegang bukan ahli…jadi mcm sekarang la.

      • Bukit habis gondol, sbb balak ditebang. Esok lusa tumbuh balik. Tanah kt G.Musang yg dipajak pun utk tempoh tertentu, tp hak milik masih kerajaan negeri. Kt negeri2 UMNGOK perintah, bukit tak gondol, tanah tak dipajak, tp dijual terus pd warga2 asing. Bandar2 besar, melayu hny melukut tepi gantang. Hrga minyak kt Brunei murah giler, tp takde isu penyeludupan. Sbbnya, kt sana kawalan sempadan ketat, tak mcm malaysia. Tu yg jd mcm lahad datu. Sebab agen2 perisik Sabah terlalu sibuk dipergunakan utk politik BN smpai tak sempat nk peduli rakyat asing yg sudah berada di Sabah smpai 80%

      • pelik kawe, brapa keping tanoh demo nyo ambik? ko tanah pok demo ado jugok?…pah 2 demo xsir ko minyak muroh? ko demo suko bia barang2 jd mahal blako? kalu demo xsir wi ko tokey cino jah beli minyak..demo pun blh beli byk2…x salah pun..kalu xdok tmpat nk boh…demo boh la dale puyuk ko,tv demo ko…pah 2 loni myk mahal, tokey cino xbeli byk ko? demo beli brapo rial dale sari minyak? takut demo koho xleh beli pulok…kalu g beli pon, ble2 nyupoh ko stesen myk jual mahal…1 lg…bodo ko cerdik demo ni…duk banding tokey cino nga ore tuo kg….memang ore tuo kg beli serial sbb dio naik muto nk g smayg sejid jah…x perlu boh byk2…pitih lebih sipe…bkn supo demo, koho duk boros jah…stakat sludup wok g thai…hok terang2 n bersuluh…tlaga minyak hok ambek di perairan klate g wak naik d songkla…demo tau ko dok? kalu xtau mmg demo bado lg bersumakk la…bakpo x wak naik ko negara sdirinyo? ko takut klate ni maju?

  19. pas benarnya kecek pelawok jah… nak cari mano gak 320 juto..

    defisit perbelanjaan kerajaan negeri yg berpuluh juta tu pun tak dapat nak tutup.

    ni nak cari lagi 320 juta nak buat stadium?? jawabnya.. stadium dalam mimpi je lah… setakat pecah tanah.. tok ngulu kapong ambo buleh buat hahaha

    • molek jugok…bia tok ngulu kapong demo pulok buat….pecoh tanoh nok wak jambang kot puok2 supo demo…blh ko? ajok kawe skali kalu gulai gak deh….

    • biar lambat asal selamat, bebas dr penyelewengan mcm umno…buat stadium nk menunjuk2…mcm kt terengganu…kn padan dgn muka umno…terengganu darul runtuh umno…buat high way x siap2… ingat sikit org2 umno…ape yg umno buat adalah duit cukai rakyat,baik jalan raya, takyat byr road tax…hight way? rakyat byr toll…ingat tu umno…penyeleweng…siapa serahkn singapura kpd pemdatang cina??

  20. Dok ralik pecoh tanah , sampai keroh sungai kelantan

    • pah 2 nok pecoh gapo pulop? tokkan nk wak pecah rumah or majlis pecoh kedai emas pulop…sumakkk demo ni

      • ok doh tu,ado jugok acara pecah tanah. pah hok Nuar Muso bui duo model stadium tu,bilo nok mula pecah tanah? ko najib bui duit nuar muso buat mugo lain. lagi teruk pado kerajaan kelate,bulih duit,tanoh pulok tok cukup luas. hahahaha. ore tuo kato,mato juling ular,jange cayo sangat.

  21. Kelate menang 5-0 belasah Da Nang dr Vietnam… Da Nang nih tak penah kalah lagi… Kelate dah teratas group G, sesuai beno dgn stadium baru…
    kite tgk nasib Selangor malam nih, pasukan terCOROT dlm group H lawan kelab Saigon…

  22. Selangor pasti mnang mlm ni bgitu juga pr mnranpas putra jaya dpru 13 nanti…insysAllah.

  23. Takziah…….Selangor kaloh 1-2 kpd Saigon FC!!!

  24. MUDAH-MUDAHAN SELANGOR AKAN BANGKIT DALAM PUSINGAN KEDUA NANTI…JANGAN BIAR KELAB2 DI M’SIA JADI MAKANAN BUAT KELAB2 DI ASIA… JAGA MARUAH M’SIA.

  25. habis doh kayu balok di kelate….balik kg maso cuti sekolah bersesak lori balak…mcm dah tahu takdak harapan lps pru13….janji itu ini….rakyat hok cerdik boleh mikir belako….enough is enough….kalu tak mampu tak payah janji..buat sakit hati…pasal pitih tak soh kata laa umno ko pas….sama jah…peiuk besar banyak la kerak…periuk kcik kerak sikit…boleh jamin ke kalu pas perintah tak dok rasuah…pikir!!

    • sumak demo ni…bakpo demo x jerit retek sbb kolumpo pon xdok so habuk kayu balok…geting hgland habus dgn daun2 balak xdok…cako duk wak bngunan jah tepat judi jah…blh jamin lg sbb xdok lg tok wakil pas kena kes rasuah…hok kato rasuah set2 umno jah…bila sprm siasat xleh nk dakwa muga bkn rasuah…hok jon dakwa rasuah rupo2 dio la make rasuah…cumo buat gege sbb nok tutup diri sdiri.

      • Terer nya jen moto pasal politik..bodoh sombong..ahli parlimen pas msk mahkamah pasal tipu claim..passl duit tok soh royat laaa..kawe setuju ngan evolusi walau tak kenal.ngarut set pakatan haram ikut telunjuk dap dan pkr

    • pas perintah puan ada rasuah tapi tak la segila babi macam orang UMNO. negeri umno perintah,bukan takat hutan gondol tapi tanah hak orang melayu yang tinggal rasa2 nya lah luas kangkang kera lagi kut. demo g la johor ko,perak ko.

      • tu la pasal….kalau pakatan pembangkang perintah dan jadi majoriti sudah pasti rasuah pon banyak… betul la oghe ghoyak kalau periuk besar banyak la kerak…kalu kecek pasal duit atau tino…kopiah atau songkok boleh cabut….janji bolasepak kelate maju….takut supo dulu jah..politik jah lebih…apa2 hal hidup TSAM….

  26. x kisah pas pegang ke,BN pegang ke.yg penting xnk DAP mng..

  27. PUAK-PUAK UMNO SEBENAR GILO..TAK TAHU NK BEZA HOK MOLEK AND BURUK

  28. YANG PENTING PRU 13….P.R MENANG….INSYA-ALLAH….AMINNNNN!!!!

  29. Pelantar minyak x sekolah agama. Nmpak sangat kjn negeri guna duit rakyat. Mu sedar2 lagi ke? Kutip duit rakyat buat lebuhraya…. kelako, kelako, kelako. Baik suruh rakyat je memerintah, dio ore buat tar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>