Piya tolak tawaran Selangor, Terengganu

Badri Radzi 'Piya'
Badri Radzi @ Piya memilih untuk kekal bersama Kelantan

Piya selesa dengan pasukan Kelantan

KETUA pasukan Kelantan, Mohd Badri Radzi atau lebih dikenali sebagai Piya mengaku menerima tawaran daripada Selangor dan Terengganu namun lebih sayangkan The Red Warriors (TRW) yang membantu menaikkan namanya selama ini.

Justeru, dia menasihatkan rakan sepasukan yang ingin berhijrah supaya merujuk terlebih dulu kepada Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa sebelum membuat sebarang keputusan.

“Kita perlu mendengar nasihat Presiden KAFA terlebih dulu sebelum membuat keputusan berhijrah ke pasukan lain walaupun ada tawaran habuan lebih besar.

“Beliau (Annuar) banyak membantu dan kami perlu mendengar nasihat sekembalinya beliau dari Makkah,” katanya ketika ditemui selepas berkunjung ke Gelanggang Futsal di Padang Golf, Gua Musang untuk bermesra dengan peminat semalam.

Badri berkata, kesungguhan Annuar membentuk Kelantan hingga menjadi pasukan disegani perlu dihargai.

“Jika tidak kerana bos kami itu, kami mungkin tidak mencapai kejayaan berganda dan muncul pasukan digeruni lawan.

“Bagaimanapun, kami tidak boleh menghalang mereka yang ingin berhijrah ke pasukan pilihan kerana itu perkara biasa bagi pemain bola sepak,” katanya.

Sementara itu, Badri berkata, kunjungannya ke Gua Musang memberi peluang untuk bertemu peminat setia.

“Sekurang-kurangnya dapat bermesra dengan peminat dan mereka mengharapkan saya terus bersama Kelantan,” katanya.




coded by nessus

21 Responses to Piya tolak tawaran Selangor, Terengganu

  1. Pingback: » Nasihat Piya kepada pemain Kelantan yang ingin berhijrah | Sokernet

  2. Thanks piya.. You are the best.. Truely example leader.. Captain marvel..

  3. thniah piya.biar ada rase malu skit ko TSAM tu.skrg ni ape perasaan matyo bile terang terangan dh bgtau x nk main dgn kltan.tp x trcapai jgk cita2 tu.kesian ko matyo.yg dikejar x dpt,yg di kendong plk trpaksa di pikul stahun lg.krane duit trserlahnya ketidaksetiaan kamu pd majikan skrg.

  4. Tahniah Piya
    Kerana terpilih Dalam Dalam squad
    Asia best of eleven bulan October oleh goal .com
    Mat yo hok kecoh nok gi Johor Ada dlm list sebagai simpanan

    Guano rajagobalok…ore luar iktraf piya
    Mu????

  5. Raja Gobal A/L Sulta Gobal

    ayo ayo ore mâché betul ka?
    Ada malu saya ini Macam
    Banyak besar kemaluan saya
    Mana saya mau taruk itu muka sama kemaluan saya

    चलो सही लुगदी अयस्क का जाना? वहाँ कितना मैं अपने जननांग बड़ा शर्मिंदा मैं एक ही चेहरा मेरे जननांगों को शूट करना चाहते हैं

  6. Goal.com
    Piya best Asia 11
    Central Midfielder – Badri Radzi

    Kelantan

    The Kelantan skipper completed the treble with the Red Warriors this season, winning the Malaysia Super League, FA Cup and the Malaysia Cup. He is a tireless defensive midfielder with an eye for a killer pass; this skill was manifested in a dominant winning display against ATM in an epic Malaysia Cup Final where Radhzi created all of his team’s three goals in a 3-2 victory. He bossed the midfield and spurred his teammates on with his influential style of play. The one thing the 30-year-old is missing from his CV remains a cap for the Malaysian national team.

  7. Captain Marvel, you’re the best. Kawe salute spring ko demo

  8. One of the best midfiel pnah Klantan ader…ckup bkarisma!!! That all i wanna say…

  9. Wahhh..tahniah…Piya..betul doh pendirian piya tu,dah kat team sdiri gaji ok,elaun ok & majikan pun ok..nak ape lagi..suasana bolasepak pun ok,fan pun berduyun2..apa lgi yg player nk cari..lainla dpt offer main liga international bleh jugak timba pengalaman kat luar…ape2 pun terpulang pd player itu sdiri…yg penting aku mmg respect u Piya….GudLuck next season.. :-)

  10. Mat Yo buke nyo ore kelate..jd dia kejo main bola…meme lah dia naik nama masa TSAM ado…Cari make dgn main bolasepak ini mcm ni lah…semangat kenegerian meme lah xdop moga die buke ore kelate..die duk besut nung…

  11. pandai gak piya ni main wayang ek…cantek je statement…huhu rsnya fas xda pun offer dia ni utk main dgn sgor… mane punya sumber lah kaki auta ni dpt…huhu

    • Mana kau tahu piya main wayang? Mana kau tau FAS takde ofer dia? Pastu kau tuduh dia kaki auta pulak. Ni lah contoh akhlak buruk fan selangor hati gelap xnampak kbenaran. Main tuduh je. Kalau bodoh jgn komen kt sokernet. Pegi main jauh2. Syoh….!!!!!

    • Oii sedara…kalau xdpt offer takkan Piya berani umum…igt Piya ni jenis eksen ke?…mmg dr musim lepas (2011) Piya dpt 2 offer dr pasukan lain..xde makna Piya nk heboh2 kalau xbetul2 dpt offer..itu hak Piya la nk stay dgn TRW…yg penting byk sgt statement akan memakan diri..tutttt

  12. Irfan x berbakti

    Red Ducati
    De mu penyokong red giant
    Pemain red giant
    Tak dpt sambutan…
    Harap ko sapik jah

  13. piya pemain berbakat…ttp hanya kelompok tertentu yang dapat main wakil national team…..walaupun ramai pemain diuji….last2 golongan tertentu dapat walaupun reserve dalam pasukan liga super….fakri saharani? amar rohidan? performance diaorang ok ke?…sekadar ingin tahu…ohhh bolasepak malaysia…. cuba uji piya kat midfield norsharul forward…mungkin ada chemistry…..

  14. piya…xpayoh la main m’sia, org xpandang set kito, kalu xmain malaysia..tugasan antarabangsa xde…jadi fokus utk kelantan jah, kalu nak main antarabgsa..AFC main doh..sumat gol lg, kalu sedak lagi ACL kito gomo pulok…ikut dio la team Msia selagi puok2 midin,judin,sultan bola dok situ…xpayoh la plyer kelate braangan nk main M’sia…kawe pn doh xdok angin nok tgok…johan trebel…tpi sore jah main tetap M’sia..apek…hok lain simpanan pah ceroh…ikot dio la nok kaloh pon..pade muko puak dio

  15. piya mana ada telor!! main kat kelantan bole le tunjuk terer, mana bole lawan safiq rahim..

    • Mu ni set set Selangor meme kaki telor
      Amri Nyah Nyah pun gaga telor gahadar
      Mu nok gaga telor piya ko….
      Mu gaga telor pok mula dulu

      Piya dewana ho tahe
      Masata na ho tahe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>