Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013
Tarikh: 23 November 2013
Tempat: Shah Alam

Sebanyak 13 kategori dipertandingkan bagi Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013 iaitu:

  • Persatuan Terbaik (FA)
  • Kelab Terbaik (FC)
  • Penjaga Gol Terbaik
  • Pertahanan Terbaik
  • Pemain Tengah Terbaik
  • Penyerang Terbaik
  • Pemain Import Terbaik
  • Pemain Harapan
  • Pemain Paling Bernilai Supermokh
  • Jurulatih Terbaik
  • Kelab Penyokong Terbaik
  • Pengadil Terbaik
  • Penolong Pengadil Terbaik

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2012

Senarai Pemenang Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2012 100Plus-Astro-FAM

Persatuan Terbaik : Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA)
Penjaga Gol Terbaik : Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
Penyerang Terbaik : Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)
Anugerah Supermokh (MVP) : Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)
Jurulatih Terbaik : B. Sathianathan [ATM]
Pertahanan Terbaik : Aidil Zafuan [ATM]
Pemain Tengah Terbaik : Safiq Rahim [Selangor]
Pemain Muda Terbaik : Rozaimi Abdul Rahman [Harimau Muda/Sabah]
Pemain Import Terbaik : Marlon Alex James [ATM]
Kelab Terbaik : Sime Darby FC
Kelab Penyokong Terbaik : ATM
Pengadil Terbaik : Nafeez Wahab

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

10 Responses to Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

  1. Persatuan – Kelantan
    kelab – atm
    penjaga gol – apek
    pertahanan – baihaqi
    pemain tengah – piya
    pemain import – marlon
    pemain harapan – sape2 pun takpe
    supermokh – piya
    jurulatih – hodak
    kelab penyokong -bos
    pengadil – sape2 pun takpe
    penolong pengadil – sape2 pun takpe

  2. bolehke supermokh bg pd Piya. Supermokh tu aku rasa lebih sesuai dgn pemain penyerang yg mgkin dpt kt penyerang kebangsaan, Mat Yo. utk kelab penyokong, aku rasa dpt kt atm jg, sbb tempoh hari ada seorang mamat dr BOS yg ceroboh stadium dan cuba tendang pengadil. Sblm tu, penyokong JDT jg yg kejar polis dlm stadkium sbb rampas banner mereka.

    • Kalau supermokh tu senang pilih je player tempatan striker yg byk score lg senang..Kalau nk skema ATM, kalau nk kerancakan BOS, sebab BOS game hoki mlaysia pun dorg pegi sorak bukan takat bolasepak. Cuma tiba time adala sekor dua yg jd sakai. Cuma kena igt balik,stadium selayang tempat sekor BOS tu terbang bak pendekar parang panjang lompat atas pagar kejar reff. Jadi semua orang leh lompat ramai2 nti ok.hahahahha

  3. Kalau ade anugerah winger paling byk cross merapu tentu dpt kat player yg jd favourite DRG dua tiga orang tu…

  4. real madrid nak beli mat yo

  5. thun di semua JDT bolot

  6. di harapkan pihak yang berwajib memilih player yang betul2 layak mengikut prestasi semasa..tq

  7. airsia sia steawardes

    Patut tambah 2 lagi anugerah

    Pemain bini yang paling cantik dan gila glamour

    Jurulatih yang paling banyak experiment

  8. KALU SAFIQ RAHIM MENANG LAGI PEMAIN TENGAH TERBAIK MEMANG MERAPU LAH ANUGERAH NI……

  9. MVP patut diberi pada Piya..cemerlang sbg captain dn juga pemain tengah yg cukup2 berfungsi bkn saja dibahagian tgh..mlh keseluruhan posisi dipadang..x semestinye striker je yg patut dipndng hny kerana menjaringkn gol..MVP tu sepatutnye buat player yg bertindak sbg tulang belakang..penggerak dn nadi rakan sepasukan ditgh padang..striker klau yg jenis tggu bola smpai kekaki je..pastu score dn dpt nama ats usaha org lain buat ape..contah dh ade kot…mls nk sebut nama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>