Singapura kecewa lakonan pemain Iraq

Singapura 0-2 Iraq Kelayakan Piala Dunia 2014

PENYERANG Singapura, Aleksandar Duric kecewa pasukannya tewas dan menyelar sikap pemain Iraq yang melengah-lengahkan masa, selepas mendahului perlawanan 2-0 pada aksi Kelayakan Piala Dunia 2014 zon Asia di Stadium Jalan Besar, kelmarin.

Kekalahan itu menyaksikan skuad bimbingan Radojko Avramovic, terperosok ke tangga tercorot Kumpulan A, sekali gus muncul sebagai pasukan tunggal yang gagal mengutip sebarang mata.

Kekalahan terbaru itu, muncul selepas The Lions tewas 1-2 pada perlawanan pertama Kumpulan A, menentang China, minggu lalu.

“Ini merupakan taktik biasa yang diamalkan pasukan dari Timur Tengah.

“Bila berjaya mendahului lawan, akan ada sahaja pemain mereka yang cedera dan tergolek di atas padang,” katanya.

Bagaimanapun, ketidakpuasan hati pemain berasal dari Bosnia itu, bagaikan terkena batang hidung sendiri kerana mereka juga mengamalkan taktik yang sama ketika bertemu Malaysia pada pusingan kedua kelayakan di Bukit Jalil, Julai lalu.

Kelmarin, anak buah Zico mempamerkan semangat juang tinggi menundukkan Singapura 2-0 menerusi jaringan Ala’a Abdulzehra pada minit ke-49 dan Younis Mahmoud lima minit sebelum wisel penamat dibunyikan.

Info Bola Sepak Terus ke Emel Anda
Pastikan anda tidak ketinggalan post-post yang menarik di sini! Sertai mailing list kami dan semua post akan dihantar terus ke email anda!.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

63 Responses to Singapura kecewa lakonan pemain Iraq

  1. bangang…masa lawan malaysia pandai plak korang blakon…dah kena batang idung sendiri baru tau

    • aik….bukan singapore pun terer blakon gak ke..??ape pasal mau bsing2 bile da kalah…?haha…singapore xlayak main sbnarnyee…da la import lebey… kapten pun sama..bingai…..

      • haaaaa……………haaaaaaaaa padan muka singapore…. itu ler masa diorg b’lakon waktu lwn m’sia ari 2 x sdr…….skrg dah t’kena balik apa hal lak nak melenting…….,sblm kutuk n mrhkan pasukan Iraq patutnya diaorg kena tengok balik video p’lwnn m’sia menentang singapore…..bior t’kedu…

  2. hukum karma. terimalah kenyataannya. hahahaha. berbaloi gak tiket aku beli gi tgk malaysia vs spura aritu. :D

    p/s: Harimau Malaya tidak pernah lupa. Roar….

  3. LOL….. terkena sudah… best x singapura-pura?… xkumpul sebarang mata dlm kumpulan? isk2 kesian…

  4. Go More Kelate Gomo

    Sama lee,, masa kau kawan m’sia di bkt jalil hari tu,, team kau lagi byk berlakon utk lengahkan masa,, jgn dok kata kat org jee,, lihat team sendiri dulu

  5. padan muka..puas hati kan…bkn ke singapore yg paling hebat berpura-pura..mmg bodoh la

  6. haha,sakit perut aq.mulut itu jurulatih singapor* mcm itu lembu pendek jugak

  7. Pingback: Pemain Singapura Kecewa Dengan Lakonan Pemain Iraq

  8. gomo iraq gomo

  9. Kelayakkan Olimpik nanti Malaysia akan lawan team dari Timur Tengah…..rasanya trick ni Oman ngan Syria akan buat. Tapi jgn lupa Malaysia pun ramai pelakon berbakat…huhu…

  10. kecewa skuad lions!!

    selamat bertemu ur partner lakonan!!!ahahahahahahahahahahahahahahahahah.seronok nih!

  11. padan muka.

  12. padan muka,,,baru dia tahu…brlakon sangat lwn malaysia ari 2

  13. alasan… kenapa tak berlakon jugak??owhh dah ketinggalan 2…lol..

  14. hahahah…pdn muka..singapore mmg bangang!! kasi tgglm dlm laut baru puas ati..mane kau nk lari…kau tu pulau kecik je..bodoh!! brlagak!!

  15. what you give you get back…..

  16. padan muka ko bongok..kata kat orang, korang pun sama jer..baru ko tau sape lebih pandai berlakon..kah kah kah..amik ko singaPURA-PURA..

  17. singapura pondan f***

  18. kakakakaka…memang xlayak pun diorg ni ke pusingan sterusnya…padan muka..

  19. Kesiannn. Padan muka Singapore !!

  20. pdn muke singapore..padan muke.haha puas hati aku!!

  21. aik.. tula singaporengeng..masa ko berlakon xfkr sakit hati negara kan..ingat main kat rumput turf leh menang kot..hahahaha..

  22. loser gilA singapork

  23. haha,, tau pon rase cmner korg buat kt malaysia aritu… padan mukaaaaaaa,,,,,

  24. singapore tolong la anta manusia mewakili negara korang maen bola.jangan la anta lembu.bodoh

  25. one word …. KARMA!!! lain kali join skali lakonan..macam la tak biase all the best la jangan banyak komen kalau dah tak terre tu mengaku sajalah.

  26. Makan rumput la dorang lepas ni

  27. kahkahkahkah.. lawak la.. what goes around comes around.. import player ramai2.. lingkup jugak akhirnya.. no pride at all!

  28. skang Tuhan baya cash la…dulu mase kt Msia main cm faggot kan? korg ingt korg layak ke nk junjung Piala Dunia tuh?

  29. hahahaha…singapore..lu da berak tepi jalan…pastu nak marah sape berak tepi jalan… hahaha…. player arab pun bengang la tgk ko singpore mase fight ngan malaysia… kan da kene balik.. hahaha bangang punye singapore!!

  30. hahahaha .. akhirnya …. termakan taik sendiri .. si SengalPork tuh …. wakakakaka :D ….

    “In Your Face!!!”

  31. SINGAPORE TAK LAYAK SEBENARNYA…KALAU XDAK IMPORT LAMA DAH BUNGKUS DGN MALAYSIA. PATUT MALAYSIA YG LAWAN IRAQ BARU FIGHT

  32. bru singapore tau…tinggi langit dr bumi…mmg patut kalah pun.main mcm tu bgus tak payah le..

  33. haaahaaa puashati aq s,pore kalah… bru drg tau kna blik kat drg…

  34. singapore pukimak

    main KOTOR dapat la KOTOR..singapura pandai BERpura – pura. kimakk

  35. Pingback: Singapura Kecewa Lakonan Pemain Iraq | Oh! Lepak

  36. Padanlah ngn muke korang sngpore..trkono balik.duric ko nk mrh wtpe.ko brlakon la blik.ajk plyer2 sngpore yg lain brlakon gak.huahua.sngapore mng ngn HARIMAU MALAYA NASIB JE OI!!thailand gak power ade la gak point.so sape yg L or LOSER SIKARANG??

  37. Padanlah ngn muke korang sngpore..trkono balik.duric ko nk mrh wtpe.ko brlakon la blik.ajk plyer2 sngpore yg lain brlakon gak.huahua.sngapore mng ngn HARIMAU MALAYA NASIB JE OI!!thailand gak power ade la gak point.so sape yg L or LOSER SIKARANG??jawab la kapten singa kuat brlakon.!!!

  38. Pingback: Sokernet » Video: Singapura 0-2 Iraq [Kelayakan Piala Dunia 2014]

  39. HAHAHAHAHA!! padan muke kau singapore! hambek kau! dulu berlakon bagai main lwn malaysia. sekarang da kena baru tau! HAHAHAHA. Memang elok kita gelakkan team cap kaki macam ni! ;D

  40. sy xmau komen….sy nk gelak KAHKAHKAHKAHKAH!

  41. nak cakap padan muka boleh?….
    what u give u get back la bro!

  42. tahniah spore sbb kalah..akhirnya ada gak pelakon yg lebih baik dr pelakon spore..wakakaka..

  43. dear singap0rah..why s0 butthurt?u g0t pwned..LOL

  44. HAHAHAHAHA….padan muka. Allah bayar cash!!!!

  45. hahaha…mari kita ketawa sepuas puasnya ….memang kena kat batang hidung sendiri …singaPOOR @ singaPURA-PURA jahanam sial kimak ….hahaha….team korang bukan team 100% rakyat sendiri..piraah mabuk…harrkk tuiiii!!!!

  46. hahaha pdn muka singapore kene balik….

  47. hahaa.masa ngan msia berlakon tk sedar diri.padan muka.

  48. Apa macam kalah kawan?? Ada baik kah? Thx to China & Iraq..Kasi sengaaatttt itu taik SengalPork…baru syooookk maaa!!! hohoi

  49. Selangor tetap akn jdi juara Piala Msia 2011..Kelantan bleh blah!

  50. HOI GERGASI!! KO NAK MERABAN KE NAK MENYAMPUK KE BIARLA KENA TEMPATNYA. KANG AKU FIRE, TERUS LENYAP DR MUKA BUMI.

  51. Singa PURA-PURA Sudah Mampus….. hahahahahaha

  52. lawan kat bukit jalil ko makan rumput sebab padang ko turf. ko rasakan bila lawan makan turf sebab padang dorng rumput..baek punyerr..

  53. saya wanita tapi suka bola.
    ayo tim kita tetap semangat. Keep spirit.

    regards
    Gina

  54. saya teman gina, we like soccer.
    ^_^ salam kenal, dari kita berdua.

    Yuli in Jakarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>