[Gambar] Keganasan melampau penyokong Kelantan ke atas penyokong Johor Darul Takzim

CERIA.. Penyokong-penyokong Johor Darul Takzim FC kelihatan gembira bergambar dengan Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa selepas tamat perlawanan Liga Super Kelantan menentang pasukan Harimau Selatan pada 15 Januari 2013 di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu.

Penyokong Johor Darul Takzim gembira bergambar dengan Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa selepas perlawanan Kelantan vs Johor Darul Takzim
Penyokong Johor Darul Takzim gembira bergambar dengan Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa selepas perlawanan Kelantan vs Johor Darul Takzim

Kelantan vs Johor Darul Takzim 1-1 Liga Super  2013
Pertahanan Kelantan Daudsu Jamaluddin mengasak penyerang Darul Takzim FC Norshahrul Idlan Talaha dalam aksi Liga Super 2013 menyaksikan kedua-dua pasukan terikat seri 1-1 di Kota Bharu pada 15 Januari 2013.

Hakmilik gambar: Wawanfaiz.com | DuniaWarriors.com

Kelantan FA

123 Responses to [Gambar] Keganasan melampau penyokong Kelantan ke atas penyokong Johor Darul Takzim

  1. hahaa dah terkena.pandai sokernet main main.ganasnya kelantan tuu..ish ish.18sg sepatutnya ni

    • Anuar Musa n Johorian org UMNO. mesti baik punya. Kasian org Kelate

      • kasihan mende ???
        Mung Wap nok main parti mende,,,selama nih kelate duk bawah pemerintahan sape,,,try mung kabo gak,,,,,sape duk wat naiktaraf selamo keni klu bukang TsAM,,,,mung nok dengki mende nyo nga dio,,,,,aku rase mung pun duk tupang sekaki menyokong,,,,,, nih laa lumroh,,,orang lain duk wat maju,,,,dio pulok terhegeh-hegeh nok nyibuk
        Aku banggo nga TSAM,,,,dio tok ajin duk nok capo hal parti politik nga sukang,,,,,
        doh mung dio tahu dio orang UMNO,,,mung ajin ke dengar dio duk kabo orang parti tu nih xleh sokong TRW,,,,hok loni aku napok bayok dero parti lain bayok bowok masuk stadium,,,,ado ko TSAM naik angin dio maroh,,,,sebab dio tahu penyokong tRW adalah satu,,,,xcaro parti mano pon boleh sokong belako bahkan jage mung duk kejut ado jugok orang negeri lain sokong & minat ko TRW,,walau dio buke benar asal orang kelate,,siap beli tempoh JC lagi walau dio tahu Jc TRW paling laris,paling mahal dokek Malaysia,,,
        diorang pun banggo bilo pakai JC tRW,,,pergi mano-2 mesti dapat perhatian,,,ditegur sape

    • JDT MENANG, kelate seri. Mana beritanya. Takot kena ….. la 2

    • tara guna aku sokong kelate, kalah n seri je. JDT dah 11 mata.. Kelate kalah dgn selangor.Tangga ke berapa tu.? he3 Sakitnya ati…..

    • kelate kalah la pulok.dgn selangor. mana beritanya. Takot la tu.

  2. Memang ganas….kesian kat org johor, tersengih2 semuanya, ketakutan.

  3. Dahsyat n ganas!!hu3…tahniah

  4. Nie cuma 30-40 ore jah ni..nnt sek dio manipulate pulok..balance lg 150-160 ore hok xdok dale gmbr ni hok kene serang nge sek penyokong klate..kita buleh baco doh mainan segelintir ore dlm JDT

  5. tunjuk gambar kt tgh pdg mmg la xde pape..tunjuk la mse kt tmpt duduk penyokong tu..

  6. dalam banyak2 usaha dilakukan KAFA tempohari takkan tak ada satu pun yg boleh TMJ @ PBNJ @ Fans johor ucapkan t.kasih atas susah payah ts annuar musa dan kelab penyokong meredakan sikap segelintir penyokong tak bertamadun tu… kamu nak kritik tak ada masalah, tapi biarlah adil dan fair. penyokong lain berpuluh kali datang tidak lah sebaik ini dikawal oleh KAFA, dah nak terjadi nak buat mcmne, setidaknya ucap la terima kasih kat depa

  7. kesiannn fans DTFC…….tersengih2 selepas dibaling mercun dan botol air….sebab gambar inilah TMJ suruh komando lengkap ngan M-16 tolong kawal mereka….kah.kah.kah…..

  8. bila mata hanya nampak keburukan org lain, buat baik mcmne pun puak tu tak pandang sikit habuk…… dasar lanun

  9. hehehe org johor masih boleh tersenyum walaupun di layan dengan buruk oleh org kelantan, cuba korang tengok tansri anuar musa tu bapak segala munafik tu, talam dua muka, senyuman yang penuh dusta, seri muka pun xada , depan lain belakang lain, tapi orang johor tetap cool, walaupun dia munafik tp kita tetap ajak gambar juga, walaupun lampu di tutup dan di bawak di tengah padang guna laluan lain pun kita masih kena kejar penyokong budu… tapi kita tetap senyum je sb kita umat2 bertamadun tak mcm negeri kijang tu heheheheh

    • Masyallah….insaflah wahai saudara….Islam itu indah. Islam tidak mengajar kepada kita tentang buruk sangka dan tohmahan….Moga Allah s.w.t menitikkan hidayah buat saudara….amin ya rabi….

      • Saya tahu orang kelantan memang macam ni, kalau hina orang lain , kelantan tak ingat agama, tapi bila kelantan kena hina bukan main lagi nasihatkan orang lain. Jijik la macam ni, tak mau kawan dengan orang kelantan , pelik betul

        • alahai adik…jangan la mcam tu.cer try datang kelantan..kitorang bukan macam dalam media massa tu. tak baik macam tu, dosa.

          • aq lagi x nak layan manusia macam kaw…haram…. P, kwan berlambak orang johor, x pulak dia kutuka aq orang qlate…. tambah2 cam kaw nie koe, memang x der kwan…. stupid guy.. sekurang kurangnya pemimpin tertinggi agama(sultan) x main ngan botol arak…. :P

        • jijik???
          Hadap la ko ngn org negeri ko cukup la..
          Bajet lawa konon..

        • Ikut suko mu la xse saing pun. Ore kelate pun xlapar nok saing dgn mu. Baso tino gatal gelebek

    • amboi sedara, nampaknya benci sekali anda pada tan sri tu. tan sri pernah rampas awek sedara ke? atau tan sri pernah upload video sedara mandi bogel kat you tube. ataupun mungkinkah tan sri pernah menghempuk kepala sedara sekuat hati semasa sedara sdg makan nasik di kedai mamak berhampiran? rasanya takde kan.

    • dah la.. jgn nak tegakkan benang yang basah

    • ko It Adnan pergi stadium ka 15hrbln hari tuh,,,,
      kalau setakat menyokong dirumah@kedai mamat melalui astro baik lu diam je,,,kalau setakat hanya menyokong team Johor bermula tahun ini je xpayah,,,,masa kalah nga Pahang mengutuk team sendiri,,,harap je beli pemain mahal-2,,sikit-2 gi kedai mamat je duk layan EPL
      tahniah aku ucapkan buat penyokong Johor yang sudi pergi stadium KB,,,dan merasai dunia sebenar menyokong bolasepak,,,,

      • Kamon la Abe..Setakat 3-4 tahun ni pergi stadium tak payah sembang laa..Orang lain dah merasa dunia sebenar bola sepak dari sekolah rendah lagi..Masa zaman 90an kelantan kat mana? Liga Fam? Liga Perdana? Sekarang baru naik sikit, berlagak lebih..Kedah menang treble dulu tak la berlagak cam korang..Biasalah Membangun Bersama Islam..Perangai orangnya masih macam Badwi..

  10. admin ni mcam taik konon nk bhasakan org johor, ni gmbar mmgla xder pape… tp hakikat yg sbnar x ditunjukkn,, cube pyokong johor postkan gmbar mase pyokong klantan buat provokasi, aku rase korang pon akan sorok bau budu yg korg bwk tu whai sang kijang….!!

  11. bila la isu ni nak reda…. masing2 ada ego tapi aku tengok komen ts annuar lebih rasional berbanding komen2 tmj, dah la fakta asyik berubah je kemon la, buangkan ego tu

  12. kesian penyokong johor…
    tak pernah ke stadium la katakan, baru tahun ni baru kenal masuk stadium.
    mcm anjing salak bukit, benda common dlm bolasepak..
    tak pernah kena provok, sbb x pernah masuk stadium tahun-tahun lepas.
    Provok indonesia terhadap malaysia masa AFF Jakarta lagi maha dasyat ini lah!!!

    • kak bedah x suka ngan ko si asri oiiii

      x kn la ko nk jadik mcm indon lak??? ke mmg ko org indon??? manusia tan bertamadun je buat huru hara mcm tu?? menang pon mengamuk.. apatah lg dia kalah..
      kalo nk bg contoh pon bg la yg +ve sikit!! ank jati klate pon malu ngan pangai mcm tu.. nk ckp xde akal.. bole kata pandai2 semua.. tak tau mana silapnya..
      ckp negeri org br kenal stadium.. ko ckp ngan aku, aku rasa klate ni br je glamer 3-4 thn ni.. sombong sgt kata2 ko ni.. kata2 ko ni mencerminkan sape diri ko sebenarnya.. kesian!!

    • penyokong trw hok sekolah

      sedara asri jangan jadi lalat yer

    • er..ko ni pehal..yg jakon 2 ko…pehal nk slhkn org johor..tgk sejarahla bader..tiap2 thn kelantan men mesti penyokong die cam monyet cari gado ngan org..bukan thn ni je..tau pon provoke indon lg dasat..species indon kat cni org kelantan ler..bkn ngan team JDT je die gado..sape pon yg ade kat liga..men cam keling..nk menang je pon xbley bang..kene terime kekalahan 2..

  13. Aku ada member org Johor, semua ok-ok, mereka gentleman dan sporting, aku takde masalah dgn member2 johorean.
    Tapi yg kat sini aku tak tahu kenapa.., org putih kata ungrateful..
    jenis yang tak tahu berterima kasih!
    mungkin segelintir je kot yg kt dalam ni.
    Tolong jangan cemarkan nama negeri JOHOR please!!!

  14. Sayangnya raja dia kat rakyatnya, nanti setiap rumah org johor yg berjiran dgn org Kelantan akan disediakan seorang komando utk mengawal. Bila org Johor kahwin dgn org Kelantan nanti seorang komando akan mengiringi masuk bilik bersama pengantin utk jaga pengantin johor takut kena “belasah” teruk dgn org Kelantan…

  15. Lancau mat kelate..peyokong mcm beruk.budget bgus.puiiih sampah kelntn

  16. klate terbaik set johor mu tok soh hina klate gitu lah

  17. Salam.. Pehhh… jahatnyeee.. Jahat la sangat!. POYOSSS SEMUA NI!

  18. mati tidak kira org klate ka org johor ka..semua org akn mati..jd xpyh la kita semua nk bergaduh disebabkan bola..tidak membawa ape2 keuntungan pon d hri akhirat..org yg sepatutnye kita lawan ada israel laknatullah..bukannye kita bersengketa sesama islam..

  19. org johor br nk knl bola la katakan..kesiannya..50thn mundur ke belakang..kt cni gua berikn serba sedikit penerangan psl bola..”Bola sepak merupakan sukan no 1 di Malaysia.ade 11 pemain.dimainkn di atas padang….bla..bla…bla….bla…bla…”search google la senang.mls gua nk ckp..

    • kau suka sangat google kan.. kau try google pasal beruk kat stadium KB,

      mesej yg aku nak sampaikan negeri lain dah maju sukan lebih dulu dari kelantan..zaman tu korang kolot lagi main bola pakai biji kelapa kitaorang dah beli bola adidas..kahkah!

      • ahh xde masa gua nak google2 ni ha..ape gua peduli??xyah nk sembang2 la psl dl2..dh lapuk ditelan sejarah.dok bangga sgt benda yg dh lpas..puiiii..bangga ape beli bola adidas???meh sini bg bola telor lu bia gua sepak2..tp kl terpijak pecah harap mf la..gua xreti maen bola.hahaha

        • beruk jubo meroh

          Fuhhh..majunyer sep sekor tu…
          Berlatih petik buah kelapa pakai bola adidas tuu…
          Jgn abibas sudah la..hahaha..

      • ko memang gile mabuk todi ke sep.. ayat2 kau memang bahlol x dak otak..asyik nak provok aje..mcm anjing dok menyalak dlm sokernet ni..atau jenis ko x pernah masuk stadium tgok bola..main la bola ko ada 2 biji tu…

      • aku rasa pasal baling membaling mana2 stadium pun terlibat… tapi yang penyokong tunjuk pungkok tu penyokong johor je yg buat… ni dah bukan beruk.. tapi babi dalam hutan endau tu

        • team kedah dh berkali kali men di Kota Bharu.. penyokong Kedah g tgok kt sana..elok je dapat layanan dr Kelantan punya fan…fan Kelantan dtg Stadium Darul Aman taun lepas masa semi piala FA…, elok je…siap sebelum game,sama2x men sepak raga bulat kt area luar stadium…pergi tempat orang kenalah pandai hormat tuan rumah…jnganlah asyik mintak tuan rumah jer memuliakan tetamu..kalau dh tetamu tunjuk punggung kt tuan rumah, konporm le tuan rumah marah…

    • Mu ni dolop sume.

      Kesian : aku rasa lama dh tak rasa bahang game bola kt malaysia, aku rasa johor ok ape sbb dy menghangatkan lagi suasana bola kt malaysia ni…bru nmpk klainn

  20. │▒│ /▒/
    │▒│/▒/ Peace
    │▒ /▒/─┬─┐
    │▒│▒|▒│▒│
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒┌┘
    └┐▒▒▒▒┌┘
    Penyokong kelantan lebih bertamadun dari penyokong negeri lain

    *****************

    [admin]: Bukan kamu sorang saja, penyokong kelantan letak pic pun kena padam juga, tak perlu melenting.. jadilah org yang waras bukan mudah tersentap dan menyokong membabi buta tanpa melihat kebenaran

  21. : ) terbaik admin sokernet

  22. yang x suka baca dalam sokernet sila berambus

  23. nak tambah sikit lagi xder orang paksa ko suruh baca kan

  24. gambar tu di ambil setelah habis perlawanan kan, macam mane, kita boleh kata, berlaku kecoh setelah tamat perlawanan kan, kalau pun berlaku kecoh, sempat jugak yer, dato’ anuar musa bergambar dengan fans2 kita yer, ceria jer, takde nampak2 kelam kabut kat padang tu, masing2 posing sakan tu,

    media oh media, saya dah penah sampai 5/6 kali dah ke stadium sultan mohd ke 4, dah nampak perubahan sakan penyokong2 kelantan ni, nak disiplin tu, semua penyokong bola di negara kita ni pun sama jer, biasalah bila dah ramai2 kan, ade yang beradab dan ade juga yang kurang sikit jer adab dia tu, benda remeh tu,

    lagipun adat kita bertandang ke tempat orang kan, ikut jerlah rentak orang tempatan, takde rugi sesen pun, buat apa nak gaduh2 sesama kita ni, yang suka gaduh2 ni sebenarnya bukan orang malaysia kot, sebab kita semua ni 1Malaysia,

    sudahlah tu, buat malu jer,

    • betul saya sokong. bagi saya, semua kaum ada org baik dan org kurang baik.

      Kekadang media yang memecahkan perpaduan masyarakat kita. saya agak risau dengan keadaan ini

  25. kalo kita mengaku umat islam, kita ikutlah ajaran/imalan yg terkandung dalam AL-QUR’AN kerana AL-QUR’AN ikutan terbaik untuk umat islam. kalo ada undang2, kenalah ikut undang2 baru hidup aman. Jgnlah jadi manusia bodoh sombong walaupun kita ada pangkat darjat, x mau terima kenyataan diri tu yg salah sedangkan itulah hakikatnya. I LUV AL-QUR’AN & ISLAM.

  26. Datang tempat orang kena la hormat tuan rumah…Kira ok la x kena baling batu..Nak layanan baik, kena buat baik…kalau dah bawak tentera tu kira nak baik ke nak gaduh? pikir2 la sendiri..Negeri kelantan x pernah kacau tetamu..(yg baik la…) Kalau dtg cari gaduh, KB la tempat paling sesuai…try la…

  27. peyokong bolasepak Malaysia semuanya sama tak kira negeri apa.semuanya tak bertamadun, maki hamun paengadil, baling objek dalam padang..cuba tengok EPL,takde pagar pun antara player dengan penyokong tapi dia orang maintain profesional..tak dapat bayangkan kalau stadium bolasepak kat Malaysia ni takde pagar penghalang..dah lama mati pengadil dengan linesman..

  28. nak lagi senang macam ni la. bolasepak ni sukan rakyat, untuk rakyat. jadi kalau golongan raja atau bangsawan nak menyertai sukan rakyat tapi tak boleh nak tinggalkan protokol raja macam ni lah jadinya. Kalau tak boleh tinggal kan protokol raja tu, baik main polo ke, sukan kuda ke.
    atau mana2 sukan yg bukan sukan rakyat. nak bawak satu batalion askar/komando pun rakyat tak kisah sebab sukan raja.

  29. johor darul tkzim?????

  30. Johor oh johor! Dasar JAWA di Tanah Melayu,xcukup buat kecoh di tanah asal..keturunan datang sini buat huru hara orang MELAYU lain. Pui bugis! pui Jawa!

    • jawe ke…bugis ke..org johor still ckp bahase melayu bodo..x rosakkn bahase melayu ngan loghat2 bodo..x skola ke..ko blaja bahase melayu cmne..korang ckp cmne..hi..orang2 cam ko ni la yg wat melayu hilang didunia..

  31. Jangan perasan melayu la kau, orang melayu hanya mereka yang tinggal di padang indonesia. Kau orang thailand penyembah buddha

  32. dalam game haritu ada 3 binatang dalam stadium tu.

    harimau

    kijang

    last sekali beribu beruk buat kecoh terjerit terlolong,huru-hara baling batu ngn botol.. macam siyot je

    • Siapakah beruk tuuu …. Penyokong johor, komando, ????) atau kau sendiri…. Beruk masih ok lagi jgn BABI yg haram dahhhh….. Kamu babi kok,

    • Sudahlah sep, tak baik kita duk cakap mcm tu kat dia orang tu, beruk mmg banyak kelantan, tapi tak de plak masuk stadium, dia orang tu guna beruk wat panjat kelapa jer,

    • beruk jubo meroh

      harap jutaan rakyat kelantan berdoa kpd si sep ni…
      Ingat la..bila ko ade kluarga nanti jgn la smpai ko mngata kat org mcm ni skali. Takut2 nanti bini(akan datang) ko lahirkan ape yg ko kata kat org tu nanti.

      • hahahahahaha…. baik ko mitak maap seppp..

      • wahai beruk j**o merah.. ,
        aku xde mengata sapa pun.. kisah harimau,kijang dan bruk tu cuma cerita semata2 xde kena-mengena samada yg masih hidup atau mati.

        • Sep da takut laa tuh apabila semua orang kelantan mahu berdoa untuk diri dia,,,,,,
          sebab tu laa duk kabo macam kat atas,,,,
          xde kena mengena dengan hidup nga mati konon,,
          habis ko duk megutuk orang kelantan selama nih tuh,,,ko cakap xde kena mengena dengan sapa2 ka,,,,hai sep Sep sEp seP !!!!!!!
          Ko jangan jadi macam zack metal da laaaaahhh,,,
          nasib baik laa dia sedar kesilapan dia awal2 & mintak maap pada semua oran kelantan di atas keterlanjuran beliau,,,,siap ALLAH kasi dia mimpi lagi supaya dia cepat2 insaf kesalahan dia,,,,
          aku puji sifat zack metal(dia orang johor),,dia cepat2 ambil iktibar dari mimpi dia,,,

  33. mohd faizal bin samsudin

    bola sepak adalah bola sepak.

    udah udah le tu dah lepas dah…

  34. jgn nk ckp org ni beruk sgt.. ok la.. skrg time korang hina org.. jgn smpai diri sdri telan blik sdh la….. Allah tu maha adil… klau die nk tarik tu bile2 mse je… hormat la org lain jgk klau nk suruh org hormat kita… bila duk tuduh2 mcm tu dh smpai tahap fitnah smua kn kita ni… boleh bwk smpai mati.. xtau akt kubur cne t.. sedih rse..

  35. Kelantan kepala babi

  36. Minda org Johor sama taraf dgn org Indon….so what we can expect from them? Just ignored them buat habis curent je!

    InsyaAllah penyokong kelate akan ramai2 menbanjiri Johor bila perlawanan pusingan 2 tp jangan pula Johor just jual tiket utk 200 org je. Jom kita ke johor dgn lebih 20000 penyokong

    • budak segamat keje kat yong peng

      sudahlah tu bro, wa pun tak setuju jugak dgn provokasi2 ni, wa nak tgk bola jer, wa tak peduli apa2, kalau pasukan wa menang oklah, kalau pasukan wa kalah, tak oklah,

      tak perlulah kita sesama penyokong ni, duk gaduh sampai macam ni, apa celop

  37. steadylah sokernet! wa tabik spring kat luu…mmg ganas abihh!!

  38. TU SETENGAH JE PENYOKONG JDT DOK TERSENGEH..LAIN LAIN ADA YD HILANG HIDUNG, PUTUS TELINGA, PALO BENGKOK KENA BOTOL..MATA BUTE KENA BEDIL BOLA, SELEBIH PALO HILANG TU X TUNJUK RAMAI..SBB PENYOKNG JDT PG STADIUM SSMVI 4 JUTA ORG SELEBIHNYA DAH BAHANG TANAH X SEMPAT BERGAMBAR DGN TSAM..

  39. Kalau Kelantan semua salah,tapi bila Johor(TMJ)…..bikin semua ok….itulah MAF….fikir-fikirkan lah!!!!

  40. main bola tok sah gaduh lagi…

  41. wak lan bin wak lu

    eleh stendet la beb provok penyokong same penyokong, main bola la bkn main congkak brader…agaknya fans johor baru 1st time masuk stadium kot tu yang touching lebih..aku fan selangor support kijang fan…hidup selangor!!!huhauahauahuahau

  42. naim hat trick hero

    wei korang sebenarnya penyokong yg buat huru hara tula yg monyet ni habis semua orang hangpa nk monyetkan nak anjingkan aduh hangpa semua mmg lain macam sat lagi aku starlight dahi hangpa semua br tau hehe jom pakat2 ramai2 support selangor, selangor sempoi habaq hang jgn marah na

  43. Sudah2 la tu..johor ngan kelantan ni bile nak abis topik ni..pasal bola je pun nak gaduh..ape daa..berdamaikan lagi bagus..hati tak sakit..

  44. kelantan kepala babi kelantit bandar kote bharu wakakakakak

  45. aslkm..kalo korang ni islam,,jgn gaduh sal bola….jawa,bugis,siam,kelantan,indo,kedah,ke hape ke dlm malaysia ni sumanye melayu…keturunanan je lain-lain…dan korang islam…mcm mane nk bsatu,,kalo gini gaya nya…org islam x gaduh sesama islam…kalo gado aku x tau la la korang org ap…professional skit beb…buat malu je gaduh sesama islam..org kapir tepuk tangan nengok korang gini gaya…fikirla skit…

  46. baik kite bsatu sokong malaysia team football..xyah gado2 sal state…mcm budak-budak nk bergaduh jer…dewasa la skit..biasanya org dewasa ni matang fikiran..yang x matang fikiran budak-budak jer…2 yang nk bergaduh je…ap daa korang…ingat bro,kalo sesama islam bersatu kite jd kuat,,tapi kalo sesama kite bergaduh,bermaki hamun,,kite akan jadi selemah-lemahnya….dan kalo kite menyakiti hati atau jasad sesama seislam kite,,sama la dengan kite menyakiti diri kite sendiri…ap yang kite maki akan berbalik kepada diri sendiri..fikir-fikirkan lah…

  47. Yang main bola dapat gaji, kita di sini bergaduh dapat sakit hati ^^

  48. ORG KELANTAN BISING BENDA NIE…TAK SUKA SGT NGAN ORG JOHOR YG RAMAI2 KAT JOHOR TU GI PANGGIL BALIK LA MAKAN BUDU….TAKYAH MAKAN NASIK LAGI…TAK TAU MALU LA NGO ORG NIE…PERKAUMAN BAGAI…KALAU TAK LEH JUMPA ORG DUK JER LA KAT KELANTAN TU HAA…NIE BERSEPAH2 KAT NEGERI ORG…TAK RETI BAHASA KE…

    • Kita sama melayu kau benci sangat2…tetapi bangla ke indon ke yg duk tempat kauorang tu kau sukaa….kawe suko kalau diorang orang asing ni kacau keluarga kau dan tempat kau yg hebat sangat tu…aminnnnnn

  49. sukan bola di negara ini ternyata membawa kepada assobiyah dan fanatik ikut negeri walaupun mereka adalah bersaudara dan menyembah tuhan yang sama,mengadap kiblat yg sama,mengikut ajaran nabi yg sama.
    inilah agenda barat yg mahu lihat(dan telah berlaku) kemunduran umat islam.berbolalah dengan suasana yg damai.sebenarnya keputusan bola itu telah Allah tetapkan.seperti juga halnya rezeki,maut dsb.kalah menang bukan adat,tetapi sesuatu yg telah Allah tetapkan.sangatlah rugi masyarakat dunia kerana kita berbalah sesama sendiri.

  50. Kami sayang bola sepak di MALAYSIA.!
    Fanz KEL vs Fanz DTFc = Rugi 2x
    players & pegurusan untung.

  51. Puak johor yg anti klantan tu ototnya sewel keturunan sakai sumatra yg gemar mmakan habitat hidupan liar sprti biawk ular ulat ulat dbangkai binatang n sbagainya….pendulikan mreka.

  52. Puak Kelate make gapo, asik kaloh jo.Hidup selangor.. dah belasah kelate yang make budu biawak n ulat bangkai. Ha.. apa rase ko kena kutuk balik.Baik jangan kutuk lagi.

  53. Jom pakat berdoa ramai2 supaya klantit kalah malam nih…. Hidup trganu!!!! Admin sokernet ni pun dah mampus kena aids kot… Senyap je, mentang2 team monyet dia tak menonjol sgt musim ni..muhehehehhe

  54. tahniah buat negeri islam dimalaysia ini KELANTAN kerna pasukan sudah bertemu sentuhan terus bertindak….

  55. kelate kena denda hahahehehuhu

    Nasib kau lah kelate kena RM62k, takleh rayu pulak tu. Komando m16 yg provoke lepas gitu aje. Selangor & tentera bergaduh punyalah lembab nak mampus diambil tindakan. Demi kemajuan bolasepak negara, aku doakan harimau malaya akan terus kalah diarena antarabangsa dan ranking terus merudum sama dengan pasukan bolasepak tibet, nepal, timur leste, atau papua new guinea. Inilah 1 cara nak mengajar pengurusan bolasepak negara yg tak reti bahasa. Sambil tu penonton buleh turut boikot ajelah. Tak sabar nak tengok next game dan bergumbira bila harimau kena belasah. Kalah aritu pun aku cukup happy.

  56. sabar10x. dia ore nk tngok sngt kelate kita musnh sjak jadi treba thn lepas.
    wlau cmana pon KEPADA SEMUA PENYKONG KELATE TOLNG JAGA DISIPLIN,dia org sentiasa mencari keslahan kta. Kes M16 dlam stdium, ATM Selangor gaduh,Teganu baling kat pengadil … semua tu FAM x tengok…

  57. Tahniah buat Tunku Ismail Sultan Ibrahim, Presiden PBNJ membuat teguran terhadap mutu pengadilan tahap kampung FAM. Kita tengok FAM nak buat apa kat Tunku…Kalau setakat orang kebanyakan comform kena gantung, kalau kerabat DiRaja, nak buat macam mana????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>