Darul Takzim FC nama baru Johor @ Johor FC

Johor FC Johor

PASUKAN Liga Super, Johor FC akan dikenali sebagai Darul Takzim FC mulai musim depan.

Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin semalam megesahkan mereka telah menerima permohonan penukaran nama pasukan itu.

“Kami telah menerima permohonan Darul Takzim FC selepas mereka mengemukakan dokumen yang diperlukan, termasuk pengesahan dari Pejabat Komisioner Sukan tentang penukaran nama itu bulan lepas,” kata Hamidin kepada Timesport.

“Kami tiada bantahan. Status quo Johor Liga Perdana akan kekal. Tunku Ismail Sultan Ibrahim adalah presiden Johor FA sementara Darul Takzim akan diuruskan oleh orang lain.”

Pasukan Darul Takzim FC akan melibatkan pemain-pemain bintang seperti Muslim Ahmad, Aidil Zafuan, Zaquan Adha, Safiq Rahim, Norshahrul Idlan Talaha dan yang terkini, Safee Sali.

Dua pemain import, Simone Del Nero dan Dani Guiza juga akan beraksi untuk Darul Takzim FC. — espnstar.my

174 Responses to Darul Takzim FC nama baru Johor @ Johor FC

  1. Letak nama ‘The Powerful TMJ FC’ pun bagus gak

  2. xsdp lgsg….dh elok2 johor tukar plak..darul takzim..

  3. buat buat profesional

    apa kata letak Fazurah fc kan…hiiiii

  4. JOHOR PASUKANN LIGA PERDANA DAA..

    Utk rekod, Johor adalah pasukan liga perdana. musim 2012, johor ditangga ke-4. hanya 2 pasukan perdan 2012 iaitu atm dan pahang shj yg dpt ke liga super musim 2013

    • yang Johor FA(liga perdana) dan Johor FC (liga super).. Johor FC ditukar jadi DTFC kekal di liga perdana pasai JFC ditangga ke 9 liga super 2012… maklumat aje..

      • oopps.. kekal di liga super… silap plaks..

        • salam…apa masalahnya dengan pertukaran nama?nama pon nak dijadikan isu ke?sekarang ni, TMJ da bwak tumpuan media antarabangsa ngan membeli world class player sperti guiza..tak mustahil lepasni akan ramai lagi yang membuka mata dengan liga malaysia..tolongla jangan jadikan sentimen kenegerian satu faktor..sekurang2nya kita nampak effort dari pengurusan untuk memberi kepuasan kepada penggemar bola sepak tempatan..jangan thau nak menghukum saje..pembelian pemain2 mahal tidaklah menjamin kemenangan.tetapi ia satu effort murni untuk peminat2 bola semua..and 1 more thing, whoever we are please, do show some respect to the sultan..don’t be provocative towards your comment..

          • Aku sokong ko pemerhati bebas. Kenapa nk bergaduh pasal benda kecik ni. nk tukar nama ker, nk tukar kaler ke amik pi la.
            Tpkan kenapa org Johor anti ng org Kelantan? Padahal tak tau sape y ckp tp main bantai je tuduh org kelantan. Sama2 org melayu, islam lak tu. Jgn jadikan diri tu org tidak bertamadun dan tidak beragama.

          • namo sayo mak ding

            hmm, pemerhati bebas. selamat datang ke dunia ‘sentimen kenegerian.’

          • en/pn pemerhati bebas, saya setuju dengan anda….kesungguhan ini yang diperlukan untuk meningkatkan tahap kualiti liga kita seterusnya InsyaAllah boleh melahirkan pemain negara yang berkualiti…saya orang johor..dan ramai rakan saya adalah orang kelantan…rasanya tak ada isu pun orang johor anti ngan kelantan…kami berbicara tentang bola pun takde sampai maki2 mcm dalam FB ke, blog…pada saya…jika anda penyokong profesional…keburukan pasukan yang anda sokong tu anda kena terima dan bantu pasukan dengan berikan pandangan dan idea untuk atasi keburukan itu…bukan hanya mengutuk, memaki pasukan bila kalah…pada saya, jika penyokong lawan mengutuk atau maki hanya satu je yang saya rasa sesuai dilakukan iaitu..sama2 kita berdoa semoga beliau itu akan jadi insan lebih baik tutur katanya serta perlakuannya. be +ve…serta sentiasa terbuka menerima pandangan serta komen dari yang lain…:)

  5. johor johor johor….eee berbulu le eden

  6. tukar nama JUARA TREBLE FC lagi elok, kononnya berangan nak menang juara treble thn depan, jadi kalau x menang pun takpa sbb nama team mmg dah JUARA TREBLE FC……

  7. Mentaliti kita kena positif. Sampai bila nak berfikiran negatif.

  8. buat buat profesional

    takzim fc dibarisi wak sapi..wak lan..wak safiq…wak aidil..wak zakuan…dibimbing oleh bapak fandi…bosnya wak ngokkkk hahahahaha pelopor tukar nama ….

  9. YG DENGKI NI MESTI GENG SELANGOR OR KELANTAN…

  10. tapi ambik player star malah outer planet pun belum tentu jaminan dapat cup beb.. kalau kalah nanti camne? nak salahkan player? juruletih? nak salahkan penyokong?

  11. Ajak test skali prsahbtan kelate gomo jhor,nk tngok hok mano mkn pasir jilat cok btol.

  12. kelate jgn nk poyo ye..
    darul takzim akan sengat sama lu..

  13. Ubah Malaysia FC

    Xyh gadoh pasal benda bodoh blh x.Patutlah malaysia xkan maju.

  14. nak jadi mc lar kononnya t lar sang singa makm takzimnye

    • sang singa nk buat lawak ker…
      bajet bagus lar tu.. macam la juara musim ni.. balik singa pastu amek la byk2 player luar jadikn pemain pastu nk main kat msia.. x bole blah tol..

      • ape korng nk kecoh2 ni..
        johor duit byk la…
        lntk la nk bli sape pon..
        goyng team laen klah ke???
        hahaha

      • lu jeles ka bro?
        apa hal isu ni mau naik?
        ni semua pasal lu hati x tau nak pikir kan?
        johor ada duit.
        biar la diorg nak guna cmne pon.
        bukan guna duit keturunan kau pon kan?
        so, watpe nak kecoh?
        ha?

  15. wait and see…

  16. Aku tak faham kenapa yg nk dengki ( sapa nk mengaku dengki) dgn coming soon DarulTakzim FC, aku sebagai anak johor tulen rasa bangga mana-mana team pun yg dapat jaga kebajikan pemain malaysia….dulu zaman Selangor, kemudian Kedah, KL, Perlis dan sekarang Kelantan…..semua team ada rezeki masing2…..yg aku rasa poyo ialah penyokong TRW…mana-mana forum semua ckp nk bantai DarulTakzim FC, ajak lawan la , confirm kalah la kalau lawan team Kelantan….so aku rasa bukan masalah team DarulTakzim yg bongkak atau ckp besar tapi team TRW ni yg takbur tak tentu pasal. Team TRW ni pun bangga dgn satdium penuh ckp tak mungkin team lain stadium penuh mcm team dia….tapi setahu akulah, dlm 4 tahun ni je baru stadium Kota Bharu tu penuh…dulu2 kosong jugak…so kenapa takbur sangat?…..

    • …………..

      • ……….

        • Yg monyet tu ko la..x payah nk ckp kat org la. Org lain x penah nk kata ko monyet. Alih2 ko ckp penyokong klate pulak monyet. Ko ni mcm x de tamadun la. Harap2 ko berubah la.. Buat malu org johor je.

          • hahahahah, wa sokong lu, bagi pandangan dan cadangan adalah hak masing, janganlah kita mencarut bagai… yang mana dengki Selangor Dan Kelantan tu bermakna 2 team tersebut adalah terbaik…… jangan marah yer….

      • hai kuda tempang……penyokong TRW tak heran lah ke Mat Toyo…team johor saja yang kebulur nak kan si mamat nie..

    • bukan takbur bro. kalo nk ikutkan fan2 team lain lagi takbur..mana x nya trw dh bnyk x dianaktirikan…presidennya kena gantung, tp yg kalo kerabat komen sket xde ape2 plak…?? FAM bias terhdp TRW…tp kalo team lain ok jerr?? thn ni je dh mcm2 berlaku…kalo nk list down je bnyk…tu sebab bila dpt treble..fan2 TRW sgt2 happy….

    • Bro lu salah paham, lu tak tgk betul2, lu cuma baca dekat surat kabar n blog je. reality lu tak tau. sape takbur sbnrnye? ko pasti ke penyokong TRW y ckp?ramai org berlakon bro..nk panas line. Gua terus terang la, dekat blog ni pun ramai org johor tp pkai nama mcm org kelantan supaya org johor akan marah pada org kelantan. padahal die mmg menyampah dgn johor sndiri. klau lu org tak tau, jgn main tuduh bro..

  17. johor byk duit la….. klu tak dpt piala pun paling tdk player kita jugak yg kaya sebab gaji diorg besar. negeri lain ada ke yg bagi player diorg jutawan?

    • Bodoh kuda kepang ni
      Patut la orang cakap binatang telurt kat leher
      Buat malu aku org Johor aje
      Ni game bola Kalau tak menang apa piala apa barang beli pemain mahal sekadar
      Nak jadi kan pemain tu jutawan.
      Kalau tu la niat TMJ yang aku hormati
      Baik ambil Arron aziz bagi gaji sejuta sebulan
      Bodoh…
      Buat TMJ Dan rakyat Johor
      Maafkan di kuda kepang yang bangang ni
      Ampun tuanku

      • kau yg bodoh…. jgn terlampau berharap sgt dgn piala. johor bkn lwn dgn team cap ayam.
        yg penting tetap memberi sokongan padu walau apa yg trjd.
        aku pasti org mcm johorean ni mesti hemtam balik KALAU(mintak2 jgn) johor tak menang.
        ayuh rakyat johor kita penuhkan stadium
        larkin.

        • Sungai abong warrior

          Jarang jumpa orang yang bodoh Macam kuda kepang
          Masuk tournament tak nak menang….
          Baik tak payah masuk…
          Alangkah malangnya nasib negeri ku Jika mempunyai penyokong yang ramai seperti kuda kepang
          Ayuh semua warna Johor kutuk si kuda kepang ni
          Demi masa depan bola sepak Johor yang nampaknya Akan berjaya Kembali setelah di ambil alin oleh TMJ
          Jangan biarkan ia terkandas disebabkan kebodohan segelintir warga Johor yang akal ya Pendek

          • Ayuh warga Johor perangi orang seperti kuda kepang
            Dia me bawa virus untuk team Johor

          • Wak suruyo Jalan panglima lidah hitam Muar

            Saya mewakili kuda kepang memohon maaf Dan harap kuda kepang menarik balik segala ulasannya
            Kami rakyat Johor terasa Dengan kenyatan kuda kepang
            Team mana yang tak berjaya Dan menjadi Johan
            Setelah banyak pelaburan di buat…

            Buat kuda kepang
            Jangan sekali Anda Memberi ulasan yang tak bermanafaat.pikir dulu sebelum bertindak
            Terlajak Naik kuda bole undur
            Terlajak kata tangung padanya

          • Jay pasir gudang

            Hidup wak suroyo
            Hidup Johorean
            Hidup sungai abong
            Kuda kepang sila minta maaf

          • Saya takan memohon maaf
            Pergi jahanam Dengan dia orang
            Johor menang atau Kalah pemain tetap dapat gaji besar Dan Akan jadi kaya raya.shafiq,mat yo terima tawarkan Johor sebab gaji lumayan….
            Team lain tak mampu bayar…Ada aku kesah

          • hahahhaha..mana dtg kuda kepang ni? buat malu johor je la..1st time dgr pasal bola sepak ker bro?
            hahhahah

          • aku rasa kuda kepang ni bukan orang johor la….biarkan dia banyak lagi komen yg bodoh dari penyokong TRW

          • Manja
            Kau ni manja man yang main kedah dulu ke
            Kalau nak manja manja jgn main bola la main netball
            Awwwww
            Aku tetap nak tegak kan pendapat aku
            Hidup Johor

          • Halo adik manja
            Apa kena mengena pulak dgn penyokong TRW
            Takde satu pun isu TRW yang kuda kepang bawa
            Lu la dasar goblok…
            Kau ni yg suka mengapiikan orang

      • sabar kuda kepang

        Kuda kepang ni tau tak bola sepak tu ape.?

        • kuda kepang nie sape..
          macam memang bukan org johor..
          bkn nk beri komen positif untuk team johor..
          tau tak bola sepak..
          cube eja betol2 bola sepak..
          ke nk kene sepak laju2 baru faham bola sepak..

  18. ….sambungan, TMJ mmg ada bagitau yg dia akan build pasukan dari Johor (DarulTakzim FC dan Johor) bermula dari tahun 2012 ….so perancangan tu mmg dah ada, dan akan direalisasikan pada tahun 2013…….aku takpernah dengar pun dari pengurusan PBNJ dan TMJ yang mengatakan bahawa tahun 2013 ini ketiga2 piala milik Johor….ada korang dengar? setahu aku PBNJ untuk sesi 2013 ni kumpulkan semua star player adalah untuk cuba mendapatkan ketiga2 piala atau mana-mana satu atas permintaan rakyat Johor yg lama dahagakan piala…..so soalan aku…salah ke?..yg aku selalu baca statement bongkak merendah2kan team org lain ialah penyokong TRW ni…kenapa goyang atau sentap kalau rasa team TRW dah hebat sangat?…DarulTakzim FC tak pernah pun kata diaorg hebat….TMJ pun tak kata….dia cuma kata dia akan cuba dapatkan piala je….satu lagi yg aku maha pelik…kalau import sanggup nk bayar mewah bagai, salahkah PBNJ nk byr player Msia mewah bagai jugak?…aku tak faham kalau dah mmg ada yg nk sponsor dan player tu pun sanggup, kenapa rasa goyah?…..player kene fikir masa depan dia,esok dia sakit, kene masuk keluar hospital…sapa nk tanggung? biarlah dia dpt byran setimpal utk masa tua dia. Untuk penyokong pasukan lain, aku sebagai anak jati johor personally tak kisah pun kalau tak dpt piala apa pun 2013 ni, ini sebagai permulaan, setiap benda mesti ada perancangan dan setiap perancangan tak semestinya akan menjadik…TETAPI aku R.E.S.P.E.C.T usaha TMJ sebab sekurang2nya dia berusaha…..takperlu merendahkan usaha org yg berkemampuan dan berusaha untuk membantu org lain.

    • Haah berusaha tapi CARA SALAH … x blaja UNDANG2 ker…. AMBIK PLAYER ORG x itu PERATURAN.. GANGGU TEAM MALAYSIA untuk AFF… bongok….

      • Apa cara yg salah ? Kontrak dah ditandatangani.

        Yang salah dan bodohnya KAFA…buat kontrak tak kejap…ada loop hole.

        Skrg siapa yg bodoh ?

        • Bodo mu
          Ngaji sapa kelah 4 senawi je ke?

        • Sek johore ngaku peminat TRW.

          X pyh dok ckp KAFA bodoh la. Yg bodohnya kau la..semua org tahu yg dlm kes matyo ni FAM telah masuk campur & tolong johore. Mmg FAM suka tgk TRW jatuh. Bermula ngn saman kafa beratus-ratus ribu,gantung presiden & bantu team lain rompak player terbaik klantan. Mmg itu usaha FAM utk mnjatuhkan TRW.

      • kalau rase FAM x adil baik TRW tarik diri utk musim depan.ade bran?wat pe join tournement klau rase berat sebelah?pergi cari liga kat negara lain kalau rase dah bagus sangat.

  19. ……….

    • ganu kiter nie… hehehe

    • sir lagi..pasal no plat WWW1,,duit tu mari manee, acu sek sek mungg kabor… ke dok guanee.. johor oiii… baik la duit tu bui ke tganu wat baiki stadium, blh la sek sek tranung mari stadium sokong sek sek pantai timur.. peteh ganu peteh, gomo kelate gomo….

      • mung tahu kece jer..pikir tak mau..tau nak tanya jer..

        Kesultanan Johor dari sebelum merdeka dah ada ladang kopi, getah, bijih..

        Zaman ni ladang sawit lagi besar …mcm mcm sumber..

        Masuk simpanan tetap pun makan tak habis..

        Jangan cemburu…

        Tu la..lain kali kerja kuat..jgn asyik tuduh makan duit rakyat dan sebagainya…

        Johor bayar gaji askar sendiri..sejak bila makan duit rakyat ?

        • sepatutnya duit tu untuk agihan rakyat jelate,biar hidup serba ada.di semua daerah Johor.Baru RESPECT YOU.bukan JB saja,,bukannye msk akaun pemerintah saja..Memang byk estet tapi tak banyak banglo bg rakyat bawahan.. makna kekayaan tak sekata le…Takpe le tugas Ketua ???? kumpul harta.. rakyat melata…

      • tganu kan ada duit royalti.. lagi banyak duit, kau repair le sendiri.

      • pasal no plate pn ko nk jakun ke???baik mu naik perahu je tangkap ikang..

    • Sukahati la dia nak dpt duit kat ner. Yang ko jeles watpe. Suruh la team ko tu kumpul duit bnyk2 beli star. Nak bising2 plak. Ape ko jd miskin ke kalau Johor blanje duit? X lain & x bukan Pembangkang sahaja yg suka kutuk2 org.

  20. hahahah TUKAR NAMA… sampai camtu sekali…. kesian… kemaruk sangat nak main LIGA SUPER…. hahahaha org tiru macam KELANTAN dari liga bawah sampai LIGA SUPER + AFC lagi… itu baru namanya TERBAIK… apapun KAK SEMAH nak ucapkan ….. SELAMAT BERJAYA…. kalau kalah KAK SEMAH x tahu yer…. hahahahahahahahaha…. x nak ambik JOSE MORINHO ker jadi COACH/MANAGER…. hehehehehehe

    • adusss kak semah niiii… klu diorg x tukar nama pn, Johor FC msh lg dlm Liga Super. Bila ms lak kemaruk nyer?? x phm den ni…

  21. Johor ada 2 pasukan lah…Kelantan ada 2 pasukan ke ?

    • Wak wak burung wak wak

      Ada 2 team tak dapat satu piala buat apa
      Whakaaaa malunya aku
      Kelantan dapat 3 piala
      Johor yang dua team Ada ke?
      Kan dah tekena batang hidung

    • Johor FA Johor FC JCorp FC

      mmg johor ada 2 team. Tp johor FA duk di liga perdana. .mcmana plak johor FC nk tukar nama ke Johor. Berpijak di bumi yg nyata la pak pandir oiii..

      • T ak M enang J uara

        Bukan masalah liga perdana je liga apa
        Masalah Ada 2 team satu pun x dapat piala apa apa
        Itu isu yang di bawa ole wak Kota Bharu
        Johor FCC Johor fa Johor fc corp FC
        Anda patut paham isunya Dan Anda la yang patut Berpijak di bumi yang nyata
        Dan nampaknya Anda la pak pandir di sini

    • ada TUMPAT FC maik kat liga FAM lagi 2 tahun main liga super

  22. Jangan terikot rentak berpolitik Anuar Musa tu. Dia nak berpolitik nak jawatan dalam FAM. Dah dapat jawatan Timbalan..masih nak bercakap lagi kat paper… kan dah kene ban…apa guna jawatan ko..tapi merepek kat akhbar ? Nak cari sensasi la tu..nak politiking…nak rampas jawatan..kununnya nak tunjuk jadik juara rakyat la tu kununnya..sia sia ahli gabungan pilih dia jadik Timbalan..tapi membebelkan kat wartawan

  23. pengalaman aku selama mengikuti bolasepak tempatan dan antarabangsa…tak pernah aku jumpa peminat satu team tu membebel team lain beli player…di barat..selalunya peminat akan marah pemilik kelab mereka kenapa MISS OUT dgn player yg mereka tgh aim ? kenapa tak belanja wang..

    ni kat Malaysia terbalik…peminat TRW membebel cemburu…marahlah KAFA kenapa tak offer Mat Yo gaji lebih baik..kenapa tak cepat sign Safee…

    • Betul boh kawe sokong demo. Tok soh dok peduli la wahai TRW, taun depe kito gomo pialo lagi Insyaallah. Gomo kelate gomo

      • Tak ikut Mat Salleh pun takpe @ tak padan berebut beli player sendiri mahal2.. player yg dah ada kalau nak cabut biar dia pergi.. kalau dia nak gaji mahal jumpa Boss bukan jumpa Media..
        Biarlah pemain yang kita ada kerana kesetiannya boleh buat semangat dan Kejayaan…

  24. Darul Takzim Fc ni kelab bertaraf kebangsaan.. anggap jela pasukan harimau malaya main liga M

    • ………..

      • bro,,,, duit kutipan tiket guna wat bayar gaji, denda FAM dan simpanan gaji pemain dan pegawai utuk 10 bulan akan datang…. Jangan la sampai hujung musim gaji pemain ada yang tertunggak…. Utk Johor Takkan la TMJ nak laburkan duit utk bola selama lamanya…. Nanti start liga korang tolong la penuhkan stadium larkin sampai hujung musin ek….

        • dh TMJ tu byk duit, nk wat camne? hak TMJ gak.. nk labur ke x? ade gak stadium team len yg x penuh tp xde mslh tggakan gaji.. sbb kerajaan negeri diorg kaya..

          • darul takzim ni ada ke pemain yg betul2 asal dr johor? TRW mula nk jd top masih ada lg sparuh dr team TRW yg anak jati kelantan. Ko nak amik sape2 pun utk plyer DTFC..amik la. Tp kami bangga dgn TRW yg ada capt. Sperti piya.. Kami bangga dgn BADRI RADZI & SHAKIR SAARI. PIYA BEST eleven asia midfielder.. We proud of you Capt. Marvel.

  25. LUASKAN KUASA MU!!!!!!!!!!!!

  26. Woh duyan klu tkr nmo jd woh moktan ttp woh duyan jgk xhere la tkr gpo nmo pon klu bau busuk gk busuk ctu la…gkg

  27. kemah keming sek sek kite pantai timur.. hidup tranungggg nelangggg…. hidup TRW kelantanggg…. mampusss….johor tahun depanggg….dok guanee johor dah gile..

  28. serius cakap….hanya pasukan terdesak piala je akan buat keja mcm ni..mcm keja pengecut pon ada…
    walaupon aku tak berapa suka kelate menang trable season sudah..tapi di sebalik positifnya team kelate ni dia naik slow2..kembangkan bakat2 player…tapi JOHOR???pandai2 pk la yea…

    • Apa yg terdesak? tu namanya revamp atau rebranding, ko ni mesti layan liga kampung kan? kalau terdesak…cuba ko ckp depan Mancini, Alez Ferguson etc pasal teori terdesak ko tu………aku rasa diaorg sure gelak guling2….ni era profesional la bro..think pro, play pro…faham ke tak

      • Era profesional? profesional tak rampas player cam lanun… nak ambik player ade contract runding la.. bayar pampasan, baru pro… tak kisah la nk rebranding ke ape.. pedulik hape aku.. jgn kacau orang sudah!

        • Bakal president FAM

          Agreed 100%
          .

        • rampas kejadah kau la. Otak kolot, baik ko pg tgk sukan renang je la sbb ko bodo tahap lembu. Apa ko pikir DTFC amik matyo bayar pakai daun kering ka? proses cincai? Dengki tahap kerbau la lu. Lantak la johor nak ambik sapa, bukan pakai duit ko pun. Apa ko pikir TRW je nak menang? kelab lain diam buat bodo? .Semua kelab nak menang, semua kelab mahu bersaing. Cakap pakai otak, jgn pakai lutut.

          • Elok la TRWlembuzfC
            The real Wak lembu FC
            Wak kan jawa yg ramai kat Johor…
            Otak the real wak Sama taraf ngan lembu
            Ishnishnish

    • kalau terdesak pun apa masalah ko? pakai duit ko ke? keje pengecut? ko minom todi ke apa? komen konon pakar mengalahkan shelbi singh. Kalau x tau pasal bola diam2 je la. Ko ckp mcm ni lagi perlihatkan kelembuan ko. Kalau ko tau pasal bola xde ko nak ckp mcm ni punya. Apa kata aku cadangkan ko layan gymrama je.

  29. Ikut johor lah nok tukar namo lagu mana pong. Janji taung depe kita lawan jah. Ambo masih berharap pasuke penang naik liga super… buleh la ambo kibar dero kelate di Stadium batu kawan.hahah. TO JOHOREAN, jgn ambik ati dgn fans kelate yg cemburu tu. Maafkan mereka, mungkin yg komen tu budak SEKOLAH je. Tiap negeri mesti ade penyokong ngok. Kita yg matured ni buat pekak badak aje k. to mat yo and azwan roya: ‘WELCOME’ TO KOTA BHARU.

  30. terima kasih byk tidak terhingga kepada peminat bola yg duk keji dan kutuk trw ni, nampak sgt anda semua tak faham erti bola sepak yang bermutu, pengorbanan penyokong, semangat penyokong trw adalah semangat yang sebenarnya,kerana bola, kami sanggup ke sabah ke singpura, baru ni kami terbang juga ke iraq sewaktu piala afc. Sepatutnya kepimpinan presiden kafa yang digantung tu, di contohi, bagaimana dia mengurus pasukan trw ni, ambil pemain tidak ternama masuk trw, lps tu asah bakat sampai jadi hebat, itulah baru namanya cara pengurusan yang bijak dan teratur, jimat dan berwawasan

  31. Ntah..tak kisah langsung pun…kita pengurusan kita profesional…ikut law…bukan main hentam kromo mcm mak bapak dia yang punya liga….sendiri mau ingat la…

  32. Tak de yang rugi pun..kita tunggu tgk liga start..tgk dulu siapa yang kena ye…

  33. PBNJ takde ganggu sapa pun.. yang tergangggu sebenarnya Nuar musa,pasal dia yg canang 1 m’sia nak ambik safee ni. sekian

    • safee sali ko nk heboh. Klau Tan Sri bercadang nk amik safee..aku rasa seluruh pnyokong red warrior x kan bersetuju. Nk buat pe ngn ayam tua tu..skang zaman down safee sali dah ni. X payah nk bangga la. Dulu safee dpt score kt aff 2010 dulu tu pun sebab assist byk dr matyo. X payah nk bangga la ko dpt safee tu.

  34. cakap jelaa yang korang tu jealous , bongok lahaiiiii .

  35. bawak bersabar lah semua dah main nanti kita kutuk lah sapa yang kalah okie dah duduk diam2

  36. bapak segala komen

    ………

  37. JFC TUKAR KE WWW1

    susah2 letak je nama WWW1 (singkatan “we will win number 1″). ok apa. nmpkg taraf elit dan kemewahan pasukn rimau selatan

    • Kalau mewah pun kenapa? ko PHD la ni kan?….., esok kalau team ko pulak yg mewah ko akan cakap macam ni jugak ke? atau lubang hidung ko kembang mcm lubang hidung negro? nk tau jugak aku

  38. Pemikiran kolot, sifat hasad dengki semulajadi dalam bangsa yg sama. Ini mungkin satu revolusi bola sepak Malaysia. Menang atau kalah blakang kira. Perpindahan pemain akan dtg aku jamin lagi ramai pemain import hebat akan masuk utk kelab selain DTFC. Ko rasa pemain tempatan tak improve ke bila main dgn pemain import guiza? Indonesia pun ada pemain import hebat, kenapa malaysia x boleh? Kalau satu hari DTFC menang AFC, sapa yg bangga? Org Malaysia jgk bro. Tak payah nak dengki sangat, dan tak perlu nak maki TMJ. TRW menang ada org nak kutuk sultan kau? x kan? .

    • Afrinooooor kajang

      Bodoh punya statement!!Liga belum staRT lagi dah gebang sana-sini, dah tu bercita-cita nk menang AFC!! apo ke bangsat engko ni hah!!

      lagi satu…engko compare la sendiri Sultan Johor n Kelantan..jauh beza ngok,, aku salute sultan kelantan diatas keperibadian dia, apo engko nk bangga dgn sultan ko tu hah?? apo ada??

      • sebaiknya kita jangan libatkan sultan/tengku mahkota/istana dalam komen2 ni, nanti tak pasal2 ade orang buat report, kita dan keluarga kita juga yang susah,

      • ramai jgk yg PHD kt DTFC ekkk…

        dok bangga sultan negeri dia alim wat hape…

        • Sedara tak perlulah nak komen lebih2 pasal sultan ni, sultan tu alim ke tidak, dia punya pasallah, perhatikan diri kita sendiri dulu, sembahyang berjemaah ke tidak, puasa sunat ke tidak, jadi imam sembahyang ke tidak, fardu ain dan kefayah mcma mane sedara,

    • bodoh kau ni…ada pulak babitkan sultan….buat malu org johor je kau ni ngan statement tak abis sekolah ni..mesti mak kau menyesal ngandungkan kau kalu dia baca statement bodoh ni..

  39. ada kelebihan bawa masuk pemain import nie..
    kalo ada pemain import ni baru la pemain kite bersungguh2 nk dapatkan tempat..
    kalo x pemain kita dok main takat tu jer x der improvement.. kita bagi sikit saingan kat pemain kita..
    majulah sukan untuk DTFC

  40. darul takzim pun, darul takzimlah. yang penting, main mesti power lepas nih.

  41. Hehe..ape la korang nie gaduh2 pasal benda remeh..tgk mcm aku..rilek je..aku org johor,wife org kelantan,anak org selangor (coz lahir kt selangor)..xde pn nk gaduh2 pasal bola walaupn kitorg sokong lain2 team..abis kuat pn kutuk sket2 je..hehe..pada aku bola ni hiburan je..bnyk lg benda lain nk pk..better pray for Palestin,jahanam israel.

    • anti pilih kasih

      setuju bro. agama kita letak no.1; negeri ke, bangsa ke, itu sumer no.2 .

      x perlu nak kuar kata2 kesat, ‘bodoh’, ‘bangang’ & seumpamanya. cuba elakkan la.

  42. Pertama,Tahniah buat admin sokernet yang buat website awal utk update status,berita liga malaysia musim 2013. cuma satu saya mintak admin tukar nama “johor FC’ dalam carta liga super 2013 tu kepada nama baru dia sekarang “darul Takzim FC” supaya peminat tidak keliru.Terima Kasih

    - sudah diupdate, tq

  43. Kelantan/Terengganu/Selangor/Kedah/Perlis/Perak

    ……..

  44. penyokong trw hok sekolah

    cadangan kepada FAM, istyharkan jumlah kutipan penyokong di stadium masing-masing, biar semua penyokong bola sepak di malaysia tahu kutipan setiap kali perlawanan, buat macam di masjid, setiap minggu terpapar hasil kutipan anak kariah masing-masing, lps tu baru semua tahu, penyokong pasukan/kelab mane yang memberikan hsail kutipan yang tinggi atau rendah, hujung tahun kita pakat2 tengok, jumlah kutipan semusim, baru tauuuuuuuuuuuuuuu

  45. rilekla fan2 TRW…taula korang takut ngan DTFC…

    mcm2la korang ckpkn…adatla tu bila rasa terancam…

  46. biasa le entri2 time musim cuti sekolah ni… rmai budak2 bru lpas bersunat dpt keyboard…

  47. “We Respect All But Fear None” – TRW

  48. Pingback: » TMJ mohon maaf kekeliruan nama pasukan Johor | Sokernet

  49. So, dalam Liga Super nanti kita kena ingat –> Darul Takzim FC = Johor FC. Cuma yang tak sedap sikit, jurulatih Sazali Saidon dan penolongnya, Azmi Mohamed dan hampir kesemua pemain Johor FC “dihambat” keluar. Of course ini bukan isu kepada persatuan, tetapi kepada peminat –> wah isu besar ini!! Bayangkan, takda seorang pun pemain Johor FC dalam pasukan Darul Takzim ini

  50. aku.johor.selamanya

    Ya Allah ya rahman ya rahim….Satukn lah mereka ni untuk memartabatkn bola sepak Malaysia di mata dunia…

    Amin….(sume ikut) Aminn…

  51. Tak kisahlah Johor FC ke Darul Takzim ke Johor FA ke. Tak sabar aku menunggu tarikh keramat –> 15 Jan 2013 –> Darul Takzim FC vs the Red Warriors FC. Jangan cakap apa-apa sekarang, tapi kita bercakap selepas perlawanan itu nanti…. Gomo Kelate Gomo

  52. aku.johor.selamanya

    hidupkn balik liga kita dgn sokongan padu kepada pasukan….kekadang dpt tgk siaran ulangan bola klasik
    malaysia lwn kelab inggeris..aku bangga tgk mat saleh kena otek2 ngan malaysia….tp kita kna satu hati..ikhlas aku katakn 2-3 tahun lepas aku bangga tengok stadium kelantan penuh dgn penyokong,tp bila aku dtg stadium negeri aku(JOHOR).Budak yg jual air ngan beger tu lg kuat dr suara penyokong sendiri..time tu aku rasa sedih…skrg ! bila Johor Darul Takzim lwn Woodlands Wellington.Bangga,gembira yg teramat sgt sbb penyokong terlalu ramai.smpi budak yg jual air ngan beger pn xnk jual sbb nk tgk bola.Aku lak dpt duduk near Harimau Selatan Fan Club..LUASKAN KUASAMU JOHOR!!!.Bila half time rehat…suma wat ombak smpi 5 kali tawaf.tp dulu….jgnkn ombak! lecak pn susah!

    JOHOR…Luaskan Kuasamu!

  53. inilah melayu.melayu mmg suke berbalahdn bertaki perkara yg x penting.perkara yg xde apa2 pun.useless org putih kata.malu la.agak2 la klu nk beri komen

  54. 2 perkara yg saya nk bgtau.1 sebenarnye FAM xde double standard pun kt kelantan.2 kita dh masuk liga pro so ikut suke oeg la nk beli pemain sape2.pemain pro ni bermaksud cri makan dgn main bola. sory tmabh 1 lg. no 3..mat yo pun nak pindah ke johor.wt pa korang bising.suke hati die la.profesional ckit..

    • Penyokong trw hok sekolah

      profesional mcm mane sedara, rundingan dgn pemain yg ada baki kontrak 13 bulan tanpa melalui KAFA, profesional ke sedara? saya rasa sedara jer profesional kot kat sana, yg lain tu semua baru nak belajar jadi profesional, kita semua tahu mat yo tu pemain paling bernilai dimalaysia, tapi bila KAFA baru nak letak harga kat mat yo, kata tak munasabah pulak kan, profesional kan, mudah jer sedara, sekarang ni kes mat yo berlaku dgn pasukan kelantan, mungkin tahun depan berlaku dgn pasukan lain pulak kan, atau berlaku dgn pasukan sedara jugak kan, kita tgklah nanti mcm mane profesional pasukan tu nanti

  55. aku.johor.selamanya

    Kalau kita berbalah dgn niat untuk memajukan bolasepak di Malaysia Tanah Tumpah Darahku,Aku sokong…Tapi biarlah dgn cara yg berhemah lgpun aku rasa suma yg beri komen adalah orang melayu dan berarah kiblat yg sama.

  56. Sekiranya pasukan anda menang atau mantap anda berhak bangga dan gembira. TETAPI anda tak berhak mengguris penyokong pasukan lain. Sokonglah pasukan anda. Kalau anda sokong pasukan negeri lain pon takde masalahnye. Org malaysia pon ramai gak sokong Liverpool, takde masalahnya. Ini tidak asyik gaduh saja… pantang ade game ade saje isu penyokong bertikam lidah. “KITA BUKAN HANYA KAKI BOLA TAPI KITA BERSAUDARA”

    • penyokong trw hok sekolah

      betul dan setuju dgn pendapat kak melah, saya sokong liverpool dan trw, sama2 warna merah, warna berbeza tapi kita semua rakyat malaysia

  57. TRW kutuk2 JOHOR, alih Kelate kalah 1-4 pada sime darby malam tadi. Apa dah jadi, tu la ngata baju orang koyak, diri sendiri seluar tak tarik zip.Ha1000X.Hidup S darby

  58. mat yo dah setuju nk pindah, biarkan la dia.nama dia pon dah xda dlm squad kelantan masa tu.kelantan letak tinggi mcm tu sbb xnak lepaskan dia.so amik peluang letak tinggi camtu..

  59. buat apa FAM nk double standard kt kelantan.itu adalah kata2 cucukan dr seseorang.kelantan pasukan negari.penyokong ramai.stadium penuh.ada org tu tegok bola malaysia ble final je semangat.tp tdk kelantan.stadium penuh so duit masuk byk..FAM pon senyum beb.lain la pasukan kelab.klu pasukan kelab dorang harap sgt jgn masuk final.

  60. Aq blaja n dduk terengganu, bercampur dgn budak2 kelantan,tpi aq orang johor,,,kbanyakan komen pnyokong TRW yg kt atas tu banyak yg nampak mcm budak2 yg matured pn ade tpi skit,,,yg mcam budak2 ni pmnt kelantan yg terlalu fanatik,main cakp lepas je,x berfikir,aq kenal budak2 mcm ni,,,3 tahun aq dduk kt sne,ade je dga,xpuas hti ngn negeri sembilan la,selangor la, terengganu pn ade yg herannya time dia kalah separuh akhir ngn ganu,x silap yg pergi final ngri smbiln ngn tganu,hbisan2 diaorg skong negri smbilan,,,komen2 kt atas yg ngutuk2 johor tu,,spesis manusia yg bakar stadium sndiri,bling botol or objek2 klu klah or “SERI”…kepada penyokong TRW yg betul2 matured, selamat bersaing musim 2013..”Majulah sukan untuk negara” Think positive TRW..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>