40 ribu peminat penuhi Stadium Larkin [Johor Darul Takzim vs ATM]

PERLAWANAN Liga Super antara dua kelab paling mewah di Malaysia, Johor Darul Takzim dan ATM berakhir dengan keputusan seri 2-2 di Stadium Larkin malam tadi.

Apa yang menarik ialah ATM berkunjung ke Stadium Tan Sri Daro Haji Hassan Yunos di Larkin menghadapi pasukan tuan rumah yang disokong padu oleh lebih 40,000 para peminat pasukan Harimau Selatan itu.

Pertarungan berkenaan telah dilabel sebagai aksi ‘derbi kelab Manchester City Malaysia’ dengan kedua-dua pasukan tidak menghadapi masalah dari segi kewangan untuk mendapatkan pemain ‘bintang’.

Gol pasukan Johor Darul Takzim dijaringkan oleh Daniel Guiza dan Norshahrul Idlan Talaha, manakala Amirizdwan Taj dan Irwan Fadzli menjaringkan gol buat ATM.

Suasana Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin [Johor Darul Takzim vs ATM].

Tahniah buat penyokong pasukan digelar Harimau Selatan. Teruskan memenuhi Stadium Larkin dalam aksi Liga Malaysia seterusnya.

Johor Darul Takzim vs ATM - Liga Super 2013
Johor Darul Takzim vs ATM | Liga Super 18.1.2013




coded by nessus

28 Responses to 40 ribu peminat penuhi Stadium Larkin [Johor Darul Takzim vs ATM]

  1. satu perkembangn positif..harap2 tiada yg bgaduh sbb bolasepak lepas ni.
    http://www.bankami.blogspot.com

    • dgn pasukan lain mungkin xjadi masalah..tak bawa m16 xper tapi bila bertemu kelantan kenapa perlu kawalan bersenjata…? nampak sangat tanggapan org johor terhadap org kelantan ni jahat dan ganas…ubahlah sikit pemikiran nagetif pada org kelantan..

      • Anonygxbeberapenkelok

        Yelah, sorang punye pasal, sume org kne. Gini la, orang johor x penah benci kt orng kelantan k. Segala kemarahan orang johor berpunca dari provokasi lebih lebihan org kelantan semase pembentukan JDT. Segala cerita psl JDT, penoh orang2 sane komen. Tgok, mcm ni, ade je orng komen x masok topik. Nak gak timbulkn isu tu. X pyh nk terase sgt la, kate kelantan ni peminat die kebanyakan nye kool. Terase lak buat ap? Dulik la ap die bwk. Bukannye tindakan provokasi pon bwk tentera. DIorng yg terase buat ap.

      • Aikk… kepala sultan sendiri kena baling botol, tak ganas ke tu? Dah memang ganas, terima je la..

  2. perkembangan yg sgt2 positif.. cuma, kpd tmj,tsam, henti2 la perang antara kalian. buang yg keruh ambil yg jernih.. kan best kalau, setiap perlawanan stadium full even perlawanan antara kelab2 pon, dan dalam masa yg sama, tiada kontroversi,perang mulut antara pihak sini dan pihak sana. kan meriah kalau mcm tu.. Media pun main peranan yg penting.. jgn jd batu api.. satu nk komen kpd FAM.. kalau ikutkan, liga kita makin menarik. tapi satu yg x improve, malah makin teruk; kualiti pengadilan.. pengadil banyak yg xda kualiti, mcm x ambil kursus. kemon FAM jangan teruskan ke’bullshittan anda yg sudah sedia ada bullshitt.

  3. Kelantan plak bawa telo balik KB

    • Lalok……..
      apahal nk kaitkan pasukan lain dlm berita ni? xde kena mengena pun… xpyh wat provokasi la… sokong pasukan masing2, xpyh mngata pasukan2 lain.

    • Teluk Panglima Garang

      Patut pun namal lalok
      Memang lalok
      Lalok daum ketum ke
      Mesti mamat JB ni
      Kelantan draw dgn felda dapat 1 mata
      Mana telur Nya
      Bodoh bodoh bodoh

  4. Mmg best game semalam…terhibur dgn persembahan kedua2 pasukan…

    wlupun hujan renyai semua tidak berganjak umpama lupa seketika ttg hujan…

  5. dah lama stadium ni sunyi. alhamdulillah kembali meriah. Seronok lihat staduim penuh. Kembalikan kegemilangan johor era 90-an dulu

    • Dah lama stadium ni sunyi ye orang Johor
      Bagus la
      Apa kata kita Tukar ayat jadi
      Dah tak lama lagi sunyi balik la stadium ni
      Peace no war
      If war bawa komando ke stadium

    • Biasa la orang melayu..pantang nampak orang lebey sikit..mula la dengki..contohnyer pak dol ni..bagus aper utk bola sepak malaysia klu stadium penuh..ni sah spesis busuk hati ni..hehehe..jgn jeles yer pak dol..

      • Pak dok tak jeles pun
        Pak dol suka sangat
        Tengok la nanti 2/3 bulan Kosong balik la stadium tu
        Luaskan kekalahan mu
        Sapa nak bet?
        Potong telinga?

  6. Teringat zaman masa abas saad, alistair edward n ervin boban main utk johor…stadium full blast cam skang gak! Tq TMJ! Luaskan kuasamu Harimau Selatan!!!

  7. cayalah johor!

    teruskan tradisi kegemilangan johor..

  8. Penyokong kijang ni tak habis2 provoke org… Insaf2 ler muehehehehee

  9. Penyokong JDT
    Johor takde telo
    Tak habis habis menyamar ni

  10. tahniah kepada kedua2 pasukan yang berentap

  11. musim blum start johor n kelantan d landa kontroversi smpai skrg…pasukan lain relaks je…d dada akhbar,media eletronik cerita psl 2 team ni ja….skrg liga dah start pahang n selangor yg senyap d awal musim membuat satu permulaaan yg amat hebat..syabas..mana juara treble 2012? mana superstar team johor?nampaknya kontroversi antara 2 pasukan cuma menguntungkan pasukan lain….pikir2kan lah wahai pasukan kelantan n darultakzim fc.

  12. Allah berkati johor….
    Allah selamatkan sultan..

    kami orang johor setia bersama..
    demi kemajuan bola, kitaorang support tengku mahkota..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>